Yritin tosiaan laittaa osan jo viime yönä, mutta juuri viimeisten sanojen kohdalla vuodatus päätti tehdä minulle ilkeästi ja poistua paikasta. Tässä osassa kävikin muutamia muitakin vastoinkäymisiä: Gadwin ei ottanut yhtenä päivänä kuvia simssissä (onneksi otin testikuvan ennen, kuin aloitin kuvaamaan osan tapahtumia) ja lisäksi koulu hidasti kivasti. Osan kirjoittamistahan ei koulu hidasta, mutta en ehdi pelaamaan kuin vain viikonloppuisin, ja koneeni on ystävällisen hidas. .-p Ehdin pelata vain kahdella perheellä/viikko, ja varmaan arvaattekin, etten mene joka viikonloppu Iloliemille, vaan pelaan muillakin perheillä. Onhan minulla pari muutakin tarinaa ja sims-sivu Iloliemen lisäksi päivitettävinä. Kärsivällisyyttä siis. .-) Ilmoitan tässä välissä, että kommentit: "Milloin osa tulee" eivät nopeuta osien saapumista. Ne pikemminkin ärsyttävät kuin kannustavat jatkamaan. Teen kyllä osaa parhaani mukaan, sen edistymistä voi seurata cboksista. .-)

Kiitos kovasti synttäri-kirjoitukseen tulleista kommenteista! En nyt vastaa niihin erikseen, mutta nappaan kyllä otoksiin niistä pätkiä. ,-) Moni toivoo nopeampaa tapahtumien toteutustahtia. Tästä lähtien yritän kuvata vain tärkeimmät kohtaukset ja jättää "turhat" kuvat pois. Yliopistoon ei kuitenkaan tule huomattavaa nopeutumista (niin kuin muutamat toivoivat), sillä minulla on yksinkertaisesti sinne niin paljon juonisuunnitelmia, ja Roosan mukaan tuleminen toi niitä vain lisää. Yrittäkää olla avoimia yliopistolle, älkääkä heti olettako, että yliopisto-osat olisivat tylsiä, sillä yritän tehdä niistä kyllä yhtä kiinnostavia kuin normiosistakin. Tässä osassa ei tosin vielä ihmeellisiä tapahdu, mutta huippukäänne lähestyy ajallaan. .-) Kyllä sinne seuraavaan sukupolveenkin päästään jossain kohtaa, älkää murehtiko. .-) Huomauttaisin vielä, että tämä on minun tarinani, ja minä saan päättää, mihin kohtiin haluan painottaa. .-) Yritän tietysti ottaa teidänkin näkemyksiänne huomioon ja hiukan nopeuttaa, muutenhan koko kysely olisi ollut turha. .-D

Perijä-äänestyksestäkin kysytään paljon, joten sanon nyt tähän yleisesti, että menee vielä muutama osa ennen sitä. .-) Malttakaa vain odottaa. ,-) Ajattelin pitää sen aika yliopiston loppuvaiheessa, ettei kenenkään mieli muuttuisi jossain kohdassa ja sitten harmittaisi. Ja muutenkin, että olisi aikaa miettiä kunnolla, kumpi tytöistä olisi parempi vaihtoehto (muutenkin kuin vain ulkonäöllisesti). Pitkä alkupuhe. .-D

Tässä vielä vastaukset viime osan kommentteihin:

Haloki kirjoitti:
Hyvä osa ! Kyllä Uuno on yksi lempihenkilöistäni (kirjotetaanko se yhteen :D ?) Roosalla virtaa onvähän liikakin Jessikalle ja Juulialle. Nauroin tolle Jonnan ja Fionan hygenia jutulle.Jatkoa.
Mut sitte asiaan ei kuuluva on että Flinstonet loppu.

Vastaus: Kiitos. .-) Ihanaa, että joku pitää Uunostakin. .-) Lempihenkilö kirjoitetaan yhteen, oikeassa olit. .-) Roosa tosiaan on aikamoinen energiapakkaus. .-> Iloista, että Jonna ja Fiona saivat sinut nauramaan. .-) Voi harmi, että Flinstonit loppuivat, en ehtinyt edes lukemaan niitä. .-( 

Xaldin kirjoitti:
Jee vihdoin tämä 50 osa .-3! Ei siinä nyt niinkauan kestänyt, mutten malttanut odottaa tätä x3 
Pidin osasta kovasti ja varsinkin noista hygienia jutuista .-D Nolottaa kun en keksi hirveästi sanottavaa, vaikka on vielä 50 osa .-) Miksi minä kokoajan hoen tuota O.o?
Olemme viettäneet Iloliemien kanssa hienoja hetkiä ja toivon, että niitä tulee vielä paljon lisää <3
Jatkoa pian .-3

Xaldin kirjoitti:
Jaaha piti taas laittaa osoite tohon kommenttiin, mutta unohdin >.< Nyt en kuitenkaan enään odota ensiosaan vaan laitan sen tähän x3

Vastaus: Kiva kuulla, että odotat jatkoa malttamattomana, tai ainakin 50. osaa. .-) Kiva kuulla myöskin, että pidit osan sisällöstä, ja varsinkin hygienia-jutusta. .-) Aina ei voi keksiä hirveästi sanottavaa, eikä tarvitsekaan. .-) Kiitos. Minusta on hienoa tehdä tätä tarinaa ja omistaa niin mahtava lukija kuin sinä! .-) 

 

Melissa kirjoitti:
^^Neljäs! :'D
Hyvä osa, Roosa ehkä vähän rohkeahkoksi kyllä muuttunu, ´mutta eipä haitannut ainakaan minua :)
Jatkoa <3

Vastaus: En tosiaan osannut kertoa niin hyvin Roosasta, kuin mitä Yun olisi osannut, mutta Roosan yllättävästä "rohkeus-luonteesta" saat kuulla lisää tulevaisuudessa. .-) Oletin nimittäin, että Roosa saa uudesta maasta jotakin ylimääräistä energiaa ja rohkeudenhalua. .-)

 

vupii kirjoitti:
Hyvä osa oli kaikenkaikkiaan :)
Roosastahan oikein pirteä ja reipas on tullut. Hyvin olit kuvannut tyttöjen ihmettelyn ja kaiken muunkin. 
Ja ah, Veikkokin mainittiin ;) Jännittävä tuo Roosa- lissut- Iiro - Jessika kuvio, aikamoista kiemuraa... :)
Vähän jotenkin suretti tuo Iiro reppana, kun on niin avuliaskin ja toinen vaan pitää ystävänä.
Jatkoa odotellen :)

Vastaus: Kiitos kaikista kehuistasi. .-) En suostu unohtamaan Veikkoa, vaikka hän ei tässä vaiheessa enää kuvioissa pyörikään mukana. .-) Roosa, Iiro, lissut ja Jessika ovat tosiaan hyvin mutkikas yhdistelmä. .-D Iiro-parka tosiaan. .-/ Tämän varmaan pitäisi puhua Jessikalle tunteistaan ennen kuin on liian myöhäistä.

 

Jellu kirjoitti:
Uulallaa, mielenkiintoista! Mitähän konnuuksia Jonna keksii? :----))
Tyksin <3

Vastaus: Kivaa, että tyksit. .-> Kyllä se Jonnan keksintö pian selkenee. ,-D

 

Aijca kirjoitti:
Ihana osa! Tosin lukemiseeni meni jostain syystä erityispaljon aikaa ja nyt hätäilen jo odottavan läksypinon takia. Mutta ensin väkerrän kommentin tunnollisesti loppuun ja siirryn sitten vasta kotitehtävien ihmeelliseen maailmaan.
Bongasin erään hupaisan asian osasta Roosan sanomana: Voi hitsi, voi harmi! Teki mieli jatkaa siihen: Ei oo leuassa charmii jne. Hienoja biisejä tehdään kyllä entisen kouluni opettajista ja sitten sinä vielä keksit hyödyntää niitä tarinassasi =D Mikäs sen mukavampaa!
Lavastukset osassa olivat taas mieleeni. Pidin Iiron ja Jessikan tietokone-eväistä (jotka oli oikein hienosti syöty ja jäljelle olivat jääneet vain tyhjät lautaset) sekä tutustumisbileistä, jotka olivat hauska idea. Tosin en tiedä vastasivatko nuo bileet ihan sitä, mitä Roosa olisi halunnut. Roosahan on varsinainen bilehirmu ja villityttö =o Pelkäsin aluksi, että Roosa ihastuisi Iiroon, mutta ehkä niin ei tule käymään. Jotain kamalaa Fionna ainakin on suunnittelemassa Iloliemen tyttöjen ja Roosan välille =( Salaa toivon, että se olisi jotain häijyä ja Juulia ja Jessika saisivat juonen selville ja käräyttäisivät ilkeät lissut rysän päältä, muah!
Iiro taitaa olla aika kohtelias nuoriherra. Jotenkin kuulosti hassulta, kun poika aluksi teititteli Roosaa, mutta ehkä Roosa oli tästä vain mielissään. Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että Jessikan tulisi lempata Armas ja hankkia Iirosta uusi halinalle. Ja ihan oikein Armakselle, että hän ei päässyt tapaamaan Jessikaa tutustumisbileiden takia! Lisäksi Armas ja Iiro ovat "aika" saman näköiset, joten ei kai poikaystävän vaihto olisi niin iso juttu Jessikalle? =D Kumpa Juuliakin keksisi itselleen jonkun jahdattavan. Haluaisin tietää vähän enemmän hänen miesmaustaan.
Olit kivasti osannut soveltaa juttuja Roosan kotipaikasta tarinaan. Yun on varmaan riemuissaan! Tykkäsin lukea osaa, se oli oikein kiva! Jotain pieniä kirjoitusvirheitä oli siellä täällä, mutta ei ne minua häirinneet =) Ja sain tosiaan lisää jännitettävää, kun osa jäi noin kinkkiseen kohtaan. Älä kuitenkaan ota mitään liikaa stressiä simsprojektiesi kanssa, koulu on tärkein (tai ainakin melko tärkeä) =)

