Täälläpä olen uuden osan kanssa. .-) Eipä minulla ole juuri nyt mitään sanottavaa mielessä, joten pääsette heti lukemaan. .-D

 

VASTAUKSET VIIME OSAN KOMMENTTEIHIN:

 

Jewe kirjoitti:

Moi! Mää just vähä aikaa sitte alotin ilolienten seuraamisen ja mun mielestä tää on ihan mahtava leacy! Jatka samaan maliin! <3

( ja sori jos tulee multa kauheesti kirjotusvirheitä.)

 

Vastaus: Oi, ihanaa, että ilmenee uusia lukijoita! .-) Kiitos kehuista ja kommentista. Eivät kirjoitusvirheet haittaa. .-)

 

 

 

Yun kirjoitti:

Kerrankin ekojen kommentoijien joukossa :P

Pakko myöntää, että olen Petran kanssa samoilla linjoilla. Oli typerää huijata testissä. Mielestäni Kusti vaikutti olevan aivan hyvä isä Atsolle, miksi Jarnon kohtalo olisi sen huonompi? :P Kurjaa, että yksi virhe kaukana menneisyydessä määrittelee niin paljon. Tai siis kun virhe ei liittynyt isyyteen sinänsä, vaan lähinnä parisuhteeseen.

Ja minusta Veikko vaikuttaa jotenkin manipuloivalta, tai ainakin se painosti Juuliaa kolmanteen lapseen. Että onko Veikkokaan lopulta aivan täydellinen isäehdokas... Hmm, hankala tilanne :-S

Ja eihän siinä testissä olisi tarvittu Veikkoa ollenkaan ;D Olisi riittänyt, että testataan onko Kusti lapsen isä. Jos tulos olisi ollut negatiivinen, oltaisiin vaan päätelty, että isä on Veikko. Mutta joo, noin siitä sai aikaan huijauksen.

Vähän kummaksutti tuo Juulian kahvin juominen, varsinkin kun se oli hurjan kofeiinipitoista espressoa! Raskaana olevien kun pitäisi nimenomaan välttää kofeiinia ;)

Osassa oli tällä kertaa paljon enemmän tapahtumia, siitä plussaa. Tosin tapahtumat eivät menneet niin kuin minä olisin halunnut, mutta se ei suinkaan laske osan tasoa ;)

Tiedätkö/saisitko selville, mistä tuo kasvi on? :3

Ihan kuin ei olisi jo peli täynnä kasveja...

Ja ainakin osasta riitti kommentoitavaa. Jatkoa sitten vaan :)

 

Vastaus: Minustakin testeissä huijaaminen oli moraalitonta, mutta mitäpä vanhempi ei tekisi lapsensa hyväksi (Juulian mielestä Veikko on paljon parempi isä kuin Kusti). Ehkä yksi virhe Kustilta oli liian suuri rike Juulian mielestä, eikä hän kykene enää luottamaan mieheen edes lastensa isänä. .-( Totta, testien osasyy saattoi tosiaan olla kosto Kustin petoksesta. .-( Heh, Veikko tosiaan tahtoo tuoda oman kantansa ilmi eteenkin lapsiasioissa, kun hän lapsirakas on, ja sen takia hänestä voi tulla manipuloivan kuuloinen. En osaa sanoa myöskään, olisiko Veikko täydellinen isäehdokas, tuskinpa. Hyviä huomioita kylläkin! Tuottaa jopa minulle hankaluuksia vastata, etten paljasta tulevista juonista asioita. .-D Heh, en kyllä tajunnut, ettei Veikkoa olisi tarvittu testeissä ollenkaan, mutta kuten sanoit, Veikon mukana ollessa huijauksen tekeminen onnistui. .-) En tiennyt, ettei raskaana saa ahmia kofeiini-pitoisia juttuja. .-D Mielestäni simssin olisi pitänyt kieltää espresson juomis-käsky, kun esimerkiksi raskaana ei saa mennä porealtaalle, mutta miksi sitten kahvi on sallittuna, kun sitä kerran ei saa juoda raskaana. En osaa selittää tätä, mutta toivottavasti ymmärsit jotakin. .-D Tälle osalle kuitenkin kertyi tosiaan enemmän tapahtumia, mikä on minustakin hyvä juttu. .-) Hienoa, että osa ei huonontunut, vaikkeivat asiat menneetkään sinun toivomallasi tavalla. .-) Kasvi on ladattu täältä. Hehe, muistan, kun kysyit joskus aikaisemminkin jotakin kasvia minulta, sanoit nuo samat sanat. .-D Kiitos kommentistasi!

