Hei taas! Naureskelen tässä juuri tälle punaiselle alkupuheelle. .-D Mutta nyt yritän julkaista osan ripeästi, ulkona nimittäin välillä salamoi, ja ihan koneen parhaaksi olisi hyvä saada se pian sammutettua. .-P Pahoittelen viivästystä ja koko aikaista "mahdollisen julkaisupäivän" lykkäämistä. Koulun alettua olen välillä ollut niin laiska ja väsynyt, etten ole jaksanut tulla koneelle ollenkaan. .-/ Ja luonnollisesti koulu vähentää myös simssinpeluuaikaani, joten osatahti tulee taas hidastumaan entisestään, luulen. Mutta alan päästää teitä tästä vähitellen osaa lukemaan!
 
VASTAUKSET VIIME OSAN KOMMENTTEIHIN!!
 
hattara kirjoitti:
Ihanaa lukea jälleen Iloliemiä. Tästä tulee aina vaan niin hyvälle tuulelle :)
Parsakaali oli mitä suloisin koiruliini:) Onkohan tiedossa kohta pentuja Banskun ja Parsakaalin kesken kun Banskulla kerta on vielä joku tehtävä ennne ikääntuýmistä :)
Mukava oli nähdä jälleen Jennaakin. Ja onneksi matka oli vanhuksilla onnistunut :)
Uuh, kolmas vauva tulossa :) Odotan innolla sitä, millainen sieltä putkahtaakaan ulos ;) 
Jstkoa jään odottamaan malttamattomana kuten aina :D
 
Vastaus: Mukavaa kuulla, että tulet hyvälle mielelle, kun luet Iloliemiä. .-) Iloista myös, että Parsakaali on mielestäsi suloinen! Hehee, saa nähdä, miten käy pentu-jutun kanssa. ,-) Jep, mukavaa kertoa tarinassa muidenkin Ilolienten kuulumisista. .-> Kiitos paljon kommentistasi! .->
 
 
 
Lumikristalli kirjoitti:
Hyvä osa! Jarnosta tulee pikkuhiljaa suosikkini,kun pojasta tuli niin söpö. Mistä nuo Jarnon hiukset muuten on? Jatkoa.
 
Vastaus: Mukavaa, että Jarnon ulkonäkö miellyttää sinua. .-) Jarnon hiukset on ladattu tästä. Kiitos kommentistasi! .-)
 
 
 
Ezme kirjoitti:
Aivan ihana osa! Tuo vuodatuksen huoltokatko on kyllä aiheuttanut kaikenlaisia ongelmia, mutta jospa niistä oltaisiin jo päästy. Ainakin toivottavasti.
Atso on niin suloinen ja on kiva kun hänellä on Benjamin kaverinaan. Hyvä, että Uunokin salli viimein poikien kaveruuden.
Ihanaa! Vielä kolmas vauva (ellei sitten tule kaksosia) ja tällä kertaa Veikon kanssa. Veikkaan, että perijän valinnasta tulee vaikea, kun Atso ja Jarno ovat molemmat niin suloisia ja veikkaan että tästäkin lapsesta tulee ihan yhtä suloinen. Olen jostain syystä mieltynyt ajatukseen että tämäkin vauva olisi poika, mutta ehkä tyttö olisi ihan kiva kahden pojan seuraksi. Toki olisi kiva jos Veikko ja Juulia hankkisivat vielä lisääkin lapsia, mutta lastenhoito saattaisi käydä aika raskaaksi ja Juulialla tuskin hermot kestäisivät vielä neljättä raskautta :)
Jatkoa odottelen :) Haluan jo nähdä millaisia lapsista kasvaakaan.
 
Vastaus: Totta, vuodatus on kyllä tuottanut paljon päänvaivaa huoltokatkonsa vuoksi. .-( Minulta on vielä tekemättä Taikapölyyn uusi sivupohja, mutta täytyy tässä koittaa joskus sellainen säätää. .-P Jep, Atso on ihana lapsi, ja hänelle on ollut onnea saadessaan Benjaminin kaltaisen mahtavan ystävän! <3 Helpottaa tosiaan kummasti, kun Uuno on hyväksynyt poikien välisen ystävyyden. .-) Totta, minäpä saankin huokaista helpotuksesta, kun en joudu valitsemaan perijää itse! Tulee tosiaan kinkkinen valinta teille lukijoille! Tosiaan, on 50 %:n todennäköisyys puolin ja toisin, tuleeko tyttö vai poika. .-) Eiköhän sekin lähitulevaisuudessa ratkea! Totta, hyvä huomio tuo, etteivät Juulian hermot kestäisi neljättä raskautta. Se kuulostaa minun korviini hyvin mahdolliselta. .-) Ah. minäkin haluaisin nähdä, millaisia lapsista kasvaa! Täytyy vaan yrittää pelata päiviä läpi ja tehdä teille osia. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
vupii kirjoitti:
Oikein mukava osa :) Kiva, ettäpojat saivat kavereita ja vielä lisää pikkusisaruksia. Lapset on kaikki niin somia ♥ 
Ihanan onnistunut retki oli ilmeisesti vanhuksilla Jennan luokse :) Oli mukavaa nähdä, että he kantavat vielä huolta ja haluavat nähdä tytärtään. Varsinkin Uuno :9 
Uuno onkin melkoinen työmyyrä :) 
Ihana osa ja tykkäsin eritoten allaskuvista, niin ihanan kesäisiä :)
 
Vastaus: Totta, kavereista ja pikkusisaruksista on aina iloa. .-) Voi, minustakin Iloliemen tarinan lapset ovat kaikki tosi somia! <3 Totta, ihanaa, että Jennastakin vielä välitetään tosi paljon! .-> Hihii, Uuno on kyllä työteliäin simini! Kukaan muu ei ole päässyt samalle tasolle! Oi, minäkin tykkäsin otella allaskuvia, ja hyvin onnistuneita niistä tosiaan tuli. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Kirppuli kirjoitti:
Arvasin aloittaessani lukemaan, että Juulia on taas raskaana! Minulla oli sellainen tunne, että tässä osassa tapahtuu jotain tollaista! Hyvä osa oli ja olen Juulian kanssa samaa mieltä siitä, että Veikko on paljon parempi valinta kuin Kusti, vaikka Kusti olikin tooooosi persoonallisen näköinen (hyvä juttu!) 
Vielä tähän kommenttiin se, että milloin olet Camp Rockiin tekemässä uutta osaa? :)
Jatkoa!
 
Vastaus: Hienosti arvattu! Mukavaa, että Juulia teki mielestäsi oikean valinnan. .-) Kummassakin miehessä on tosiaan omat hyvät puolensa. .-) Camp Rockin osaa olen nyt hitusen kirjoitellut. Olen viime aikoina pääasiassa keskittynyt vain kuvaamiseen. .-) Camp Rock on muutenkin vain lisäprojekti, ja käytän muihin tarinoihini enemmän energiaa kuin siihen. Kyllä osat saapuvat sitten omalla ajallaan. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Tohya kirjoitti:
Olipas hyvä osa. Hyvä että matka Jennan luokse onnistui ja Uuno pystyy myös hyväksymään nyt Roosan perheineen :)
Juulia sopiikin Veikon kanssa ehkä paremmin, ainakin he ovat onnellisia. 
Jäänpä odottelemaan seuraavaa osaa :)
 
Vastaus: Jep, Jennan luo -matkasta tuli pelkästään onnistuneita seuraamuksia! .-) Totta, Veikolla ja Juulialla menee tosiaan nyt hyvin, ja varmasti yleisestikin Veikko on onnistunut valinta Juulialle. .-) Kiitos kommentistasi! 
 
 
 
Aamutähti kirjoitti:
Juuh tota...ei mitään ilmoitusta tästä osasta eikä viime Taikapölyn osastakaan.. Mitä olen tehnyt, olenko taas jotenkin loukannut? Ainakaan tarkoituksella en ole nyt sanonut mitään pahaa.
Osa oli jälleen mukavasti tehty, eniten pidin noista hetkistä uima-altaalla. Jarno osaa myös olla lutunen, vähintään yhtä hellyttävä kuin isoveljensä. "Potkaisi innokaasti jalkaa, joten äiti päättelee palleron tahtovan polskuttelemaan" <3 Aivan ihana, taas kerran!
Hyvä, jos Jenna kohteli vanhoja vanhempiaan edes neutraalisti ja päästi nämä sisään, jopa suostui juttelemaan, kun Uuno niin innolla ja iloisena naisen luokse matkusti.
Ehkä Juuliakin saa tällä kertaa tytön. Lapsen isähän on nyt Veikko? Osa myös päättyi ihanasti, kun pari söi ruusunpunaisessa ravintolassa, ensi osassa kaiketi jonkinlaisia ongelmia tms. luvassa, kun random-luvassa näkyy ärsyyntyneen oloinen Kusti.
 
Vastaus: Ilmoitan osasta vain niille, jotka laittavat kommenttiin sivunsa osoitteen. Edellisen Iloliemen ja Taikapölyn osan kommenteissa oli RKC:si osoite, ja koska blogisi oli tuohon aikaan salasanasuojauksessa, en voinut ilmoittaa osista. Toki muistan, että sinulla on toinenkin sivu, mutten muista kaikkia osoitteita ulkoa, ja siksi oman aikani säästämiseksi ilmoitan osista kommentissa olevaan osoitteeseen riippumatta siitä, olenko vihoissani kyseisen sivun ylläpitäjälle. Mukavaa, että pidit uima-allas kohtauksesta ja Jarnon hellyttävyydestä. .-) Kyllä Jenna sitten lopulta suostui vanhempiensa kanssa juttusille, vaikka vähän äreissään oli näiden yllätysvierailusta. .-D Juu, Veikko on Juulian tulevan vauvan isä. .-) Tällä kertaa loppu oli onnellinen, mutta spoilikuva tosiaan saattaa enteillä ikävyyksiä. .-D Kiitokset kommentin jättämisestä!
 
 
 
Xerlian kirjoitti:
Hmmhmm, onkohan tuo juustokakkua.. :D Anteeksi, minulla on pakkomielle tälläisiin asioihin :D Onko Roosan lapsi jo kohta syntynyt? Hienoa, että Petran ja Uunon matka meni hyvin. En kyllä vieläkään pidä Jennasta :D Minusta tuntuu vahvasti siltä, että Kusti saisi tietää Jarnosta.. Toivottavasti ei :D Kiitos piristävästä osasta! Osaile taas pian :)
 
Vastaus: Hehe, en Kauppa auki -lisäriä omista, enkä siis juustokakkuakaan, mutta se on kyllä kätevä kaksosvehje. .-D Roosan lapsi on kyllä synytynyt, mutta tarinassa se kohta tulee myöhemmin esille. .-D Kun Roosan ei vielä edellisessä osassa pitänyt olla raskaana, mutta sinä ketku menit huomaamaan. .-DD Vanhusten matka meni tosiaan hyvin. .-) Katsotaan, pitääkö tunteesi paikkansa. ,-D Kiitos itsellesi kommentoimisesta!
 
