Heeii. .-> Aika rientää, 2 viikkoa enää koulua. .-o Kesälomaa olen kaivannutkin. <3 En jaksa puhua mitään, ärsyttää. .-p Lukekaa! Ensin vielä nähtävissä edellisen osan kommenttien vastaukset. .--)

vupii kirjoitti:
Hyvä osa :9Pidin siitä vessansiivouskohtauksesta ja muutenkin kerroit hyvin tyttöjen yliopiston aloituksesta. Toivottavasti veikko ja Juulia vielä kohtaavat ;)Armas on kumman salaperäinen mitä lie miehellä mielessään? Jennastakin kasvoi oikein sievä. Onnea Uunolle platinatilasta. Jännään kohtaan jäi, eikun jatkoa vaan :)

Vastaus: Kiitos. .-)) Jee, kiva, jos olin hyvin kertonyt. .-) Yliopistolla oli kivaa pelata. <3 Oishan se mahtia, mutta saa nähdä, kohtaavatko Veikko ja Juulia. Armaksella on tosiaan jotain mielessä, mutta sitäpä en kerrokaan vielä. ,--) Juuh, Uunokin on innoissaan platinoistaan. .---D Täältä tulee jatkoa! ,-)

 

Jade Essence kirjoitti:
Tulin taas aamulla lukemaan, oli siitä näköjän jotakin hyötyä että herää vähän jälkeen kuuden... Eiih, olisitpa nähnyt ilmeeni kun huomasin keitä tulee samaan asuntolaan! Hmm, mitä sjos Julia ensin nappaa Iiron itselleen ja sitten dumppaa sen? Muah, olen ilkeä muidenkin simejä kohtaan *pahisilme* Hmm, pelkääkö Armas että se saa potkut tai jonkun huonon maineen? Voisi kyllä olla ihan mahdollista moinen. Hahhaa, Uuno lämmittää valmisruokia :"D Jostain syystä meinasin ruveta nauramaan tuolle. Ja Jenna marisee taas vol. 42♥ Jotenkin marisevat hahmot on hauskoja, tulee lisämaustetta♥ Ja Mansikka sai kivannäköisiä pentuja, mihin hauvaan sitten lienee törmännyt siellä ihme paikassa... Hah, hauskaa kun Ilari luuli Jennan kysyvän minkä rotuisia pelit ovat. Jotenkin söpöä. Vai ei kultainennoutaja mahdu Uunon salkkuun? *virn* Ja Jenna-nassu *tuplavirn* Jennasta tuli teininä jännän näköinen, miltähän mahtanee näyttää sitten joskus yliopistossa...  Ja jääh! Kuka vei Essin! Aaaa! Katsoin ensin että kuka sisaruksista siellä oven takana on, ennen kuin sanoit että Liljahan se. Hih, Uunolla onkin sitten vähän helpompaa pelata kun on hyvällä tuulella kokoajan. Ja koiranpentujen isäkin oli hyvä nähdä.  Äänikortti ei tässä koneessa vieläkään toimi, mutta turvauduin MP3seen ja kuuntelin Paramorea ja Porcupine Treetä ja Pink Floydia (oho, kaikki alkaa peellä O_0). Pitää sitten koulun jälkeen kuunnella tuo Backstreet Boyssin biisi ja parit vanhemmatkin osanlukumusiikit, jotka on valuneet unholaan päästäni. Näin muuten outoa painajaista, jossa tuo samainen MP3-soitin oli jonkun demonin manaama ja meidän talossa tapahtui kaikkia kauhuleffahommia. Heräsin kun MP3 muuttui kissanpennuksi ja puri minua jalkaan :"( Mutta oli siitä painajaisesta se hyöty että tulin täänne ;) Pitää lopettaa tämä nettisarjakuvien lukeminen ennen nukkumaanmenoa :"D Ja ah niin, en muistanut vastata Taikapölyn puolelle niin sanon nyt tänne: Tottakai ja tietenkin voit käyttää kommenteistani saamiasi ideoita, jotenkin hauskaa kuulla että jaarittelustani saa ideoita. Sinulle ja sinun tarinoistasihan ne kommentit ovat, siulla on perusoikeus käyttää niitä hyväksesi ;) Mutta nyt lopetan riehumisen ja harjaan hiukseni ja voisinpa ruveta kirjoittamaan jotakin, iski inspis ;) Uutta osaa odotellaan mielenkiinnolla ;D

Vastaus: Huhhuh Jade, kommenttisi vie wordissa puolisivua, vaikka vähän tiivistin sitä. .-o Mutta ei siinä mitään, saa riehua. ,--) Minä en ymmärrä teitä, jotka heräätte noin aikaisin. .—o Mulle tuottaa suurta tuskaa herätä seittemältä. .-D Mutta kiva, että heräsit ja ehdit osan lukea. .-) Heheh, uskaltaisko sanoa, että juuri jotain tuon tapaista olin aluksi miettinytkin Iirolle, mutta en tiedä teenkö sitä. .-D Armaksen syyt kyllä selkenevät ajallaan, näet sitten, olitko oikessa. .-D Valmisruuat on hyviä, Uunokin sen tietää. .-D Jenna se nyt kaikesta marisee, vähän niin kuin minä. x—D Jenna on aika paljon saanut minusta vaikutteita. .’—D Olen sitten varmaan juuri tuo mainitsemasi lisämauste. .-DD Juuh, kivännäköisiä pentuja tuli Mansikalle, oottelen jo niiden kasvua! .-D Hehhe, onhan niillä peleilläkin ”rotuja”. .-DD Ei taida kultsinoutaja Uunon laukkuun mahtua, ainakaan isokokoinen. Mutta pentu ehkä. .-D Juujuu, Jenna-nassu. .-> Sinä se aina jaksat mennä joka paikasta katsomaan kaikkea, nytkin Liljan tarkistit. .-D Eiköhän se Essin kaappaaja selviä vielä. ,-) En nyt tiedä, onko se pelaaminen paljonkaan helpompaa platinaisella simillä, aina ne valittavat kaikesta. .-D En ole koskaan edes miettinyt, että platinuus vaikuttaa simien mielialaan. .-oo Tai kun tuosta asiasta mainitsit, niin muistan kyllä siellä ohjevihkosessa jotain tuon tapaista lukeneen, mutta en ole tarkkaillut asiaa. .-D Harmi, kun et voi koneelta kuunnella. .-< Onneksi ämppään voi luottaa. ,--) Ja ei nuo osanluku musat mitenkään ihmeellisiä ole, ei niitä pakko ole kuunnella, mutta kiva kuulla, että kuuntelet niitä. .-) Olethan huomannut tuolla sivulaatikossa kohdan ”osan lukumusiikit”, sieltä biisit löytyy helposti. ,-) Hui kauhistus, mikä painajainen. .-o Kivaa, että saan käyttää kommenteissa kertomiasi ideoita, ja kivaa, että inspis iski. ,-)


Xaldin kirjoitti:
Jee osa .-D Hih aina osaa lukiessani mietin mitä kommentoin, mutta sitten unohdan kaiken .-P Yliopisto aloitus oli hauska varsinkin tuo vessan siivous .-D Jonna ja Fiona on aika epätoivoista porukkaa ja sain nauraa heidän teleskooppi säädöilleen .-D Huomaan, että sinun osissasi on usein simeillä hauskoja ilmeitä ja pidän siitä kovasti <3 Tuo Armaksen suostuttelu ilme oli paras (-.  Jenna on aika hemmoteltu lapsi ja Uuno luulee kasvattavansa lapset hyvin .-/ Toivottavasti teiniksi kasvaminen rauhoitti (tai sitten ei) .-D Ihanaa kun Mansikka sai pentuja! Miten olet saanut koirallu tuollaisen mansikka ihon? .-) Tämä kuulostaa aika tyhmältä, mutta mielestäni tuo Petra joka oli kuitenkin perijä on jäänyt jotenkin tarinan ulkopuoliseksi? Viimeisimmät osat ovat keskittyneet eniten Juuliaan, Jessikaan, Uunoon ja Jennaan. Ei sillä sinäänsä mitään väliä, mutta minusta tuntuu haikealta, että Petra joka on ollut monisssa juonenkäänteissä mukana on niinkuin ''unohdettu''. Ei sillä siis mitään väliä, mutta olisi kiva saada joskus lukea Petran tapahtumista .-D Olihan tuo 40 täyttä Petraa, että saatan olla vain jotenkin liian tarrautuva vanhoihin ihmis-susi aikoihin .-) Kuvat todella hyvä laatuisia ja teksti myös .-) Itselläni Gadwin pelleilee .-/  Loppu oli jännä, mutta jotenkin tunnelman vei sitten nuo loppukuvat Uunosta ja Mansikasta .-/ Ja hieman ärsytti ja nauratti tuo vikan Uuno kuvan viesti .-D  Mutta kaiken kaikkiaan upea osa! .-D Jatkoa vaan pian tänne ja Taikapölyille .-D! Kerrankin taisin saada järkevän kommentin aikaan! Ja aika pitkän .-D Yleensä kommentoin nii yksitavuisesti .-)