 

 

 

Windolyn kirjoitti:

Hmmm... Saapas nähdä, tuleeko huijaus vielä vastaan päivänä eräänä... Valheilla kun on tapana tulla ilmi. Siitä voisi saada aikaiseksi vaikka minkälaisen juonenkäänteen ( päässä jo pyörii muutama vaihtoehto ).

Vaikka en missään nimessä oikeassa elämässä vastaavaa tekisikään, tähän tarinaan tuo juonenkäänne sopi täydellisesti. Kutkuttaa ajan kanssa nähdä, käytätkö mahdollisuudet hyväksesi tämän juonenkäänteen osalta =)

 

Vastaus: Tuossa olet kyllä oikeassa, yleensä valheet lopulta paljastuvat. En juonipaljastuksia vielä anna, mutta monia erilaisia suunnitelmia jatkolle voi tosiaan kehitellä. .-D  En minäkään moiseen tilanteeseen tosielämässä meinannut joutua, mutta kuten sanoitkin, tarinaan sopiva käänne. .-) Katsellaan, miten tilanne lähtee etenemään tästä. ,-) Kiitos kommentin jättämisestä!

 

 

 

Carrie kirjoitti:

Kiva osa taas jälleen ! :D en oo ikinä kommentoinu, eli oon vain lukenu aina kun on tullut uusi osa mutta päätinpä nyt sittenm kommata ees jotai :D Jatka samaan malliin !! :))

 

Vastaus: Kiva kuulla. .-) Mukavaa, että nyt rohkenit ensikertaa kommenttia näppäilemään, toimi toki niin jatkossakin. ,-> Jatkelen, ja kiitos kommentoimisesta!

 

 

 

Jade Essence kirjoitti:

Ainakin Juulia tietää ruuan oleen varmasti hyvää, kun tuoksu houkuttelee Banskunkin paikalle :)

Vai vielä Kustikin ilmaantuu paikalle. Ja eksyi vielä Jarnon huoneeseen. Mitähän tästäkin seuraa... Kustin aivan oikea päätelmä ei kyllä ymmärrettävästi miellytä Juuliaa, tätähän he juuri yrittävät peitellä. Toivottavasti Atso ei kuitenkaan kuulut kinaa, vaikka taatusti ihmetteleekin Kustin äkillistä lähtöä. Hmm, mikähän Veikon suunnitelma oikein on?

Oi, vielä kolmas poikavauva mukaan veljessarjaan. Hauskaa kun tähän sukupolveen tulee paljon poikia, kun edelliset sukupolvet ovat olleet naisvaltaisia. Vaihtelu virkistää ;D Kai on hyvä nimi nuorimmalle punapäälle :)

Toivottavasti Atso ja Jarno eivät kovin pahasti ota itseensä nuorimmaisen saadessa paljon huomiota. Onneksi kahdesta vanhemmasta veljeksestä on sentään seuraa toisilleen.

Aikookos Veikko vaikuttaa isyystestiin? Jessikan avulla tuo saattaisi kyllä onnistua. Veikkohan taitaa olla joka tapauksessa paperilla Jarmon virallinen isä, (koska poika syntyi Veikon ja Juulian ollessa jo naimisissa) joten laki olisi tämän puolella vaikka Kustin isyys Jarnoon paljastuisikin.

