Terve! :) Tällä kertaa ei ees ollut niin pitkä tauko, viime tuli 18.8, eli n... 3 viikkoa sitten? :o Oho, kesti sittenkin olen pahoillani. ;< Voi että, eka koeviikkokin lähestyy, että jee. Onneksi mulla on vaan 3 koetta, eli ei kauheesti. :) Sain sims intonikin takaisin viime viikonloppuna, oli tosi kivaa pelata. <3 (: Ja ah, viikonloppu tulee taas pian, enää huominen koulua. Mutta taidan nyt jättää nämä pölinät tähän, ja pääsette lukemaan kommenttien vastausten jälkeen osaa. ;)

inu56 kirjoitti:
Eka! Ihan kiva osa! Jessikan pitäisi kyllä kertoa niistä ongelmistaan vanhemmilleen ja vanhempien pitäisi kuunnella häntä. Uunosta on tullut jotenkin epämiellyttävä... Mutta kuitenkin, Juulia on söpö lapsena!

Vastaus: Niinhän sen Jessikan pitäisi tehdä. Saa nähdä, onnistuuko se tässä osassa.. En tiedä mistä se johtuu, mutta teen jotenkin miehistä "ilkeitä". Junnukin oli jossain vaiheessa joidenkin lukijoiden mielestä ärsyttävä. Jebulis, onhan se Juulia niin. :)

 

Katja kirjoitti:
Dodiin, kerkesinki lukemaan tän aikasemmin tänään.
Yhh, sen siitä saa, ku pitää ruokakipot ulkona :D Mulla ne on yleensä keittiös ;>
Mutta silti, ihan tyhmää ku simsis viedää lapset ja eläimet niin helposti pois :(
Uunokin on ihan kakka! Kun sen tarvii olla tommonen.. Löydä ees sanaa kuvaamaan sitä :D
Onneks Petra huomas, että joku on vialla. Voi Jessikaa, elämä ottaa koville ja varsinki, ku on viel tollanen isä :F
Juuliasta kasvoi oikein söpö lapsi :)
Mäki oon ny vähä laiska ollu pelaa simsiä ja saa nähdä ny miten pystyn, kun on vähän muutaki täs :D

Haha :D oot aika hyvin perillä tästä asiasta :P
Joo, kyllähän se on Keijo :D
Ei sun ois tarvinnu tota mun uutta osaa laittaa ensimmäiseks, vaikka olin siitä ilmottanu :D
Vaikutti kuitenki siltä, että pidit :D

Näköjään jopa pienen muodonmuutoksen jälkeenki :D Keijo ei itte tykänny tosta muodonmuutoksesta, mutta musta se oli onnistunu :D

Vastaus: Nam, megis komma! <3 Juu, eipä tosiaan ollut paras mahdollinen ajatus laittaa niitä ulos. Kun kävi silleen hassusti, että sisustaessani unohdin koirat kokonaan, ja kun muistin ne oli jo liian myöhäistä: keittiö oli tungettu täyteen tavaraa, joten päätin tehdä koirille ulko alueen. Niinpä ihan vammasta. Mullakin pelin alkuvaiheissa sossut vei lapset joka perheestä, mutta onneksi ei enää :D Lemmikkejä kuitenkin viedään edelleen. :/ Niinhän se Uuno on, onneksi Petra ymmärtää paremmin. :) Niin, juu kasvoi kyllä. :) Niin, mullakin on kaikkea muuta, ettei simssille jää enää aikaa melkein yhtään..
Hihi, tietenkin mä olen hyvin perillä Keijoon liittyvistä asioista. :DD Tietysti mun piti siirtää sut ekaksi, kun olit ilmottanut osastasi :) Todellakin pidin <33
Vai ei Keijo pitänyt uudesta ulkonäöstään. Voivoi..  :D

 

Juuuu kirjoitti:
Ei... ne koirat sit lähti ;((( Kamalaa!
No muuten oli kiva osa, vaikkei ne tapahtumut ollukkaa sellaisii, mitä oisin ite halunnu kokee:)
Ihana huone taas tuolla Juulialla vuorostaanxxD

Vastaus: Niin. :( Kyllä on julmaa. Kivaa, jos pidät Juulian huoneesta. :)

 

Waffle kirjoitti:
EEEEIIII! Ei saaviedäkoiria pois! :"((( nyyh..
tää osa oli jotenki sellanen et teki mieli heittää uuno ulos talosta.. se oli jotenki kauheen ilkee petralle ja jessikalle.. mut petra on hyvä äiti :) < 33 mua todellakin kiinnostaa, että miten tässä käy.. eli uutta osaa vaan :DDD
ainii mulla ei toiminu se kääntö koodi kun jostain syystä boolPropit ei toimi.. osaatko sanoo et mikä siin ois vikana? :o :))

Vastaus: Niinpä. :( Juuh, Uuno tosiaan oli aika ikävä tässä osassa. >:/ Onhan se Petra. :) Jaa, no, pian näet ainakin vähän, mitä tapahtuu. :D Vastasinkin tosta koodi hommasta sivullesi, tosi tylsää, jos se ei toimi. :(

 

Wendu kirjoitti:
Hyvä osa, oon uusi lukija ja oon tossa muutaman päivän aikana nää kaikki osat. Hyvä homma!