Vastaus:  Tuo on tosi ärsyä, kun unohtaa, mitä piti sanoa. .-p Selailet sitten vaan osaa taaksepäin, niin eiköhän ala muistua mieleen. ,--) Jaahas, Xaldinkin pitää näistä vessa-jutuista... x-) Jooh, kyllähän sitä kaikkea epätoivoista tosirakkautensa eteen tekee. .—D Voisin välillä melkein samaistua heihin, olen minäkin kaikkea säälittävää kokeillut. .-DDDDD Hauskaa, että pidät ilmeistä. .--) pyrinkin laittamaan pausea päälle vähän eri kohdissa, jotta tulisi erilaisia ilmeitä. Välillä menee yhden ilmeen kuvaamiseen ikuisuus, kun simit eivät ole ilmeilytuulella. >.-p Juuh, tuo Armun ilme kyllä yksi minunkin suosikeista. .—3  Hemmoteltu Jenna ei tunnu saavan suosiota. .-D Katotaan nyt, muuttuisiko Jennan luonne nyt isommaksi kasvettuaan. ,-) Juu, ihanaa tosiaan, viimeinkin koirasuku taas jatkuu. <3 Mansikkahan oli Pähkinän ja Tomaatin pentu, eli heidän ihojensa sekoitus, en minä mitään tehnyt. .-D Mutta jos siis meinaat noita värejä, niin ne on ihan lemmikkielämän mukana tuleva ominaisuus, jotka saa käyttöön, kun patistaa lemmikit töihin. ,-) Minusta lc:n henkeen kuuluu mennä eteenpäin, ja Petran aika alkaa olla ohi. Nyt juuri yritän tutustuttaa lukijoita seuraavaan sukupolveen, jotta perijä-äänestyksessä simeistä olisi mielessä vähän kaikkea, eikä valintaa pitäisi tehdä pelkän ulkonäönperusteella. Tuo on siis minun mielipiteeni asiata, saat ajatella mitä haluta. .-) Kiitos. <33 Kuvienlaatu tosin on pelkästään Gadwinin ansiota, mutta teksteistä ei kai voi muuta, kuin ottaa kehut vastaan. ,-3 Ne loppukuvat eivät enää kuuluneet osaan, eli ei kai niiden tunnelmaa pitäisi viedä. .-o Pitäisikö loppupuhekin jättää pois? Onnittelut järkevästä kommentistasi, jatka samaan malliin! ,-D

GreenPixy kirjoitti:
Uusi osa <3 Voi Herranjesta, tossa kohtaa, missä Juulia raapii päätään ja miettii baletti-harrastustaan, niin siinä kun puhuttiin Petrasta olin jo unohtanut kuka Petra on! .DDDDD Repesin, kun tajusin että eihän Petra kukaan muu ookaan kun vaan 2. sukupolven perijä... .DDDDD Hah, jännää kun ei noi Jonna ja Fiona vaan jätä Jessikaa ja Juuliaa rauhaan. Toi "vakoillaan Iiroa teleskoopilla" oli hauska .DD Osa oli hyvä, tykkäsin kun koko ei ollut pelkkää yliopistoa koko ajan. Jännä loppu, hui, mitäköhän Essille on käynyt?? Jatkoa niin pian kuin mahdollista .)

Vastaus:  .-DDD Ohhoh, niin voi vaan Petrakin unohtua. .-D Olenkohan tosiaan syrjinyt Petraa, niin kuin Xaldin tuossa ylemmässä kommentissa huomatti. .-( Jep, aina joku (=minä ,-)) saattaa heidät samaan paikkaan. .-D Juu, koitan vähän molempien tapahtumista kertoa, että tulisi vaihtelua. .--> Essin kohtalo selviää ehkä joskus. ,--)


inu56 kirjoitti:
Hyvä osa! Voi Jessika- ja Juulia-parkoja, kun Jonna ja Fiona (menikö oikein?) ei jätä heitä rauhaan. Ja harmi vaan, ettei Jessika saa mennä huutamaan koko asuntolalleen, että seurustelee. Mutta minnes Essi on kadonnut? Jatkoa pian!

Vastaus: Jep, aina Jonna ja Fiona (oikein meni ,-)) ilmestyvät jostakin kiusaamaan. .-/ Juu, Jessikalle harmillinen tilanne. .-( Essin kohtalosta tietoa tulevaisuudessa. ,-)))

 

Jellu kirjoitti:
Oo, Jennasta tulikin mielenkiintoinen tapaus. Ja mitähän Essille on tapahtunut ;o Jään innolla odottamaan seuraavaa osaa :)

Vastaus: Okka, selviää joskus Essin kohtalo. .->

 

Volarea kirjoitti:
Hyvä osa! Minustakin tyttöjen asuntolaan muuton olit kuvaillut tosi hyvin! Jessikasta kasvoi tosi kaunis, ja luonteeltaankin tykkään siitä ehkä eniten. Vaikka miesasioissa Juulialla on enemmän jalat maassa.. Pohdin tässä jo perijä-äänestystä :--D
Iik, entä jos Armaalla on vaimo ja 10 lasta, ja se siks piilottelee?:--O Maalailen piruja seinille.. :< Haluun, että Juulia ja Veikko saa toisensa!!!:/ No, kai esim. Iirokin käy.. :D Mut sen täytyy löytää joku<3
Uuno on aika uraohjus! Oma ennätykseni on yksi uranhuippu simin elämässä, mulla on vielä tohon ennätykseen matkaa.. :--) Voi Essiä, onkohan tästä kehittymässä uutta juonenpoikasta?!;)
Jatkoa:)

Vastaus: Jee, kiitos. .-> Hienoa, että periä-äänestystä varten varaudut, ja noin monipuolisestikin (katsot luonnettakin, etkä vain ulkonäköä). .--)Koskakohan perijä-äänestys tulee, tuntuu, ettei Iloliemet etene yhtään. .-D Armaspas on sinun suunnitelmissasi pahis. .-D Katotaan, miten siinä tulee käymään. ,-) Eiköhän Juulialle joku joskus löydy. ,--) Mäkin oikeestaan vähän huijaan tossa, Uuno joi pari kertaa elämänlitkua, joten hänellä ei oikeasti olisi enää mahiksia kolmen uran huippuun, koska hän olisi vanhus. Mutta tuo 2 huippua tuli rehellisillä keinoilla pelaten. ,--) Eiköhän tuosta Essistä seuraava "huima" juoni vielä tule. ,---)

 

Ezme kirjoitti:
Jee, uusi osa! Piristää päivää kummasti, kun kotona yksinäni sairastan. No, tavallaan hyvä, että flunssa iski, ehdin lukea tämän osan jo nyt.  Jenna on kyllä mahtava marisija. Heh juuri tuollaisia kaikki lellikit ovat. Ja voi ei! Mitähän Essille tapahtuu!? No toivottavasti jatkoa pian... Jäi niin jännään kohtaan. :)

Vastaus: Voivoi, kipeenä oleminen ei ole kivaa. .-( Tai on se silleen, kun ei tarvii kouluun mennä. .---D Ja sinä pystyt koneellakin oleskelemaan, oisinpa mäkin tolleen kipee. .-D Juu, ohan se hyvä, että ehdit lukea. ,-D Juu, lelli-Jenna marisee. Essistä tulee myöhemmin lisää juttua. ,-)

 