Onnistuihan tuo näköjään. Tuo sairaalatila oli kyllä hyvin lavastettu :) Saapa nähdä, jättääkö Petra vastalauseensa asiasta tähän yhteen mainintaan vai tuoko tämä asian esille joskus uudelleen. Joskus tarkoitus pyhittää keinot, mutta aika näyttänee tuleeko asiasta seuraamuksia... Kasvaneen Jarnon huone on kauniin purppurainen väreiltään. Poika itsekin näyttää jo aika varhaiskomealta vahvoine piirteineen :D

Hauskaa oli taas päästä lukemaan Iloliemiä ja osamusiikistakin tykkäsin ;D

 

Vastaus: Jep, ruoka oli varmasti hyvää. .-D Kusti tosiaan näytti taas pitkästä aikaa naamaansa Iloliemillä, ja sattumalta eksyi juuri sinne, missä häntä ei kaivattu. .-D Juulia ei tosiaan hihkunut innosta Kustin päätelmistä. Niin, varmasti Atso hämmästeli isän vierailun yllättävää loppumista. .-/ Pojat on kyllä kivaa vaihtelua. .-) Simssilläni on joku outo järjestelmä, että lajitellaan tytöt ja pojat eri sukupolviin Iloliemillä. .-D Toivotaan, että isot pojat ymmärtävät vanhempien ja isovanhempien innostuksen uudesta vauvasta, ja onhan veljeksillä tosiaan seurana toisensa, jos muu perhe hylkää. .-) Veikolla oli tosiaan kierot suunnitelmat isyystestin kanssa, ja Jessika sattui sopivasti sairaalassa työskentelemään. Jep, virallisesti papereiden mukaan Jarnon isänä toimii Veikko. .-) Sattui tosiaan onnistumaan (niin kuin Salkkareissa x-D). Kiva kuulla, että pidit sairaala-lavastuksesta. .-) Saa tosiaan nähdä, ottaako Petra mielipiteensä esille vielä jatkossa, vai "mukautuuko" muun perheen mielipiteeseen siitä, ettei Kustille kerrota.. Hauskaa, että pidät kasvaneesta Jarnosta sekä tämän huoneesta. .-D Ja kiva kuulla, että myös musiikki miellytti, hyvä biisihän tuo. .-> Kiitos paljon monia mielipiteitä sisältävästä kommentista!

 

 

 

vupii kirjoitti:

Hmmm...olen Petran kanssa samaa mieltä. ON väärin huijata, että Kusti ei ole lapsen isä. Jarnolla on kyllä oikeus tuntea biologinen isänsä ja isällä tämä.

Veikon ja Juulian motiivit jäivät vähän epäselviksi, mutta ehkä juoni vielä paljastuu...

Hienosti lavastettu oli tuo sairaalakohtaus ja pidin myös kohtauksesta missä UUno kyselee onko lapsia tulossa vielä lisää ;)

Pidän edelleen Veikosta vaikka tällä tuli ilmi pari inhaa piirrettä, toivottavasti Veikko ja Juulia pysyvät yhdessä.

Mutta hyvä osa, Iloliemiä on aina yhtä mukavaa lukea :)

 

Vastaus: Hienoa, että sinäkin asetut Petran puolelle. .-) Olisi tosiaan reilua sekä isälle että pojalle saada tietää totuus. Juulian mielestä Veikko on parempi isä kuin Kusti, koska Kusti osoittautui epäluotettavaksi syrjähypyllään, ja siksi hän lähti mukaan puijaukseen. Veikko puolestaan luonnollisesti(?) yrittää pitää vaimonsa ex-miehen ja vihamiehensä poissa näiden elämästä. Siinä nyt jotain tarkennuksia Juulian ja Veikon motiiveista ryhtyä huijauksen tekoon. .-D Mukavaa, että sairaala-lavasteet miellyttivät ja Uunon lapsenlapsi-utelut. .-D Veikko-fanit eivät tosiaan tunnu helposti mielipidettään muuttavan. .-D Mukavaa, että tykkäsit lukea, kiitos kommentin jättämisestä!