Vastaus: Jes, uusi lukijaa <3 Muutamassa päivässä luit kaikki? Mulla ois kestäny joku viikko, oon hidas lukemaan :D Mutta kiva, että sait luettua. :)

 

Napu kirjoitti:
Kiva osa! Voi Jessika parkaa ;s Ei oo kivaa kun on vaikeeta koulussa, eikä pysty kertomaan vanhemmilleen, kun Uunokin tuollainen. Jänskättää mitä ens osassa tapahtuu... :D eli JATKOA <3

Vastaus: Just niin. :/ Juu, tässä olisi tätä jatkoa. ;D

 

Tuuli kirjoitti:
Mullakin on vähän kouluväsymystä, et ole ainoa. :)
Jännään, tai tavallaan jännään kohtaan jätit, ei selvinnyt Jessikan salaisuus vieläkään! :D

Vastaus: No "kiva" etten oo ainoa. :D Niin, eipä tosiaan selvinnyt.. Täytyy kyllä varmaan jo kohta selvitä, kun lukijat kyllästyy, kun kaikki osat on samanlaisia, pelkkää Jessikan kouluhommaa..

 

Spring kirjoitti:
Kiva osa :))
Voi Jessikaa, ei koulunkäynti tosiaankaan sille oo helppoa. Toivottavasti joskus saa kerrottua vanhemmilleen tai opettajalle ettei osaa tai opi yhtä hyvin kuin muut.
Uunosta tullut vähän tollanen ärhäkkä, haluu vissiin lapsistaan täydelliset?
Tai sitten se ei saa alienlasta, josta tehdä priimuksen joten ehkä se kismittää? :D
Tahtoo alienvauvan Iloliemiin
Nyyh, koirat vietiin pois :C
Juuliasta kasvoi suloinen tyttö :3
Periääänestyksestä tulee vaikea!
Jatkoa ;D

Vastaus: Eipä niin ole. :( Toivottavasti Jessika saa kerrottua jollekin ongelmistaan. :) Niin on Uunosta tullut, voi olla. Niin, eipä sitä alienlasta ole ilmantunut.. Niin, minä tahtoo myös! (ihan vaan eimitenkääntähänliittyvänäasiana, mutta kun tuli mieleen: yhellä perheelläni tapahtui alienkaappaus äskettäin. :DD) Niin vietiin, epistä! ;/ Niinhän Juuliasta kasvoi. Kyllä onkin tulossa vaikea äänestys, varsinkin, jos ehdokkaita tulee vielä lisää.. <---juonipaljastus!! ;D

 

simskisu kirjoitti:
Sori ku en ole lukenut tarinaasi vähään aikaan.
Tyhmääää, olisin halunnut Ilolienten koirasuvun, mut ku ne piti viedä pois, no olisin äänestänyt mansikkaa =DD hieman ehkä liikaa tuota Jessika nyyhpyyysminäenosaamitää, en olisi jaksanut lukea niitä kohtia. Että toi UUno on ärsyttävä, aina valittamassa, jos mä olisin Petra nii uuno lentäis ulos =DD

Vastaus: No, enpä minäkään ole vähään aikaan jatkoa tehnyt.. :D Niinpä, mä olisin myös halunnut sen koirasuvun. :/ Voivoi, Jessikan ongelmista on tulossa vielä jatkossakin.. Tässä osassa kuitenkin "erimuodossa" kuin yleensä. ;) Täytyy muutenkin yrittää vähentää sitä sitten.. Niin, Uuno on tuollainen.. Harmi, kun et ole Petra, päästäisiin siitä maanvaivasta eroon. :DD

 

Yun kirjoitti:
Ihanaa, että taaperokin puhallutetaan :'--D
Ei noita koulujuttuja ihan liikaa vielä ollut, mutta kyllä ensi osassa lukisi mielellään jostain muustakin. Ihanan aitoa, että avioparin elämään mahtuu riitojakin.
Harmi, että koirat lähtivät :-C
Olen itsekin hieman väsynyt pelaamaan, mutta se johtuu enemmänkin töistä kuin koulusta :-D
Plus etten oikein tiedä mitä tehdä tarinalleni. Pitänee mennä miettimään...

Vastaus: No hyvä, jos niitä ei ollut liikaa mielestäsi. Voi ei, tässä seuraavassa osassa jatketaan kyllä edelleen koulu teemalla... Pitäisi alkaa toteuttaa sitä "kunnon" juonta, mitä olen suunnitellut. Riitoja tosiaan mahtuu. :D Niin, julmaa, kun haukut vietiin. :/ Voi että, pitäisi aina vaan olla lomaa, niin jaksaisi pelata. :D Toi on kauheeta, jos ei ole minkäänlaista suunnitelmaa tainaan. Mä kyllä yleensä menen siitä huolimatta vaan pelaamaan, ja siinä sitten tapahtuu jotain, ja keksin, että tota vois käyttää jne. :)

 

