Uusi osa taas! Tein tämän osan vaikka minulla on ihan hirveästi kokeita ja kaikkea, mutta ajattelin teitä, kuinka ilahtuisitte, jos tekisin kuitenkin osan. En vain pysty pitämään näppejäni irti Iloliemestä. :P Mutta menkäähän jo lukemaan!

 

 

Photobucket

 

 

Iina järkyttyi lukemastaan.

 

 

"Jos ette maksa minulle 100 000 §, tulen tuhoamaan perheesi ja sinut lopullisesti!" hän luki lyhyen kirjeen vielä uudestaan.

 

 

-Ilmari siis tappoi vanhempani! Iina mietti järkyttyneenä ja vihaisena.

Photobucket

 

 

Iina laittoi kirjeen takasin kirjan väliin, joka lipesi hänen käsistään ja putosi lattialle. Iina vain istui paikoillaan hiljaa ja mietti asioita.

 

 

-Nyt tiedän, että Ilmari on se murhaaja, mutten vielä tiedä miksi hän teki sen. Minkä takia hän vaati vanhempiani maksamaan sellaisen summan rahaa? Monia kysymyksiä tulvi Iinan päähän joihin hän ei tiennyt vastausta.

Photobucket

 

 

Iina nosti kirjan lattialta ja varmisti, että kire oli yhä sen välissä. Hän päätti laittaa kirjan kirjahyllyyn visusti piiloon. Hän ei halunnut, että muu perhe löytäisi kirjaa lukien kaiken. Se ei tekisi hyvää kellekään, Iina ei halunnut järkyttää ketään perheen jäsentä.

Photobucket

 

 

Kun kirja oli piilotettu Iina purskahti itkuun. Vanhempien murhan muistelu oli saanut Iinan tajuamaan kuinka tärkeitä vanhemmat olivatkaan olleet Iinalle. Iina päätti että kostaisi Ilmarille, tämän olisi saatava vastuuseen julmasta teosta.

Photobucket

 

 

Tässä näette Junnun työkaverin, Håkanin lastenhoito taitoja. :D Älä nyt vaan sitten pudota Maijaa lattialle!

Photobucket

 

 

Iina oli ollut koko päivän vaisu lukemansa jälkeen, mutta illalla hänen auttaessaan Liljaa puhaltamaan kynttilät Iinan kasvoille levisi pieni hymyn poikanen. :)

Photobucket

 

 

Tässä Lilja lapsena. Hän on aika epävarma asioissa, jotka ovat hänelle uusia, outoja ja  jotka häntä arveluttavat. Lilja tykkää lukea paljon kirjoja, jonka vuoksi hän yleensä osaa auttaa muita tiedoillaan ja taidoillaan. Yleensä hän kuitenkin aliarvioi tekemisiään.

Photobucket

 

 

Tässä näette vielä Liljan asun. Hän pitää liilasta.

Photobucket

 

Heti kasvettuaan Lilja oppi nopeasti lukemaan, ja lueskeli kirjoja innoissaan kaiket päivät. Hän oppi uusia asioita todella nopeasti. Luetut jutut alkoivat kiinnostaa häntä, ja Lilja etsi aina vain kiinnostuneempana tietoa lisää.

Photobucket

Eräänä aamulna Lilja heräsi aikaisin, aamuvirkku kun oli.

-Essi, herää! Lilja herättili siskoaan.

-Mitäh? Essi kysyi ja avasi unisia silmiään, mutta sulki ne valon häikäistessä.

-Mennäänkö leikkimään yhdessä? Lilja kysyi.

-Kellohan on vasta 6, ja sitä paitsi tänään on lauantai! Mä ainakin nukun piiitkään, Essi sanoi, ja olikin pian jo unessa.

 

Photobucket

 

 

Kun Lilja ei saanut Essistä leikkitoveria, täytyi hänen tyytyä kirjaan. Petrakin oli herännyt aikaisin, hän hälusi olla valveilla kun posti tulee, ja käydä heti työpaikka ilmoitukset läpi. Hän toivoi kovasti löytävänsä unelmatyönsä, liiketalouden, ja viimein kova työ palkittiin, ja Petra löysi työn. Onneksi ei kestänyt yhtä pitkään kuin Junnulla.