Vastaus: Ihanaa. .-3 Iloista, että läksypinostasi huolimatta sinulla oli aikaa jättää kommentta, vieläpä todella pitkä sellainen! .-) Hih, juu, Roosa on varmaan kuunnellut SITÄ biisiä. x-D Opettajasi ovat tosiaan pian jotain julkkiksia, kun heistä tehdään biisejä. .-D Ilo saada jälleem sinulta kehuja lavastuksistani. .-) Hauska homma, että eväät ja tutustumisbileet miellyttivät. .-D Roosan maassa on tosiaan hiukan erilainen "bilekulttuuri" kuin Iloliemillä (meinasin kirjoittaa Mouruposkessa, mitä minä sekoilen? .-o x-D) Sellaisen paljastuksen voisin antaa, että seuraavassa osassa Roosa ihastuu, mutta ihastuksen kohteen saat lukea osasta. ,-) Lissut tosiaan suunnittelevat kataluuksia, toivotaan, Jessika ja Juulia olisivat ovelia. ,-) Hah, Jessikan olisi tosiaan hyvä jättää Armas, kun saisi kätsysti Iirosta toisen tilalle. .-D Ja tosiaan, Armas ja Iiro ovat ulkonäöllisesti samasta naamasta tehtyjä, aika hyvä yhteensattuma. .-DD Katotaan nyt, ketä Juulia lähtee jahtaamaan, ja saako kiinni myös. ,-D Toivoisin tosiaan Yunin iloitsevan, kun otan hänen tarinastaan monia seikkoja huomioon, tai yritän ainakin. .-) Voi ei, oikein siellä täällä virheitä, ääh.. Tuntuu, että turhaan luen tekstit kahteen kertaan, kun kuitenkin jää virheitä. .-D Koulu on tosiaan tärkeä ja aikaa vievä asia.. .-P

 

Neyla123 kirjoitti:
Woow!!! Miten siulla nuo simien silmämeikit sopii niihin silmiin niin hyvin?! En tarkota väriä vaan noiden silmien muoto sopii meikkiin! Minun simeillä ne näyttää oudoilta ja väärän muotosilta. :P Mutjoo, Tiedän jo mitä Jonna meinaa!!!! :D Eikä tule hyvää jälkeä.... Kiitti onnitteluista! Pidä peukkaja vuoden ekoille teatteri treeneille!

Vastaus: Öö, enpä tiedä. .-D Ei minullakaan kaikki meikit istu jokaisen naamassa, onneksi olen ladannut monia meikkejä, niin melkein kaikille löytyy sopivaa. .-> Huu, kuinka sinä Jonnan suunnitelmat jo nyt tiedät? .-D Myöhästyneet peukun nostot sinulle. ,-3 *Peukalo ylöspäin.*

Volarea kirjoitti:
Hieno osa jälleen! Niin iloinen ja huoleton, henkilöiden muutamista huolista huolimatta!
Kivasti olit keksinyt noita kulttuurieroja, eikä minua ainakaan häirinnyt Roosan persoonan pieni muutos. Päinvastoin minusta tuntui sopivalta, että henkilön elämäntilanteen muuttuessa hän tavallaan mukautui siihen. :)
Jonna ja Fiona on kyllä ihan järkyn hauskat & typerät pikku lissut. :--D
Roosa tykkää Iirosta, mutta tykkääkö Iiro Jessicasta, vai onko se Juulian ylitulkintaa? :o Siinäpä vasta kysymys!
Odotan kovasti uutta osaa, mutta ymmärrän kyllä koulukiireiden hidastavan tahtia! :)

Vastaus: Hitsit, kun kirjoitin tuon "vastaus"-sanan tuohon, kirjoitin siihen alkuun ajatuksissani "Volarea", outoa. .-D Hauskaa, että huoleton meininki miellytti. .-> Kivaa myös, että olit huomannut kulttuurierojakin, ja tuo näkemyksesi Roosan persoonan muutoksesta oli tosi hyvä! Yritän kovasti saada hänestä rauhallisempaa, mutta Jessika ja Juulia ovat sellaisia hissukoita, että Roosa on heidän rinnallaan hullu bilettäjä. .-D Hauskaa, että lissut miellyttävät, he tosiaan ovat typeriä ja hauskoja. .-DD Kysymys tosiaan, sinulla on hyvä oivalluksia! .--) Koulu tosiaan hidastaa tahtia, mutta ei se näin paljon saisi. .-/

 

Tohya kirjoitti:
Osa oli hyvä jälleen kerran. 
Siinä oli sitten paljon kulttuuri eroja niiden oppimista :) Roosa on niin pirteä, etteivät Juulia ja Jessika näytä jaksavan sitä koko ajan. 
Jonna ja Fiona ovat edelleen aika hauskoja ja typeriä pienine aivoineen. 
Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ei kuitenkaan mitään kiirettä osan kanssa, keskity kouluun ihan rauhassa :)

Vastaus: Kiitos. .-> Onhan siinä tosiaan paljon opittavaa, kun saapuu toiseen maahan. .-D Roosa on tosiaan pirteä Ilolienten siskosten rinnalla. .-D Ja lissuilla on pienet aivot. .-DD Juu, viime aikoina olen kouluun keskittynyt liikaakin, jää nämä sims-sivut niin vähälle huomiolle .-/

 

Jade Essence kirjoitti:
Heh, luin osan taas ensin yläkerrassa ilman kuvia ja nyt piileskelen alakerran koneella. Yläkerran netti kun rupesi taas naimattomaksi avioliittoneuvojaksi :/
Tuo, että Iiro on oppilaskunnassa on hyvä idea, tykkäsin siitä jotenkin. Samoin kuin niistä yksityiskohdista että Roosa nukkui Jessican huoneen sohvalla ja komppaan vielä Aijcaa siinä, miten yövalvonnan eväät näyttivät "hienosti syödyiltä" ;)
Ei mitään hätää, vaikka välillä ei ollutkaan musiikkia, kuuntelin yläkerrassa Michael Jacksonia ja nyt Nephewtä. Tulen kyllä kuuntelemaan sitten jos ja kun keksit osamusiikit, mutta älä pidä turhaa kiirettä tosiaan. Itsenikin pitäisi mennä tekemään matikantehtäviä ;D 
Mutta näkemiin - kuulemiin seuraavaan osaan tai mihin vain ;D

Vastaus: Voi ei, minä itse en tykkään yhtään lukea, jos kuvat eivät näy, mutta sinä aina uhraudut kaikkeen. .-) Tyhmä netti. >.-/ Niin, Iirohan ei vielä ole virallisesti oppilaskunnassa, vaan vasta ehdokkaaksi pyrkimässä, mutta ehkäpä hän on pian sen jäsen. ,-) Kiva kuulla, että Roosa + Jessikan sohva miellytti, samoin kuin eväät. .-D Juu, musiikki tosiaan jäi viime osaan keksimättä, apuva, ei mulla ole tähänkään osaan vielä mitään mielessä. .-o Äkkiä miettimään, ennen kuin pitää julkaista! Ahaa hahaa, Nephew. ,-D Nyt on osassa 50 musiikki, niin voit sen toki kuunnella, jos innostaa. .-) Se liittyi osaankin niin surkeasti, mutta kunhan jotain repäsin sinne... .-D

 

Piilolukijana jo vuodesta 2009;) kirjoitti:
Oliko tossa Pilvilinnojen Jonna? :o

Vastaus: Ooh, saada kuulla piilolukijoista, jotka ovat noin kauan salaa lukeneet. .-D Ei, tämä Jonna on eri Jonna kuin Pilvilinnoilla, mutta kun nyt otit asian puheeksi tajusin, että kummallakin Jonnalla on sama tukka. .-D

 

Mesinen kirjoitti:
En voi kuin ihailla osasi lavastusta. Tuo Iiron ja Jessikan eväät ja kahvikupit yövalvontaa varten näyttivät aivan loistavilta :D
Mielettömiä suhde kuvioita alkaa muodostumaan yliopistoon. Mitähän vielä saatkaan/saatte niistä aikaan? Iiroa käy vain sääliksi, kun auttelee Jessikaa, joka haaveilee Armaksensa perään.
Saa nähdä mitä Jonnalla on mielessä ;)