Photobucket
osan lukumusa -->
Aikaisin viikonloppuaamuna Jessika ja Juulia olivat heränneet siivoamaan vessaa. Uuno oli käskenyt heidän puhdistaa koko huone säihkyvän puhtaaksi, täytyihän olla siistiä, kun rehtori saapuu vierailulle.
-Ihan tylsää, kun on viikonloppu. Pääsisinpä jo kouluun. Odotan niin kovasti ensimmäistä päivääni! Juulia kertoi hinkaten vesilammikkoa maasta.
-Koulua? Ootko sä kajahtanut? Ei koulussa oo kivaa, Jessika lyttäsi kaikki siskonsa ajatukset.
-Eikö? Juulia kysyi kummissaan ja yllättyneenä.
Photobucket
Jessika astui pallilta alas aivan siskonsa viereen.
-Ei! Ne opettajat ei tee muuta kuin valitta, kun ei osaa tehdä tehtäviä, jotka on aivan ylivaikeita! Sitten ne opettajat huutaa ja haukkuu lyttyyn, jos vastaa väärin, ja kaikki oppilaat luokassa nauraa. Usko pois, koulussa on aivan kamalaa, ja mä olisin onnellinen, jos sitä ei tarvisi käydä ollenkaan! Jessika uskotteli.
-Ihanko totta? Isi on sanonut koulun olevan kiva paikka, josta saa paljon kavereita, ja oppii kaikkea hyödyllistä, Juulia selitteli.
-Isi valehtelee! Kyllä mä nyt tiedän, millaista siellä on. Pahempi juttu tässä onkin, jos joudutaan yksityiskouluun! Jessika kertoi.
Photobucket
-Mi-mitä pahaa siellä sitten on? Juulia kysyi peloissaan.
-Että mitäkö! Siellä täytyy olla hirveän hyvä, ja kaikinpuolin onnistunut kiltti tyttö! Siellä käyvät vain kaikki taitavat lapset, Jessika selitti.
-Mutta... miksi me joudutaan sinne, jos ei osata? Juulia kysyi.
-Iskä ja äiti luulee, että me ollaan kympin oppilaita, ja pistää meidät tahallaan sinne, Jessika selitti.
Juulia oli kauhuissaan, hänen koko koulu näkemyksensä iloisista lapsista ja kivasta meiningistä rusentui, ja tilalle ilmestyi hirvistyttävä kidutuskammio. Kai hänen oli vain uskottava Jessikaa, tämähän kävi koulussa päivittäin, ja tiesi, millaista siellä oli.
Photobucket
-Tyytööt! Alkaako se vessa olla jo kiiltävän säihkyvä?! Ruoka on jo valmista, tulkaa syömään! Uuno karjaisi keittiöstä.
-Meidän täytyy mennä, mutta älä mainitse sanaakaan isille. Muuten se suuttuu, ja alkaa puhua entistä kovemmin yksityiskoulusta! Jessika varoitteli.
-E-en tietenkään, yhdessä me keksitään jotain, että vältetään se yksityiskoulu, Juulia totesi.
-Ihanaa, kun suhun voi luottaa! Jessika huokaisi helpotuksesta, ja lähti kävelemään keittiötä kohti.
Photobucket
Tytöt astelivat keittiöön, jossa Uuno jo tarjoilikin murokulhoja heille.
-Eikä! Taas noita homeelle maistuvia! Juulia karjaisi onnettomana.
-Puhdista suusi, nämä ovat aivan syötäväksi kelpoisia, noin et sitten puhu, kun rehtori saapuu vierailulle! Uuno sanoi tiukasti.
-Mitäs mä sanoin, Jessika kuiskasi Juulialle, joka nyökkäsi uskoen jokaikisen sanan. Kaikki alkoi kuulostaa niin toisenlaiselta, mitä tyttö oli elämästä ajatellut, moinen kidutuspaikka!
-Kipaiskaapa hakemassa se Petra tänne, Uuno komensi.
-Okei, tytöt sanoivat yhteen ääneen, ja katosivat etsimään äitiään.
Photobucket
Hetken kuluttua koko perhe istui ruokapöydän ääressä puhumatta sanaakaan. Uuno luki keskittyneesti aamulla saapunutta sanomalehteä.
-Jaahas, jaahas, aina vain näitä samoja juttuja. Näistäkö minä niille maksan? Uuno kyseli rikkoen hiljaisuuden.
Kukaan ei kuitenkaan vastannut tälle mitään, vaan tuumailivat omia juttujaan. Petra mietti nykyisiä työkiireitään ja lapset kamalaa koulua.
Photobucket
-Hei, vihdoin jotain uutta! Sudet oikeita maanhaittoja... Uuno luki aluksi ääneen jatkaen sitten  lukemistä hiljaa.
-Mitä siinä sanotaan? Juulia uteli.
-"Sudet ovat riehuneet muutamana yönä asumusten lähettyvillä. Ne ovat jopa niin uhkarohkeita, että tulevat kaupunkiin asti. Susien aiheuttamia tuhoja on mm. sotkeminen, metelin pitäminen keskellä yötä, ja kotieläinten pelottelu. Jos tähän ei saada loppua, on ryhdyttävä toimenpiteisiin.." Uuno luki.
Photobucket
Petra kuunteli Uunon lukemaa uutista kummissaan. Hän tajusi, ettei ollut ajatellut susi-juttuja sitten leikkauksen jälkeen. Petra oli aivan kummissaan, miten oli saattanut unohtaa lapsuusaikansa parhaat ystävät, sudet. Aivan kuin ihmissuteuden poisto leikkaus olisi samalla vienyt mukanaan kaikki hänen muistonsa susista. Tai sitten hän ei ollut halunnut muistella koko asiaa. Nyt kuitenkin kaikki pulpahti Petran mieleen niin yllättäen, ettei hän tiennyt,