 

 

Aamutähti kirjoitti:

Oi nam, munakasaamiainen! Ja siis, tiedän kyllä että valmiissa pelissä voi valmistaa munakasta, mutta se näyttää ihan kaksinkerroin taitetulta pizzalta, ja sitten tuo Juuliain taiteilema aamupala! <333 Modista ehkä? Sinun ei tarvitse vaivautua, voin itse etsiä tuota ruokalajia sitten, mutta kiva jos kertoisit, onko se Modista? :)

Haa, arvasin niin varmaksi että Kustille selviää, mitä syitä tällä olisi epäillä Jarnoa pojakseen. Eihän toista simiä voi koko ikäänsä piilotella tietyltä mieheltä vain sen takia, että on vaarassa jäädä kiinni petoksesta. Ajattelin koko pelin olevan mennyttä kun Kusti piteli Jarnoa sylissään lastenhuoneessa. Taaperollahan siis on sama kasvomalli ja hiusten värisävy kuin Atsolla ja sitä mukaa myös Kustilla. Aijai minkä sopan Juulia on jälkikasvulleen keittänyt...

Mutta voiko oikeasti Kusti olla noin tyhmä!? Näkihän sen, kuinka selvästi Jarnolla oikeasti oli sama kasvomalli, ja mies antaakin nyt periksi isyystestin avulla.. Pahoin pelkään, että Jessikakin jää kiinni ja lentää sairaalastaan pellolle. Ei seuraa hyvää... =D

Mulla on juu tämmönen ärsyttävä tapa vetää juonenkäänteistä omia johtopäätöksiäni, muttei nyt voi mitään :P Uuno on ainakin ihan täysillä mukana ja latelee iloisena viisauksia, kuinka rehellisyys ei aina kannata :D Petra sentään puolustaa vielä oikeudenmukaisuutta. Pöytäkohtaus oli ihana, kun mummeli syyttää itseään huonona esikuvana olemisesta D:

Oh, ja taas uusi poika. Nyt saakin tyttövauvat vähän vastapainoksi poikapoweria. Jotenkin silti koko ajan mangun, että kunpa se Juuliakin saisi nyt yhdn tyttären :D En tiedä mistä johtuu. Ehkäpä Veikon toinen lapsi edustaa taas toista sukupuolta? ;)

Jännä juoni kyllä. Pahoittelut kummallisesta kommentista, olen nimittäin inhottavassa syysflunssassa (vaikka vielä ollaan elokuun puolella :o ) ja järkyn päänsäryn kanssa ei aina muotoudu niin järkevää kommenttia.

 

Vastaus: Hehe, tuo ladattu munakas tosiaan näyttää herkullisemmalta kuin simssin perus. .-D Olen sen ladannut täältä (nimi: xnmfood-eggsx001.) .-) Totta, olisi ollut aika huvittavaa, jos Juulia olisi onnistunut peittelemään Jarnoa Kustilta koko tämän elämän ajan. .-D Totta, Atso ja Jarno ovat hyvin samannäköisiä, ja Kustilla oli hyviä syitä epäillä itseään Jarnon isäksi. Minä Kustin tilassa en ainakaan kehtaisi enää syytellä mitään, jos isyystesti olisi todistanut luuloni vääriksi, mutta näkemyksensä kaikilla. .-) En pahemmin ole miettinyt juonta Jessikalle, mutta ehkä huomiosi jälkeen tulisi minunkin keskittyä pohtimaan Jessikalle seurauksia, etteivät ihan arvoitukseksi jää. .-) Minusta ei ole ollenkaan ärsyttävää, pikemminkin mielenkiintoista kuulla, miten lukijat luulevat tapahtuvan. Ainakin minun tarinoidenin kommentissa saat pohtia tulevia tapahtumia niin paljon kuin vain jaksat. .-) Heh, Uuno on kyllä kiehtova persoona kaikkine koirasekoiluineen! Lakia kannattaa kuitenkin rikkoa ainoastaan Iloliemissä, älähän ota mallia tuhmista simeistäni. .-D Petralla tosiaan on hiukan toisenlainen näkemys kaikkeen, ja mukavaa, että pidit pöytäkohtauksesta. .-) Jep, kivaa vaihteeksi saada Iloliemillekin poikia! Ärsyttää vain, kun koskaan ei voi sukupuolia tulla sekaisin. .-D Minäkin olen ollut flunssassa ja pienessä kuumeessa, ja syksyllä on kaikkia ärsyttäviä juttuja. D-. Kommenttisi ei kuitenkaan ollut huono, kiitos oikein paljon kivasta kommentistasi. .-)