Vastaus: Kiitos. Minusta on mukavaa lavastella tapahtumia, muuten kaikki näyttää mielestäni kököltä. .-D Olen suunnitellut tälle yliopistolle todella isot suhdekiemurat, kunhan jaksat odottaa hetken. ,-) Iiro on tosiaan niin avulias, mutta Jessika on Armaksen kanssa. .-/ Hehee, Jonnan suunnitelmatkin lähtevät pian purkautumaan. .-)

 

Ebby kirjoitti:
50 osa sulla! onnea siitä :-D Tykkäsin osasta :-) Kiva kun Roosa alkaa sopeutua tuonne ja tosiaan vaikuttaa pirteältä :-) Iloliemen tyttöset ovat törkeitä kun eivät jaksa häntä :-D mutta toisaalta alkoi Roosa olla vähän ärsyttävä välillä :-D MItäköhän tästä Roosa jutusta vielä tuleekaan kun Jonna suunnittelee jotain. Mielenkiintosta en jaksaisi odottaa :-) Toivon että Jessikalle ja Iirolle tulee juttua! mulla oli vielä mielessä jotain mitä piti kommentoida mut ne pääs unohtuu joten tee jatkoa vaan sit kun kerkeet :-)

Vastaus: Kiitos kovasti, onhan 50. osa tosiaan mahtava saavutus! .-D Roosa on tosiaan pirtsakka. ,-> Ja Iloliemet ovat vakavia tässä sukupolvessa. .-D Heh, Roosan juonikuvioista pääset lukemaan ihan lähiosissa. .-) Olisi tosiaan kiintoisaa, jos Iirolle ja Jessikalle tulisi jotain juttua, katsotaan, miten käy. .-D Niinhän kommenteista jää aina pois jotakin oleellista, eikä se haittaa. Pääasia on, että kommentoit. .-> Teen parhaani jatkon kanssa, kiitos ymmärryksestäsi! .-)

 

Ezme kirjoitti:
Wau! Jo 50 oosaa Iloliemiä ja mennään vasta kolmannessa sukupolvessa. Jos samaa vauhtia jatkat niin osiahan tulee lähemmäs 200!!!! Ihana kyllä, kun edetään hitaasti ja jaksat kehitellä aina mahtavaa juonta, joka yllättää.
Roosa on ihanan virkeä ja yli-innokas persoona, vaikkakin voin kuvitella kuinka hän käy hermoillen, kun ei ole hetkenkään rauhaa.
Kiva, kun Iiro auttoi Jessikaa. Taitaa olla aika ihastunut, kun kerran jaksaa valvoa koko yön auttaen lopputyössä. Tajuaisipa Jessikakin, että Iiro on kiinnostunut ja jättäisi Armaksen. Ei sillä, ettei Armas sopisi Jessikalle, vaan siksi, että Iiro olisi parempi puolisoksi. Armas on Jessikaa monta vuotta vanhempi, eikä halua julkistaa suhdettaan. (Epäilen vahvasti, että Armaksella on vaimo ja lapsia, joista ei ole Jessikalle kertonu, eikä siksi halua paljastaa suhdettaan)
Näissä yli-opisto osissa on ollut varsin komedisia kohtausia Jonnasta ja Fionasta. Ne tuovat hauskaa hilpeyttä osiin ja irroittavat hieman juonesta. Heidän juonittelunsa Iiron sydämen voittamiseksi, on mahtavaa. Ja varsinkin kun Iiro ei tajua, että tytöt yrittävät saada tältä huomiota.
Aiotko muuten pitää perijä-äänestyksen? Eihän sillä mitään kiirettä ole, mutta olisi kiva tietää, että pystyy valmistautumaan valintaan, kummasta äänestää perijän. Ajatella, kohta on jo seuraava sukupolvi kehissä!
No, jatkoa odottelen innolla. Haluan jo tietää mitä Fiona keksii tyttöjen pään menoksi.
Tulipas pitkä kommentti, mutta sinäkin kirjoittelet minulle pitkiä kommentteja, joten olkoon tämä sitten vastapalvelus/kosto >:)

Vastaus: Jee, 50 osaa täynnä! .-) Osia tosiaan saattaa tulla aika monta. .-D Mukava kuitenkin, että nautit hitaasta vauhdista. .-> Mukava myös kuulla kehujasi, jee. .-) Heh, Roosan huomionkipeys johtuu siitä, kun hänellä ei ole vielä oikein muita kavereita kuin Iloliemen tytöt. .-) Iiro on tosiaan avulias ja ehkä vähän ihastunutkin. .-) Katsotaan, miten käy Jessikan, Armaksen ja Iiron. .-D Hah, sinullapa on rajuja ajatuksia Armaksesta, ei huonoja arvauksia. .-) Alun perin otinkin Jonnan ja Fionan "säätökaksikoksi", mutta heistä onkin tullut oleellinen osa juonenkulkua. .-D Lissuilla tosiaan on tavoittelemista Iirossa! .-D Aion pitää perijä-äänestyksen, tässä menee kyllä vielä pari-kolme osaa ennen sitä, riippuu, kuinka tiiviisti saan kuvatuksi tulevan juonen käännekohdan. .-) Vinkiksi annan, että kannattaa koko ajan miettiä pikkaisen, kummasta itse haluaisi lukea jatkossa. Syitä kyllä löytyy, jos vain miettii. .-) Laitan kyllä perijä-äänestykseen "hyviä pointteja", miksi kannattaa valita toinen tytöistä perijäksi, ja siitä viimeistään pitäisi keksiä. .-) Minustakin on kiva päästä uuden sukupolven kimppuun, eteenkin, kun on paljon juoni-ideoita mielessä. .-D Kiitos tosiaan pitkästä kommentistasi! Toivottavasi vastauksenikin miellyttää. .-> Minusta on aina iloista, kun joku vaivautuu kommentoimaan pitkästi. .-)

 

Rosu kirjoitti:
Luin :----) !

Vastaus: Kiitos tiedosta ja kommentistasi. .-)

 

readers kirjoitti:
Ensiksi ennen kuin unohdan, niin osassa mainittiin simit ihmisinä yhdessä kohtaa ja parissa muussa kohdassa simit simeinä. Musta voisi olla ihan fiksua valita, että kumpaa sitten käyttää :) Että joko sim tai ihminen :)
Ooaahh, mä varmaa saisin hermoromahduksen, jos koko ajan pitäis olla keksimässä uudelle tulokkaalle tekemistä vaan sen takii, et sen kulttuurissa tehää koko ajan jotain. Mun mielestä Roosa vois ottaa Jessikan ja Juulian kulttuurista sen verran selvää, että ei koko ajan olla juhlimassa tms. :D
Iiron idea asuntolan kunnostamisesta on loistava juttu. Asuntolat on oikeesti toooosi ankeita. Niin ja tosiaan mun Meeri on omassa pelissä samassa asuntolarakennuksessa, kun teillä Jessika, Juulia, Iiro ja muut :D
Iirolta oli oikein kivasti tehty, että autto Jessikaa, mut mä en usko, että Iiro on Jessikaan ihastunu :D Sori Juulia, että tyrmään sun johtopäätökset :D
Musta Jessikan Armas ois saanu ehdottaa jotain toista tapaamispäivää Jessikalle, eikä vaa odotuttaa, että Jessika päättää kaikesta. Hyvin oisivat voineet nähdä vaikka "ylihuomenna".
Kiva, että Jennastakin kuului jotain :) En usko, että Jessika sentää vihaa Roosaa, joten Jonnalle käy taas rähmäsesti - kuten sen hienhajun kanssa :D

Vastaus: Anteeksi, pahoittelen sim-ihmis-ristiriitaa! Olen kyllä suunnitellut pitäväni simit simeinä, mutta aina huomaamatta sinne putkahtaa muutama ihminenkin. .-D Kiitos huomiostasi, yritän tarkkailla asiaa jatkossa. .-) Minusta on kivaa suunnitella Roosalle juonta, aluksi olin vähän kauhuissani, mutta kaikki järjestyi, ja sain asetettua Roosalle mainion juonen. .-) Tässä osassa saat lukea lisää Roosan kulttuurishokista. .-D Minäkin pidän Iiron asuntolien kunnostus -aatteesta. .-> Ne tosiaan ovat ankeita. .-p Hauska sattuma, että tarinoidemme heppulit ovat "samoissa" asuntolissa. .-D Heh, Juulia saattaa olla väärässäkin Iiron ihastumisesta Jessikaan. ,-) Armas on tosiaan laiska saamaan asioita tapahtumaan, ainakin Jessikaan liittyviä tapaamisia! En kyllä tullut osaa tehdessä ajatelleeksi, mutta Armaksella saattoi olla niin paljon töitä, ettei hän ennättänyt käymään minään muuna päivänä, hyvä huomio silti. .-) En halua unohtaa Jennaa. <3 Jonnalla on tosiaan ollut huono säkä "loistoideoidensa" toteuttamisessa, katsotaan, miten käy tällä kertaa. .->

 

inu56 kirjoitti:
Hyvä osa!
Jonna ja Fiona ovat edelleenkin kauheita lissuja (mistä he siitä miksikään muuttuisivat). Mutta mitäköhän he nyt suunnittelevat?
Jatkoa!