Photobucket

 

 

Petra joutui laittamaan ruokaa siskoilleen, sillä Junnun oli viikonloppuisinkin käytävä töissä, ja Iina ei vain "jaksanut" tehdä, hän oli vieläkin hämillään lukemastaan.

 

 

-Mua ärsyttää, ku mun täytyy tehdä ruokaa vaikka Iinaki vois, Petra mietti tietämättä koko pinkistä kirjasta.

 

 

-Laita mun leivälle kaks kinkun palaa, Essi pyysi.

 

 

-Possu, Petra mietti laittaessaan Essin leivälle toisen kinkun palan.

Photobucket

 

Essi ja Lilja istuivat pöydän ääressä, mutta Petra meni syömään yksinään kauemmas. Häntä ei kiinnostanut pikkusiskojen seura, Essin varsinkaan. Petraa ei voinut vähempää kiinnostaa sisarensa luento susista, jotka ovat niin "vaarallisia".

-Essi ei tiedä koko asiasta mitään! Turhaan se aukoo mulle päätään. Se on ihan saman lainen kuin Junnu. Kukaan ei arvosta mun mielipiteitä! Petra ajatteli.

Photobucket

Yllättäen Lilja kuitenkin käänsi päätään Petraan päin.

 

-Mikset sinä syö meidän kanssa? Lilja kysyi, hän olisi halunnut, että sisko olisi ollut heidän kanssaan keskustelemassa asioista.

Photobucket

-No ei mua huvita, Petra vastasi ärtyneenä.

 

-Ihan kun mä teidän seurassa tahtoisin olla! Te ette tajuu mistään mitään, Petra ärisi.

Photobucket

Essi ei halunnut ottaa Petraa mukaan juttuun, joten hän keksi vara suunnitelman.

 

 

-Mikääkllsahdf! Lilja kiljui kun Essi heitti leivän murusia hänen päälleen.

 

 

-Hah, täys osuma! Essi nauroi. Lilja ei pistänyt pahakseen Essin jekkua, vaan nauroi mukana.

Photobucket

 

 

Syötyään Petra kuuli suden ulvontaa pihalta, ja pääti mennä katsomaan kavereitaan.

 

 

-Minne sinä menet? Lilja kysyi kummissaan.

 

 

-No ei kuulu sulle, Petra sanoi vetäessään ulkotakkia päälleen.

Photobucket

 

 

Petran mentyä Lilja ja Essi keskustelivat.

 

 

-Miksihän Petralle tuli niin kiire ulos? Lilja kysyi.

 

 

-Se menee katsomaan susia, Essi kertoi.

 

 

-Olen lukenut niistä. Asuuko niitä täällä? Lilja kysyi.

 

 

-Asuu ja Petra on ihan lumoutunut niihin. Se aikoi näyttää mullekin kerran suden, mutta niitä ei näkynyt. Se oli kyllä kauheaa ihan pimeässä väristiin, ja mua pelotti ihan kauheasti! Essi selitti.

Photobucket

Lilja ei kuitenkaan kuunnellut Essiä, vaan ajatteli omiaan. Sudet alkoivat kuulostaa kiinnostavilta.

 

 

-Vähänkö olisi siistiä nähdä oikea susi... Lilja haaveili.

 

 

Photobucket

 

 

Ruuan jälkeen Lilja alkoi pomppia ja kijui innoissaan:

 

 

-Minä tahdon nähdä suden! Tahdon nähdä suden!

 

-Miksi kaikki pitää niistä pelottavasta otuksista? Minusta ne on kammottavia, Essi mietti.

Photobucket

 

Sillä välin Petra oli mennyt leikkimään susien kanssa pihalle. Mörkö katsoi kateelisena Veeraa, Petra leikki mieluiten aina tämän kanssa. Hetken päästä Petra kuitenkin silitteli Mörköäkin, joka ilostui saamastaan huomiosta.

 

 

-Kohta eka työpäivä alkaa, mutta sen jälkeen mä voin taas olla teidän kaa, Petra kertoi ja sudet näyttivät tyytyväisiltä. Petra oli todellinen ystävä, Johtaja Sudelle olisi pian kerrottava...

Photobucket

 

 

Kimppakyydin saavuttua Petra pomppasi auton sisään iloissaan. Sudet toivat intoa jokaiselle päivälle.