Hunajainen kirjoitti:
Ihan ekana pakko kertoa painajaisesta, jonka viime yönä näin Iltsuihin liittyen: Olit päättänyt tehdä Iltsuista fantasia legacyn, ja olit muuttanut blogin nimeksi Cao Mia .-O Kaikilla oli joko säihkyihot, silmät, oudot korvat, oudot vaatteet tai siivet... Jotkut tuli myös haukkumaan Iltsuja, kun ne oli muuttuneet yhtäkkiä ihan erilaisiksi. Kun loppuun laitoit mokakuvia siinä uniosassa, niin yhdessä ainakin luki "Darren on näköjään käynyt Whitnien luona". Iltsu-painajainen .-D Sitten tästä osasta: Kirjoitusvirheitä löysin aika paljon (Outoja sanan tai lauseenmuotoja).  Vautsi, nuo koululissut seuraa tyttöparkoja yliopistolle asti .-< Parhaiten osasta jäi mieleen se Jonskun ja Finnun teleskooppikeskustelu, se repliikki "Ihku idea!" oli tosi mieleenpainuva ja mahti .-D
Ehdin jo luulla, että Armaksella olisi joku toinen tai että hän alkaisi lyödä Jessikaa .-O Loppu oli jännä, tämä on varmaan se juttu, johon Jenna sotkeutuu?
Jennasta kasvoi ilmiselvä Paris Hilton!
Uudet korvaavat ihosi ovat hienommat kuin vanhat! Ainakin itselläni korvaavat ihot muttavat jonkin verran simien kasvonpiirteitä, niin ehkä sinulla on sama (Tai sitten se johtuu kasvusta) koska Jessika ja Julsku olivat ihan erinäköisiä .-O Juulialle oli tullut aika tummat silmät (Saattaa olla myös meikkiä) ja Jessikasta oli kasvanut ihana kaunotar! Ooh, en malta odottaa, millainen aikuinen hänestä kasvaa!
Merkille panoja:
Tytöillä on muuten hienot yliopistoasut!
Mansikan "puoliso" on ihan kuin Mansikka mutta vain mustana .-O
Jonnalla oli yhdessä kuvassa tasan sama irvistys kuin yhdessä 44 osan kuvassa.
Yliopisto kuvat olivat jollain tapaa ihania Ü
Uutta osaa odotellessa .->

Vastaus: Hui mikä painajainen. .-o Sinäkin olet unia nähnyt. .-DD Älä huoli, en ole tekemässä Iloliemistä fantasia-lc:tä. .-D Tuo ei auta minua paljon yhtään, voisit kertoa esimerkki sanoja, jotka mielestäsi olivat outoja. Minulla on myös tapana väännellä sanoista omia muunnoksia, mutta jos niistä liian ihmeellisiä tulee, täytyy rauhoittua. .-D Ihku idea. .-D Se on mieleenpainuva, mä kopsasin sen yhestä Bratz-jaksosta. x-) Hui, sinäkin Armaksesta kuvittelet kaikenlaista. .-D Olet aika oikeassa, Jenna sotkeutuu kyllä tähän. ,--) Haha, Paris Hilton. .--D Ulkonäön mukaan? Vai..? Kyllähän ne korvaavat ihot naamoja muokkaa, itseni häiritsi enemmän tummempi kakkosihon väri. .-D Petra varsinkin näyttää ihan siltä, kuin olisi ollut lomalla ja ruskettunut. .-o Se tumma on varmaankin meikkiä. Ja ei kai se ulkonäkö paljoa muutu aikuisena tosta nuoresta aikuisesta, minusta ne on aika´samanlaiset. .-) Hienoja merkillepanoja. ,--) Mansikan mies on todellakin samanlainen. .--D Hii, kaikki tuntuvat pitäneen yliopisto-kohdasta. .-> Minä itse myös. X->

Roskuliini kirjoitti:
Ihana osa! En osaa kommentoida muuta.. :D

Vastaus: Kiitos. Jokainen kommentti on hyvä .--)

 

Vekku kirjoitti:
Hahah, hyvä osa, linkitän muuen legacysi (: Mukavaa... Uusi osa ehkä tulossa pian, vaikka et legacyäni varsinaisesti luekaan :)

Vastaus: Kiitos, kivaa, kun linkität. Muistaakseni lc:si on lukujonossani, joten alan sitä kyllä joskus lukemaan. ,--)


 
Tohya kirjoitti:
Yay, uusi osa :)
Jessikasta ja Juuliasta kasvoivat oikein nätit neidot, tosin Juulian kasvon piirteet ovat vähän pehmeämmät. :)
Jonnan ja Fionan säätäminen teleskoopin kanssa oli aika huvittavaa luettavaa :D
En tiiä, oliko sulla kuinka niitä virheitä, en ainakaan huomannut (johtuiskohan väsymyksestä?)
Mutta joo, jatkoa odotan :))

Vastaus: Joo, Juulia ei ole perinyt Uunon "terävistä osista" muuta kuin koukkunokkansa. .-D Jooh, säädöt on huvittaa. .-DD Ehkä ei ollut, jos et huomannut. .---D No ei, varmaan oli, mutta onhan se hyvä, jos niitä ei huomaa. .-D

 

NeneKanerva kirjoitti:
Hei, apua, missäs Lilja ja Essi asuu? Ja olikos ne Petran vai Jessikan ja Juulian siskoja? Mä oon nyt ihan pihalla kun en oo aikoihin lukenut!

Vastaus: Essin ja Liljan asuinpaikkaa ei ole tarinassa kerrottu vielä. .-D Ja he ovat Petran sisaruksia + Maijakin kuuluu samaan syssyyn. .-D Voit katsoa sukupuusta, jos olet sekaisin, tosin en ole päivittänyt siihen kolmatta sukupolvea. .-DD


 
Anna Elisabeth kirjoitti:
Pidin paljon osasta, sillä siinä oli mukana sitä tuttua ja mukavaa Iloliemien arkea ja sitten säväyttävää ja herättävää juonikikkailua. Jostain syystä tuli kovasti mieleen salkkarimeno, kun osassa oli tavallaan kaksi eri tarinaa, nyt kun tytöt pääsivät (tai joutuivat) yliopistoon. Pidin juurikin paljon siitä, että osa ei ollut kokonaan pelkkää yliopistoa =) Jään odottelemaan seuraavaa osaa ja lisätietoa Essin kohtalosta!

Vastaus: Hehee, sinulla aina Salkkarit mielessä. .--D Tässäkin osassa tullaan loikkimaan molempien kuulumisia katsomassa. ,-) Lisätietoa Essistä saat pian. ,-)

 

Agentti_0 kirjoitti:
Piti kommentoida jo eilen mutta kiva netti lakkasi toimimasta. Jännä loppu ja taas kerran hieno osa. Ei voi muuta taaskaan sanoa.

Vastaus: Hyi, tyhmä netti. .--< Se on ärsyä, kun netti ei toimi, minä aina raivoan hulluna. .---D Kiitos sanoistasi. .-->


 
Cindy kirjoitti:
Ihana osa :3
Ihan pakko tunkea tähän että mistäs on Juulian hiukset & huulipuna, Jessikan farkkuhameasu, Jennan pyjama, Petran yöhiukset & pyjama sekä ilolienten vihreä ruokapöytä?

Vastaus: Melkein kaikki kysymäsi ladatut ovat Simsseilyjen "Kysyt ladatut" -osiossa, sinne pääset tästä. Koitan lisäillä joskus loputkin. .-)


 
Lumi-Kristalli kirjoitti:
Olen entinen Kipsukka.Mutta aivan mahtaa osa (Y) Loin oman Lc:n :D Jennan luone on aika ärsyttävä mielestäni mutta hauska seurattava :)

Vastaus: Kiitos. .) Kävinkin muistaakseni katsomassa lc:täsi, mutta nettiin taisi tulla joku vika, enkä pystynyt kommentoimaan silloin. .-p

 

trukkentuk kirjoitti:
Mansikka on supersöpö, olettaen että pennuistakin tulee. :D Ja pöh, kun suhdetta pitää salata...
Ihmeellistä miten pitkään olet jaksanut tätä Ilolientäkin kirjoittaa! :D Ties kuin kauan olen piilossa tätä lukenut. Jatka samaan malliin. :)

Vastaus: Juu, eiköhän niistä pennuista jotain tule. ,--) Jep, julmaa Jessikaa kohtaan. .-/ Enhän minä vielä pitkään ole kirjoittanut, vähän yli vuoden vasta. .-D Kiva, kun tulit esiin. ,--)