Vastaus: Hah, niinpä, miksikäs he lissuudestaan muuttuisivat. .-D Suunnitelmat selkenevät tulevaisuudessa. ,-)

 

Manskuli kirjoitti:
Luin tämän osan jo aikaisemmin, mutta en silloin tajunnut kommata, mutta nyt muistin tulla kommentoimaan.
Ihana osa<3 Kadehdin sinua, koska osaat kirjoittaa hyvin ja lavastaa noita tilanteita todella hyvin :)
En nyt keksi mitänn järkevää sanottavaa, mutta jatkoa odottelen

Vastaus: Hauskaa, että muistit tulla jättämään kommentin. .-) Kiitos, kyllä sinäkin vielä kehityt lavastuksissa ja muissa jutuissa, en minäkään alussa osannut. .-D 

 

Yun kirjoitti:
Pidin ennen Jessikasta, mutta nyt se alkoi inhottamaan minua. Miten niin minun pikku-Roosani on ärsyttävä? :--< (heti ollaan puolustuskannalla, vaikka Roosa oli hieman ärsyttävä =D)
Ovatko Alisten hahmot oikeasti noin villejä? Olen yrittänyt kirjoittaa niistä ihan taviksia, paitsi yliopistossa, ja siellähän Roosa ei ole ollut. Teinitkin ovat yleensä aika rauhallisia, eikä Roosa ainakaan riekkunut :D
Ehkä olen epäonnistunut aikeissani :--P
Ehkä hieman hidastempoinen osa, tapahtumaa oli vähän kuvien määrään verrattuna. Tai siltä tuntui. Ainakaan äärimmäisen dramaattisia tapahtumia ei mukaan mahtunut. Mutta eiköhän ensi kerralla, kun lissut saavat suunnitelmansa toteutettua?
Hmm... Muutamia kirjoitusvirheitä oli; jokunen taivutusvirhe ja pari väärää kirjainta. Roosan ja Iiron ekassa keskustelussa "asuntolien" pitäisi varmaan olla "asuntoloiden"? Joitakin sanojahan voi taivuttaa useammalla tavalla, mutta minun korvaani/silmiini tuo "asuntolien" tuntuu oudolta :D
Muuten perushyvä Iloliemien osa. Kirjoittele jatkoa rauhassa. Ja jos ei ole liikaa vaivaa, niin voihan seuraavan osan alkuun kirjoittaa tiivistelmän aiemmista tapahtumista, niin ei ole heti ihan pihalla :)
(Ja tuleeko se perijä-äänestys kohta? 8--D)

Vastaus: Harmi, että Jessika alkoi käytöksellään inhottaa, mutta muistaakseni sinunkaan simisi eivät ottaneet Jennaa kovin hyvin vastaan. .-D Minulle on hyvin jäänyt mieleen Alisten yliopisto-bileet, ja tottahan Roosakin on perillä maansa "kulttuurista". .-D Tästä eteenpäin yritän saada kuvattua enemmän toiminta kohtauksia, ajattelin vain ottaa vähän rennommin "rankan" Essin kaappausjuonen jälkeen, mutta ilmeisesti minun on yritettävä saada asioita rullaamaan vähän nopeammin eteenpäin. .-) Minulla onkin välillä ongelmia päätteiden kanssa, repesin asuntola-virheelle. .---D Rauhassa on tullut kirjoiteltua... Tai olen kyllä kirjoittanut vauhdilla silloin kun kuvia vaan on ollut, en ehdi simssiä avaamaan enää kuin vain viikonloppuisin. ,-P Voin tehdä sinulle tiivistelmän, nyt onkin ollut pitkä tauko, niin tuskin kukaan enää muistaakaan kaikkia tapahtumia edellisestä osasta. .-D Ajattelin pitää perijä-äänestyksen vasta yliopiston lopulla, mutta kun kaikki toivovat sitä jo nyt, niin kaipa se olisi piakkoin laitettava. Ajattelin, että lukijat tarvitsevat vielä päättämisaikaa, mutta ilmeisesti olinkin väärässä. .-D Katotaan, jos se perijä-äänestys tulisi pian. ,->

 

GreenPixy kirjoitti:
Tämäkin paikka sitten löytyi linksujen luettelosta. .-) 
Mahtavan ihana osa! Jee, lissukaksikko is back! En kyllä muista oliko ne viime osassa mut ihan sama. Haa-haa, ne on kyllä ihan neroja "Tää jumppajuttu ei taida toimia!" reps. .---DDDD Mikähän se suunnitelma mahtaa olla? .-O
Ei mua haitannut vaikka Roosa olikin vähän rohkeampi tässä osassa. Horoskooppi-juttu oli ihana! Alikset.....
Huomasin ettei osassa ollut yhtään taphtumista kotitontilta, mutta mitäpä ne Petra ja Uuno siellä nyt kaksistaan. Kiva muuten että Jenaastakin kuultiin jotain. (Tarkotan sitä puhelua Jessikalle.) Jään oottamaan jatkoa! .-)
Olen Yunin kanssa samaa mieltä, tiivistelmä aikaisemmista tapahtumista olisi kiva. Siis JOS siitä ei oo vaivaa....

Vastaus: Hauskaa, että iloitset lissukaksikosta. .--D Huomasivat viimein, ettei heidän jumppa-juttunsa toimikaan. .-D Katotaan nyt, onko uusi suunnitelma yhtään parempi. .-D Hauskaa, ettei Roosan rajumpi persoona häirinnyt, ja kiva, että pidät horoskooppi-jutustakin. .-D Itse fanitan horoskooppeja, ja oli just huippua, kun sain samoista asioista pitävän Roosan peliini. ,-3 Niin, nyt ajattelin siirtää kerronnan kokonaan yliopistolle, päästäänpä siitäkin nopeammin eroon, ja eipä minulla tosiaan ole Uunolle ja Petralle mitään juttua edes mielessä, mistä pitäisi kertoa. .-D Jennakin pääsi puhelun välityksellä mukaan osaan. .-D Katotaan nyt, jospa minun on se tiivistelmä tehtävä, kun sinä ja Yun niin kovasti toivotte. Ja siitä on niinkin suuri vaiva, että osan teossa kestää ehkä viisi minuttia pidempään. .--D

 

Sasa kirjoitti:
Haha:D
Nojuu, onnittelut 50. osasta !
Roosa tosiaan on hilpeä, mutta mitäs siitä:D Toivottavasti Jessikalle ja Iirolle tulee romanssi tai jotain.
Kuinka kauan yliopisto elämä vielä jatkuu ennen aikuisuutta?=D

Vastaus: Kiitos, onhan se tosiaan kova määrä osia. .-D Roosa on hilpeä Iloliemen vakaviin tietotavoittesiin siskoksiin verrattuna. .-D Monet kaavailevat suhdetta Iirolle ja Jessikalle, katotaan nyt, suonko sen onnen teille. .-D En yhtään osaa sanoa yliopiston kestosta, riippuu ihan siitä, miten paljon kuvia suunnittelemiini juoniin menee ym. .-)

 

NeneKanerva kirjoitti:
Taas kerran hyvä osa. Ja onnittelut siitä, kun on jo 50. osa! Jonna ja Fiona on ihan mahtavia. "Tää jumppajuttu ei taida ihan toimia" Reps, ja hygieniahöpötykset myös xD Lavastukset oli hienoja kans.

Vastaus: Kiitos, en ymmärrä, miksi monet onnittelevat 50 osasta. .-D Noh, onhan se suuri määrä osia. .-) Hauskaa, että lissut ja lavastukset miellyttivät. .---)

 

Turveltaja kirjoitti:
Huuh vihdoin kaikki luettu, osia kun on reilusti. =D Hienoa nähdä aina kuinka kirjoittaja on kehittynyt tarinaa tehdessään. Ja onnittelut 50 osasta, sekä jokin aiak sitten ollesita 2-vuotis synttäreitsä =)
Lavastat taitavasti, tykkäsin tämän osan lavastuksista paljon. Jessikalla tuli hienosti ikenet leuasta läpi...huomasikohan hän itse, saattoi olla kivuliasta =D'
Jatkoa vaan!