miten käsitellä asiaa.
Photobucket
-Ei kai ne sudet tule tänne meitä pelottelemaan? Jessika kysyi.
-Se on hyvinkin mahdollista. Nyt kun tarkemmin aloin mielttiä, ehkä sudet pelottelivat meidän koiriamme, ja estivät niiltä pääsyn ruokakulholle. Ja kuulin myös yhtenä yönä meteliä ulkoa, ne olivat varmasti sudet, Uuno alkoi pölistä taitellen samalla lehteä kasaan.
-Miten muka voit kuulla mitään ääniä ulkoa, kun kuorsaat niin mahdottoman kovaa aina, Petra sanoi puolustaakseen susia. Kyllä hän tiesi, että Uuno pelotteli vain lapsia jutuillaan, ei ulkoa ollut oikeasti mitään ääniä kuulunut.
Photobucket
Hetken päästä susi aihe jätettiin, ja Juulia päätti viimein uskaltaa ottaa puheeksi baletti kerhon.
-Isi..Kun tuo naapurin Kalle harrastaa jalkapalloa, niin mä tahtoisin.. Tai siis... Juulia yritti selittää.
-Etkai sinä ole jalkapallosta kiinnostunut? Eikös se oli liian raju peli noin pienille, Uuno huomautti
-En tarkoittanut jalkapalloa, vaan, että minäkin haluaisin aloittaa yhden harrastuksen, baletin, Juulia sanoi, ja alkoi hymyillä kaikkein suloisinta hymyään, jotta saisi tahtonsa läpi.
Photobucket
-Jaahas. Mitäs sanot Petra, annetaanko tytön alkaa harrastaa balettia? Tietysti siinä menee paljon vapaa aikaa, ja koulu on tärkeää suorittaa kunnolla, ja.. Kuunteletko sinä edes? Uuno kysyi tökäten Petraa olkapäähän.
-Mitäh? Petra kysyi, ja avattuaan suunsa sieltä putosi muutama muro pöydälle. Petra oli niin uppoutunut ajatuksiinsa susiin liittyen, että oli unohtanut jopa syömisen.
-Juulia haluasi aloittaa baletti harrastuksen. Mitä mieltä olet asiasta, Uuno kysyi.
Photobucket
-Kiva, jos olet innostunut maalaamisesta! Petra huudahti.
-Täh? Juulia ihmetteli.
-Eikös se paletti kuulukin maalaamiseen? Petra kysyi.
-Petra, kuuntelitko sinä edes yhtään, mitä Juulia sanoi? Hän puhui batetista, ja minusta se kuulostaa mukavalta idealta. Voit aloittaa tunnit vaikka heti! Uuno lupasi.
-Oikeesti isi, kiitti! Juulia hihkui iloisena.
Petra tajusi juuri mokanneensa aivan täysin. Nyt koko pöytä tiesi, että hän ajatteli jotain aivan omiaan. Mutta olihan asiassa sulatteluakin, miten Petra olikaan voinut unohtaa parhaat ystävänsä täysin?
Photobucket
Nyt ei ollut kuitenkaan aikaa moisille mietiskelyille, Petra päätti pysyä mukana, jos hänelle alettaisiinkin puhumaan jotain.
-Minä voin siivota lautaset, Jessika kertoi alkaen kasata tyhjiä murokippoja pöydästä.
-Voi kun meillä on ahkera lapsukainen! Varmasti yksityiskoulun rehtorikin pitää teistä, kun olette noin kultaisia! Uuno kehui taputellen Jessikaa päähän.
-Ai niin, ehdinkin jo unohtaa, Jessika tuumasi, ja livisti nopeasti tiskaamaan.
-Minä menen suihkuun, ja pitkään sellaiseen. Älkää tulko häiritsemään, Petra pyysi yrittäen järjestää itselleen pohdiskeluaikaa.
-Miksi kerrot tuollaisia? Ethän koskaan muulloinkaan ole kertonut meille, milloin menet suihkuun, Uuno huomautti, muttei Petran suusta tullut mitään viisasta puhetta. Niinpä hän päätti vain livistää paikalta sanomatta sanaakaan Uunolle.
Photobucket
Petra päätti unohtaa hetkeksi koko perheensä, ja keskittyä luonnossa eläviin susiin. Koko artikkeli ihmmetytti Petraa. Tiesivätköhän kirjoittajat itsekään, että juuri sudet olisivat koko tuhon takana. Varmasti muutkin eläimet siihen pystyisivät, ehkä kerran oli nähty susi, ja se täytyi yleistää kaikkien niskoille. Petra ei tiennyt, mitä ajatella, ja miksi edes puolusti susia mielessään. Eiväthän ne enää kuuluneet tämän kaverilistalle. Silti Petrasta tuntui niin pahalta,
jos hänen lapsuuden susi-ystäville tehtäisiin pahaa. Kaikki vanhat mietteet saapuivat yllättäen mieleen, eikä Petra tiennyt, mitä pitäisi tehdä.
Photobucket
Petra lopetti suihkunsa, ja katsahti ikkunasta ulos. Jotenkin hänestä tuntui väärältä nyhjöttää vain paikoillaan. Sisimmissään Petra tunsi taas sen vanhan susien kaipuun, miettivätköhän sudetkin häntä tällä hetkellä? Olivatkohan ne odottaneet Petran paluuta, mutta luovuttivat, kun Petra ei koskaan palannutkaan heidän luokseen?
-Ne ajat ovat nyt mennyttä, ehkä minun on vain paremoi unohtaa ne karvaiset otukset, ja keskittyä nyt vain tyttöihin, Petra ajatteli olematta kuitenkaan varma, oliko oikeassa.
Photobucket
Toisilla oli hankalat päätökset edessä, ja toisilla onnekkain päivä pitkään aikaan. Juulia ei tänään ollut muuta tehnytkään kuin tanssahdellut ympäri taloa. Hän oli mahdottoman onnellinen, Uunohan oli juuri antanut hänelle luvan aloittaa baletin harjoittelun! Juulia ihmetteli, miksi oli edes jännittänyt asian kysymistä, kun vanhemmat ottivat sen niin hyvin vastaan, tai siis Uuno ainakin, Petrasta Juulia ei ollut varma... Tyttö ei kuitenkaan jaksanut vaivata

 

 

päätänsä ikävillä asioilla, nyt oli suorastaan riemutanssin aika!
Photobucket
Uunokin oli ryhtynyt päivätoimiin soittamalla rehtorille, että tämä varmasti oli vielä tulossa. Rehtori naureskeli iloisena, ja kertoi odottavansa iltaa todella innokkaasti. Suljettuaan puhelimen luurin, Uunolle nousi suuret paineet. Vasta nyt hän ymmärsi kunnolla, että rehtori oli saapumassa illalla, eikä kaikki todellakaan ollut säihkyvän kiiltävänä. Kaiken täytyi näyttää täydelliseltä rehtorin astuessa sisälle.
Photobucket
-Lapset, mitä te siinä huvittelette? Ei nyt ole aikaa! Tajuatteko, että yksityiskoulun rehtori saapuu pian vierailulle, eikä täällä ole vielä esittelykelpoista. Menkäähän siivoamaan ne huoneenne nyt, Uuno komensi.
-Siivottu jo, Juulia ilmoitti tanssien.
-No, siivoa uudestaan! Et sinä siinä voi silloin olla, kun imuroin, ja tuo kauhistuttava musiikki tyrmää minut! Uuno jankutti.