 
Yun kirjoitti:
Jeejee, kiva osa!
Jee Lissut! Toivottavasti ne aiheuttavat vielä kauheaa draamaa :--D
Ja jees, Armaskin tuli. Pelkäsin jo, että se jättäisi Jessikan. Jos niin olisi käynyt, olisin lopettanut Iloliemien seuraamisen siihen paikkaan :--D
No ei vaiskaan. Mutta onneksi pysyivät yhdessä :)
Oli kiva kuulla Petran siskoista, vaikka ei niin hyvissä merkeissä tavattiinkin. No ainakin osa jäi jännään kohtaan!
Osassa oli aika paljon pitkiä usean rivin virkkeitä. Ihan vain vaihtelun vuoksi väliin kannattaisi lykätä yhden lauseen virkkeitä. Tai pitkiä lauseita voisi jakaa kahtia. Eli sivulause olisikin itsenäinen päälause. Pitkissä virkkeissä tuppaa jo melkein unohtamaan, mistä virkkeen alussa puhuttiin :D Varsinkin jos virkkeet toimisivat yksikseenkin.
Ei tässä nyt ihmeempiä. Jatkoa sitten vaan! :>

Vastaus: Haha, Yun on ihan innoissaan lissuista..-D Eiköhän ne jotain tule aiheuttamaan, enkai minä huvinvuoksi heitä yliopistoon mukaan ottaisi. .-D Juu, Armas tuli. Hui kauhia, täytyy kai pitää Armas ja Jessika yhdessä, en halua menettää lukijaa. .-o Joojoo, ethän sinä oikesti lopeta. .--> Pysyivät yhdessä, vielä ainaski... .-) Juu, kuullaampa heistäkin vaihteeksi. .--D Koko kolmikko on hankkinut jostain nuhakuumeen, ja en ole päässyt parantamaan heitä, mutta nyt otin riskin ja kutsuin sairaan siskon kylään. .-D Jännään kohtaan juu... Anteeksi pitkistä virkkeistä, tykkään tehdä sellaisia. .--D Otin opikseni, ja välillä tein nyt lyhyempiä. .--) Minulle tulee lyhkäsistä lauseista vaan sellainen tunne, että ihan hutasella on tehty teksti. .--<

 

Sönkkö kirjoitti:
Hyvä osa,
olen vain nyt hämmentynyt, sillä Jessikasta ja *lunttaa ylhäältä* Jennasta tuli todella kauniita itseasiassa, joten en tiedä ketä äänestän... .-) (Ei taida selvännäkijäkykyni riittää tämmöiseen)
Kivoja pikku-koiriakin näkyy taas pienen tauon jälkeen ,-)
Saisiko muuten Jessikasta toisen naamakuvan josta näkyisi koko kasvot .-)

Vastaus: Kiitos. .-> Ohhoh, Sönkön Juulian kannatus alkaa horjua, tästähän tulee jännää. .-D Älä huoli, perijä-äänestykseen menee vielä jonkun aikaa, joten ehdit vielä pohtia. ,--> Juu, minäkin tykkäsin, kun lemmikkejä välillä taas tuli. <3 Millä tavalla koko kasvot? Eikö viimeosan kuvasta näkynyt? .-o Pitääkö vielä lähempi olla? Ei nyt ole tähän hätään uutta kuvaa, katotaan jos ensi osaan saisin, tai sitten perijä-äänestykseen viimeistään. .--)

 

Wendu kirjoitti:
Oho, mites en oo vielä kommentoinut tähän osaan? Luulin kyllä, että tuli jo laitettua jotain palautetta.
No, hyvä osa jokatapauksessa ja tytöistä tuli kummastakin erittäin kauniita ilmestyksiä!
Kiva muuten että näistä Petran sisaruksistakin vielä kuuluu, ettei ne ole painuneet ihan johonkin kadoksiin.
Toivottavasti Jennasta ei kasva ihan hirveää pissistä, mutta minkäs teet, kun Uuno tuollalailla lellii häntä.
Toivottavasti uusi osa ilmaantuu pian!

Vastaus: Ei niillä kommenteilla niin kiire ole, ihan rauhassa saa kommentoida. .--) Juuh, nättejä tyttöjä tuli. ,--> Juuh, kyllä heistäkin vielä sentään sain jotain hommattua tarinaan. .-D Yunin kommentissa selittelin "ylimääräisten" sisarusten sairastuneen, joten en ole viitsinyt kutsua heitä tartuttamaan muita. .-D Mutta nyt sitten oli pakko. Juu, Uunon syy. .--D Katotaan, jos Jenna vähän järkevöityisi, tai jotain. .-D


 
Napu kirjoitti:
Oijoi! Sain vihdoin kiireiltäni luettua kaikki sun 3 uusinta osaa ja olet ylpeä siitä, sillä tykkäsin kaikista osista paljon! En oo varma, luinko tätä edeltävän osan ihan loppuun, mutta pääsin kuitenkin jyvälle! :) Petra on niin kaunis, huomasin sen oikeastaan vasta tässä osassa, sekä sisältä (sydämestä) että ulkoa <3 En vaan tiiä miks, mutta näin on. Jessikasta kasvoi erittäin hauskan ja samalla niin kauniin näköinen, mutta silti äänestäisin Juuliaa, ainakin vielä näillä näkymin ;) Jennasta tuli semmonen pikku pissis -olemus mieleen, ainaki siitä kuvasta missä sil on pinkit kynnet ja luettelee niitä lahjatoiveitaan :DD Oikeessa elämässä mua ärsyttäis tommonen kersa, mutta hyvä se tässä on! x) Repesin siinä kohtaa kun Juulia ja Jessika saapuivat yliopistolle ja näkivät Jonnan ja Fionan, niin se, kun fiona sanoi "Häh, no lol, mitä noi täällä tekee?" :''''D En tiiä miks, mut se oli tosi hauska! Pahoittelen vielä syvästi sitä, että sain vasta nyt aikaa osiesi lukemiseen :(( P.s. Mullekki on tullu uusi osa, mutta en oo ehtiny siitä ilmoittaa kellekkää. Se tosin ilmestyi joku aika sitte mut sä et oo sitä kait lukenu (tai te) niin aattelin ilmoittaa :') Jatkoa pian ja yritän löytää aikaa osiesi lukuun jatkossa nopeammin! I promise! <3

Vastaus: Oho, niin moni oli sinulta jäänyt lukematta. .-o Ei siinä mitään, minullakin kertyy aina lukujonooni kauheasti luettavaa. .-D Kauniisti sanottu Petrasta tuo. .---3 Juuh, monet tuntuvat huomanneen Jessikankin kaunistuneen. .--D Ja Juulia sinunkin suosikki, selevä. ,-) Juu, Jenna on pissis-lissu-vauva. .---DD Haha, okei, hauskaa, että sinulla on ollut hauskaa. .--D Älä turhaa pahoittele, näitä saa lukea ihan omaan tahtiin. .-> Hahaa, arvaa mitä, lukujononi mukaan tänään on juuri Berryjen vuoro tulla luetuksi, joten pian luen osasi. .->

 
  
Ciesse kirjoitti:
Nyt kommentoin .-). Tää oli kiva osa, mukavaa kun Petran sisaruksiakín nähdään jatkossa. Ne on jääneet vähän unholaan. Julia on kaunis. Sori lyhkänen kommentti.

Vastaus: Juu, niinhän sinä sanoit tekeväsi. .-D Kiva, kun kommentoit. <3 Juu, nähdäänhän heitä. .-) Selvä, ja ei haittaa mitään, jokainen kommentti on hyvä. .--3

Ja osaan! Kertauksena viime osan viimeinen lause:
"Essi on kadonnut!"