 

 

 

Ezme kirjoitti:

Ihanaa, kun tuli taas uutta osaa :)

Aavistelinkin jo, että Kusti saa varmasti tietää toisestakin pojastaan tai ainakin Jarnon olemassa olosta. Ihmetyttää kyllä hieman, miten Kusti niin helpolla luovutti asian suhteen vaikka onhan isyystesti yleensä ihan luotettavaa tietoa. Epäilen kuitenkin, että koko suuri huijaus paljastuu aikanaan Kustille, vaikka sitten vanhainkodissa :)

Kiva, kun Uuno on nyt noin iloinen ja pirteä ja jotenkin oudon ystävällinen. Ehkäpä Uuno vain tulee hyvin toimeen Veikon kanssa. Onhan Veikko kuitenkin ollut ihan luottamuksen arvoinen, eikä ole tehnyt mitään kamalaa. Ainakaan vielä.

Tai, ehkäpä tämä isyystestin väärentäminen oli aika kiero teko, mutta se olikin vain Kustia kohtaan väärin (sekä tietysti Jarnoa)

Oli kyllä jännittävää odotella, että menisikö huijaus lopulta läpi ja menihän se. Jotenkin silti toivon, että Kusti saisi tietää asiasta mahdollisimman pian. Siitä saisi lisää hienoja juonenkäänteitä, vaikka se ei välttämättä olisi Iloliemille muuten hyvä juttu :)

Jatkoa odottelen jo innolla, mutta älä suotta kiirehdi. Koulu kuitenkin vie paljon aikaa :) Olen se itsekin huomannut näiden muutaman viikon aikana taas.

 

Vastaus: Totta, Juulia olisi ollut aika mestari, jos olisi saanut Jarnon piilotettua Kustilta tämän koko loppu elämäksi! .-D Mielestäni isyystesti on aika luotettava, enkä Kustin tilassa kehtaisi tulla vinkumaan enää mitään, mutta sinunkin näkemyksesi on aivan yhtä hyvä. .-) Hehee, kyllä Uunostakin löytyy hyviä puolia, kunhan miehellä on vain hyvä päivä. .-) Uuno tosiaan tykkää kovasti Veikosta, ja eläkkeellä työpaineet eivät tuo mukaan lisä-ärtyisyyttä. .-) Jep, isyystestin väärentäminen ei ollut mikään ihanteellinen teko, mutta mitäpä Veikko ei tekisi päästäkseen eroon Kustista. Olisi tosiaan oikein, että Kusti ja Jarno saisivat tietää asian oikean laidan, mutta saa nyt nähdä, mitä keksin. Koulu tosiaan vie hirveästi aikaa! Tässä jaksossa minulla on neljän päiviä neljästi viikossa. D-. Tosin ihan kivoja aineita, mutta kovaa silti on. .-D Kiitos, että ymmärrät! <3 Kiitos myös kommentistasi!

 

 

 

Tohya kirjoitti:

Osa oli jälleen kerran hyvä :)

Olisin ihmetellyt, jos Kusti ei olisi jossain vaiheessa saanut selville Jarnon olemassaolosta.