 
 
Jellu kirjoitti:
Ihan mukava osa. Ihanan arkista ja leppoisaa menoa. :--))
Atso ja Jarno ne vain söpönee (onko tuo sana :'D) aina vain! Namnam.
En edelleenkään tykkää Veikosta :--D Mut sille ei mahda mitään, jatka samaan malliin!
PS. http://i779.photobucket.com/albums/yy76/simssiliini/simssi/603.png -- Nauroin tälle kuvalle, koska Uuno <3 Ja kirjotin just Uunon, että "uuni" o__O Uuno-pappa <3
 
Vastaus: Juup, lasten vauvuusaikaan on vähän paha mitään suurempia juonia ujuttaa, kun on jo tarpeeksi haastetta taaperoiden opettamisessa ja kasvattamisessa loogisesti. .-D Että arkinen meno jatkuu vielä jonkin aikaa. .-) Hihii, mukavaa, että "namitat" Atsoa ja Jarnoa, suloisia pojuja he kyllä kieltämättä ovat. ,-q Kaikista ei ole pakko tykätä, aika hirveää, jos täytyisi. .-D Heh, mukavaa, että löytyi naurettava kuva. .-D Ää, minulla on usein sama "uuni-ongelma" .-D Suuret kiitokset kommentin rustaamisesta!
 
 
 
Jade Essence kirjoitti:
Voi Atsoa. Pojasta kyllä varmasti tuntuu kurjalta, kun monta läheistä lähteekin äkkiä kauas pois eikä poika pääse mukaan. 
Onneksi Veikko keksi piristää Atsoa uima-altaan luona :D Miesten uimahypyt olivat kyllä hienoja. Ja Veikko jaksaa kuunnella vielä Juuliankin huolia. Ah niin, hyvin aseteltu kuva:
http://s779.photobucket.com/albums/yy76/simssiliini/simssi/?action=view¤t=6010.png
Ja onneksi matka näyttää tehneen hyvää Uunollekin :) Naurahdin tuolle, kun Atso huomautti Petralle ruokailutavoista :D Uusi vauva on kyllä hieno ja kiinnostava uutinen, hyvä myös että Atso pitää sekä Jarnosta että uudesta pikkusisaruksesta :) 
Uunon taitaa kyllä tosiaan olla aika jäädä eläkkeelle, mieshän on huhkinut jo varmasti useamman edestä. Ja Banskukin saa uutta seuraa. Jarno on kieltämättä hauskannäköinen taapero. Toivottavasti tämä on perinyt isältään enemmän ulkonäköä kuin luonnetta... 
Onneksi Veikko osaa käyttää sananvalitemistaitojaan myös Uunon vakuuttamiseen. Veikko varmastikin tietää paljon sellaisesta koulusta, jonne on päässyt itse opettamaan. 
Mies vaikuttaa tosiaan olleen juuri oikea valinta Juulialle, jaksaa olla koko ajan tukemassa :) Oli kyllä hauskaa päästä lukemaan Iloliemiä pienestä reissusta palattua ;D
 
Vastaus: Sanos muuta, Atsolle isovanhempien ja parhaan kaverin matkalle lähtö oli kova paikka. .-( Wäw, nyt rupesin yhtäkkiä muistelemaan, miten ikävä tuli lapsuudenajan parasta kaveriani, kun hän lähti kolmeksi päiväksi laivaristeilylle. .-D Veikolla oli tosiaan toimiva piristyskeino, ja aika hyppy-asentoihin nuo pojat pääsivätkin. .-D Veikko tosiaan tuntuu olevan hyväksi vähän jokaiselle, aina hänellä on ratkaisu pulmiin. .-D Mukavaa, että kiva kuva löytyi. ,-) Ja Uunosta kyllä tuli aivan uusi sim matkan jälkeen, paljon suvaitsevaisempi. .-) Heh, kyseistä kohtausta kuvatessani repeilin, kun Petra sottaisena siminä röytäili, ja Atso ällöili mummonsa käytöstä. .-D Onhan uusi vauva toki mielenkiintoinen uutinen. ,-> Eläkkeelle jääminen on tosiaan hyvä Uunolle, monta uran huippua mies ehtikin saavuttaa. .-D Toivotaan, että Kustilta perityt asiat jäävät ulkonäköön. .-) Veikko on kyllä pätevä vakuuttelija, kun sai Uunon pään käännettyä. .-D Veikko tosiaan vaikuttaa oikealta unelmavalinnalta Juulialle. .--) Mukavaa, että oli mukavaa, ja kiitos kommentoimisesta!
 
 
 
banssu kirjoitti:
Siihen edelliseen osaan en tosiaan päässyt edes kommentoimaan ton Vuodatuksen huoltokatkon vuoksi, mutta nyt oon täällä taas uuden osan parissa! Ja oli taas niiiin hyvä osa... niin kuin aina, koska LC Iloliemi on vaan niin ihana tarina... En oo koskaan aiemmin lukenut yhtään kakkosella kirjotettua tarinaa, mutta LC Iloliemi on niin hirveen hyvä ja sai mut totaalisesti puolelleen! :D
Aws, heti tossa alussa Petra oli aivan ihana kun se oli niin hirveän huolissaan kaikesta matkaan liittyvästä. :D Ja siinäkin Petra oli tosi suloinen kun se innostui hirveästi vauva-uutisista myöhemmin tässä osassa. :D ♥ (Ja niin innostuin mäkin, JEE, toivottavasti siitä tulee ihan komean Veikon näköinen ;) ♥).
Atso oli kyllä hauska siinä vauvauutis-kohtauksessa myös, toi postipaketti-kommentti sai kieltämättä mut hymyilemään! :D Ja sitten perään vielä "Jarnokin on aika kiva". :P
Atso oli kyllä alussa hirveällä mökömökö-päällä isovanhempien ja parhaan kaverin lähdön takia, mutta onneksi matka meni nopeasti ohi ja sinä aikana Veikko keksikin jo keinon pojan piristämiseen! Ja tullessaan Uuno toi Atsolle mahtavia uutisia, viimeinkin se tuli järkiinsä ja antoi Benjaminin tulla heillekin välillä kyläilemään. Roosa tosiaan voitti Uunonkin puolelleen tällä Alismaa-matkallaan. :)
Oli tosiaan kiva nähdä Jennaakin pitkästä aikaa. En yhtään ihmettele tytön varautuneisuutta isäänsä kohtaan, kun tämä oli niin vihainen Jennan lähdöstä, että olisi heti paikalla mennyt hakemaan lellikkinsä pois, jos kukaan ei olisi ollut estämässä! Jenna on tosi nätti tyttö ja toivottavasti saa elää hyvän elämän siellä Alismaassa! :)
On muuten hyvä, kun Petra ei ole vieläkään unhoittanut nuoruuttaan ja villejä ihmissusi-aikoja ja kirjoittaa niistä jopa kirjoja muille simeille! :)
Mutta voi Juulia-raukkaa kun hormonit hyrrää ja mielialat vaihtelee tämän tästä. Oot tosiaan hyvin onnistunut tossa Juulian välillisessä kiukuttelussa (samoin kuin siinä, kun osan alussa Atso pahoitti mielensä toisten lähdöstä ja siitä, "ettei kukaan huomioinut häntä"). Toivottavasti Juulia vaan ei ala liiaksi kiukuttelemaan, ettei muut vielä pahoita mieltään sen takia.
Ai niin, Juulialla on (näin ihan btw..) aivan ihanan näköinen urheiluasu! :D Ja huomasin just myös miten ihanan väriset silmät Uunolla on! Oon aina tykänny ihan älyttömästi vihreistä silmistä. :)
Petralla oli kyllä perheelle ihana yllätys, Parsakaali on mahdottoman suloinen! :D Ihanaa kun noi koirat on aina niin erikoisen värisiä ja niiden nimet on myös niin suloisia (kuten Parsakaali, Tomaatti ja mitä niitä nyt onkaan ollut. Mansikka kai ainakin - ja nyt on Bansku.) Toivottavasti eläinsuku jatkuu vielä pitkään - vaikka aina sinne simien 10. sukupolveen saakka! :)
Aijoo, Juulialla ja Veikolla oli lopussa aivan ihana kynttiläillallinen. Nams, haluan ton kakun! :D Ihanaa että Juulia on tyytyväinen miesvalintaansa, mäkin rakastan yhä Veikkoa ihan hirveesti. :p
O'ou miten paljon Jarno muuten näyttääkään Kustilta... Toivottavasti tästä ei nyt seuraa Juulialle tai Veikolle mitään ongelmia. Ja toivottavasti, mitä Jade Essence tosiaan jo aiemmin sanoikin, poika on perinyt isältään vain ulkonäön eikä luonnetta!
Toivottavasti Juulian raskaus tällä kertaa menee hyvin, olikohan se Atsoa vai Jarnoa odottaessa kun Juulia meinasi toista kertaa lyhyen elämänsä sisällä jo kuolla kupsahtaa. D: Mutta onneksi silloin oli vielä hyväkäytöksinen Kusti joka sitten pelasti Juulian. :)
Kiva kun Veikkokin viimein löysi töitä ja onneksi pelasti siinä samalla Atson tulevaisuuden. Muutenhan poikarukka olis voinu joutua Armaan inhan opin alle. D: Toivottavasti nyt Uuno ei saa Jarnoakaan ujutettua sinne hirveään kouluun. Mutta se nähdään sitten myöhemmin...
Ei kai mulla sitten tässä muuta ollutkaan, tässähän sitä kommenttia taisinkin jo vähän venytellä. :D No, mutta toivottavasti jatkoa tulee taas pian ja toivottavasti Vuodatus tästedes toimii paremmin! :)
-banssu
 