Vastaus: Hienosti selvisit urakasta, osia on tosiaan huima määrä (verrattuna tarinan etenemiseen. .-D) Kiitos, kiitos, itsekin olen huomannut kehittyneenni (olisi outoa, jos en olisi .-D), jopa äidinkielen numeron parantuminen taitaa liittyä jotenkin näiden nettitarinoiden kirjoittamiseen. .-) Kiitos vielä monista kehuista! .-3 Oho, Jessika-parka. .'-D

 

Nopea kertaus viime osan tapahtumista, sillä muutama lukija oli toivonut minun tekevän sellaisen. .-) Mietin, että voisin tehdä jonkinlaisen tiivistelmän koko tarinasta joskus. .->

(Matikin Tintistä tämän kertaustyylin .-D)

 


Photobucket

Vaihto-oppilas Roosa asettui Jessikan huoneeseen asumaan, sillä hänelle ei ehditty järjestää vielä omaa huonetta. Tytöt pitivät illalla tutustumisbileet Roosan toivosta. Photobucket

Ilolienten siskosten lisäksi yritti Roosa luoda uusia ihmissuhteita muidenkin asuntolalaisten kanssa. Roosa juttelikin tovin Iiron kanssa, ja innostui pojan oppilaskunta-jutuista, ja Iiro taisi kiinnostaa Roosaa vähän muullakin tavalla... Photobucket

Iiron kiinnostus pyöri kuitenkin enemmän Jessikan ympärillä. Jessika oli aivan pulassa opiskelumäärän kanssa, mutta onneksi Iiro saapui apuun. Photobucket Alismaahan vaihto-oppilaaksi lähtenyt Jennakin otti viimein yhteyttä perheeseensä. Jessikan jutellessa siskonsa kanssa, siirtyi puhe Roosaan, jolloin Jonnakin sattui paikalle. Turhautuneena jumppa-ideansa epäonnistumisesta, sai Jonna uutta puhtia salakuunnellessaan Jessikan puhelua. Mitähän lissut nyt keksivät?


---
Osa alkaa:
Photobucket
Osan lukumusiikki: 
Jessika, Juulia ja Roosa-vaihtari olivat lähdössä aamulla kiertelemään kaupunkia, mutta yllättäen asuntolasta ilmoitettiinkin yhden huoneen vapautumisesta. Roosa oli halunnut heti tuoda tavaransa tyhjään huoneeseen, ennen kuin huone myönnettäisiin jollekulle aivan muulle. Koko aamupäivä menikin kokonaan Roosan tavaroiden siirtelyssä, eikä keskustaretkestä tullutkaan mitään.
-Se oli vika erä, Roosa kertoi puuskuttaen. Hän työnsi vaatekaappinsa ovea kiinni. 
Photobucket
-Oho, kello tulee kohta kolme! Jessika huudahti.
-Ymmärrämme kyllä, jos et tänään jaksakaan lähteä tutkimaan kaupunkia. Jonain muuna päivänä on aivan yhtä hyvin aikaa, Juulia totesi. Hän oli ainakin itse aivan puhki laatikoiden ja tavaroiden kantamisesta.
-Mitä suotta ajankohtaa siirtämään! Minusta voimme lähteä ainakin nyt heti. Ei minulla muuta tekemistä olisi ollutkaan! Roosa hihkaisi jälleen yhtä energisenä. 
-Kai me sitten lähdemme, Juulia naurahti. Ei hän haluaisi pilata Roosan iloa.
Photobucket
Yhdessä tytöt juoksivat alakertaan. Roosa sai tavalliseen tallustamiseen vauhtia. 
-Hei, miten ulkona näyttää noin erilaiselta? Roosa huudahti ihmeissään.
-Sinä se jaksat aina ihmetellä kaikkea, Jessika naurahti. Itse hän jaksoi vain odottaa, milloin Iiro valittaisiin oppilaskuntaan, minkä seurauksena tylsään asuntolaankin saataisiin uutta hehkua.
Photobucket
-Vau! Mitä täällä on tapahtunut? Kaikki on niin, niin, valkoista! Roosa huudahti melkein sanattomana.
-Etkö ole ennen lunta nähnyt? Sitähän on satanut koko viime yön ja tämän aamun, Juulia naurahti.
-Mitä se lumi oikein on? Roosa kysyi ihmeissään astuessaan ovesta ulos.
-Jäätäviä pieniä hippusia samassa läjässä, ei sen kummempaa, Jessika vastasi. 
Iloliemen sisarukset katselivat toisiaan päin. Eikö Roosa tosiaankaan ollut tiennyt lumesta tullessaan lämpimästä Alismaastaan tänne?
Photobucket
-Vau, en voi uskoa silmiäni! Tämä kaikki on niin kaunista! Roosa huudahti suu apposen aukinaisena.
-Roosa, sinun pitäisi tulla sisälle, ettet palellu! Pahimmassa tapauksessa voit sairastua, Juulia luennoi äitimäisesti.
Roosa ei kuitenkaan kuunnellut, hän vain astui pihalle ihaillaakseen enemmän maisemia. Jessika puolestaan naureskeli sivummassa tapahtumille. Häntä ihmetytti, kuinka Roosa oli menossa innokkaasti pihalle ilman ulkovaatteita, itseään Jessikaa alkoi jo paleltamaan pienen mekkonsa vuoksi.
Photobucket
-Hihii, lumi kutittaa! Roosa hihkaisi hypätessään portaiden yläpäästä suoraan pehmeän lumen joukkoon. Jessika ja Juuliakin astuivat pienelle terassille.
-Roosa, mitä teet? Et voi leikkiä lumessa! Katsominen on ihan ok, mutta lumessa leikkiminen saa sinut vain kastumaan ja tulemaan pahalle mielelle! Juulia huusi.
-Pöh, tämä on niin kiinnostavaa! Pystyykö tätä muotoilemaankin? Roosa kummasteli jälleen.
-Lumen ominaisuuksia, Jessika kertoi.
Photobucket
-Oih, tätä minä tuon tuliaisena kotiin! Kyllä äiti ilahtuu! Roosa huudahti kannatellen tekemäänsä lumipalloa. 
-Tuonko sinä aiot kotiisi viedä? Juulia kysyi kummissaan.
-Aivan, vien sen ensiksi huoneeseeni säilymään, ettei kukaan varasta tätä, Roosa selitti innoissaan.
-Tuota, tuskin kukaan sitä varastaa ja... Juulia aloitti, mutta Jessika alkoi puhumaan hänen päälleen:
-Antaa tytön leikkiä. Saapahan ainakin kokea melkoisen yllätyksen, kun saavumme keskustasta.
Juulia naurahti. Pian Roosa oli saanut pallon huoneeseensa, ja kolmikko lähti kohti kaupunkia.

---

Photobucket
Tytöt olivat käyneet monissa kaupoissa, joista Roosa oli ostanut itselleen hetken mielijohteesta tavaran jos toisenkin. Vaikka Jessika ja Juulia kuinka vakuuttivat, ettei Roosa tekisi niillä muutaman vuoden päästä mitään, Roosa kertoi niiden olevan matkamuistoja mainioista vaihto-oppilas-vuosista. Roosa oli saanut mukaansa myös punaisen talvitakin ja kivat saappaat. 
-Harmi, ettei täällä kaupungissa ole lunta, Roosa sanoi kuitenkin hymyillen.
-Aivan, keskustassa on niin paljon lämpimänpää kuin meidän asuntolallamme, Jessika selitti.
Photobucket
-Minne olemme nyt menossa? Roosa kysyi.
-Rakennukseen, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Täällä on niin kirjahyllyjä kuin biljardipöytiäkin, Juulia kertoi. Hän oli toiminut koko kaupunkireissun ajan oppaana.
-Niin, ja täältä saa myös ilmaista ruokaa, Jessika hihkaisi.
-Jee, vaikka olisin ostanut mielelläni lisää jotakin, Roosa kertoi.
-Noh, katsotaan, mitä täältä löydämme, Juulia totesi.
Photobucket
Roosan silmiin osuikin ensimmäisenä elektroniikkateline, josta sai tuotteen antamalla koneelle tarpeeksi paljon rahaa. Kone sitten antoi halutun tuotteen. Roosa päätti ostaa kännykän sävy sävyyn hänen punaisen takkinsa kanssa.
-Meidän maassamme ei myydä tämän mallisia puhelimia! Roosa kertoi.
-Ja ihan sen takia ostat tuon? Juulia varmisti.
-Toki! Kyllä minä saan rahaa kuluttaa, äitini on maailmalla tunnettu urheilija-tähti! Roosa lesosi.
-Onko? Juulia kysyi järkyttyneenä. Häntä alkoi hävettämään urheilutietämättömyytensä. Roosa nyökkäsi ja kertoi Hanna-äidinsä olleen uimari ennen lasten syntymistä.
Photobucket
Kierreltyään hetken suuressa rakennuksessa, sattui tyttöjen silmiin Juulian aiemmin mainitsema biljardi-pöytä. Ei siinä sitten muuta, kuin söhimään kepeillä eri värisiä palloja. Säännöistä kukaan ei ollut kunnolla perillä, mutta se ei peliä kaatanut, tytöt vilkuilivat viereissä pöydässä meneillään olevaa peliä ja sovelsivat mukaan omia säännöksiään. Kun mukaan lisättiin vielä nauru ja juoruilu, oli täydellisen pelin ainekset koossa!
Photobucket
Kauaa he eivät kuitenkaan viitsineet viettää aikaa sisällä, sillä Roosa halusi päästä kuvaamaan kaikenlaisia nähtävyyksiä.
-Et kai sä ota taas kuvaa suihkulähteestä? Jessika puuskahti. Hänen mielestään Roosa oli kuvannut jo aivan tarpeeksi.
-Hah, taidat vaan olla kateellinen Jennalle, joka Alismaassa räpsii kuvia varmasti yhtä innokkaasti kuin Roosa nyt, Juulia virnuili, jolloin Jessikan oli pakko myöntää, että olisi kyllä hienoa käydä ulkomailla.
Photobucket
Aivan yllättäen Roosa kaivoi esiin pinkin saippua-rasian.
-Kohta näätte jotain jännää, Roosa hihitteli kaataen saippuaa suihkulähteeseen. 
-Hei, mekin ollaan tehty tuo jekku, Juulia hihkaisi, jolloin hän ja Jessika repesivät kovaan nauruun muistellessaan yksityiskoulussa tekemiään kolttosia.* Ei mennyt aikaakaan, kun koko suihkulähde oli aivan vaahdon peitossa.
*Katso osa 38, jos et muista.
Photobucket
Juulia käkätti niin, että maha meinasi revetä, mutta Jessika ja Roosa vakavoituvat huomattuaan äkäisen keittäjän lähestyvän heitä.
-Mitäs kolttosia te lapset oikein teette!? Ettekö tiedä, ettei suihkulähteeseen saa heittää mitään, se on roskaamista! keittäjä luennoi.
-Eihän saippua mitään sotke, ennemminkin puhdistaa, Juulia yritti keventää tunnelmaa, mutta keittäjän tuima ilme ei kadonnut minnekään.
-Älä siinä viisastele, minä kutsun poliisin paikalle, jos ette heti paikalla lähde täältä! keittäjä märisi.
Photobucket
Kolmikko katsoi parhaaksi ottaa jalat alleen, heitä ei houkuttanut joutua poliisin juttusille.
-Roosa, sinuna harkitsisin vielä sitä Julkkiskokiksi ryhtymistä, et nimittäin tunnu tulevan toimeen keittiön henkilökunnan kanssa, Juulia virnisti tyttöjen kiiruhtaessa pois paikalta.
-Mutta koska horoskooppini mukaan tulen pärjäämään kokkialalla, tiedän kaiken järjestyvän. Enkä sitä paitsi tähtää miksikään keittäjäksi, vaan parempiin paikkoihin töihin, Roosa puolusteli.
-Mutta tuskinpa sinua heti ylennetään huipulle, vaan joudut aloittamaan jostain surkeammasta paikasta, Jessika huomautti. Siihen Roosa ei keksinytkään enää vastaväitettä.