 

-Ei se ole kauheeta, ja miksi mä siivoaisin uudestaan? Juulia kysyi.
-Huoneeseen, ei minulla ole aikaa jankuttaa kanssanne! Uuno ilmoitti osoittaen rappuja, jotka johtivat yläkertaan ja tyttöjen huoneisiin.
-No joo joo, Juulia kertoi sammuttaen radion.

Photobucket
Tytöt alkoivat kapuamaan portaita ylös samalla jutellen.
-Mä en haluu, että se rehtori tulee tänne, ja me joudutaan yksityiskouluun, Juulia kuiskasi mahdollisimman hiljaa, ettei Uuno kuulisi.
-En mäkään, Jessika vastasi.
-Meidän täytyy keksiä jotain, mistä se reksi ei pidä, silleen me ei jouduta sinne, Juulia arveli.
-Taidankin jo tietää, mitä tehdään, Jessika sanoi viekkaasti.
-Mitä? Juulia kysyi.
-Jutellaan ylhäällä, Jessika ilmoitti.
Photobucket
Uuno meni vessaan, ja samassa hänen silmiinsä osui lavuaari, josta tippui koko ajan vettä.
-Vieläkö tuo on rikki? En millään ehdi kutsua korjaajaa tänne ennen rehtorin saapumista, täytyy kai yrittää korjata se itse, Uuno tuumi riisuen samalla päälysvaatteensa. Hän tiesi jo valmiiksi, ettei saisi vuotoa korjattua kastumatta. Jo ensimmäsen hipausun jälkeen hana suihkautti vettä Uunon naamalle, ja tämä peitti käsillään hanan, jotta vesi ei leviäisi kaikkialle.
-Ei tästä mitään tule, parempi vaan olla esittelemättä vessaa rehtorille, ja kutsua korjaaja huomenna käymään, Uuno päätti.

 

 