Vastaus: Vuodatuksen huoltokatkos oli kyllä todella kökkö, kun kommentoiminen ei silloin onnistunut, mutta onneksi nyt on asiat taas paremmin. .-) Oho, yllätyin todella tuosta, ettet aiemmin ole kakkosella tehtyjä tarinoita lukenut! Saanko udella, miten päädyit Iloliemiä lukemaan, kun sellaisen poikkeuksen teit? .-D Petra on kyllä ihanan huolehtiva ja vauvoista innostuva mummeli. .-3 Ja tämä "Veikko-vauva" herättää kyllä paljon innostusta teidän lukijoiden keskuudessa, kivaa. .-D Hehe, mukavaa, että Atson jutut ilahduttivat sinua. .-) Jep, onneksi isovanhempien ja kaverin matka meni aika nopsasti ohi, ja mökötysmieli meni pojalta ohi. .--) Roosa osasi tosiaan pelata korttinsa oikein, kun sai Uunon suvaitsevammaksi Ala-Tuuheloita kohtaan. .-D Jennakin juu vilahti nopsasti osassa. .-) Onneksi nainen lopulta lämpeni Uunolle, vaikka hiukan nihkeästi vastaanottikin vanhempansa näiden saapuessa Alismaahan. Eiköhän Jenna elele hyvän elämän Alismaassa. .--) Petra ei helposti unohda upeita nuoruuden muistojaan susista, vaan nyt ahkerasti romaaneja rustailee aiheesta. .-) Juulia oli tosiaan aika kireällä mielellä tämän raskauden aikana, mutta ainakin toistaiseksi Veikko sai rauhoiteltua vaimonsa ärtymysten hetkellä. .-) Pidin huomioistasi Juulian urheiluasusta ja Uunon silmistä. .-D Outoa, Ilolieten kaikilla puolisoilla on ollut vihreät silmät, mutta jostain syystä nuo siniset periytyvät aina jälkeläisille. .-o Tällainen outo huomioni tässä. .-D Petran yllätys oli kyllä mukava, ja kiva kuulla, että koirat miellyttävät sinua -sekä nimiltään että karvoitukseltaan. .-D Täytyy kyllä yrittää kasvattaa tuota koirasukua mahdollisimman pitkälle. .-D Mukavaa, että Juulian ja Veikon illallinen ja varsinkin kakku miellyttivät. .-D Hehe, Juulian pitää olla varuillaan, kun Veikolla tuntuu täällä teidän lukijoiden keskuudessa olevan niin monta rakastajaa. .--D Jep, Jarnon naama on aika kopio Kustista, mutta toivokaamme pojalle parempaa luonnetta. .-) Kyllä, oikein muistelet, Atsoa odottaessaan Juulia meinasi kuolla. Juulialla on kyllä ihmeellinen tuuri käynyt, kun hän on jo kahdesti selvinnyt Viikatemiehen kynsista. .-D Veikko tosiaan löysi töitä oikeaan aikaan, ja Atso välttyi Armaksen yksityiskoululta. .-D Toivotaan, että Veikko saa pelastettua Jarnonkin hyvään kouluunsa. ,-) Aikamoisen kommenkin kyllä saitkin aikaiseksi, kiitos paljon monien huomioitesi kertomisesta!
 
 
 
GreenPixy kirjoitti:
Mukava osa jälleen :) Hyvin kirjoitettu ja kuvattu. Atso ja Benjamin ovat aivan ihania, kivaa kun on paras kaveri :P Toivottavasti pojat pysyvät hyvinä kavereina. Onneksi oli Atsolla kanssa joku jonka kanssa alottaa koulu yhdessä :)
Oi, Petrasta tulee triplamummo! Ihanaa, että Veikkokin saa nyt biologisesti oman lapsen, vaikka kyllähän Atso ja Jarno ovat läheisiä Veikolle. Tavallaan olisi kiva, jos neljänteen sukupolveen saataisi vielä tyttö, mutta kun Iloliemen suvussa ei paljon ole poikia ollut, niin poikakin olisi kiva :) 
Edelleen olen samaa mieltä siitä, että Kustille pitäisi kertoa, koska minusta tuntuu että kusti saa vielä selville asian :/ Ja sitten on vähän vaikea sellitellä tilannetta, ksoka ei Kusti eikä kukaan mukaan ole niin tyhmä, ettei tajuasi Jarnon olevan Kustin poika, ovathan he hyvin paljon toistensa näköisiä... Jään odottelemaan uteliaana, mitä tulevaisuus tuo tullessaan! :)
 
Vastaus: Mukvaa, että pidit teksteitä ja kuvista. .-) Paras kaveri on kyllä hieno asia, toivokaamme pitkää ystävyyttä pojille. <3 Tosiaan mukavampi kouluunkin mennä ystävän kanssa. .-) Petrasta tulee juu triplamummeli ja Veikosta isä biologisesti. .-D Eiköhän se sukupuolikin sitten selkene, kun vaavi syntyypi. .-) Kustin olisi kyllä reilua saada tietää totuus, mutta Juulia ja Veikko valitsivat salaulun. .-/ Kusti olisi kyllä todella tyhmä, jos ei omaa poikaansa tunnistaisi, yhdennäköisyyttä on niin helposti havaittavissa. .-D Kiitos kommentistasi!
 
 
Roskuliini kirjoitti:
Mukavan rauhallinen osa tällä kertaa ::) Odotan jo innolla Veikon ja Juulian lasta, jos nyt tulisi sitten tyttö.. Ellei tule, sitten tulee varmaan taas toinen sukupolvi poikia ja sitten taas tyttöjä.. Rutiinihommia ::D 
Atso on edelleen suloinen, vaikka onkin perinyt aika paljon Kustin geenejä.. Jarnostakin kasvaa varmasti oikea suloisuus <3 
Jatkoa odotellen,
Rosku
Ps. Anteeksi lyhyt kommentti, minulla olen eräällä kurssilla, ja päivät ovat täynnä touhua, joten voitte vain kuvitella kuinka illalla väsyttää.. ::D
 
Vastaus: Rauhallista menoa tosiaan. .-) Katsellaan nyt, kumpi tulee, tyttö vai poika. ,-> Aika rutiinimaisesti on kyllä tähän mennessä mennyt nuo lasten sukupuolet. .-D Mukavaa, että Kustin geeneistä huolimatta Atsosta paistaa suloisuus. .-) Ja eiköhän Jarnostakin nätti tule. ,-> Minun ei tarvitse kuvitella, vaan ihan tiedän, miten väsynyt pitkien päivien jälkeen voi olla. .-P Olen ollut nyt ihan nuutunut koulun alettua, varsinkin, kun unirytmin muuttaminen on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. .-D Mutta kiva, kun vaivauduit kommentn rustaamaan. .-)
 
 
Morame kirjoitti:
SORRY!
Anteeksi se mun edellinen kommentti taisin olla aika väsyny kun olin niin törppö!:)
-Ja sitten asiaan!-
IHANA OSA! Ootan jatkoa innolla! Juulian ja Veikon vauvasta tulee varmaan aik söpis!(No ei varmaan aika, vaan varmasti!)Ois muuten kiva tietää mitä Jessikalle ja Iirolle kuuluu...Samoinku ois kiva kuulla Jennasta ku mulla tuli niin kova ikävä! XD I<3Iloliemet!
 
Vastaus: Noh, ei sinun kommenttisi niin paha ollut, olen lukenut paljon inhottavampia. .-) Etköhän sinä pian pääse näkemää Juulian ja Veikon vauvan, kunhan saisin vain osia tehdyksi. .-) Jessikasta saat tulevaisuudessa hyvinkin pian kuulla juttua, mutta Iiron olen ajatellut jättää pois tarinastani jatkossa. .-( Tosin, suunnitelmat ovat matkan varrella ennenkin muuttuneet, joten eihän sitä tiedä, vaikka saisinkin idean, johon Iiro sopisi. ,-) Ihanaa, miten kovasti olet kiintynyt tarinani henkilöihin! <3 Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Sokerikani kirjoitti:
Tosi hyvä osa! (: Söpö vauva ♥ Mutta siis, kyllä ymmärrän, miten teen bannerin; otan kuvan ja teen siitä. Mutta tarkoitan, miten se lisätään itse blogiin? :3
 
Vastaus: Jep, minustakin sim-vauvat ovat suloisia. .-) Viime kommenttisi kysymyksestä ei kyllä saanut selvää, että tarkoitit bannerin lisäämistä blogiin. En nytkään ole oikein selvillä, puhutko sivupohjan yläkuvasta (minulla nuo linnut) vai linkityskuvasta (minulla minikuva Juuliasta). Kuva sivupohjaan lisätään koodiin, mutta minulla ei ole taitoja siihen, joten en osaa neuvoa. .-( Linkityskuva puolestaan lisätään ihan normaalisti. .-) Jos vielä tarkennat kysymystäsi, voisin ehkä osata auttaa. .-D
 
 
 
Mesinen kirjoitti:
Pääsenpäs kommentoimaan tännekin. 
Viime osan kyllä luin, mutta kommentointi plakasi, joten en voinut osaasi kehua ;)! 
Olipas mukavan arjen täyteinen osa Iloliemellä, vaikka mukaan mahtuikin muutama epäilystä herättävä kohtaus, kuten Petran puhelu. Kuka naiselle oikein soitti? Epäilykset osuu Kustiin, mutta enpä tiedä. 
Taidan yhtyä täällä oleviin aikaisempiin keskusteluihin siitä, että Kustille pitäisi kertoa. Aika väärin Juulialta pimittää tuollaista tietoa lapsen oikealta isältä, oli tämä sitten millainen lurjus tahansa. 
Minusta on niin ihana, että Uuno sai tavta Jennansa. Onhan mies vähän liian suosiva tätä kohtaan, mutta silti! siinä on vain jotain niin sympaattista :D ! Iloitsin, kun Uuno teki muutoksen suhtautumisessaan Alismaalaisiin ja nyt Atso ja Benjaminkin saavat leikkiä rauhassa yhdessä ilman syyllisyyden tuntoa.
Näyttävät Jarno ja Atso tulevan isäänsä aikalailla. Jos Kusti Jarnoon törmää, niin ei tämä voi kyllä erehtyä. No saa nähdä miten käy. Odotan innolla Julian ja Veikon "geenien" yhdistymistä, mutta kyllä Kustilla ja Juliallakin on somia jälkeläisi <3 !
Jatkoa innolla odotellen!
 
Vastaus: Hyvä, että kommentointi taas onnistuu. .-) Kheh, ehkä nyt selviän, vaikka yhteen osaan jäi kehut saamatta. ,-D Juuh, rauhaisaa arkea on nyt Iloliemillä taas vaihteeksi ollut, en jotenkin vauvojen hoidon ohessa jaksa panostaa mihinkään jännärijuoniin. .-D Itseasiassa Petran viimeosainen puhelu koski Parsakaali-koiran hankintaa, mutta ihan oikeassa olet siinä, että pienilläkin jutuilla voi saada epäilyksiä ilmaan. .-) Olisi kyllä tosiaan reilua kertoa Kustille Jarnosta. Vaikka Veikko täyttäisikin "täydellisen isän kriteerit", voi lurjuskin olla hyvä isä. .-) Jep, ihanaa, miten Uuno ilatui lelli-Jennan tapaamisesta. .-D Ja Uunosta tosiaan tuli suvaitsevaisempi Ala-Tuuheloita kohtaan. .-) Kyllä, Atso ja Jarno ovat kyllä niin isäänsä tulleita, että vain idiootti voi erehtyä. .-D Juulian ja Veikon geenisotkuja saadaan vielä hetken aikaa odotella, joten vielä sinun täytyy turvautua Kustin lapsien ihailuun. .-D Kiitos paljon kommentin jättämisestä!
 