---
 
Photobucket
Aika kului talvea ihmetellessä, ja lopulta kevät kolkutteli jo ovella. Jonna ja Fiona varsinkin olivat iloisia, kun tarkeni liikuskella taas topeissa ja minihameissa ulkona, peittävät vaatteet ja kylmyys ei ollut oikein heidän juttunsa. Jonna oli pyöritellyt ideaa päänsä sisällä jo pitkään, ja viimein hän päätti kertoa siitä myös Fionalle.
-Istu alas, mulla olisi uusi suunnitelma Iiron valloittamiseksi, Jonna hihkaisi.
-Vihdoin, se jumppa-juttu kun ei tuottanut tulosta, Fiona huokaisi.
Photobucket
-Älä murehti, tää on tuhat kertaa parempi suunnitelma, eikä meidän tarvitse edes hikoilla yhtään! Jonna lupasi.
-Uu, kerro heti! Fionakin innostui.
-Tiiäthän sä sen Roosa Ala-Tuuhelan, joka on vaihto-oppilaana täällä? Jonna varmisti.
-Juu, siis se Iloliemien huollettavana oleva tytsi? Fiona pohti.
-Just se. Mä nimittäin kuulin yhtenä iltana, miten Jessika haukkui Roosaa puhelimessa, Jonna kertoi.
Photobucket
-Ja miten se liittyy Iiroon? Fiona hämmästeli.
-Nyt me mennään kertomaan Roosalle, ettei Jessika pidä siitä. Sit Roosa suuttuu, eikä enää halua hengata Jessikan seurassa! Jonna käkätti.
-Hienoa, mutta mä en edelleenkään tajua, miten tää liittyy Iiroon? Fiona suri.
-Pöhkö, kaikkihan tän tajuu! No, sit lopulta kukaan ei halua enää viettää aikaa Jessikan kanssa, ja Iirokin tajuaa Jessikan olevan huonoa seuraa. Siinä vaiheessa me käydään kiinni! Jonna sanoi silmää iskien.
-Vitsi sä oot nero, huippua! Fiona innostui.
Photobucket
Valitettavasti Roosa vietti tiiviisti aikaa aina jomman kumman Iloliemen siskoksen kanssa, jolloin hänelle ei voisi mennä mollaamaan Jessikaa. Juulia tai Jessika saattaisivat kiistää kaiken, jolloin koko suunnitelma menisi täysin mönkään! Nytkin Roosa oli opiskeluhuoneessa Juulian kanssa.
-Mä en tajuu, miksi te pänttäätte asioita noista kirjoista, kun telkasta tulee sopivia opetusohjelmia! Roosa pölisi.
-Hyvähän sinun on, kokkiohjelmia tulee usein, mutta mitään siivous-ohjemia ei näytetä, Juulia huomautti.
Photobucket
Samassa Roosan uusi puhelin pirahti soimaan kovilla äänillä. Roosa ponkaisi seisomaan jännittyneenä sammuttaen samalla television. Roosa vilkaisi kännykkänsä näyttöön, hihkaisi ja vastasi pirteästi:
-Hei Hanna-äiti! Mulla on mennyt täällä tosi hyvin! Olen saanut Jessikasta ja Juuliasta hyvät kaverit, ja kävimme heidän kanssaan pari päivää sitten kaupungilla ostelemassa. Miten teillä on siellä mennyt? Ei kai! Eihän Romeo voi olla kadonnut, tämä on pöyristyttävää! 
-Jo on sim! Ensin kuuntelee telkkaria niin lujaa, ettei pystynyt keskittymään, ja nyt tahallaan puhuu noin kovaa puhelimeen. Menisi edes toiseen huoneeseen, Juulian vieressä istuva piikkitukkainen tyttö kivahti.
-Älä nyt, Roosa on oikein mukava, Juulia puolusteli, mutta tyttö hänen vieressään vain kivahti.
Photobucket
-Minustakin on todella epäloogista, että televisio ja kirjahylly on sijoitettu samaan tilaan. Jos vain pääsisin oppilaskuntaan, yrittäisin ensi töikseni saada sisustettua opiskelurakennuksia ja asuntoloita uudelleen, Iiro selitti.
-Ihan tosi! Mä ainakin äänestän sua. Muutosta kaivataankin! tyttö huudahti yllättyneen innostuneena. Iironkin kasvoille levisi riemastunut hymy. Kaikki selvästikin innostuivat hänen ideastaan. Ehkä Iirolla olisikin hyvät mahdollisuudet päästä kohta koottavaan oppilaskuntaan.
Photobucket
Puhelun jälkeen Roosa meni huoneeseensa sulattelemaan uutisia Romeo-veljensä katoamisesta. Ahdistuneena hän oli kaivanut horoskooppi-kirjansakin esille ja lukenut Kaksosten ennustuksista. Yllättäen siellä kerrottiinkin, että perhe yllättää hänet totaalisesti näihin aikoihin. Samassa ovi kävi, ja huoneeseen astuivat kaksi täysin ventovierasta tyttöä. Roosa mulkaisi heitä, nämä olivat unohtaneet jopa koputtaa oveen ennen sisäänastumista.
-Moi Roosa. Ootko Roosa? Mä olen Fiona, ja tämä tässä on Jonna, Fiona esittäytyi Roosan nyökätessä vastaukseksi kaksikon kysymykselle.
Photobucket
-Siis arvaa mitä, Jessika on kamala. Se ei edes tykkää, että tulit, Jonna selitti innoissaan. Roosa ihmetteli kuulemaansa, muttei voinut ottaa juttua tosissaan. Eihän hän edes tuntenut näitä tyttöjä. Roosalla ei ollut hajuakaan, miksi he tulivat yhtäkkiä kertomaan hänelle moisia.
-Mä kuulin sen ihan itse! Puhelimesta. Se puhui jollekin ja sanoi inhoavansa sua sydämensä pohjasta, Jonna selitti Roosan ihmetellessä vielä enemmän. Hän mietti, miten saisi tunkeilijat pois huoneestaan.
Photobucket
-Oikeasti. Jessika on itserakas sika, joka ei välitä muista kuin itsestään! Fiona selitti käsiään heilutellen.
-Niinpä. Nimestäkin sen voi tajuta: Jes-sika, Jonna selitti omia teorioitaan.
-Se ei oikeasti välitä kenestäkään. Meitäkin aina kiusaa! Fiona huudahti.
Jonna ja Fiona alkoivat menettää hermojaan, Roosa ei ollut sanonut heille vielä sanaakaan. Jonna pelkäsi suunnitelmansa epäonnistuneen, keskustelu vaikutti ennemminkin ajanhukalta kuin kehittävältä.
Photobucket
-Iironkin vei meiltä! Se katala akka! Fiona vielä parkaisi laittaen kaikki liioitellut tuskansa peliin.
-Iiron? Roosa säpsähti pudottaen rakkaan horoskooppi-kirjansakin lattialle.
-Niin, Jessika vei Iiron meiltä, vaikka me ollaan paljon parempia kuin joku Jessika! Jonna murahti.
-Uskothan sä meitä? Jonna vielä varmisti.
-Tuota, mitä jos poistuisitte? Tarvitsen mietintäaikaa, Roosa ilmoitti suorastaan työntäen lopulta Jonnan ja Fionan ulos huoneestaan.
Photobucket
Roosa huokaisi jälleen tyhjässä huoneessaan ja nosti kirjansa lattialta. Hänelle oli yllättäen tullut kamalan voimaton olo kuullessaan, että Jessika olisi vienyt Iiron äsken vierailevilta tytöiltä. Roosaa kuitenkin ihmetytti, sillä ei hän ollut huomannut mitään Iiron ja Jessikan välillä. Roosa ei tiennyt, ketä olisi pitänyt uskoa, mutta jokin hänen sisällään käski olla luottamatta näihin Jonnaan ja Fionaan. Jessikahan on mukava, eikä Roosa pystyisi kuvittelemaan hänestä mitään ikävää. 
-Parasta kuitenkin kysyä asiasta suoraan Jessikalta. Minun on pakko myöntää, että Iiro on aika ihana, ja olisi kiva lähteä hänen kanssaan joskus jonnekin. En kuitenkaan voi, jos Jessikalla ja Iirolla on jotakin meneillään, Roosa suunnitteli jo nyt jännittyneenä.