Veikon ja Juulian syy olla kertomatta Kustille olevansa Jarnon biologinen isä tuntuu olevan hieman hatara. Isänähän Kusti tuntuu olevan ihan hyvä, joka välittää Atsosta (miksei sitten myös Jarnosta?).

Veikkostakin tuli esille uusia piirteitä...

Jotenkin yllättävää oli, miten Uuno suhtautui myönteisesti isyystestin huijaukseen. Papparainen on kyllä muuttunut hieman ystävällisemmäksi mieheksi. Petra on kyllä oikeassa, että huijaaminen on väärin. Valhe varmasti tulee vielä paljastumaan ja millaisin seurauksi? Jään sitä odottelemaan :D

 

Vastaus: Mukava kuulla. .-) Jep, aika kummallista olisi ollutkin, jos Kusti ei olisi Jarnoa koskaan nähnyt, varsinkin, kun Kusti Atson takia ramppaa Iloliemillä. .-D Niin juuri, isänä Kustissa ei ole mitään vikaa, ja Juulia ja Veikko huijasivat testitulokset lähinnä ihmissuhdesotkujensa vuoksi, vaikka yrittivätkin perustella tekoaan "Veikko on parempi isä" -toteamuksellaan. .-/ Veikosta tosiaan tuli esille uusia puolia, yritän koetella Veikko-faneja. .--D Uunolle perheen maine on kaikki kaikessa, ja hän tuntuu nyt saaneen päähänsä, että Kusti olisi sille vaaraksi. .-P Muuten Uuno kyllä on ruvennut välillä itsensä lisäksi muitakin ajattelemaan. .-) Väärinhän tuo huiputtaminen oli, katsellaan nyt, millaisia seurauksia siitä koituu jatkossa. ,-) Kiitoksia hienoja mielipiteitä sisältävästä kommentista!

 

 

 

Kirppuli kirjoitti:

Olipas hyvä osa!

Nimi sopi hyvin osalle! Minusta kyllä Petra on oikeassa, mutta muuthan ajattelivat vain pikku Jarnon parasta.

Jatkoa vain! :)

 

Vastaus: Ihanaa kuulla, että osa miellytti! .-) Hienoa, että olet pohdiskellut osan nimen merkitystä. .-) Oikeassahan Petruska on, mutta hieno myös tuo huomiosi, että muu perhe ajattelee Jarnon parasta. .-) Kiitoksia kommentistasi!

 

 

 

Randomi kirjoitti:

Kyllä posti kulkee, kun Kusti polkee<3 Jeah ;)

 

Vastaus: Ööh, jeah. .-D Kiitoksia tästä rimmaavasta lausahduksesta!

 

 

 

GreenPixy kirjoitti:

Jälleen kerran mahtava osa! Sinä se vaan osaat. Hyvin kirjoitettu & kuvattu, suosikkikuvaa en taida osata nimetä, liekö sillä väliäkään.

Tavallaan hyvä että Kusti sai tietää Jarnosta. Selvisi asiat ainakin toistaiseksi. Totuus ei kylläkään tullut ilmi, olen Petran kanssa siinä samaa mieltä, että Jarnon olisi hyvä tietää totuus. Jos se joskus pojalle selviää, niin ei varmaan hirveästi miellytä. Jessikan työpaikan kannalta olen myös huolissani, ei ehkä olisi sittenkään kannattanut lähteä mukaan moiseen.. Vaikka sen huijauksen paljastuminen epätodennäköistä olisikin.

Ei hirveän rakentava tämä kommentti, mutta aivot on ihan tukossa, kun olen koko illan päntännyt numeroja ranskaksi :D jatkoa, jatkoa!