 
 
pirittt kirjoitti:
Voi että miten tuo Juulia näyttää yhdeltä tytöltä täältä minun kotikylästä. Juulia hänkin :)
 
Vastaus: Oho, aika mielenkiintoinen sattuma! Itse en ketään sim-Juulian näköistä ihmistä tunne. .-D Kiitos infosta!
 
 
 
NeneKanerva kirjoitti:
Aww, söpö osa :3
Uunon ja Jennan tapaus selvitetty *salapoliisi-moodi* ;D
Ja nyt Atso ja Benjamin saa leikkiä yhdessä.
 
Vastaus: Uunon ja Jennan välit ovat tosiaan nyt kunnossa. .-D Ja kyllä lapsille tulee nyt lystiä. .-) Kiitos kommentista!
 
 
Yun kirjoitti:
Osa oli aika kiva. Ei mitenkään hirveän jännä, mutta ei kai kaikkien tarvitsekaan olla. ;)
Ja eiköhän se Kusti kohta tule sekoittamaan kaiken... Tai joku edes. Ei elämä voi olla pelkkää ruusuilla tanssimista...
Koirat olivat söpöjä. Pitäisi minunkin saada tungettua rakkien kuulumisia osiin. Ei vaan jotenkin mahdu :P
Lapset olivat somia, vaikka tulevatkin isäänsä. Toivon, että tuleva vauva tulee enemmän äitiinsä. Veikko on vähän tylsän nättinaamainen (vähän kuin kaikki Alikset lol) ;>
Juulia näyttää välillä pitävän vaatteita, joissa ei ole raskausmahaa ollenkaan. Maha katoaa ja toisissa vaatteissa ilmestyy sitten takaisin ;D
En oikein keksi mitään fiksua kommentoitavaa :P
Jatkoa sitten!
 
Vastaus: Juu, minä en keksi jokaiseen osaan jotain jännää. .-D Eteenkin lasten kasvu -osissa on vähemmän jänniä ajanjaksoja. .-) Hehee, ruusuilla tanssitaan vielä, mutta tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. ,-) Haha, minusta eläinkuvia on kivaa otella. .-) Jos et saa osan sisälle mahtumaan, laita vaikka loppuun osan loppuun liitteeksi. .-> Jep, minuakin hieman harmitti, kun lapset periytyivät pelkästään Kustista, eikä tullut kivaa sekoitusta Kustin ja Juulian piirteistä. .-( Minäkin toivon, että seuraava vauva periytyy tasaisesti kummastakin, ettei siitä tule pelkkää Veikko-naamaa! Alikset ovat oikein hyviä sellaisenaan. .-) Itseasiassa Juulian kaikissa asuissa näkyy maha, mutta olen järjestellyt kuvat hiukan sekaisin. .-D En aina ehtinyt saada kaikkia kuvia kokoon oikeassa ajassa, minkä takia välillä minun piti ottaa kuvia Juulian raskausaikana, ja ajattelin, että lukijat eivät tajua. .-D Vaikka turhahan sellaista on toivoa, kun aina joku tarkkasimmu huomaa. .-D Oikein fiksu kommenttisi oli! Kiitos kovasti vaivastasi! 
 
 
 
Napu kirjoitti:
Tosi sulonen osa! Sai itsekin intoa taas pelata simsiä, kun se ollut tässä vähän kateissa ♥ Joten kiitos siitä!
Björn ja Veikko ovat sitten aika samanlaisia yllätyksellisiä miehiä. Ehkä heidän pitäisi tavata joskus? ;D Hihi, oli söpöä kun pari lähti tolleen rentoutumaan.
Eipä multa irtoa tän kummempaa kommenttia. 
Jatkoa C:
 
Napu vielä kirjoitti:
Ai nii! Lapsukaisista kasvoi erittäin söpöläisiä, enkä malta pikku Juulia-Veikon syntyvän :3
 
Vastaus: Minusta on aina ihana kuulla, kun lukija saa peli-intoa lukemalla osaani. .-) Hihii, ehkä meidän tulisi vaihtaa simejämme keskenään, niin pääsisivät yllätys-miehet tapaamaan. ,-) Minäkin tykkään kovin Iloliemen lapsista. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Turveltaja kirjoitti:
voooi tuo Veikko. Hän on niin ihana <3 En keksi nyt muuta sanottavaa kuin, että hyvä osa. Veikko sotki ajatuksiani koko osan ajan, ja aivoni ovat ihan pihalla tällä hetkellä =D
 
Vastaus: Ihanaa, että Veikko on mielestäsi noin ihana! .-) Hehe, ei aina tarvitse ymmärtääkään, pääasia on, että on hyvä fiilis lukiessa. .--) Kiitos kommentistasi!
 
KERTAUS VIIME OSASTA!!
 
Photobucket
Uuno ja Petra palasivat Alismaan matkalta. Uuno oli saanut välinsä sovittua Jennan kanssa, ja hänestä oli tullut suvaitsevampi Ala-Tuuheloita kohtaan, olihan Roosa sentään järjestänyt matkan hänelle. Uuno päätti, että Atso saisi tästä lähtien tavata Benjaminia niin usein kuin haluaisi.
Photobucket
Petra adoptoi perheelle uuden koiran, Parsakaalin.
Photobucket
Jarno vietti syntymäpäiviään, ja tällainen poika hänestä kasvoi. Juulia ja Veikko päättivät edelleen salata Kustilta tämän isyyden poikaan.
Photobucket
Juulia tuli jälleen raskaaksi, ja tällä kertaa isä olisi Veikko. Veikko oli innoissaan asiasta, mutta Juulia taas onnistui löytämään toisinaan enemmän huonoja puolia asiasta hyvien sijaan. Siksi Veikko piristi Juuliaa usein yllätyksillään ja muilla kujeillaan.
 
OSA ALKAA!!
 