---

Photobucket
Seuraavana aamuna Roosa ryntäili ympäri asuntolaa Jessikaa etsien ja löysikin tämän lopulta parvekkeelta maalailemasta. Roosa kiiruhti Jessikan vierelle seisomaan ottaen katsekontaktin.
-Mitä? Jessika viimein kysyi, kun Roosa katsoi häntä niin vaativasti.
-Kuule... Onko sun ja Iiron välillä jotain... sellasta? Roosa kysyi painottaen viimeistä sanaa.
Photobucket
-Hah, mistä tuommoista oot saanu päähäsi? Jessika naureskeli niin, että sutaisi vahingossa maalauksensa nurmikko-kohtaan sinistä väriä. 
-Kerro totuus, kyllä mä kestän sen, Roosa tiukkasi nojautuen lähemmäksi Jessikaa.
-Meidän välillä on ystävyys, muttei mitään muuta, Jessika kertoi. Hänellä ja Iirolla muka suhde? Mahdoton ajatus, Jessikan mielestä ainakin.
Photobucket
-Eli te ette siis seurustele? Roosa varmisi, eikä hän voinut olla kirkaisematta Jessikan nyökätessä.
-Käy kiinni vaan, jos olet kiinnostunut, Jessika neuvoi. Roosan olo oli huojentunut, sillä nyt hän tiesi lissujenkin valehdelleen eilen ilkeästä Jessikasta. Ei Roosa voisi edes kuvetella Jessikasta mitään pahaa, tämähän oli ollut niin mukava Roosaa kohtaan koko ajan. Roosa lähti iloisesti hypellen alakertaan, hänen olisi käytävä vielä syömässä ennen luennolle lähtöä.
Photobucket
Matkalla alakertaan Roosan sydän jätti yhden lyönnin välistä Iiron astuttua hänen silmiensä eteen. Hirveä ujois täytti Roosan mielen, mutta parhaansa mukaan hän koetti tunkea sen syrjään ja vilkutti iloisesti Iirolle.
-Moi, Iiro! Onko sulla jotain erityistä tekemistä lähiaikoina? Roosa tiedusteli punastuen, toivottavasti Iiro ei huomaisi tytön hermostuneisuutta.
-Opiskelua ja opiskelua, meillä on hirvesti kaikkia esseitä kirjoitettavana, Iiro selitti.
-Aa. No, mut jos sulla oisi joskus aikaa, niin voitaisiin ehkä joskus mennä jonnekin? Kaksistaan, Roosa sai kakistettua kurkustaan puheen kuuluviin.
-Täytyy katsoa, jos minulla olisi kalenterissa tilaa, Iiro lupasi, jolloin Roosan jalat meinasivat pettää - Iiro, hänen ihastuksensa, oli juuri hyväksynyt hänen treffipyyntönsä!
Photobucket
Iiro suunnisti yläkerran tikkataulun luokse, jossa muut asuntolan pojat olivat pelaamassa. Pojat kokoontuivat usein kisailemaan yhdessä tikkapelissä, joskus jopa pienillä panoksillakin. Jonna sattui kulkemaan käytävällä, eikä hän voinut olla kuulematta poikien keskustelua.
-No aiotko suostua Roosan treffipyyntöön? yksi pojista tiedusteli.
-Sehän tässä ongelmana onkin! Roosa on ihan okei, mutta mä olen jo pitemmän aikaa ollut kiinnostunut Jessikasta, Iiro vastasi viskoen tikkoja.
Photobucket
Kun Jonnalle selvisi, minkä ympärillä poikien keskustelu pöyri, heräsi hänen mielenkiinstonsa. Vaivihkaa Jonna hivuttautui hiukan lähemmäksi poikia ja näppäili viattoman näköisenä kännykkänsä, jotta hänen ei tajuttaisi salakuuntelevan.
-Sun pitäisi varmaan tehdä valinta, Jonna kuuli jonkun pojista sanovan.
-Tiiän. Mä oon yrittäny kyllä puhua Jessikalle, mut ei ole tullut sopivaa tilaisuutta, Iiro vastasi. Jonna olisi halunnut jäädä kuuntelemaan pitemmäksi aikaa, mutta hänellä ei olisi varaa lintsata luennolta. Sitä paitsi lissu uskoi kuulleensa jo kaiken tarpeellisen.