Photobucket
Uuno oli passittanut Petran pihan hoito hommiin. Aluksi kaikki sujuikin ihan hyvin, kunnes tontin reunalle hiippaili eräs Petran vanha tuttava.
-Venla! Mitä sinä täällä teet? Petra kummasteli rynnäten silittämään sutta. Petra yritti tulkita, mitä Venlalla oli asiaa, mutta valitettavasti hän ei enää ymmärtänyt susien kieltä.
-Kuulkaas nyt, lehdessä oli juttu, missä kerrottiin teidän olleen pahanteossa kaupungilla, ettehän te kuitenkaan ole? Petra jutteli Venlle, muttei saanut minkäänlaista vastausta.
-Voitko luvata minulle, että et tule käymään täällä päiväs aikaan, kaupunki ei ole sopiva paikka teille, Petra puheli, mutta yllättäen Venla vetäisi itsensä irti Petran otteesta, ja lähti köpöttämään pois.
Photobucket
-Ehkä näin on parempi. Oli mukava nähdä Venlaa, mutta luulen kaiken olevan paremmin, jos en nyt sotkeennu susi juttuihin, Petra tuumi. Samassa hän kuuli takaansa askelia, ja kumartui äkkiä maahan, aivan kuin olisi koko ajan kitkenyt rikkaruohoja.
-Miten et ole saanut mitään aikaan? Rehtori saapuu pian, ja pihan on näytettävä edustavalta, Uuno marisi.
-Anteeksi, nämä rikkaruohot ovat vain niin kovin tiukasti kiinni, sitkeitä, kun keskellä talvea kasvavat, Petra keksi jonkun tekosyyn hitaudelleen.
Photobucket
-No, jos et saa rikkaruohoja kuriin, voisitko silti tasoittaa tuon rehottavan pensaan? Minä hoidan nuo rikkaruohot, Uuno sanoi.
-Selvä, Petra vastasi siirtyen pensaan luo. Uuno kiskaisi yhden rikkakasvin irti, ja totesi sen irronneen helposti, aivan toisin kuin Petra äsken oli väittänyt. Uuno käveli Petran viereen.
-Mitä nyt? Petra kummasteli katsahtaen Uunoon.
-Onko sinulla kaikki hyvin? Uuno kysyi.
-Tietysti, aivan mahtavasti! Menes nyt kiskomaan ne rikkaruohot, sinun voimakkailla käsilläsi homma käy niin nopeasti, Petra sanoi.
Photobucket
Lopulta piha oli siistissä kunnossa.
-Rehtori saapuu pian, mene sinä sisälle laittamaan jotain ruokaa, Uuno sanoi ja Petra lähti tottelevasti taloa kohti.
-Petra tee sitä, Petra tee tätä, minä hoidan kaikki kivat ja tärkeimmät jutut, minä olen tärkein! Petra suunnitteli Uunon puheenvuoroa. Petra oli huomannut Uunon jä hänen välilen viilenneen. Mikään ei ollut enää niin kuin silloin alussa. Nyt Uunosta oli tullut vakava laama, joka tahtoi saada aina tahtonsa läpi jokaisessa asiassa. Petra päätti kuitenkin sytätä nuo ajatukset mielestään.
Photobucket
Pian rehtorin upea auto saapuikin pihaan, ja Uuno ryntäsi rehtorin luo, joka nousi juuri autosta. Rehtori katsahti taloon päin, ja Uuno tulkitsi sen hyväksyväksi katseeksi. Rehtori oli todella erinäköinen, mitä Uuno oli kuvitellut. Hän oli tuollainen nuorehko heppu, jolla oli erikoinen hiustyyli. Uuno unohtui kyyläämään rehtoria, kunnes yllättäen tajusi, että pitäisi mennä esittäytymään.
Photobucket
Uuno käveli sivistyneesti rehtorin luokse ojentaen kätensä, jotta rehtori voisi helposti kätellä ja esitellä itsensä. Rehtori ei kuitenkaan tarttunutkaan Uunon käteen, vaan pamautti ne yhteen. Uuno säikähti kovaa pamausta, ja pomppasi hitusen taakse päin.
-Hehheh! rehtori vain naureskeli.
-Anteeksi, enhän säikäyttänyt teitä. Minusta kepposet ovat kivoja! Hehheh! rehtori puhui naureskellen.
-Enhän minä... Olen siis Uuno Iloliemi, ja tervetuloa tutustumaan minuun ja tyttäriini. Olen aivan varma, että meidän Jessika ja Juulia ovat juuri sellaisia, kenet tarvitsette hienoon kouluunne, Uuno puhui sivistyneesti.
-Kuulostaa mukavalta. Hehheh! rehtori pölisi.
-En tiennyt, että rehtoritkin voivat olla noin hilpeää porukkaa. Tämä sim vaikuttaa jotenkin hupsulta, Uuno ajatteli.
Photobucket
Sillä välin sisällä Petra oli saanut itsensä ja tytöt juhlakuntoon, täytyihän nyt edustavalta näyttää, kun rehtori saapuu.
-Lapset, istukaa siinä, ja odottakaa isin ja rehtorin saapumista. Käyttäytykää asiallisesti, kun he saapuvat sisälle. En ehdi olla täällä kanssanne, minun on kiiruhdettava kokkaamaan parhaani. Kotiruoka antaa paremman kuvan kuin jokin pikaruoka. Joten, nähdään seuraavan kerran syömässä. Muistinhan sanoa nyt kaiken... Petra pölisi, minkä keksi.
-Ei sun tarvii sanoa meille kaikkea erikseen. Me ollaan jo isoja ja tiedetään, miten kuuluu käyttäytyä, Juulia kertoi tirskuen.
-Niin kai sitten. Heippa! Petra toivotti lähtien heti keittiöön.
Photobucket
Petran hävittyä, tytöt alkoivat heti keskustelemaan.
-Käyttäydytään näin kunnolla, Juulia ehdotti tehden peukalon ja etusormen väliin millin raon.
-Hei, hiljempaa, ettei äiti kuule! Muuten meidän suunnitelma menee pilalle, Jessika hermoili.
-Eikä mene, älä ole noin epävarma! Kaikki menee mainiosti, Juulia lupasi.
-Hyvä. Onneksi suhun voi luottaa, Jessika riemuitsi.
Samassa ovi kolahti, ja tyttöjen korviin ajautuivat Uunon ja jonkun vieraan miehen puhetta.
-Nyt ne tulee, asemiin! Juulia sanoi.
Photobucket
-Tulkaa vaan peremmälle, olen varma, että suorastaan rakastut minun hyväkäytöksisiin tyttöihini.... Uuno sepitti rehtorille, mutta lopetti oitis huomatessaan, kuinka hänen "hyväkäytöksiset" tyttönsä riehuivat. Uunolle tuli tukala olo, ja rehtori suorastaan nauroi jutulle.