Photobucket
Osanlukumusiikki ->   Ilolienten osan lukumusiikkien soittolista -> 
Sinä päivänä Juulia oli herännyt aikaisin tehdäkseen aamiaista perheelleen. Juulia päätti paistaa munia, pekonia ja leipiä. Juulia oli itse niin nälkäinen aina vain kasvavan vauvan takia, että hänen olisi tehnyt mieli heittää kaikki mahdollinen ruoka suuhunsa aivan heti, mutta nainen yritti malttaa mielensä. Atsolla olisi tänään taas kouluaamu, ja hyvän päivän takaakseen Juulia halusi tehdä pojalle oikein täyttävän ja maittavan aamiaisen. Eipä silloin oppitunneillakaan tulisi nälkä!
Photobucket
Vihdoin ja viimein läjä aamiaista valmistui, ja Juulia asetteli lautasia pöydälle. Atso mutusteli jo täydellä innolla omaa annostaan, kun Veikkokin saapui täydellisen tuoksun ansiosta heräämään normaalia aikaisemmin.
-Kylläpä minun vaimoni osaakin kokata hyvin! Oi tätä tuoksua! Veikko huudahti tyytyväisenä hipaisten ohimennen Juulian vauvamahaa.
-Hyvä juttu sinulle! Olen viime aikoina innostunut taas kokkaamaan. Kun olin vielä nuori, tykkäsin yllättää muun perheen herkkuaamiaisella, Juulia muisteli menneitä.
-Mutta olethan sinä vieläkin nuori, Veikko totesi.
Photobucket
Juulia naurahti ja istahti omalle paikalleen syömään. Täyteläinen aamiainen kutsui häntä kaikin tavoin. Juulia melkein arvasi, että pikku hiljaa koko perhe tallustelisi alakertaan aamiaiselle, kuten aina ennenkin. Hänen ajatuksensa kuitenkin keskeyttivät Atson kauhistunut huuto:
-Yäk! Bansku syö sinun ruokaasi! Ei ruokaa pitäisi laittaa lattialle, nyt sitä ei voi enää syödä, kun koira on kuolannut sitä! Atso huudahti loukkaantuneena.
-Mansikka ainakin oli sisäsiisti. Miksiköhän näistä koirista ei ole koulutettu samanlaisia? Juulia huokaisi.
Photobucket
Sillä hetkellä Petra juoksi ruokasaliin, aivan kuten Juulia oli arvellutkin. Petran katse siirtyi nopeasti lattiaan ruoan luo, ja samassa vanhus kauhistui.
-Bansku! Simien tai erityisesti Juulian todella herkullista ruokaa et kyllä syö! Juulia teki sitä minulle, ei sinulle! Ja ruokakulhossasi pitäisi olla vielä ruokaa. Täytin sen nimittäin illalla! Petra kiljaisi vihoissaan. Bansku näytti hiukan pelästyneeltä ja ehkä myös hitusen katuvalta, kun taas Juulian kasvoille oli syntynyt hymy.
-Huomenta äiti! Juulia tervehti. Petra hymyili heti takaisin.
Photobucket
Petra nappasi tarjoiluastiasta heti itselleenkin lautasellisen ja siirtyi pöydän ääreen syömään muiden mukaan. Atso katsoi ällöten ensin mummiaan ja sitten tarjoiluastiaa, josta äsken Bansku oli ottanut muutaman haukun.
-Mummi, kai varmasti näit, että koira söi siitä äsken? Atso kysyi kummissaan. Hän itse ei viitsisi syödä koiran suussa ollutta ruokaa.
-Toki minä tiedän, mutta ei näin hyvää ruokaa sovi heittää hukkaan! Mitä pienistä, kyllä minulle ainakin maistuu, Petra kertoi leveästi hymyillen. Juulia vähän naurahti katsellessaan vieläkin kammoksuvaa Atsoa, joka teki vieläkin pelkääviä katseita Petran ruokaan päin.
Photobucket
Juulia meni saattamaan Atsoa taas bussin luo, kun Petra itse jäi vahtimaan juuri herännyttä Jarnoa. Petra puki pojalle suloiset pienet vaatteet, minkä jälkeen Jarno ilmaisi itsensä nälkäiseksi. Petra taputti poikaa päähän ja haki tälle tuttipullon. Jarno oli lähtenyt seuraamaan mummiaan, mikä oli Petrasta hyvin ihanaa. Vanhus istahti pehmeällä lepotuolille ja vahti Jarnon maidon litkimistä. Nälkäisen äkäinen naama oli muuttunut iloiseksi hymyksi, ja pieni maiskutus vaan kuului. Pian pullo tyhjeni, ja poika pyysi kiltisti lisää, eikä Petran auttanut muu kuin antaa, kun kerran niin suloisesti oli pyydetty!
Photobucket
Myöhemmin samana päivänä ovikello kilahti, ja Juulia tuli avaamaan ovea. Pahaksi onnekseen hän törmäsi Kustiin, ex-mieheensä.
-Mitä sinä täällä teet? Juulia ärähti heti. Hän ei missään nimessä olisi halunnut nähdä Kustin naamaa juuri nyt.
-Tulin ihan vain katsomaan poikaani. Se oli kyllä sovittu juttu. Atsokin odottaa jo minua, Kusti totesi ja astui sisään. Miehen katse kävi Juulian reilusti paisuneessa vauvamahassa, ja Juulia huomasi Kustin kasvoilla  paheksuvia ilmeitä. Juulia mulkaisi itse takaisin ilkeästi, mutta onneksi Kusti ei huomannut sitä.
Photobucket
Atso oli kuullut yläkertaan asti ulko-oven kolahduksen ja ryntäsi portaat rymisten alakertaan, sillä hän kyllä tiesi, kuka heille tuli kylään joka tiistai iltapäivä. Vaikka Juulia ja Kusti eivät enää saman katon alla asuneetkaan, sai Kusti tulla kerran viikossa katsomaan poikaansa, ja välillä Atso puolestaan vietti viikonloppuja isänsä luona. Vaikka Veikko oli aivan mahtava isäpuoli, oli Kusti kuitenkin pojan ainoa oikea isä, jota poika rakasta valtavan paljon.
-Isä! Ihanaa kun tulit! Atso kirkui iloisena ja loikkasi Kustin syliin halaukseen.
-Minustakin on kivaa tulla katsomaan sinua. Mitäs sinulle on viime päivien aikana tapahtunut? Kusti uteli.
-Vaikka mitä! Sain muuten kertotaulukokeesta kaikki laskut oikein, haluan heti näyttää sen sinulle! Atso intoili rynnäten huoneeseensa etsimään koetta.
Photobucket
Kustin odotellessa Atsoa, alkoi mies yllättäen kuulla vauvan jokellusta. Miehen mielenkiinto heräsi, ja tämä suunnisti vanhaan tuttuun tapaan kohti vauvoille ja taaperoille tarkoitettua kehtohuonetta. Kusti yllättyikin kovasti huomatessaan lattialla leikkivän taaperon. Hän ihmetteli, miten ei aiemmin ollut törmännyt tähän pikkuiseen, vaikka oli usein vieraillut Iloliemillä Atsoa tapaamassa. Kusti istahti lattialle vaaleanpunaisella pupulelulla leikkivän Jarnon seuraksi.
-Terve, me ei ollakaan tavattu aiemmin. Olen Kusti, Atso-veljesi isä, Kusti selitti, vaikka arveli, ettei taapero hänen kertomuksestaan paljoa ymmärtänyt. Jarno käänsi pienet kasvonsa Kustiin päin, ja sillä hetkellä Kustin sydän pampahti tavallista voimallisemmin: häntä tuijotti nimittäin tismalleen samanlainen taapero, kuin Atsokin oli pienempänä ollut. Mutta miten se oli mahdollista?
Photobucket
Kusti nosti uteliaana Jarnon syliinsä tutkiakseen pojan piirteitä tarkemmin. 
-Miksen heti tajunnut, tällä taaperollahan on yhtä kirkkaan punaiset hiukset kuin minullakin, Veikon hiussävy on enemmän oranssi, Kusti pohdiskeli.Yllättäen Kusti kuuli askelia, ja kääntyi juuri ovelle ilmestyneen Juulian suuntaan. Nainen lamaantui hetkeksi huomattuaan Jarnon Kustin sylissä. Juulia ja Veikko olivat nimenomaan sopineet, ettei Kusti saisi koskaan nähdä Jarnoa, mutta nyt mies oli äkännyt Jarnon!
-Mitä sinä täällä teet, sinunhan piti olla Atson kanssa! Juulia tiuskaisi äreissään.
-Atso lähti etsimään jotain, minkä halusi minulle näyttää, ja odotellessani eksyin tänne. Mikset ole kertonut minulle, että teillä on Atson lisäksi toinenkin lapsi? Kusti uteli.
Photobucket
-Kuuluko minun yksityiselämäni muka enää sinulle, ei minun jokaisesta liikkeestäni sinulle tarvitse raportoita, Juulia raivosi ja otti pari askelta lähemmäs Kustia.
-No, ei kai, mutta vaikuttaahan uusi sisarus Atsoonkin, ja siinä mielessä asiasta olisi ollut ihan hyvä kertoa minullekin, Kusti puolusteli.
-Älä siinä viisastele, vaan anna Jarno tänne! Juulia tiuskaisi repien pikkuisen pois Kustin sylistä. Kusti huomasi Juulian hyökkäävästä ja aggressiivisestä käytöksestä, ettei nainen ollut täysin oma itsensä. Yhdistettyään Juulian käytöksen, Jarnon syntymän kertomatta jättämiseen ja taaperon geenit päätteli Kusti, että Jarno saattaisi olla hänen poikansa.
Photobucket
Juulia vaihtoi Jarnolle pyjaman ylle ja asetti taaperon kehtoon päiväunille.
-Hyviä unia Jarno-pieni, minä hoidan tuon häiriköijän pois luotasi, Juulia kuiski Jarnon korvaan. Juulia ei kuitenkaan ehtinyt tehdä vielä mitään, kun Kusti puhkesi puhumaan.
-Oletkos sattunut huomaamaan, että Jarnolla on tismalleen samat geenit kuin Atsollakin? Hiukset ja ihokin ovat ihan eri sävyä kuin Veikolla. Voisiko olla, että Jarno olisikin minun poikani? Kusti heitti ilmaan väitteen.
-Ei sinulla ole oikeutta vetää tuollaisia johtopäätöksiä! Sitä paitsi minun Iina-mummollani oli myös punaiset hiukset ja vaalea iho, Jarno on saattanut ihan hyvin periä värinsä sieltä, Juulia huudahti.
-Juulia, olen huolissani sinusta. Me aikoinamme sovimme, ettei vauvoilla ole mitään kiirettä, ja nyt sinä odotat jo kolmatta lasta! Eihän Veikko painosta sinua mihinkään? Olen ehdottomasti sinun puolellasi, eikä sinun tarvitse esittää minulle mitään... Kusti yritti löytää "kiltimmän" tavan selvittää asioita.
-Sinä olet minun ongelmani! Juulia kivahti raivoissaan.
Photobucket
Samassa Atso lennähti huoneeseen iloisin juoksuaskelin. Pojalla oli iloinen virne kasvoillaan ja onnistunut kertotaulukoe kädessään. Juulia ja Kusti kääntyivät molemmat katsomaan poikaansa hiukan hämmästyneinä. Toivottavasti Atso ei ollut kuullut riitaa!
-Katso isi, minä osasin jopa kaikki neljän kertotaulut, ja ne oli tosi vaikeita, Atso selitti.
-Tiedätkö Atso, Kustille tuli juuri kiireellistä menoa, ja valitettavasti hän ei voi jäädä tänään leikkimään kanssasi. Nähkää ensi viikolla, Juulia tokaisi ärsyyntyneenä. Atson hymy laantui heti, ja ennen kuin poika ehti kysellä mitään Kusti jo lähti, ja Juulia painui omiin oloihinsa.