    Photobucket
Osan lukumusa:
 Liljan huolestunut naama ja kohtalokkaat sanat olivat jääneet soimaan Petran päähän, hämmästys olisi noussut esiin vähemmästäkin.
-Miten niin Essi on muka kadonnut? Oletko aivan varma? Petra kysyi yrittäen pitää kasvonsa peruslukemilla.
-Aivan varma! Essi oli jättänyt lapun keittiönpöydälle. En nähnyt missään hänen lempikenkiään! Ja meillä oli ollut pikkuinen kiista vessanpöntön  putsaus-vuoroista. Kyseessä ei voi olla mikään muu vaihtoehto! Lilja huudahti hätääntymisestä sekavana. Petra ei olisi ikinä voinut uskoa näkevänsä Liljaa tuollaisessa kunnossa, eikä Essiä pakenijana.
-Tule sisään istumaan, jutellaan hetki, Petra kutsui.
Photobucket
Lilja lysähti tunteella ensimmäiselle näkemälleen sohvalle ottamatta edes takkiaan pois. Petra arveli tämän olevan erittäin kova paikka Liljalle, olivathan he asuneet Essin kanssa samassa talossa jo pitkään. Lilja olisi tuskin pysynyt jaloillaan hetkeäkään pidempään.
-Lilja, sinun täytyy rauhoittua. Ehkeivät asiat ole niin huonosti kuin luulet, Petra puhui rauhallisesti.
-En vain pysty käsittämään tätä! Lilja parahti.
Photobucket
-Minä ja Essi puhuimme toisillemme ihan kaikesta. Luulin, että hän kertoisi etukäteen, jos suunnittelisi muuttoa johonkin. Tämä kaikki on varmasti minun syytäni: tein varmasti jotain väärin. Olen huono sisko! Lilja huudahti.
-Et tietenkään ole! Essillä oli varmasti oikein pätevä syy äkilliseen lähtöönsä. Hän varmasti ilmoittelee itsestään jotain elonmerkkejä myöhemmin, Petra lohdutti.
-Et käsitä! Tämä ei ole ollenkaan Essin tapaista. Tunnen hänet liiankin hyvin näiden yhteisten vuosien jälkeen, Lilja selitti jo hiukan rauhallisemmin.
Photobucket
Oven yllättävä aukeutuminen sai Liljan kuitenkin hiljenemään.
-Petra! Miten saatat olla poissaolevana Jennan juhlista! Jenna ei halua syödä kakkua ilman sinua! Uuno karjaisi erittäin vihaisena.
-Tämä tästä vielä puuttuikin, Petra ajatteli pyöritellen silmiään, Uuno osasi olla halutessaan kohtuuton.
-Ai teillä on juhlat. Anteeksi, pilasin nekin. Minun on parasta lähteä, Lilja harmitteli purskahtaen melkein itkuun.
-Ei, älä välitä Uunosta. Tietenkin jäät meille yöksi, meillä on kaksi tyhjää huonetta lapsien lähdettyä yliopistoon, Petra vastasi ystävällisesti, hän ei halunnut tuottaa Liljalle enempää hämmennystä alkamalla kiistelemään Uunon kanssa.
-Voi, kuinka ystävällistä. Jos siitä ei ole mitään vaivaa, Lilja sanoi.
-Ei tietenkään ole, Petra huudahti iloisesti Uunon lähtiessä takaisin keittiöön ärjähtäen.
Photobucket
-Häh? Miksei äiti tule kanssamme juhlimaan? oli Jennan ensimmäinen päähän ilmestynyt kysymys.
-Kysy sitä kuule äidiltäsi! Olivat niin murheellisia Lilja-tätisi kanssa, ihan kuin sinun synttäreilläsi ei olisi mitään väliä! Uuno sepitti.
-Voi ei, onko jotain sattunut? Jenna kysyi.
-En jäänyt kyselemään. Hyvin itsekästä puuhaa! Uuno murahti.
Photobucket
-Täytyy kai tästä sitten lähteä nukkumaan, tuskin nuo tuosta juttujansa vähään aikaan lopettavat! Uuno karjaisi lähtien kävelemään suurin ja raivokkain askelin pois huoneesta.
-Öitä! Minä siivoan tästä vielä muutaman lautasen, minkä jälkeen menen itsekin yöpuulle, Jenna selitti.
Kyllä häntäkin syntymäpäiväjuhlien äkillinen keskeytys harmitti, mutta Uuno ylireagoi tilanteeseen aivan liikaa. Eiväthän juhlat häntä edes koskeneet, ja juhlia voisi vaikka huomennakin.
Photobucket
Tiskattuaan kakkulautaset Jenna oli aikeissa lähteä nukkumaan, mutta tultuaan keittiön oven luo, pysäytti hänet Liljan voimakas ääni. Uteliaana veijarina Jenna ei voinut vastustaa kiusausta jäädä salakuuntelemaan oven takaa kuuluvaa keskustelua.
-..Selvä, mutta mistä nyt ylipäätänsä sait päähäsi, että Essi on kadonnut? Jos hänen lempikenkänsä ovat kadonneet, syynä voi olla jokin aivan selitettävissä oleva asia, ehkä hän meni tanssiaisiin, kuului Petran äänellä.
-Koska Essi jätti tämän viestin, Lilja sanoi.
Photobucket
Hetkeen ei kuulunut mitään, ja Jennan täytyi painaa korvansa aivan kiinni oveen. Ilmeisesti Lilja kaivoi taskustaan jonkin paperin, jonka antoi Petralle luettavaksi. Jennan lapsuudenajan salapoliisi-haaveet palasivat tytön mieleen, ja hänestä alkoi tuntua, että tähän tapaukseen liittyisi jotakin rikollista, vaikkei hän keskustelua kauan ollut kuunnellutkaan. Taitava etsivä saattoi huomata haiskahtavan kohdan pienestäkin johtolangasta, tässä tapauksessa pienestä keskustelun pätkästä. Lopulta oven takaa alkoi taas kuulua ääniä.
-Essi kyllä sanoo tässä niin... Eiköhän meidän kannata kuitenkin rauhoittua, kaikki on varmasti hyvin. Käydään huomenna Maijan luona, ehkä hän tietää asiasta jotakin, Petra puhui.

FYI: Maija on siis neljäs sisaruksista, jos joku on asian unohtanut. .-)
Photobucket
Petra opasti Liljalle tien Jessikan huoneeseen, ja kaapista löytyi sopiva pyjama. Lilja ei kuitenkaan saanut nukutuksi. Kuinka hän edes voisi nukkua nyt, kun oma sisko oli kadonnut? Petra tuntui ottavan asian liian kevyesti! Toisaalta, eivät Petra ja Essi maailman parhaissa väleissä olleet aina olleet, mutta silti. Lilja kävi sängylle pitkäkseen ja yritti rauhoittua. Ehkä Maija tosiaan tietäisi Essistä jotain.
Photobucket
Jenna oli keittiössä, ja kuunteli muualta kantautuvia ääniä. Petra tuli portaat alas, minkä jälkeen suunnisti suoraan hänen ja Uunon makuuhuoneelle päin, tai niin Jenna lattian tärinästä päätteli. Lopulta, kun hiljaisuus laskeutui taloon Jenna uskalsi lähteä liikkeelle. Hänen täytyisi löytää se viesti, jonka Lilja oli Petralle näyttänyt, ehkä siitä löytyisi joitakin vihjeitä. Jenna ei uskaltanut sytyttää valoja huoneeseen, mutta pimeässäkin erotti melko hyvin naulakosta vieraan takin, joka kuului Liljalle.
Photobucket
Kaiveltuaan hetken Liljan takin taskuja paljastui sieltä äskettäin Petran käsissä ollut paperi. Jenna siirtyi takaisin keittiöön, siellä hän saisi olla rauhassa. Jenna luki viestin moneen kertaan läpi yrittäen saada rivien välistä jotakin irti, mutta siitä ei löytynyt mitään epäilyttävää. Jenna nosti lappusen silmiensä tasolle, lukeakseen vielä kerran sen sanoman:

"Kaipaan omaa rauhaa. Älkää etsikö minua. Kaikki on ok. T. Essi"

Tylsistyneenä Jenna viskoi paperin takaisin pyödälle, ja jäi nojaamaan takana olevaan baaritiskiin. Väsymys alkoi painaa silmiä, mutta Jenna ei aikonut luovuttaa, pakko jotain olisi kohta selvitä.