-Nyt heti paikalla, Jessika ja Juulia, tervehtimään vierasta! Uuno komensi ankarasti.
Photobucket
Tytöt lopettivat hyppimisen, mutteivat kuitenkaan liikahtaneetkaan sohvalta.
-Moi reksi-keksi! Mä oon Juulia! Juulia tervehti.
-Niin ihku setä. Me ollaan tosi ihania sisaruksia. Mä oon Jessika, Jessika puhui naureskellen siskonsa kanssa.
Photobucket
Uunon kasvot alkoivat pikkuhiljaa punottaa tomaatinpunaisina. Hän kummasteli lastensa käytöstä, eivät Jessika ja Juulia yleensä noin käyttäytyneet.
-Antakaa anteeksi. Lapsilla on ollut tänään hömelö päivä. Sen siitä saa, kun joutuvat olemaan samassa koulussa muiden sekopäiden kanssa. He ovat kyllä erittäin sivistyneitä sitten koulussanne, kun he pääsevät sinne, Uuno selitteli hätääntyneenä.
-Herra onkin noin varma lasten pääsystä. Hehheh! rehtori naureskeli.
Uuno ei uskaltanut sanoa enää mitään, töllisteli vain häpeäväisenä rehtoria, jonka kasvot hymyilivät vieläkin, vaikka rehtori oli juuri äsken nähnyt katastrofin.
-Sattuuhan sellaisia päiviä meille aikuisillekin. Hehheh! rehtori naureskeli.
Photobucket
-Kato isin ilmettä, se on ihan nolona, Jessika totesi tyytyväisenä.
-Niimpä. Tällä menolla rehtori lähtee kotiin ennen aikojaan, Juulia arveli.
-Niin, eikä pahin ole vielä edes tapahtunut, Jessika totesi siirtäen katseensa siskoonsa.
-Niimpä, Juulia naurahti.
Photobucket
Tytöt tajusivat lopettaa keskustelunsa, kun Uuno asteli sivistyneesti heidän luokseen.
-Rehtori haluaa nähdä huoneenne, ja saatte itse esitellä ne. Tällä kertaa käyttäydytte kuitenkin asiallisesti, tai muuten tulee Tupen rapinat! Selittikö se Petra teille mitään sivistyneisyydestä!? Uuno kuiski raivoissaan.
-Joojoo isi, älä huolehdi! Juulia totesi leppoisasti.
-Me ollaan kyllä kunnolla, Jessika kertoi mahdollisimman uskottavasti.
-Hyvä, lähdetään nyt sinne yläkertaan, Uuno huudahti, ja rehtori näytti entistäkin innostuneemmalta.
Photobucket
Yläkertaan päästyään tytöt jäivät vielä kikattelemaan paikoilleen.
-Tätä ne ei usko todeksi, Jessika tirskahti.
-Isi järkyttyy pahemman kerran, Juulia totesi.
Photobucket
Jessika tuli avaamaan huoneensa oven, ja alkoi heti puhumaan rehtorin astuttua sisälle.
-Tässä on mun kaunis huone. Tykkään sotkea tän aina ihan täysin, ja heittelen kaikki vaatteeni lattialle. Lelut mä jätän levälleen, ja... Jessika puhui, mutta Uuno keskeytti hänet.
-Mitä täällä on tapahtunut? Aamullahan huone oli aivan siisti! kummasteli jälleen nolostuneena pyörittäen silmiään.
Photobucket
-Voi kuulkaan rehtori, kyllä minä käsken tyttöjen siivota huoneensa monta kertaa viikossa, ja yleensä täällä on putipuhdasta! Tänään he ovat varmasti leikkineet jotain, ja koko paikka on mennyt vinksin vonksin, Uuno selitteli nolostuneena.
-Noh, sellaista sattuu lapsien kanssa. Kyllä minä ymmärrän. Veljelläni on monta lasta, ja aina jokin on hullusti, rehtori kertoi, ja Uuno huokaisi helpotuksesta. Rehtori ei reagoinutkaan tähän mitenkään kummemmin. Uunon suurin toive sillä hetkellä oli, että edes Juulian huone olisi kunnossa ja säihkyvän siistinä.
Photobucket
Uuno käveli sisälle huoneeseen, ja Juulia kiilasi ennen rehtoria perään. Kauhukseen Uuno totesi huoneen olleen samalla tavalla sotkettu; vaatekaappi oli tyhjennetty, ja ylimääräiset roinat tuotu lattialle. Uuno ei pystynyt olemaan enää edes vihainen, hän oli niin ällistynyt ja kummissaan. Vielä, kun pitäisi keksiä rehtorille jokin tekosyy tähänkin. Perheen kuvahan laskee varmasti tämän silmissä oikein urakalla!
Photobucket
Ihme kyllä rehtori tuntui kovin innostuneelta.
-Juhuu, sinulla on täysin samanlainen arvokas kynäteline kuin minullakin! Voi, onpa täällä kaunis ja hieno huone! rehtori karjui iloissaan välittämättä ollenkaan moisesta sotkusta. Juulia kummasteli, miksei rehtori ollut karjunut Uunolle jo pää punaisena, etteivät nämä sivistymättömät lapset hänen upeaan yksityiskouluunsa astu edes pikkuvarpaallaan.
-Miksei suunnitelmamme tehoa? No, onneksi emme ole tehneet vielä kaikkea, mitä olemme suunnitelleet, Juulia totesi saaden jälleen uskoa suunnitelman toteutumisen kannalta.
Photobucket
Uuno ohjasi rehtorin pois Juulian huoneesta, ja alkoi jutustella tämän kanssa.
-Kyllä lapset ovat olleet kummallisia tänään. Yleensä he ovat rauhallisempia, Uuno totesi.
-Ehkä lapsia vain jännitti tuloni, ja sen takia ovat hiukan villillä päällä. Hehheh! rehtori arveli.
-Niin tosiaan vähän, ihan vähän vain, Uuno totesi kurkkien rehtorin selän takaa tyttöjen seuraavaa häiriköintiä.
Photobucket
Vaikka rehtori tuntuikin rennolta tyypiltä, pelkäsi Uuno rehtorin kieltäytyvän yksityiskouluideasta. Ehkä rehtori tosiaan luulee, että Jessika ja Juulia ovat villejä aivan jokainen päivä, eikä heitä voi päästää kalliisiin yksityiskoulun tiloihin, rikkoisivat sieltä jotain. Uuno ei enää oikein tiennyt, mitä voisi tehdä. Hän tunsi itsensä niin noloksi ja huonoksi lasten kasvattajaksi, kun tytöt eivät käskyjäkään tottele. Pahin vain pyöri hänen päässään, ja hänestä tuntui, mitä ikinä sanoikaan rehtorille, tapahtui se sönköttäen.