Photobucket
Iltapäivällä Veikko palasi töistä kotiin, ja hän törmäsi Juuliaan vaatteiden vaihto -reissulla. Veikko huomasi heti, ettei Juulialla ollut kaikki hyvin, joten hän päätti jäädä vaimonsa seuraksi selvittääkseen, mikä oli hätänä.
-Mikä sinulla on Juulia? Näytät kovin surulliselta? Onko jotain sattunut? Veikko kysyi huolestuneena.
-Kusti kävi täällä, ja hän tietää... Hän tietää, että Jarno on hänen poikansa, Juulia kertoi hiljaa.
-Mitä?! Ethän sinä kertonut hänelle? Veikko kiinnostui heti enemmän ja kuulostikin vihaisemmalta.
-En! En todellakaan kertonut, hän arvasi itse! Jätin Kustin hetkeksi aikaa yksikseen, ja sitten löysinkin hänet Jarnon luota, ja siitä syyttely vasta alkoi. Minä en kestä tällaista! Ei minua ole tehty säilyttämään tällaisia salaisuuksia! Pitäisikö meidän vain kertoa Jarnon isyydestä? Juulia parahti hyvin rasittuneena.
Photobucket
Veikko istahti sängylle, ja Juulia antoi hänelle tilaa. Veikko selkeästi yritti kaikin tavoin pitää itseään rauhallisena, mutta pieni hermostuneisuus huokui silti Juulialle Veikon esitysten läpi.
-Ei tämä salailu ole minullekaan helppoa, mutta emme saa antaa Kustin vaikuttaa itseemme liikoja! Tästähän me puhuimme. Kusti on paha mies, eikä ansaitse tietää isyyttään poikaansa, ja minä olen Jarnolle paljon parempi isä. Eikö niin? Veikko varmisti.
-No on, mutta... Minua vain hermostuttaa. Kusti tulee ensi viikolla taas uudestaan, eikä minulla ole tarpeeksi vakuuttavavia perusteluja laadittuna, miksi Kusti ei olisi Jarnon isä. Minua pelottaa, Juulia voihkaisi.
-Juulia, luota minuun. Tiedän, mitä teen, eikä Kustikaan jaksa loputtomiin epäillä. Kaikki käy vielä hyvin, Veikko lupasi, vaikkei Juulia niin varma asiasta ollutkaan.
Photobucket
Työpäivänsä jälkeen Petra tuli heti ensimmäisenä katsomaan Jarno-poikaa, joka näytti heränneen päiväuniltaan. Mummi otti lapsenlapsensa pois kehdosta ja ajatteli, että tässä olisikin sopiva tilaisuus opettaa taaperolle hiukan puheoppia. Jarno ei kuitenkaan ollut erityisen innokas oppimaan, ja hän jaksoi inttää ja itkeä vaikka loputtomasti. Petra arveli, ettei Jarno kestänyt paineita ja että hän odotti liikaa niin nuorelta pojalta. Suru muuttui iloksi, kun Petra toi palikkapelin ja yhdessä Jarnon kanssa rakensivat tornin.
Photobucket
Raskauden käydessä loppua kohti Juulia sai uudeksi ystäväkseen ekspressokoneen, jonka energinen kahvi auttoi väsynyttä Juuliaa pysymään pirteämpänä päivien läpi. Juulia huomasi myös juovansa päivä päivältä aina vain enemmän kupillisia. Kofeiini sai myös lapsenkin pirteämmälle mielelle, ja välillä tämä piti kunnon tanssiesityksiä itsekseen. Raskaus alkoi olla niin lopussa, että Juulia tunsi itsensä uupuneeksi suuren mahan kantamisesta, ja hän toivoi jo kovasti pääsevänsä synnyttämään vauvan ulos.
Photobucket
Juulia oli usein niin väsynyt, että hän meni aikaisin nukkumaan, jolloin Veikko sai aikaa esimerkiksi kirjojen lukemiseen. Veikko halusi olla hyvä opettaja, ja hän päivitteli tietojaan usein lueskelemalla kirjoja. Samalla hän keksi toimivia oppilasmenetelmiä. Uunostakin oli hauskaa tutustua Juulian mieheen paremmin, ja hänkin usein liittyi Veikon seuraan kirjojen ääreen.
-Kannattaa muuten olla varuillaan, kun on synnytyksen aika. Nykyään ne vauvat tulevat niin nopeasti ulos, että on itse hankala nähdä tilanne. Minun vaimoni, Petra, synnytti Jessikan ja Juulian minulta salassa*, mutta onneksi sain nähdä edes yhden lapseni synnytyksen itse. Pidä huoli, että näet synnytyksen! Se on hyvin tärkeä juttu ja nostaa isyysinnon huippuun! Uuno selitti. Kun Veikon ensimmäinen biologinen lapsi syntyisi, toivoi pappa tietenkin pelkkää hyvää tilanteelle. Veikko hiukan kummasteli Uunon puheita, mutta oli kuitenkin iloinen, että mies tahtoi hänelle pelkkää hyvää!
*Katso osat 31 ja 33
Photobucket
Sattumoisin samana iltana synnytys lopulta käynnistyi, kun Juulia oli ennättänyt mennä jo nukkumaan. Atso oli tulossa katsomaan, olisiko Jarno vielä hereillä, mutta sattumalta hänen eteensä ilmestyikin tuskissaan oleva Juulia!
-Äiti, oletko kunnossa? Sattuuko suhun? Atso hätääntyi.
-Olen kyllä ihan kunnossa. Ei tässä mitään hätää ole. Olisitko niin ystävällinen, että hakisit Veikon tänne nopeasti? Juulia kysyi tehden tekohymyä ja yrittäen näyttää mahdollisimman rauhalliselta.
-Haen heti, Atso kuitenkin lupasi kauhuissaan, ja hän pinkaisi sellaiseen juoksuun, ettei koskaan ollut kiitänyt niin lujaa. Atso pelkäsi äitinsä puolesta, sillä tämä ei ollut pystynyt peittelemään kipujaan riittävän hyvin.
Photobucket
Pari päivää myöhemmin Juulia ja Veikko saapuivat kotiin upouuden poikavauvan kanssa. Juulia oli sen verran väsyksissä sairaalareissusta ja synnytyksestä, että olisi välittömästi halunnut päästä vuoteelleen pötköttelemään ja nukkumaan univelat pois, mutta täytyihän hänen esitellä kuopus vanhemmilleen ja Atsolle.
-Onpa hän pieni, Atso hämmästeli Juulian sylissä olevaa vauvaa.
-Niin kaikki vauvat ovat. Voi että tämä mummon elämä on mahtavaa! Saanhan heti hoivailla vaavia? Petra kurkotteli Juulian olan yli nähdäkseen vauvan paremmin.
-Minun mielestäni kunnia kuuluu Veikolle, hänhän vauvasta kuitenkin on eniten innoissaan, Uuno puheli iskien Veikolle silmää.
-Älä huoli äiti, kyllä sinäkin saat vielä hoitaa lapsenlapsiasi selkäsi kipeäksi asti, Juulia lohdutti murtunutta Petraa.
Photobucket
Pieni poikavauva sai nimekseen Kai.
Photobucket
Heti saatuaan luvan hoitaa Kaita, riensi Veikko hakemaan jääkaapista pullollisen maitoa, vauvalle oli varmasti ehtinyt tulla jo tyhjä lokonen massuun, sillä edellisestä ruokinnasta oli jo vierähtänyt tovi. Saatuaan tuttipullon naamansa eteen, tarttui Kai kiireesti kapineeseen kuin peläten, että se vietäisiin häneltä pois.Veikko naurahti pojan reaktiolle ja keinutteli hiljakseen Kaita samalla kun tämä litki pullosta maitoa massuunsa.Vaikka Veikko halusikin olla tasapuolisesti isä kaikkia Juulian ja hänen lapsia kohtaan, ei mies mahtanut mitään sille hienolle ja ylpeälle tunteelle, kun hän oli ensimmäisen kerran saanut Kain käsivarsilleen synnytyssalissa. Biologinen lapsi oli vain jollain tapaa hienompi asia. Lämmin maito ja kevyt keinuttelu tekivät tehtävänsä, ja pian Kain simmut alkoivat painua väkisin kiinni.
Photobucket
Veikko kyyditsi nopeasti vauvan kehtoon, sillä siellä olisi parempi paikka nukkua kuin sylissä. Miehen saavuttua kehtohuoneeseen, konttasi Jarno heti isänsä jalkoihin huomiota kerjäämään. 
-Sinun olisi aika jo opetella kävelemään, iso poika jo olet! Polvesikin ovat ihan mustelmilla rajusta konttailustasi, Veikko puheli kutitellen Jarnon polvia. Veikko päätti jäädä hetkeksi opettamaan Jarnolle kävelyä, mutta Jarno ei tahtonut luopua konttaustyylistään. Veikko hihitteli Jarnon konttausvimmalle ja kyyli aina sopivassa välissä viereisessä kehdossa tuhisevaa ikiomaa poikaansa. Jarnokin huomasi opettajansa huomion kiinnittyvän välillä muualle kuin häneen, ja siitäkös taapero tympääntyi ja alkoi osoittaa mieltään.
Photobucket
Photobucket
Uusien vauvojen tapaan Kai sai paljon huomiota isovanhemmiltaan, ehkä jopa vähän enemmän kuin aiemmat vauvat. Petra oli huolissaan vauvan paleltumisesta, ja hankkikin heti Kaille oman pienen peiton lämmikkeeksi.  Uuno puolestaan tuntui unohtaneen muut lapset ja lelli Kaita oikein kunnolla.
-Toivon, että sinusta tulee perijä, Uuno kuiskasi Kain korvaan helliessään tätä.
-En halua, että sen ketale-Kustin verta tulee meidän ylvääseen sukuumme! Uuno vielä lisäsi. Uunon onneksi lattialla leikkivä Jarno ei kuullut ukin julmia puheita keskittyessään niin innoissaan suosikkileluunsa, karismapupuun.
Photobucket
Eräänä päivänä Iloliemen perhe oli tullut siihen tulokseen, että siivoojan palkkaaminen voisi olla hyvä ajatus. Kaikki olivat niin innoissaan uudesta vauvasta, ettei kukaan jaksannut enää siivota tai tehdä muita tylsiä hommia. Lisäksi Petra oli jo niin vanha, ettei hänen voimansa riittäneet niin suuriin urakoihin kuin ennen, minkä vuoksi suurin osa hommista olisi kaadettava Juulian harteille, joka myös tuntui olevan kiireinen. Kodin siisteyden ylläpitämiseksi siivooja sitten hankittiin, vaikka Juulia vastusti ajatusta vielä hitusen. Hänestä tuntui oudolta katsoa, kun joku vieras mies huseerasi talossa ja teki hänen työnsä. Juulia tarkkaili kovasti siivoojan töitä ja yritti löytää jokaisesta miehen touhusta jotain moitittavaa.
-Sitä roskista ei tarvitse tyhjentää koko ajan. On paljon käytännöllisempää, että tuot sinne ensin monta tavaraa, ja sen jälkeen vasta viet pussillisen, Juulia tiuskaisi. Siivooja vilkaisi naiseen hetkeksi, mutta jatkoi kumminkin omaa tapaansa. Samalla Juuliakin ärsyyntyi enemmän.
Photobucket
Vanhukset olivat kuitenkin sitä mieltä, että oli kaikkien etu saada enemmän aikaa olla Kain kanssa. Uuno oli innostunut uudesta vauvasta ihan tosissaan. Uuno oli niin raivostunut Kustiin, että tuntui paljon paremmalta hoitaa Veikon lapsia. Toki Uuno rakasti äärettömästi Atsoa ja Jarnoa, mutta tällä hetkellä Kai vei suuren osan miehen vapaa-ajasta. Petrakin oli iloinen, kun Uuno oli innostunut niin kovasti lastenhoidosta, mutta hän ei tiennyt innostuksen syytä. Atso puolestaan oli vähän kateellinen Kaille, sillä hänestä huolehtinut ukki ei enää viettänyt yhtä paljon aikaa hänen kanssaan kuin ennen. Atsoa ärsytti, kun kaikki hääräsivät Kain ympärillä, ja hänestä tuntui, etteivät muut enää välittäneet hänestä yhtä paljon kuin ennen.