Photobucket

 

 

Illan tuntumalla oli pikkuisen Maijankin aika kokea taaperuuden leikit ja koiruudet. Iina on muuten kasvattanut kaikki lapsensa vauvoista taaperoiksi. :D

Photobucket

 

 

Maijasta kasvoi oikein pirteä tapaus.

Photobucket

 

 

Petralla oli ollut töissä hauskaa, joten päivä oli mennyt kuin hujauksessa. Petra oli saanut heti kavereita töistä, ja uudet tuttavuudet halusivat tulla heti kotikäynnille. Anteeksi, en millään muista kaverin nimeä. :P

Photobucket

 

 

Petra jutteli kaverinsa kanssa myöhään yöhön asti. Heistä tuli hyviä ystävyksiä rupatellessaan. Kello kuitenkin kävi koko ajan, ja pian Petran kaverin täytyi kuitenkin lähteä kotiin päin.

Photobucket

 

 

Kaverin lähtö ei kuitenkaan haitannut Petraa lainkaan, sillä aivan uusi susi tuli vierailemaan, nimeltään Törppö. (Repesin tuolle nimelle. x)) Petra meni innoissaan silittämään sutta.

Photobucket

 

Tässä sudessa oli jotain erikoista ja kiehtovaa, kukaan muu susi ei ollut tuntunut samalta. Törppö sanoi nopean käynnin jälkeen lähtevänsä, ja palaavansa seuraavana päivänä. Petra ihmetteli, miksi Törppö halusi lähteä niin nopeasti, vastahan he tapasivat.

Photobucket

Petran tultua sisälle kuului kovaa karjuntaa, kukas muukaan siellä huutaa kuin Maija. Pikkuinen oli nähnyt painajaista ja herännyt kesken yöunien.

 

Photobucket

 

 

Itkusta ei tahtonut tulla loppua, joten Junnu tuli ottamaan Maijan pois kehdosta, ja halasi tätä.

 

 

-Ei ole mitään hätää, rauhoituhan nyt, niin Junnu-isi antaa maitoa, Junnu rauhoitteli ja Maija tosiaan hiljentyi.

Photobucket

 

 

Junnu piti lupauksensa, ja antoi täyden pullollisen lämmitettyä maitoa Maijalle. Hän hotki maidon kiireellä, ja pyysi Junnulta lisää.

Photobucket

 

 

Kun masu oli viimein täynnä, Junnu päätti opettaa Maijan kävelemään. Liljakin oli heränyt jälleen aikaisin lukemaan kirjoja. Ikävä kyllä Maijaa kiinnosti sisko enemmän kuin opettelu kävelemään. Hän jäi seisomaan paikalleen katsellen lueskelevaa sisartaan. Junnu yritti viittoa käsillään, mutta Maija katseli vain Liljaan päin.

Photobucket

 

 

Kyllästynyt Junnu otti Maijan syliinsä, ja yhdessä he menivät toiseen huoneeseen opettelemaan, ettei mikään saisi Maijaa herpaantumaan oppimisesta.

Photobucket

 

 

Petrakin heräsi muutamien tuntien unien jälkeen. Liljan kuulessa Petran askeleet, hän laittoi äkkiä kirjan syrjään ja kiiruhti isosiskonsa luo.

 

 

-Mä haluisin nähdä suden, Lilja sanoi nopeasti asiansa.

 

 

-Oikeesti? Petra yllättyi.

 

 

-Ihan oikeesti, voitko näyttää mulle yhden sellaisen? Edes yhden? Lilja kerjäsi.

 

 

-Tietysti, mennään kiireellä. Junnu ei pidä siitä, että tapailen susia, Petra kertoi.

Photobucket

 

 

Molemmat pukivat kiireellä ulkovaatteensa, ja juoksivat katsomaan susia. Veera olikin talon pihassa. Liljan sydän pamppaili jännityksestä. Hän näkisi viimein elävän suden, eikä vain kirjan kuvassa.

Photobucket

 

 

-Veera, tässä on innokas siskoni, Lilja, joka halusi nähdä susia, Petra esitteli siskonsa.

 

 

-S-saako silittää? Lilja kysyi.

 

 

-Anna mennä vaan! Petra komensi, ja Lilja silitti innoissaan Veeraa.