---
 
Photobucket
Eräänä kauniina päivänä Iiro juoksi käytävillä yrittäen löytää Jessikan. Hän oli aivan äskettäin koputtanut Jessikan oven lähes puhki, mutta tyttö ei ollut päästänyt häntä sisään. Iiro oli juossut oleskelutilaan, jossa Jonna jumppasi, Roosa luki kirjaa ja Juulia pelasi tietokoneella. Missä Jessika oli?
-Juulia, missä Jessika on, mulla on hänelle tärkeää kerrottavaa! Iiro karjaisi Juulian kääntäessä päätään tulijaa kohden.
-Tuossahan... Juulia aloitti, muttei ennättänyt.
Photobucket
-Ai siellähän sä Jessika olit. Miksi olit siellä nurkassa piilossa? Iiro kysyi.
-Täh, enhän mä missään piilossa ollut! Oletko nyt ihan kunnossa? Jessika kysyi, ei Iiro ikinä ollut ollut noin iloinen ja kummallinen samaan aikaan.
-Ihan sama. Minulla on hienoa kerrottavaa teille kaikille. Nimittäin... minä... Iiro aloitti rauhallisesti kaikkien kääntäessä katseitaan häntä kohti.
-...Pääsin oppilaskuntaan! Iiro karjaisi lauseen loppuun.
Photobucket
-Ihan totta, pääsitkö? Pelkäsin jo, ettet pääsisi! pinkkipaitainen tyttö huudahti innoissaan.
-No tietenkin hän pääsi! Tiesin sen koko ajan. Ei Iiro niin tyhmä ole, etteikö pääsisi. Itse olet tyhmä, kun edes ajattelet sellaista, Jonna murahti jumppansa lomassa. Pinkkipaitainen tyttö katsahti hetkeksi Jonnaan harmistuneena, mutta hän päätti olla välittämättä tämän sanoista ja keskittyi hurraamaan Iirolle. Roosakin keskeytti hetkeksi lukemisensa kuunnellakseen uutista paremmin.
Photobucket
-Ihanko totta? Mahtavaa! Tätähän olet toivonut niin pitkään! Olen iloinen puolestasi, Jessika hihkaisi hyppien riemuissaan Iiron luokse. Yhdessä he paiskasivat kättä.
-Niin, sain kuulla äsken, ja olen vielä ihan sekaisin! Ja arvaa, mitä tämä tarkoittaa, Iiro huudahti.
-Ei kai vain... Jessika menetti sanansa.
-Kyllä, pääsemme uudistamaan asuntolamme sisustusta, Iiro hihkaisi. Jessika hyppi hetken riemuissaan, ja he paiskasivat Iiron kanssa uudemman kerran kättä.
-Hei, hienoa Iiro! Juuliakin huudahti.
Photobucket
Iirolta tarttui myös Juulialle energiaa, ja tyttö ponkaisi innostuneena Roosan luokse. Tämä oli jälleen uppoutunut kirjaansa, eikä iloinnut enempää Iiron oppilaskuntaan pääsyä.
-Mitä luet? Juulia kysyi työntäen päänsä Roosan kirjan tielle.
-Horoskooppeja vain, Roosa kertoi vaisusti. Hän arveli, ettei kukaan kiinnostuisi niistä hänen kanssaan, turhaa siis alkaa hehkuttamaan niistä kaikille.
Photobucket
-Niinkö? Mitä mulle luvataan siellä? Mä oon skorpioni, Juulia kysäisi. Miksei hän yhtä vaivaista ennustusta kuuntelisi, vaikkei häntä erityisemmin kiinnostanutkaan? Ehkä Roosallekin tulisi parempi mieli. Roosan suu aukesi tosiaankin ihmetellen. Hän päätti lukea Juulialle horoskoopin, ennen kuin tämä päättäisi muuttaa mieltään.
-"Menneisyys on rajoittanut elämääsi, mutta nyt on aika aloittaa alusta. Tulet törmäämään uuteen onneen, jos vain osaat jättää taaksesi entiset suhteesi, joista ei pidemmän päälle ajateltuina olisi tullut yhtään mitään.", Roosa luki.
Photobucket
Juulia lamaantui ja nousi ylös. Teiniaikojen ihastus, Veikko, oli pakostikin tullut mieleen.
-Tämä olisi vielä jatkunut, Roosa kertoi.
-Äh, muistin juuri, että minun on lähdettävä nyt luennolle. Kiitos kumminkin, Juulia totesi.
-Ole hyvä. Luen horoskooppeja sinulle jatkossakin mielelläni, jos vain haluat, Roosa totesi.
-Okei, pidetään mielessä, Juulia sanoi nousten tuoliltaan. Hän harppoi pihalle.
Photobucket
Juulia käveli eteenpäin raskain askelin. Ehkä Roosa ja horoskoopit olivatkin oikeassa. Juulian tulisi pystyä irtaantumaan Veikosta ja jatkaa elämäänsä. Tuskin he enää edes näkisivät koskaan, ja Veikolla saattoi olla jo joku toinen. Juuliaa kauhistutti ajatus, mutta ehkä hänenkin olisi opittava päästämään irti. Milloin hänestäkin oli tullut moinen harkitsija, joka ei osannut luopua tanssiharrastuksesta tai entisestä poikaystävästä?
Photobucket
Juulia heräsi ajatuksistaan vasta, kun kuuli vieraan äänen ja epämääräisen tömähdyksen. Hetkeen Juulia ei ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Lopulta hän kuitenkin oivalsi osuneensa aivan vieraaseen poikaan. Niin siinä kävi, kun ajatteli menneisyyttä, eikä katsonut eteensä.
-Anteeksi, olen todella pahoillani! Juulia huudahti kauhuissaan. Juulia häpesi järkyttävästi, ja hän oli lähdössä jo kiiruisesti pois.
Photobucket
-Ei se mitään. Ja harvoin sitä törmää noin nättiin tyttöön, poika sanoi ujosti. Juulia tunsi punastuvansa. Ensin hän oli kävellyt huomaamattaan pojan päälle, ja tämä vielä kehui häntä.
-Heh, olin hiukan ajatuksissani. Olen muuten Juulia, Juulia esittäytyi.
-Hauska tutustua, vaikkakin vähän vaarallisissa merkeissä. Minä olen Kusti, poika esittäytyi. Juulia naurahti Kustin vitsille.
-Tosiaan, olisi voinut käydä pahemminkin. Voi minua hömppää! Juulia pulisi.
Photobucket
-Tai sitten paremmin. Asun tuossa naapuriasuntolassa. Jos haluat tulla joskus katsomaan, olen tavattavissa, Kusti kertoi jälleen hiukan ujosti. Pojan kasvot hymyilivät, eikä Juulia itsekään voinut olla nauramatta hupsulle tilanteelle.
-Noh, ehkä tulenkin, Juulia totesi.
-Minulle kävisi tänään seitsemältä, odotan sinua silloin. Huone 5, ensimmäisessä kerroksessa, Kusti kertoi, minkä jälkeen hän käveli pois. Juulia jäi hymyilemään. Kaikki tuntui niin vieraalta, mutta samalla oikealta. Hän oli juuri törmännyt onneen, aivan kuten horoskoopissa oli luvattu.

---
 
Photobucket
-Ääh, en mä tiiä sittenkään... Ehkä tämä ei olekaan hyvä idea, Juulia totesi ikävästi irvistellen.
-Hei, nyt et jänistä! Et voi tehdä ohareita pojalle, joka pyysi sinua treffeille! Roosa huudahti napaten Juulian kainaloonsa kuulemaan lisää viisaita neuvoja. Juulian ajatukset olivat olleet koko luennon ajan Kustissa, ja asuntolalle palattuaan oli hänen ollut pakko kertoa asiasta Jessikalle ja Roosallekin. Tosin nyt Juulia toivoi, ettei hän olisi maininnutkaan ystävilleen mitään koko törmäyksestä, sillä nämä olivat liiankin innokkaita asiasta.
Photobucket
-Ei Kusti edes suoraan pyytänyt mua ulos, ohimennen vaan ehdotti tapaamista, Juulia yritti luikerrella pois tilanteesta ja Roosan tiukasta otteesta.
-Kustihan antoi sulle tarkat tiedot sijainnistaan tänä iltana, se selvästi toivoo sua vierailulle, huoneen toisessa päädyssä oleva Jessika huikkasi.
-No, mut... 
-Ei muttia, mä laitan sun hiukset! Roosa huudahti Juulian puheen päälle.
-Ja mä valkkaan sulle treffiasun, Jessika päätti käyden Juulian vaatekaapin kimppuun.
Photobucket
Muutaman minuutin kuluttua Juulia seisoi paikoillaan toisten näpräillessä hänen vaatteitaan ja hiuksiaan. Juulia oli lopulta tyytyväinen suostuttuaan (tai pikemminkin oltuaan pakotuksen alaisena) stailattavaksi, tytöt olivat tehneet upeaa jälkeä! 
-Sun pitäisi käyttää tätä mekkoa useammin, nää helmat on ihan rypyssä, kun tää kolttu on tuolla vaatekaapin pohjalla vaan ollut, Jessika murisi taistellessaan helmojen kanssa.
-Niin, ja pitäisit joskus hiuksiasi vapaana, tää kampaus sopii hyvin sun kasvonmuotoihin, Roosa opasti kuin mikäkin asiantuntija, eikä Juulia voinut olla hihittämättä.
Photobucket
Pian hihitys kuitenkin loppui, Juulialla oli nyt tosi kyseessä, hänen olisi pian lähdettävä.
-Hitsi, mua jännittää enemmän kuin hetkeä ennen tanssiesitystä, Juulia hermoili.
-No nyt et ainakaan enää rupea katumapäälle! Jessika käski.
-Niinpä, kaikki menee hyvin. Me pidetään sulle peukkuja, Roosa lupasi nostaen peukalonsa ylöspäin.
-Kiitos tytöt, olette parhaita! Juulia sanoi, ilman noita kahta hän ei varmaankaan olisi nyt lähdössä Kustin asuntolaa kohti!
Photobucket
Juulia asteli reippaana naapuri asuntolalle, ja Kustin naaman kuvalla varustettu ovikin löytyi juuri sieltä, minne poika oli häntä ohjeistanut menemäänkin. Aluksi kaksikon välillä oli vaivaantunut tunnelma, Juuliaa hävetti suuresti, että hän oli laittautunut niin hienoksi, Kusti taas kauhisteli omaa arkista asuaan.
-Sori, mä luulin näitä treffeiksi, Juulia pahoitteli.
-Ei, kun juuri niitä mäkin ajattelin. En vaan tajunnut siistiytyä, Kusti kätki kasvonsa käsiinsä. Lopulta kumpikin alkoi hihitellä hupsulle tilanteelle, ja siitä sen jälkeen tunnelmastakin tuli vapaantuneempi.
Photobucket
Alkukankeuksista selvittyään Juulia ja Kusti viettivät oikein onnistuneen illan. Suuren osan ajasta he käyttivät tutustumiseen, eiväthän he tienneet toisistaan nimien lisäksi mitään! Tunnelma sujui pääosin ystävyyden merkeissä, mutta kun koitti hyvästien aika, kietoi Kusti ujona kätensä Juulian ympärille ja suikkasi tytön poskelle hyvänyön pusun. Juulia oli yhtä hymyä kävellessään kotia kohti, hänen päänsä oli täynnä vaalenapunaisia sydämiä, joissa oli Kustin naaman kuva.
-Pitänee pyytää Roosaa toistekin lukemaan mulle horoskooppeja, Juulia päätti.

 

Tässä osa tällä kertaa, ja olisi kiva, jos laittaisitte kommenttia. Muistakaa, että kommentti-kisa on käynnissä nyt nollatuin tuloksin! Kannattaa siis kommentoida. .-> Varokaa myös laittamasta kommenttia, joka myöhemmin saattaa nolottaa. Kasaan nimittäin kommenteista pätkiä, halusitte sitä tai ette. .-)