Photobucket
Atso kumminkin etsi itselleen uutta leikkiseuraa. Myös Jarno oli jäänyt vähemmälle huomiolle, ehkäpä jopa vähemmälle kuin Atso itse. Niinpä poika päätti viihdyttää itseään ja pikkuveljeään leikkimällä tämän kanssa. Atso tykkäsi kurkistusleikistä, jossa hän välillä piilotti kasvonsa ja toi ne esiin. Lisäksi Atso luki joskus Jarnolle kirjoja ja etenkin äidinkielen lukuläksyjä. Yleensä kirjoissa oli erilaisia kertomuksia, joista Atso arveli Jarnonkin pitävän. Lopulta Atso ei tuntenut itseään enää niin syrjityksi, ja hänen oli pakko myöntää, että uusi vauva oli lähentänyt häntä ja Jarnoa.
Photobucket
Eräänä iltana Veikko löysi Juulian hinkkaamasta suihkua, vaikka heillä olikin palkattu siivooja. Veikko oli ajatellut käyvänsä suihkussa, joten hän yritti häätää Juuliaa hienovaraisesti, ettei tälle tulisi paha mieli.
-Olet aina niin tunnollinen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse siivota enää, sillä meillä on siivooja. Ei sinun enää tarvitse todistaa, että pärjäämme ilman siivoojaa, Veikko puhui.
-Ei, minä en mahda tälle mitään, Juulia tokaisi nopeasti ja hyökkäsi nopein refleksein näkemänsä likatahran kimppuun.
-Juulia, painaako mieltäsi jokin, vai kuvittelenko vain? Veikko kysyi. 
-Taidat tuntea minut liian hyvin, Juulia naurahti pienesti, mutta hetken päästä hän oli vakavoitunut taas.
Photobucket
-Kerro minulle, mikä huolettaa, Veikko pyysi katsellen, kun Juulia siirtyi lätäkön siirtämiseen viemäriin.
-Kusti tulee taas huomenna, Juulia huokaisi raskaasti. Ennen kuin Veikko ehti sanoa mitään, Juulia jatkoi:
-Minä en kestä tätä! Se mies tivaa minulta joka kerta asioita Jarnosta, ja joka kerralla hän keksii enemmän perusteita, miksi Jarno voisi olla hänen lapsensa! Ei minusta ole valehtelemaan. Ehkä meidän pitäisi vain kertoa Kustille kaikki, niin loppuisi kaikki tämä jatkuva pelkääminen ja piinaus! Juulia alkoi yllättäen puhua nopeasti ja hädissään.
Photobucket
Veikko tarttui Juulian käsistä ja esti tätä tarttumasta enää luudan varteen. Veikon rauhoittava katse tehosi yllättävän nopeasti, ja pian Juulia pystyi taas keskustelemaan normaalisti.
-Meidän täytyy keksiä vain tarpeeksi hyvät perusteet, miksi Jarno ei voi olla hänen lapsensa, Veikko keksi.
-Ei hän ole mikään typerys! Olen sanonut hänelle jo kaiken, mitä päästäni olen keksinyt, mutta se ei selvästikään uppoa häneen enää! Hän haluaa jotain tieteellistä ja varmaa tietoa, mutta sellaista ei saada kuin isyystestillä, emmekä me sellaista pysty tekemään! Juulia huokaisi jälleen.
-Ehkä pystymmekin, Veikko totesi salaperäisesti.
-Miten? Silloinhan selviää lopullisesti, että Kusti on Jarnon biologinen isä! Juulia hätääntyi.
-Ei, jos hyödynnämme suhteitamme, Veikko huomautti ja alkoi kertoa suunnitelmaansa.
Photobucket
Seuraavana päivänä Juulia soitti siskolleen Jessikalle, joka oli yliopiston jälkeen työskennellyt eri sairaaloissa jo vuosia, mutta lopulta hän oli onnistunut saamaan pysyvämmän paikan.
-Todella hauskaa nähdä sinua! Emme olekaan aikoihin ennättäneet näkemään toisiamme, Jessika puhui innoissaan.
-Se on totta, pienet lapset vievät aivan kamalasti aikaa, mutta kaikki on sen arvoista. Olen onnellisempi kuin aikoihin, Juulia kertoi hymyillen.
-Olen niin onnellinen puolestasi! Jessika kertoi.
Photobucket
-Oikeastaan minulla oli toinenkin syy kuin kuulumisten kertominen, kun päätin kutsua sinut kylään, Juulia päätti mennä asiaan. Jessika näytti kiinnostuneelta kuulemaan lisää.
-Päätimme Veikon kanssa, että salaamme Kustilta tämän olevan Jarnon biologinen isä, Juulia aloitti, kunnes Jessika keskeytti hänet.
-Onko Jarno Kustin poika? Jessika huudahti.
-On, mutta hän ei saa tietää siitä. Kusti ei enää usko minun puhuvan totta, joten minä ja Veikko olemme saaneet pohtia päämme puhki seuraavaa liikettämme. Ajattelimme, että menisimme isyystesteihin samaan sairaalaan, jossa työskentelet. Sattumalta tulet avustamaan testien teossa, ja kun kukaan ei huomaa, vaihdat koeputket keskenään niin, että Kustin putki menee Veikon nimiin ja toisinpäin, Juulia selitti nopeasti suunnitelmansa.
Photobucket
-Ja te meinasitte saada minut mukaan moiseen suunnitelmaanne? Ei käy! Jessikalla oli heti mielipide asiaan. Juulia huokasi ärsyyntyneenä, kun Jessika ei halunnutkaan tanssia hänen pillinsä mukaan. Jotain olisi kuitenkin tehtävä, Juulia ei voisi luovuttaa näin helpolla.
-Jessika kiltti, etkö todella voisi auttaa minua ja Veikkoa? Juulia aneli istahtaen sisarensa viereen sohvalle. 
-Vaarantaisin moisella teolla työni sairaalassa! Jos jäisin kiinni huijausyrityksestä, saisin varmasti potkut ja heittää muutenkin hyvästit unelmilleni. Sanan levitessä eteenpäin muihinkin sairaaloihin, ei minua ikimaailmassa otettaisi enää mihinkään töihin. En halua tahallani olla ilkeä sinulle, mutta vaatimuksesi on minulle liian riskialtis, Jessika perusteli.
Photobucket
-Mutta Jessika! Veikko on miljoona kertaa parempi isä Jarnolle kuin Kusti! En halua, että Kusti alkaa ramppaamaan täällä vain useammin kahta poikaansa tapaamassa, sillä aina nähdessäni sen miehen, palaa mieleeni ikäviä muistoja hänen petturuudestaan. En saa mielenrauhaa, kun pelkään sen miehen joka viikkoisia vierailuja ja sitä, että hän joskus saa tietää Jarnon olevan hänen lapsensa. Sinäkin petyit Armakseen, ja varmasti minun tilassani yrittäisit keksiä keinoja, joilla päästä eroon petollisesta ex-miehestäsi, Juulia huomautti. Jessika hiljentyi pidemmäksi aikaa Juulian lopetettua puheensa, ja hetken Juulia jo katui sitä, että oli ottanut Armaksenkin mukaan juttuun.
-Ymmärrän kyllä, jos et halua olla mukana jutussa, meidän on Veikon kanssa mietittävä uusi suunnitelma, Juulia oli luovuttamassa, kun Jessika yllättäen keskeytti siskonsa.
-Hyvä on, suostun ehdotukseesi. Loppujen lopuksi kiinnijäämisriski ei ole valtava, ja Jarno saa hyvän isän itselleen. Juulian riemulla ei ollut rajoja, kun Jessika suostui auttamaan häntä!
Photobucket
Riemu oli kuitenkin kaukana sairaalan odotushuoneessa, jonka yhdelle penkille Juulia, Veikko, Kusti ja Jarno olivat sulloutuneet. Kusti oli heti innostunut, kun Juulia oli ehdottanut isyystestiä, sillä mies oli varma, että olisi Jarnon biologinen isä. Niin sairaalasta oli varattu aika testin tekoa varten, ja täällä sitä nyt oltiin. Juulian jalat tutisivat jännityksestä, sillä hän pelkäsi koko ajan jonkin menevän mönkään heidän suunnitelmansa kanssa. Miehetkin istuivat vakavina ja jännittyneinä Juulian molemmin puolin. Vain Juulian vieressä istuskeleva Jarno hihitteli itsekseen omille leikeilleen. Viimein vastaanottohuoneen ovi avautui, ja ensimmäinen testiin tulija kuulutettiin sisälle. Kusti nousi odotushuoneen sohvalta ja lähti kävelemään vastaanottohuonetta kohti.
Photobucket
Kustin mentyä Juulia kääntyi Veikon puoleen.
-Tämä on ihan hirveää! Pelkään koko ajan jonkin menevän vikaan! Juulia hermoili.
-Rauhoitu, olemme suunnitelleet kaiken hyvin etukäteen. Menet nyt vain ihan rauhassa tuonne Jarnon kanssa näytteen ottoa varten, ja homma on sitten ohi sinun osaltasi. Jessikakin varmisti, että hän tulisi oikealla hetkellä paikalle ja vaihtaisi koeputket, Veikko kertasi heidän aiemmin sopimansa suunnitelman etenemistä. Juulia hengitti pari kertaa syvään ja yritti rauhoittua, mutta pelko mylväsi hänen sisuksissaan edelleen niin, että vatsaa ihan väänsi. Veikko siirsi kätensä rohkaisevasti vaimonsa olkapäälle.
-Hyvin se menee, Veikko kuiskasi, kun Kusti saapui takaisin, ja tulisi Juulian vuoro viedä Jarno näytteen ottoa varten vastaanottohuoneeseen.
rc102.png
Lopuksi oli vielä Veikon vuoro käydä jättämässä testinäytteensä isyystestiä varten, ja homma oli käynyt yllättävän nopeasti. Tohtori laitteli jotain tietoja koneelle niin, että oikein kolina kuului näppäimistöstä. Veikko tunsi olonsa hiukan jännittyneeksi. Jos jokin menisi vikaan, kaikille voisi selvitä, että Jarno ei ollutkaan Veikon biologinen lapsi, eikä Kusti varmasti olisi iloinen monien vuosien salailujen jälkeen. Jessika tallusteli testinäytteiden luo ja kysyi avustamaltaan similtä:
-Saisinko viedä nämä jo laboratorioon?
-Vie pois, tohtori sanoi hiukan unisena. Jessika lähti testinäytteiden kanssa iskien Veikolle silmää, kun tohtori vielä rämpläsi tietokoneensa kanssa hetken.
-Sitten vaan jäädään odottelemaan tuloksia! Kaksi viikkoakin saattaa mennä, mutta ilmoitamme teille mahdollisimman nopeasti, kun asia selviää. Hauskaa päivänjatkoa, tohtori toivotteli. Veikko lähti perheensä kanssa kotiin. Hän oli tehnyt kaiken voitavansa, ja loppu riippui muista.
Photobucket
Tulokset tulivat odotettua nopeammin, vaikka puolitoista viikkoa olikin tuntunut pidemmältä kuin koskaan aikaisemmin. Juuliaa hiukan pelotti avata kirjekuori, joka oli tullut postissa, mutta sen avattuaan hän tiesi pelänneensä turhaan.