Photobucket

 

 

Silittelyn jälkeen Petra vei Liljan syvemmälle metsään, ja siellä Törppö oli taas vailla silittämistä. Lilja katseli Törppöä hiukan peloissaan, suden silmät kiiluivat niin häijysti.

Photobucket

 

 

Lilja kuitenkin kokosi itsensä, ja silitti suden turkkia. Hän oli kuitenkin iloinen, kun Petra ilmoitti, että heidän pitäisi lähteä ennen kuin Junnu huomaisi heidän poissaolonsa.

Photobucket

Pihalla he näkivät Junnun tekevän lumienkeliä. Tytöt hiippailivat hiljaa sisälle, eikä Junnu huomannutkaan heitä. Hän oli todella keskittynyt touhuunsa.
Photobucket

 

 

Hetken päästä Iina kuitenkin tuli tuomaan roskia.

 

 

-Mitäs sinä täällä teet? hän kysyi ihmetellen.

 

 

-En mitään, en yhtikäs mitään! Junnu karjaisi potkien vaivihkaa lunta lumienkelin päälle, olisi se kyllä noloa, jos Iina tajuaisi hänen leikkineen lumessa...

Photobucket

 

 

Sisällä Lilja oli ottanut mehutölkin käteensä. Hän päätti mennä sohvalle istuskelemaan, ja tuumi äskeisiä tapahtumia. Lilja tuli siihen tulokseen, ettei sen kummoisemmin haluaisi tapailla susia, ainakaan yö aikaan. Veera oli ollut ihan mukava, mutta Törpön kiiluvat silmät epäilyttivät häntä kovasti. Lilja oli varma, että Törppö aiheuttaisi vielä harmeja.

Photobucket

 

 

Aamulla Iina oli alkanut opettaa Maijaa puhumaan. Maijan sanoessa S-kirjaimen, syntyi iso suhina, joka kuulosti aivan mehiläiseltä. Siihen Iina naurahti:

 

 

-Minun oma pikku Maija-mehiläinen!

 

 

-Majjja mehillänen, Maija innostui.

Photobucket

 

 

Päivän kuluessa oli Essinkin aika kasvaa. Essi seisoi rauhallisena ja iloisena kakun vierellä. Hän ei malttanut odottaa teini-ikää.

Photobucket

 

 

Kesken synttäreiden, päätti Petra häipyä pihalle. Iina katsoi ärtyneenä Petran lähtöä, nythän oli sentään Essin synttärit, ei silloin kuuluisi minnekkään pihalle lähteä. Iina ei kuitenkaan halunnut pilata tunnelmaa, ja päätti olla sanomatta asiasta mitään.

Photobucket

 

 

Sentään Iina ja Junnu olivat jutussa mukana täysillä.

Photobucket

 

 

Essistä kasvoi suosiotavoitteinen tyttö, jonka elämäntavoite on saada maailmaan rauha, ja se onnistuisi parhaiten, kun hän kohoaisi Maailman tunnetuksi Terästitaaninaiseksi, joka on aina valmis auttamaan hädän hetkellä. Essin mieleen ovat erityisesti hajut, niin löyhkä kuin hajuvedenkin tuoksu. Essiä karmii hyväkunto, hän ei halua miehekseen ketään anorektikkoa!

Photobucket

 

 

Tässä vielä kuva Essin asusta, hän piti pinkistä vieläkin!

Photobucket

 

 

Kasvettuaan Essi meni katsomaan Petraa, joka köllötteli.

 

 

-Miksi sä olet lahjonut Liljankin pitämään susista? Essi kysyi.

 

 

-Mä en oo ketään pakottanu, se ite halus nähä suden! Petra tiuskaisi.

 

 

-Mitä? Onko se nähnyt suden? Essi kauhistui.

 

 

-No on, oo hiljaa siinä, mä haluun kattoo telkkuu! Petra karjaisi ja käänsi katseensa pois Essistä.

 

Essi sen sijaan huolestui vakavasti, Liljasta ei saisi tulla samanlaista kuin Petrasta!

 

 

 

Ja siinähän se osa olikin! Jos joku ei siis vielä ole käynyt katsomassa aloittamaani rkc-haastetta, niin menkäähän kipin kapin katsomaan sitä osoitteeseen: rkctaikapoly.vuodatus.net. Kommentoikaa kuitenkin vielä ensin, ennen kuin menette. ;)