Photobucket
-Mä oon ihan varma, että kohta se reksi saa meistä tarpeekseen, Juulia kommentoi.
-Sanos muuta, kato nyt isin ilmettä. Se on ihan kauhuissaan, Jessika komensi.
Juulia käänsä päätään tarkkaillakseen Uunon karmivaa ilmettä.
-Se ei voi merkitä kuin yhtä asiaa; isi on vaikeuksissa, eikä me jouduta sinne, Juulia vakuutti.
Tytöt naurahtivat kovaäänisesti, ja jatkoivat pyssy leikkejään.
Photobucket
-Auts! Se luoti osui mun niskanikamaan! Jessika kauhisteli.
-Ähhähhähähähäh! Näkisit ilmeesi! Juulia räkätti, minkä pystyi.
-Ootas vaan, kun sä oot ens kerralla roisto, niin sit sä joudut ilmeilemään, Jessika muistutti.
-Okei, uus erä! Mä oon roisto, Juulia totesi.
Photobucket
Sillä välin Petra oli häärännyt keittiössä jo yli tunnin valmistellen herkullisia porsaankyljyksiä. Hän oli kuluttanut aikaa ja vaivaa, jotta saisi tehtyä maukkaat ja rapeat kyljykset, jotka suorastaan sulisivat suussa.
-Toivottavasti rehtorit ovat moniruokaisia. Ehkä loppujen lopuksi onkin hyvä juttu, että tytöt menevät sinne yksityiskouluun. Sen avulla he saavat varmasti vielä hyvät ammatit, Petra tuumaili lisäillen monenlaisia ei mausteita.
Photobucket
Ruoan valmistuttua Petra kutsui kaikki pöytään, mutta tunsi itsensä kovin nälättömäksi. Pelkkä ruoan tekeminen oli saanut hänet ihan täyteen, eikä Petran tehnyt yhtään mieli syödä. Petra puolustautui sillä, ettei pöydässä olisi kumminkaan tilaa kaikille, eli sama asia, vaikka hän söisikin toisessa huoneessa tai tekisi jotain aivan muuta. Tänä iltana hänellä oli jotenkin outo olo, hänen teki mieli mennä pihalle haukkaamaan raitista ilmaa.
Photobucket
Petra puki päälysvaatteensa, ja riensi ulos kylmään viimaan. Tuuli jäätävästi ja lunta pöllähteli naamalle, mutta silti Petrasta tuntui, että hänen täytyi jatkaa matkaansa. Petra vilkaisi vielä kerran ovelle, mutta käänsi katseensa nopeasti taas eteenpäin, ja lähti.
-Uuno on pärjännyt sen rehtorinsa kanssa koko illan, miksi hän minua nyt tarvitsisi avukseen? Petra tuumaili kadoten pimeyteen.
Photobucket
Sillä välin ruokapöydässä jatkui riehakas tunnelma. Jessika ja Juulia pitivät kovaa mölyä, ja nauroivat kovaan ääneen.
-Ups, mun peruna putos lautaselta, en voi syödä sitä enää, Juulia ilmoitti.
-Kröhhaaahaah! Jessika nauroi sikaillen samalla.
-Mun lempi puuhaa on viskoa ruokaa seinään, varsinkin jos Jessika on maalitauluna, Juulia hehetti
Photobucket
-Juulia, lopeta. Jos et syö sitä perunaa, heitä se roskikseen. Ja voisitteko olla hiljempaa, emme pysty rehtorin kanssa keskustelemaan, kun pidätte noin hirveää meteliä, Uuno yritti jälleen saada tytöt hiljentymään.
-No okei, Jessika sanoi, mutta molemmat tytöt purskahtivat samantien nauruun.
-Pahoittelen vielä kerran heidän käytöstään, Uuno sanoi rehtorille.
-Ei se haittaa, mutta kappas, kello onkin jo noin paljon, eiköhän tämä vierailu ollut tässä, rehtori sanoi, milloin Uunon mahassa muljahti ikävästi. Nyt hän kuulisi tuomion, oliko lapset hyväksytty yksityiskouluun, vai ei.
Photobucket
Kohteliaana Uuno nousu ylös hyvästelemään rehtoria.
-Oikein mukavaa, että pääsitte käymään, vaikka lapset olivat mitä olivat.. Uuno sanoi.
-Oli mukava käydä, hienoa nähdä näin aitoa arkielämää, rehtori sanoi. Ennen kuin Uuno ehti korjata, ettei heidän arkensa ollut todellakaan tämmöistä, rehtori jatkoi:
-Kaikissa perheissä, joissa olen käynyt kaikki on ollut niin sivistynyttä ja hienoa, sillä he haluavat tietysti luoda hyvän kuvan lapsistaan, mutta pidin näistä vekkuleista, Jessikasta ja Juuliasta. Hyväksyn heidät mielelläni yksityiskouluun! rehtori ilmoitti.
-I-ihanko totta? Jess!! Öh, anteeksi. On suuri kunnia, että kasvattamat lapseni pääsevät arvostettuun kouluunne, Uuno vastasi paremmalla mielellä kuin koskaan.
Photobucket
Jessika ja Juulia istuivat hiljaa paikoillaan, ja katsoivat, miten Uuno lähti saattamaan rehtoria ovelle. Lopulta Juulia nousi.
-Ei meidän suunnitelma toiminutkaan, mä lähden nukkumaan nyt, Juulia mutisi.
-Mä en halua mihinkään yksäri kouluun! Ihan vammasta! Jessika alkoi valittaa.
-Me ei mahdeta sille enää mitään, tuu, mennään nukkumaan, Juulia sanoi.
Photobucket
Photobucket
Tytöt olivat yllättävän väsyneitä rankasta päivästä, ja nukahtivat melkein heti peiton alle päästyään. He eivät jaksaneet huoneitaankaan siivota, antoivat sotkujen vaan jäädä lattialle. Olisipa seuraavana päivänä jokin tekosyy, ettei voi tehdä läksyjä, kun pitää siivota.

 

 


 

Siinä oli tämän kertainen osa. :) Toi kouluteema jatkui edelleen, täytyis saada se jonkunlaiseen päätökseen, ettete ihan tylsisty, kun kaikki osat on ihan samanlaisia. :D Ja niinkin jännästi kävi, että viikko sitten Iloliemet täyttivät 1 vuotta, joten käy katsomassa "korttia"  jonka tein. :D Kiitos kaikille sinnekin kommentoineille! <3 Ja kiitos, kun jaksoit lukea tämän osan, jos vielä kommentin jättäisit, olisin toosi kiitollinen. (: <3