-Isin poika! Isin ikioma poika ilman mitään Kusteja! Veikko juhli kutitellen poikaa niin lujaa, ettei naurusta meinannut tulla loppua. Onnekkaat Juulia ja Veikko olivat tulleet ilmoittamaan asiasta Uunolle ja Petralle.
-Olette kyllä aikamoisia ketkuja, mutta jossain asioissa pitää vain huijata. Olenkos koskaan kertonutkaan, kun aikoinani kävin pöllimässä Mansikka-koiran meille takaisin*, kun eläinsuojelijat olivat vieneet sen? Ja arvatkaa, Mansikalla oli siellä paljon huonommat olot kuin meillä! Tämä siis todistaa, että joskus kannattaa huijata hyvän eteen. Hienosti toimittu! Uuno kertoi innoissaan.
-Enpä olisi sinusta uskonut! Oikeassa olet, nyt Jarno saa hyvän isän, Juulia hehkutti.
-Minusta tuollainen on pelottavaa. Kohta ei voi luottaa enää mihinkään, kun kaikki pitää sabotoida, Petra tokaisi ärtyneenä.
*Katso osa 44
Photobucket
-Mikä ihme sinua vaivaa? Luulisi, että olet onnellinen minun ja Veikon puolesta! Veikko on paljon parempi isä Jarnolle kuin petturi-Kusti, Juulia kuiskasi äidilleen äkäisesti.
-Minusta on todella väärin, että pidät Jarnoa välikappaleena kostaessasi Kustille, Petra ärähti takaisin.
-Ei Jarno ole mikään välikappale, enkä minä kosta! Näin on vain kaikille paljon parempi, Juulia huokaisi.
-Niinkö? Onko sinusta todellakin hyvä juttu, ettei Jarno saa ikinä tuntea oikeaa isäänsä? Haluatko kasvattaa poikasi aivan epätietoisuudessa? Onko se oikein? Petra kuiski vihaisena.
-Älä viitsi! Sinun tulisi tukea minua, eikä kertoa, kuinka huono sim olen! Voisit edes yrittää olla iloinen puolestani, Juulia ärähti ja meni muualle.
Photobucket
Samana iltana oli myös Jarnon syntymäpäivät. Ylpeä Veikko vale-biologisena isänä sai hoitaa kakun puhallukset poikansa kanssa. Veikosta oli mukavaa saada viimein rauha niin itselleen kuin Juuliallekin, ja vihdoin kukaan ei enää änkisi hänen ja Jarnon väliin. Pieni Jarno puhalteli sujuvasti kynttilät Veikon hiukan avittaessa.
Photobucket
Tämän näköinen poju Jarnosta kasvoi.
Photobucket
Jarnon pinkihkö huone.
Photobucket
Jarno saikin kokea melkoisen yllätyksen, kun Veikko oli hankkinut hänelle lahjaksi ihka oman papukaijan! Jarno oli todella kiitollinen isälleen hienosta lahjasta, eikä halunnut ollenkaan laskea lintua kätösistään. Papukaija sai nimekseen Nokkava johtuen juurikin siitä, että se alkoi ärsyyntyessään nokkia simejä sormille. Jarno ei kuitenkaan ollut moksiskaan linnun nokkailujen aiheuttamista jäljistä, vaan oli varma, että ajan kanssa lintu oppisi luottamaan häneen paremmin, kunhan sen kanssa viettäisi tarpeeksi aikaa. Jarno ryhtyikin heti opettamaan Nokkavalle joitakin helpohkoja sanoja, ja lintu toisteli niitä sujuvasti.  Jarno oli niin tohkeissaan linnustaan, ettei malttanut olla hetkeäkään erossa siitä, ja hän jätti jopa synttärikakun toiselle sijalle saadakseen olla linnun kanssa. Atsokin halusi uteliaana, ja ehkä hieman kateellisenakin nähdä pikkuveljen uuden lemmikin.
Photobucket
Jarnon synttärikakkua kokoontuivat syömään vain Juulia, Uuno ja Veikko. Lapset leikkivät Jarnon uuden linnun kanssa, ja Petra puolestaan ilmoitti, ettei ollut nyt juhlatuulella. Niinpä ruokasaliin jääneet saivatkin hotkia kakkua niin paljon kuin vain jaksoivat. Keskustelu pyöri edelleen testi-tuloksissa.
-Petra ei vaikuttanut oikein iloiselta, kun kerroimme hänelle huijauksesta isyystestin teossa, Veikko harmitteli.
-Höpsis, olen varma, että äitikin ymmärtää vielä, että tämä on Jarnon parhaaksi. Poika on koko ikänsä pitänyt sinua isänään, joten turha enää olisi rikkoa sitä mielikuvaa tuomalla Kustin kolmanneksi pyöräksi, Juulia järkeili.
-Niin, ja oikeastaan meillä kaikilla on oma ketkuilupuolemme, eikä sitä tarvitse hävetä. Aina eivät rehelliset keinot vaan riitä oikeudenmukaisuuden takaamiseksi, Uunokin puolusti Juulian ja Veikon tekoa.
Photobucket
Petra oli niin pahastunut huijatusta isyystestistä, että päätti jättää perheen kanssa yhteisen herkutteluhetken välistä mielenosoitukseksi. Vanhus oli jo saanut pyjaman ylleen, kunnes hän yllättäen tajusi, ettei ollut käynyt vielä toivottamassa hyvää yötä perheen nuorimmaiselle, Kaille. Petran saapuessa kehtohuoneeseen, jokelteli Kai vielä hereillä, ja siitäkös riemu syntyi, kun tutut mummin ryppyiset kasvot ilmestyivät pojan naaman eteen.  Vauvan innostunut vastaanotto sai Petrankin paremmalle mielelle, ja hän silitteli pienen Kain paljasta päälakea. Petra alkoi pohdiskella, kasvaisiko Kaille yhtä tumma tukka kuin aikaisemmille lapsenlapsille, vai perisikö nuorimmainen enemmän Veikon porkkanampaa sävyä päähänsä.
Photobucket
Arki lähti taas vähitellen rullaamaan normaalisti eteenpäin. Uuno oli alkanut arvostaa Veikkoa enemmän kuin ennen, ja juttu luisti oikein loistokkaasti näiden kahden simin välillä. Uuno sai myös neuvottua Veikolle ovelia ylenemiskikkoja, olihan vanhus aikoinaan kivunnut monen eri uran huipulle, joten kokemusta oli erilaisista työpaikoista. Tällä kertaa miesten keskustelu opiskelun ohessa koski kuitenkin vähän erilaisia asioita.
-Aiottehan hankkia vielä toisenkin yhteisen lapsen Kain lisäksi? Uuno tiedusteli, jolloin Veikon suu loksahti hämmästyksestä ammolleen.
-Eh, tietenkin suuri lasten määrä ympärilläni tekee oloni mukavaksi, mutten tiedä, miten Juulia siihen suhtautuisi. Hän heittäytyi aika hankalaksi viime raskaudenkin aikana, Veikko muisteli.
-Ei asialla nyt mikään hoppu olekaan. Itse kokemuksesta tiedän, että iltatähden voi hankkia vanhemmallakin iällä, Uuno sanoi silmää iskien, minkä jälkeen Veikko yritti äsken käydystä keskustelusta hämillään keskittyä uudelleen kätösissään olevaan kirjaan.
Photobucket
Juulia oli luvannut Jessikalle, että tämä oli tervetullut koska vain käymään ja vaikka syömään lounaita, kun sisko oli tehnyt niin suuren avun hänelle, eikä Juulian ruokakutsuista voinut kieltäytyä! Jessika olikin poikennut kerran aamupalalle ennen töihin menoa. Juulia hallitsi ruoanlaiton niin hyvin, että tavallinen leipäkin alkoi maistua taivaalliselta parilla pienellä lisämausteella. Kepeä tunnelma kuitenkin keskeytyi, kun Petra saapui myöskin maistamaan aamupalaa.
-En voi ymmärtää, että sinäkin Jessika, lähdet noin vain mukaan suureen kostoon. Kamalaa ajatella, että olin niin huono esikuva, kun kasvatin tuollaiset naiset teistä! Petra murahti.
-Äiti, kaikki on ihan hyvin, eikä sinun tarvitse itseäsi syytellä. Olet hyvä äiti, Juulia yritti pysyä rauhallisena ja sovittelijana.
Photobucket
Mitkään konstit eivät kuitenkaan pystyneet rauhoittamaan ärtynyttä Petraa, ja kipakka vanhus lähti pois huoneesta. Yllättäen hyvä leipä muuttuikin pahaksi, ja nälkäkin oli yllättäen kadonnut. Jessika näytti hiukan harmistuneelta, joten Juulia päätti lohduttaa siskoaan.
-En tajua, miksi Petra ottaa asian niin vaikeasti. Teit suuren ja hyvän palveluksen. Kustin kaltaisten pettureiden ei kuuluisi saada olla isä ollenkaan, ja minulle riittää, että se aasi käy ravaamassa vain Atson luona, Juulia puhui.
-Tiedän, minustakin Kusti ansaitsi opetuksen. Tuntuu kumminkin pahalta ja väärältä. Ammattini takia en saisi olla salaliitossa kenenkään kanssa isyystesteissä! Jessika harmitteli. Yllättäen hänenkin ruokahalunsa katosi, ja Jessika lähti kiirehtien pois Juulian luota.
Photobucket
Aikaisemmin perheeseen hankittu Parsakaali-koira osoittautui melkoiseksi maanvaivaksi ikävillä tempauksillaan. Roskapönttö lensi nurin melkein joka päivä Parsakaalin tutkiessa, löytyisikö sieltä parempaa murkinaa kuin ruokakulhoon laitetaan. Parsakaalilla oli muitakin pahoja tapoja, kuten ärhentely toisille koirille tai pihan täyttäminen kuopilla. Iloliemen perhe oli ollut melkoisen kiireinen lastenhoidon ja muiden asioiden kanssa, jolloin koirien koulutukslle ei edes ollut jäänyt tarpeeksi aikaa. Parsakaali ei tahallaan käyttäytynyt tuhmasti, vaan kenelläkään ei ollut ollut aikaa kouluttaa ja opastaa koiraa hyville tavoille, ja siksi se mellasti sillä tyylillä, minkä itse koiran aivoillaan katsoi oikeaksi.
Photobucket
 Photobucket
Uuno sai lopulta tarpeekseen koirien jatkuvasta kinastelusta ja päätti ottaa tilanteen haltuun. Koirasuvun jatkuminen oli tärkeää Uunolle, olihan hän aikoinaan suurella vaivalla heille hankkinut Mansikan takaisin, ja olisi sääli, jos hilpeä täpläkoirasuku kuolisi sukupuuttoon. Uuno aloitti koirien tulehtuneiden välien selvittämisen valvomalla näiden leikkejä. Jos hommat menivät hitusenkin tappelun puolelle, saapui Uuno torumaan koiria, jolloin niiden suhde alkoi pikkuhiljaa kohota parempaan suuntaan. Lopulta koirat itsekin ihmettelivät, miksi alun perinkään oli haastettu riitaa. Bansku oli kokenut Parsakaakin jonkinlaiseksi uhaksi, eikä halunnut päästää tätä reviirilleen outoine tapoineen, mutta nyt Bansku päätti jo harkita, josko sallisi tämän viehättävän tyttökoiran viettää seuraavan yön samassa kopissa kanssaan...
 
Huh, alkaa jo sen verran väsyttää, että täytyy nopsasti hoitaa nämä osanjulkaisu-rutiinit, jotta pääsen nukkumaan. .-D Kirjoitelkaa kommentteja, niitä on aina mukava lukea. .-) Nähdään taas pian!