Photobucket
Tunnit kuluivat joutuisasti hankalan arvoituksen parissa. Tehtävän etenemistaso oli kuitenkin lopahtanut pahemman kerran. Tylsistyksissään ja uuvuttavan päivän jälkeen Jenna painoi silmät kiinni suunnitellusti vain hetkeksi, mutta tällä kertaa elimistön levontarve voitti kysymättä tytön omaa kantaa asiaan, ja Jenna torkahti pöydän äärelle. Hetken päästä myös Petra käveli keittiöön kummastelemaan päällä palavia valoja. Vielä enemmän hän hämmästyi nähdessään Jennan.
Photobucket
-Jenna, Petra sanoi tomeralla, kuuluvalla äänellä.
Hetkessä Jenna säpsähti hereille ymmärtämättä, miten oli saattanut nukahtaa, vaikka hän oli sopinut itsensä kanssa, ettei nukkumiselle ollut asiaa ennen jonkun epäkohdan ratkeamista paperista.
-Mitä? Jenna kysyi täysin unenpöppöröisenä. Hän käänsi päänsä äitiään päin odottaen jonkunlaisia nuhjeita.
Photobucket
Petra istahti Jennaa vastapäätä olevaan tuoliin hiukan väsyneen näköisenä.
-Mitä ihmettä teet keittiössä kolmelta yöllä vieläpä Liljan tuoman paperin kanssa? Nämä asiat eivät kuulu sinulle. Arvaa, pelästyinkö luullessani murtovarkaiden olevan keittiössämme nähdessäni valot, Petra torui.
Jenna huokaisi. Olisi hänen pitänyt muistaa, että keittiön ikkunasta tuleva valo oikein hehkui Petran ja Uunon huoneeseen. Jenna pudisti päätään, olipa hänkin taas onnistunut salapoliisi, pikkuseikatkin pitäisi muistaa varmistaa turvallisiksi.
-Odotan edelleen vastausta, Petra muistutti kärsimättömästi.
Photobucket
-Okei, satuin vahingossa kuulemaan Essin katoamisesta, kun juttelitte Lilja-tädin kanssa. Tunsin salapoliisin vaiston sisälläni, ja olin varma, että asiaan liittyisi jotain rikollista. Halusin teidän olevan ylpeä minusta, ja mennessänne nukkumaan kävin hakemassa paperin Liljan takin taskusta, Jenna tunnusti nolona.
-Mutta Jenna, olisihan sinun pitänyt... Petra aloitti, mutta tyttö keskeytti hänet:
-Eräässä lukemassani salapoliisiromaanissakin kirje oli väärennetty, ja sukulaiset menettivät omaisensa hyväuskoisuuden takia.
Photobucket
Petra istui hetken hiljaa pohtivan näköisenä. Jennaa inhotti olla sillä hetkellä niin utelias, äiti varmasti suuttuisi kamalasti. Tytön yllätykseksi Petra kuitenkin sanoi:
-Tuossahan voi olla ideaa, vaikka järjettömältä kuulostaakin. Sinusta olisi varmasti apua Essin etsinnöistä lukemiesi kirjojen takia. Väärennös ei ollut käynyt edes mielessäni. Voisit lähteä vaikka kanssamme tänään Maija-tädillesi, jotta voisimme miettiä yhdessä kaikenlaisia mahdollisuuksia.
-Ihanko totta! Jenna huudahti pystymättä uskomaan äsken kuulemaansa, tämä olisi hänen unelmansa!
-Jos vain Uunolle käy, Petra täydensi.
-Älä huoli, tiedän jo, että hän antaa minun mennä, Jenna arveli.
-Mutta nyt nukkumaan, jotta olemme vireessä aamulla, Petra ehdotti, mikä osoittautui hyväksi ideaksi.
Photobucket
-Ei ikinä! Uuno karjaisi ties kuinka monetta kertaa.
-Jennahan ei lähde mihinkään kanssanne, turhaa koko homma, Uuno perusteli kantaansa.
Uuno oli juuri yllättänyt naiset lähtövalmiina oven edestä.
Photobucket
-Älä viitsi, ei tässä ole mitään Jennaa haittaavaa, hän ei ole nähnyt Maija-tätiä aikoihin! Soitin jo kouluunkin, ja sinnekin käy, että Jenna pitää vapaapäivän, Petra murahti.
-Luuletteko tosiaan, että tuollainen teini voisi auttaa teitä jonkun fiktio-kirjallisuuden perusteella? Miksette vain anna Essin olla, hän tuskin haluaa teidän puuttuvan enää hänen elämäänsä. Ei Essi olisi muuten koskaan pois lähtenytkään, Uuno ärähti.
-Isä... Jenna yritti, mutta turhaan.
Photobucket
-Miten voit suhtautua asiaan näin kevyesti, vaikka kyse on minun rakkaasta sisarestani? Minullahan on oikeus selvittää, mitä hänelle nykyään kuuluu! Petra karjaisi vihaisena.
-Miksi sitten itse suhtaudut kevyesti Jennan oppivelvollisuuteen? Minusta Jennan kuuluu käydä koulu ansiokkaasti loppuun ilman turhia poissaoloja, Uuno selitti.
-Jos yhden päivän on pois! Jennakin haluaisi tulla, eikä kellään ole ongelmaa sinun lisäksesi. Voisit miettiä, mitä toisilta riistät! Petra huudahti.
Photobucket
Uunon ja Petran kinastelu olisi saattanut kestää tuntikausia, ellei Uunon kimppakyyti olisi tööttäillyt pihalla. Työstä ja mammonasta riippuvaisena Uunon oli pakko lähteä töihin. Ei hän kuitenkaan edelleenkään suostunut Jennan lintsaamiseen.
-Minä lähden nyt töihin, ja Jennakin saa luvan mennä kouluun, eikä mitään vastaväitteitä! Uuno murahti kävellessään ovesta ulos. Jenna katsoi avuttomana Uunon menoa, tähänkö tämä nyt tyssäisi? Isä oli muuten kiva, mutta ärsyttävää, että koulun käynnistä hän ei jousta.
Photobucket
Jenna asteli Petran luo, kai olisi vain toimittava Uunon tahdon mukaan.
-Ärsyttävää, mä olisin halunnut tulla mukaan. Ei kai tässä auta muu, kuin lähteä pakkaamaan koulukirjoja laukkuun, Jenna yritti esittää välinpitämätöntä, mutta pettymys paistoi tytön kasvoilta.
Photobucket
-Älä vielä viskaa pyyhettä kehään, minulla on suunnitelma, Petra sanoi, mistä Jennan sisällä syttyi toivon kipinä
-Ei Uunolla ole oikeutta päättää yksin tämmöisiä asioita, sitä paitsi minä olen toinen huoltajasi, eli yhtä päätäntävaltainen kuin isäsikin. Saat tulla mukaamme, sanoi Uuno mitä tahansa, Petra puhui.
-Joko mennään? kuului Liljan ääni Petran takaa.
-Uuno ei tule pitämään tästä, mutta ei meidän tarvitse siitä välittää, Petra naurahti.
--
FYI: Uudet simmut! ,-)
Photobucket
-Mitäh?! Oli Maijan ensireaktio kuullessaan Essin oudosta katoamisesta.
Photobucket
Petra, Jenna ja Lilja olivat saapuneet Maijan ja hänen miehensä, Oliverin talolle. Oli helpompi pitää kokous siellä, sillä Maija oli viimeisillään raskaana, joten tämän oli parasta kuulla uutiset tutussa ympäristössä, ettei saisi mitään kohtausta. Tyttölauma oli kokoontunut keittiön pyödän ympärille. Huoneessa hääräili heidän lisäkseen Oliver, joka halusi pitää Maijaa silmällä, tämä kun sattui saamaan aina välillä outoja päähänpistoja.
Photobucket
Lilja nosti pöydälle viestilappusen, josta asia varmistui Maijallekin.
-Tämä... tämä on vain niin epätodellista! Ei Essi noin katoaisi. Luulisi, että hän olisi ilmoittanut asiasta hyvissä ajoin etukäteen, Maijan suusta pursusi lauseita.
-Niin, olet tuossa aivan oikeassa. Älä nyt pelästy, mutta me vähän epäilimme, ettei tuo viesti olisi Essin kirjoittama, Lilja paljasti.
-Niin. Huomaatko tuossa viestissä jotain epäessimäistä, joka voisi todistaa sen huijaukseksi? Jenna jatkoi.
Photobucket
Maija hämmentyi entistä enemmän kuullessaan viestin olevan ehkä väärennös. Hän luki lappusen vielä kertaalleen läpi.
-Nyt kun mainitsitte, huomaan heti epäkohtia. Ensinnäkin, Essi ei ikinä saisi tiivistettyä asiaansa noin lyhyiksi virkkeiksi, hän on aina kova selittämään asioita tehden pienistäkin asioista monimutkaisia. Lisäksi tässä ei ole Essin kiemura a-kirjainta, hän on aina kirjoittanut sen niin! Olemme olleet kovassa kirjeenvaihdossa, ja tämä ei kyllä ole Essin kirjoittama. En vain aluksi tajunnut, olin niin järkyttynyt, Maija selitti.
Photobucket
-Nyt siis olemme varmistaneet, ettei viesti ole Essin kirjoittama, Jenna sanoi ääneen kaikkien mielessä olevan ajatuksen. Tilanne muuttui oudoksi, jos Essi ei ollut kirjoittanut viestiä, kuka sitten? Kaikelle saattaisi kuitenkin olla ihan selitettävissä oleva asia, mutta tilanteessa oli selvästi jotain hämärää.
-Onko kellään mitään tietoa, voisiko ehkä soittaa jollekin Essin tutuille? Jenna keksi hetkessä tutkimusta edistäviä ideoita.
-Soitin läpi lähes kaikki Essin puhelimesta löytyvät numerot, työpaikasta vanhoihin tuttuihin, mutta kukaan ei tiennyt hänestä mitään, Lilja kertoi.
Photobucket
-Mitä? Maija ja Petra kiljahtivat samaan aikaan järkyttyneinä.
-Et voi olla tosissasi! Petra kiljaisi.
-Soitit läpi kaikki Essin kaverit ja työpaikkatoverit ennen meille kertomista! Maija huudahti.
-En halunnut huolestuttaa teitä. Ajattelin Essin putkahtavan esiin jostakin, Lilja selitti.
-Halusit nähtävästi huolestuttaa sitten Essin kaikki kaverit, Petra totesi.
-No anteeksi! Ei tällaisilla hetkillä osaa ajatella järkevästi! Lilja karjaisi harmistuneena.
Photobucket
-En minä sillä, Lilja. Onneksi kerroit meille sentään melkoisen pian, etkä vasta viikkojen päästä, Maija selitti hymyillen. Lilja ei kuitenkaan sanonut mitään.
-Noh, kaipa soittelit läpi myös kaikki ex-poikaystävät? Maija kysäisi vitsaillen.
-Itse asiassa en! Essi oli poistanut Anssin numeron, Lilja tajusi.
-Ehkä Anssillekin kannattaisi soittaa. Ehkä hän tietäisi jotain, emmekä voi hävitä mitään, Maija viisasteli.
Photobucket
Hetkessä myös Jennan silmiin kasvoi kadonnut into.
-Hienoa, että tuli puheeksi. Rikoksen tekijällä täytyy olla jokin motiivi, ja katkera poikaystävä sopii kuvioihin! Jenna kiljaisi.
-Anssiko? Ei se Anssi voi olla, hän oli aina niin rauhallinen ja kiltti, ei hänestä rikoksen suunnittelijaksi ole, Petra esitti kantansa.
-Mutta hän voi tietää jotain. Kaikissa kirjoissakin rikoksen tekijä löytyy usein lähipiiristä, niin järkyttävältä kun se tuntuukin, Jenna sanoi dramaattisesti.
-Ethän vihjaile, että joku meistä pilailisi? Minä olen ainakin mukana etsinnöissä! Maija kiljaisi innokkaana.
Photobucket
Samassa Oliver kääntyi keskeneräisen ruokansa kanssa 'marttakerhoon' päin.
-Maija, ymmärräthän, että olet viimeisimmilläsi raskaana? Sinun ei ole sopivaa riskeerata itsesi ja vauvan elämää. Emmehän edes tiedä, miten vakavista asioista on kyse. Sidon sinut vaikka tuoliin, jos et muuten suostu pysymään kotona, Oliver huomautti.
Photobucket
-Älä viitsi! Minä ainakin olen mukana etsinnöissä, jos haluan! Kukaan ei voi estää minua! Maija uhosi.
-Maija, minustakin sinun kyllä kannattaisi ottaa rauhallisesti. Vauva voi syntyä koska tahansa, emmekä tosiaan voi stressata sinua liikaa. Nyt sinun täytyy ajatella ensin itseäsi ja vauvaa, Petra huomautti.
-Et voi olla tosissasi! Minä jäin nuoruudessani jo paitsi jännittävän seikkailun, kun sinä ja Essi lähditte Junnun kanssa pelastamaan Liljaa ja Iinaa. Ei ole reilua, jos minut jätetään taas pois! Maija suri kohtaloaan.
-Maija, tästä ei välttämättä tule mitään seikkailua ja vaikka tulisikin, emme ota sinua mukaan, ja sinun täytyy nyt vain ymmärtää se. Tiedät itsekin, ettet voi lähteä, Lilja sanoi vakavana.
-Niin kai sitten, Maija sanoi pienen hiljaisuuden jälkeen masentuneena.
Photobucket
-Ööh, en tiedä, mistä puhutte, mutta keskustelu alkaa mennä ohi aiheen. Mentäisiinkö soittamaan sille Anssille? Jenna ehdotti.
-Olet oikeassa, meidän täytyy toimia nopeammin, Lilja myönsi.
-Hienoa, että olette tuota mieltä. Essi täytyy löytää nopeasti, tai seuraukset saattavat olla kohtalokkaat, Jenna totesi synkästi. Kaikki neljä nousivat pöydästä.
Photobucket
Yhdessä he kävelivät keittiön viereiseen huoneeseen, jossa talon lankapuhelin sijaitsi. Puhujana sai toimia aina asiallinen, Lilja, joka osasi puhutella simejä erityisen hyvin. Muut jäivät seisoskelemaan odottavasti.
-Toivottavasti Anssin vanha numero on vielä toiminnassa, muuten en tiedä, mitä voimme tehdä, Lilja pohdiskeli.
-Aina voimme katsoa puhelinluettelosta! Maija hihkaisi.
-Ellei Anssi ole vaihtanut nimeään. Kaikkeen kannattaa varautua pahimmalla mahdollisella tavalla, niin homma tuntuu loppupeleissä helpommalta kuin se on ollutkaan, Jenna jakeli vinkkejä.
Photobucket
Jenna ei kuitenkaan jäänyt pölisemään enempiä nähdessään eläinrakkaana suloisen pienen koiranpennun lattialla.
-Voi pikkupikku-söpöläistä! Jenna kiljaisi astuen heti polvilleen koiran luo. Koira katsoi Jennaa lempeästi tytön nostaessa pentua sylkkyynsä.
-Sen nimi on Dave. Minäkin pidän suloisesta pikkuotuksestamme! Maija hihkaisi.
-Sinusta tulee kyllä ihan mieleen meidän Bansku, mustia olette molemmat! Jenna totesi.
Photobucket
-Voi, mikä sattuma! Meillekin syntyi juuri äskettäin kolme koiranpentua, Petra selitti.
-Oi, huolisikohan Dave yhden niistä morsiammekseen? Jos siis syntyi tyttöjä. Olen niin koiranpentu-pauloissa, että haluan niitä lisää! Maija kiljahti.
-Toki, Mansku ja Ansku ovat suloisia pinkkejä pentuja, Petra kertoi.
-Oh, jos viitsisit minulle yhden lahjoittaa, Maija kysyäisi epäsuorasti.
-Tietenkin! Petra huudahti.
-Hei, voitteko olla hiljempaa? Puhelu alkaa, enkä kuule, Lilja pyysi, minkä jälkeen kaikki hiljentyivät odottamaan innoissaan keskustelun tuloksia.
Photobucket
-Haloo? Onko puhelimessa Anssi Vierikko? Lilja huudahti puhelimeen heti linjan avauduttua.
-Olenhan minä, kuka tiedustelee? puhelimesta kuului.
-Hei Anssi, Lilja Iloliemi täältä soittelee, muistat varmaan minut? Lilja esittäytyi.
-Muistanhan minä... Miksi otat näin yllättäen yhteyttä? Anssi kummasteli.
Photobucket
-Tämä saattaa kuulostaa vähän kummalliselta, mutta tiedätkö mitään Essistä? Hän on... Hei, mitä tapahtuu!? Lilja huudahti. Puhelimen toisesta päästä oli aivan yllättäen alkanut kuulua hirveän kovaa meteliä, aivan kuin lentokone oli noussut jossain lähistöllä ilmaan.
-Öh, ei tässä mitään, olen Simnairin lentokoulussa, ja täällä on totuttava lentokoneen meluun. En tiedä Essistä mitään, anteeksi, mutta minun on nyt lopetettava, Anssi puhui nopeasti, minkä jälkeen alkoi kuulua tuuttausta puhelun katkeamisen merkiksi.
Photobucket
-Ei Anssi tiennyt Essistä mitään uutta, Lilja alkoi pettyneenä selittää puhelun kulkua muiden kuunnellessa.
-Ei olisi uskonut, että siitä Anssistakin tulee lentäjä, kaupan kassalta aloitti työnsä teininä, Maija kummasteli.
-No olihan Uunokin kaupan kassana, ja hänestä tuli talousnero ja sairaalan johtaja! Petra ylpeili miehensä saavutuksilla.
-Eikö teilläkään ole muuta mielessä? Ettekö tajua, että olemme jälleen lähtöpisteessä Essin etsinnän suhteen? Lilja parahti, mikä hiljensi Maija ja Petran juoruilun.
Photobucket
Maija väsähti nopeasti raskautensa takia, ja vierailijat katsoivat parhaaksi jättää tämän lepäämään. Ennen hyvästejä he kuitenkin sopivat, että Essin katoamisesta tehtäisiin ilmoitus poliisille, olihan toinen ollut jo aika kauan kateissa. Jennasta katoamisilmoituksen tekeminen ei ollut hyvä asia, sillä jos Essin katoamiseen liittyisi jotain rikollista, ei poliisien sotkeminen olisi hyvä asia, siitä saattaisi olla enemmä haittaa. Muut eivät kuitenkaan nähneet ilmoituksen tekoa ongelmana, ajattelivat varmaan, että Jenna on lukenut aivan liikaa salapliisiromaanejaan.
--
Photobucket
Yliopistolla Jessika ja Juulia joutuivat lähes päivittäin näkemään Jonnan ja Fionan säälittäviä iskuyrityksiä. Lissut eivät millään tahtoneet uskoa, ettei Iiro ollut kiinnostunut heistä kummastakaan.
-Moi Iiro, sun jumppapuku on todella tyylikäs, oispa mullakin samanlainen! Fiona huudahti.
-Jaa, mä olen luullut, että te käytätte vain kalliita merkkivaatteita. Tämä on ostettu kirpparilta, Iiro paljasti.
-Öh, ei sitä kyllä huomaa helposti... Fiona mutisi nolona.
-Iiro, voistiko sä opettaa meille jumppaniksejä? Sä kun treenaat niin usein! Jonna kokeili onneaan.
Photobucket
-Mun täytyy kyllä nyt lähteä, treenatkaa keskenänne vaan, Iiro huudahti ollen hetkessä jo oven luona.
-Äh, taaskaan ei saatu järjestettyä aikaa Iiron kanssa, Fiona harmitteli.
-Sanos muuta, nyt meidän on jumpattava hetki. Olisi aika epäilyttävää, jos yhtäkkiä emme jumppaisikaan, Jonna tajusi.
-Niin, mutta en mä osaa jumpata! Siksihän me Iiron apua pyydettiinkin, Fiona huomautti.
-Äh, teet vaan jotain! Mä näin Iiron äsken kurkottelevan varpaisiin vähän ennen meidän tuloa, Jonna kertoi alkaen tehdä sitä liikettä.
Photobucket
Fionakin siirtyi pian samaan liikkeeseen kuin Jonnakin Tosin Jonna oli vaihtanut sen jo paikallaan olevaan hölkkään.
-Mehän jumpataan aika hyvin ensikertalaisiksi, Jonna kehaisi.
-O-ou, Fiona huudahti samassa.
-Mitä nyt, eikö muka jumpata sun mielestä? Jonna ärsyyntyi.
-En mä sitä, vaan tätä: Iiro meni juttelemaan Jessikan kanssa!
-Mitäh? Mitä ne tekee? Jonna säikähti. Hän ei uskaltanut kääntyä, se olisi ollut epäilyttävää, ja heidän "salainen" vakoilunsa olisi saattanut paljastua.
Photobucket
-Ne juttelee jostain, en oikein saa selvää, Fiona raportoi kurkkien jalkojensa välistä, jolloin näkymä oli nurinkurin.
(Fiona ei kuule Jeskun ja Iiron puhetta)
-Hienoa! Sä siis olet päättänyt pyrkiä oppilaskuntaan! Jessika sanoi hymyillen.
-Jep, jätin hakemukseni eilen, Iiro selitti.
-Suurimman panoksen aion käyttää opiskeluympäristömme parissa. Tarkoitan, kun katsoo ympärilleen, huomaa vain tylsän ja masentuneen koulun, tänne täytyisi saada enemmän värejä ja tavaraa asuntolat mukaan lukien, Iiro jatkoi suunnitelmiensa kertomista.
Photobucket
-Tuo on loistoidea! Jessika kiljahti.
-Niinkö? Pidätkö siitä? Iiro ilahtui.
-Pidän, pidän! Minuakin risoo tämä synkkyys ja ankeus. Tänne tarvittaisiin lisää sinun kaltaisiasi simejä kulkemassa räikeissä urheiluvaatteissa! Minä ainakin äänestän varmasti sinua monien muidenkin tapaan, Jessika paljasti.
-Todellako? Avustatko minua sitten makutuomarina ja remonttireiskana? Iiro kysyi varovasti.
-Tietenkin! En malta odottaa! Jessika kiljaisi.
Photobucket
-Iiro, tästä tulee paras juttu ikinä! Jessika puhui puhkuen intoa, ikävä kyllä tämän innon kuulivat myös Jonna ja Fiona.
-Mä menen sanomaan niille pari valittua sanaa. Siis Iiro on meidän! Jonna kivahti ärtyneenä katsellen Jessikaa ja Iiroa.
-Jonna, älä, Fiona sopersi yökkäillen.
-Mitä, etkö haluakaan näyttää sille? Jonna ärjyi.
-Haluisin, mutta me haistaan. Menetettäis vain maineemme. Älä huolehdi, kyllä me sille vielä näytetään, ollaan eteviä naisia sentään, Fiona totesi iskien silmäänsä. Jonnakin innostui ideasta, ja tytöt kävelivät tyytyväisinä suihkuun.
Photobucket
Iiron luennon alkaessa Jessikakin päätti käväistä kävelemässä pihalla lämpimässä syysilmassa, uusi yliopisto oli tuonut mukanaan myös pidemmät kesät, jotka kävisivät tytöille mainiosti. Sattumalta Jessika näki pihalla myös pötköttelevän Juulian, joka kirjoitti jotain avonaiseen kirjaansa mutustellen sopivaan tahtiin myös suklaata.
-Hei, Juulia! Mitä sä täällä? Jessika kysäisi pirteästi.
-Nautin viimeisistä vapaista minuuteista ennen tanssituntia. Jalat ovat ihan turvoksissa jo nyt! Juulia valitti.
Photobucket
-Voi raukkaa. Niin, sähän liityit siihen toiseenkin tanssiryhmään, mikä laji ikinä sitten onkaan. Eikö ole rankkaa käydä molemmissa treeneissä? Jessika kysäisi.
-Huomio, minulla ei ole enää Sillamsuuta opettajana, kaikki sujuu kuin vanhaan tyyliin, Juulia selitti viskoen kirjansa syrjempään.
-Sä poltat itsesi loppuun tuolla menolla, ethän pidä edes yhtään vapaapäiviä tanssista? Jessika huomautti.
-Kyllä mä pärjään, mutta mikäs sua hehkuttaa? Näytät vähän liiankin pirteältä, Juulia sanoi, vaikkei näyttänytkään kovin kiinnostuneelta.
-Iiro hakee oppilaskuntaan, ja hän kysyi, auttaisinko häntä sisustamaan koulumme ja asuntolamme uuteen uskoon! Jessika selitti.
-Ethän suotunut? Juulia kysyi.
-Tietenkin suostuin, miten niin? Jessika ihmetteli.
Photobucket
-Älä viitsi, kyllä olet tajunnut, Juulia sepitti.
-Mitä? Jessika ihmetteli.
-Iiro on ihan kuumana suhun, vai oletko ottanut muka Iiron tähtäimiisi? Minusta se poika ei näytä sinun tyyppiseltäsi, Juulia huokasi.
-Mitä? En ole. Täh? Jessika kummasteli, hänhän eli onnellisena, ainakin melkein, Armaansa kanssa.
-Voi Jessika! Annat niin väärän kuvan tunteistasi hänelle tuolla tyylillä, Juulia harmitteli.
Photobucket
-Oletko täysin varma väitöksistäsi? Siis, eihän Iiro ole kiinnostunut musta, kukapa minusta nyt kiinnostuisi, heh, Jessika yritti saada jotain järkevää suustaan.
-Satavarma. Sähän olet ollut oikein erityisen hehkeä ja onnellinen heti yliopistoon päästyämme, että ihan minunkin täytyy ilmoittaa olevani yllättynyt, Juulia selitti.
Jessika säpsähti, rehtorilla täytyi olla asian kanssa tekemistä. Jessikan olisi tehnyt mieli hakata päätään seinään, miten hän saattoi olla näin ajattelematon. Mitä, jos Juulian väitteessä oikeasti oli perää?

 En meinannut millään keksiä osan lukumusaa osaan, viime hetkellä sain idean. .-D Ei ehkä sovi parhaiten osaan, mutta ei  sillä nyt niin väliä. Kunhan jotain on. .--> Olen tänään vähäpuheinen, ja jätän tähän nämä höpinät. Älkää te kuitenkaan olko hiljaa, kOmMeNtOiKaA! ,--3