 

Vastaus: Kiva kuulla, että osa miellytti. .-) Noh, on tässä tullut monta kökköäkin osaa tehtyä, mutta niistä on opittu ja mukavaa, että pidät nykyisistä tuotoksistani. .-> Kiitoksia kehuista! Ei suosikkikuvaa ole pakko valita. .-) No juu, nyt kun Kusti tietää Jarnon olemassaolosta, ei ainakaan tarvitse enää salailla asiaa. .-D Totuuden kertominen olisi tosiaan reilua asianomaisille, mutta nyt se on vähän paha kertoa, kun Juulia ja Veikko menivät Jessikan avustuksella vaikuttamaan testituloksiin. .-/ Totuuden paljastuminen ei kyllä varmasti Jarnoa miellyttäisi, ja Jessikan työpaikkakin voisi olla vaarassa. .-s Oikein hieno kommentti, kiitoksia siitä!

 

 

 

hattara kirjoitti:

Nytpäs ehdin kommentoimaan :) Osan luin jo heti kun ilmoitit uudesta osasta, mutta aikaa ei ollut raapustella.

Olipas Juulia ja Veikko ovelia. Nyt ei Kusti enää tule häiritsemään perheen pienokaista. Tavallaan kuitenkin aika julmaa Kustia kohtaan kun miettii, että hän on lapsen isä. Eli ymmärrän kyllä hyvin Petran suuttumuksen ja pettymyksen tytärtään kohtaan. Toisaalta taas Kusti kyllä loukkasi aika kovasti Juuliaa ja Veikko on parempi isä pienelle pojalle.

Ihanaa, että Veikko sai nyt viimein sen oman pienen pojan :) Vaikka kovastihan hän välittää näistä kahdesta Kustinkin lapsesta :)

Uuno alkoi sitten koirien kaitsijaksi :D Siinä taitaakin olla ihan kiitettävästi hommaa kun koirat eivät näemmä tule toimeen keskenään :D

Ihana oli nähdä Petraakin osassa :) Oletkos muuten pelaillut näillä ei perijöillä? (Muistelisin että kerran kirjoittelit, ettei heillä hirveästi tule pelailtua...) Ajattelin vaan, että jos joskun näkisi vähän heidänkin elämää jos vain jaksat joskus pelailla ja kirjoittaa heistä :D

 

hattara kirjoitti:

Ja nyt tämä lahopää sekoitti nimiä :D Piti kirjoittaa että oli ihanaa nähdä Jessikaakin osassa :D petraahan nyt nähdään aika useasti osien aikana :D

 

Vastaus: Mukavaa, että kuitenkin jälkikäteen tulit kommailemaan. .-) Oveluutta moisen suunnitelman toteutus vaatiikin. .-D Kusti tosiaan jättää nyt Jarnon rauhaan, kun uskoo, ettei olekaa tämän isä, vaikka onhan homma aika epäreilu. .-/ Mutta oikeassa olet siinäkin, ettei Kusti ole aina parhailla tavoilla toiminut, asian molemmissa puolissa on hyvää ja huonoa. .-D Veikko nyt sitten viimein sai sen "oman" lapsen, mutta toki hänelle ovat Atso ja Jarnokin tärkeitä, mies kun on niin lapsirakas. .-> Uuno sai tosiaan muutamaan kertaan komennella koiria leikkimään keskenään, mutta nyt miinus-suhteet ovat vaihtuneet plussaksi, ja odotellaan vain, että taloon tulisi tilaa koiranpennuille.. Olen kyllä pelannut epäperijöillä, mutten mitenkään kykene ylläpitämään loogista pelijärjestystä, muuten osien teossa kestäisi ikuisuuksia. .-D Epäloogisuudesta kertoo esim. se, että tällä hetkellä pelissä Petra alkaa olemaan jo vanhuuden lopuilla, ja hänen muut sisaruksensa ovat vasta aikuisuuden alussa. .-D Mutta tulossa on kyllä kuulumisia myös epäperijöiltä, kunhan saan pelailtua ja kirjoiteltua niitä. .-) Hehe, eipä tuo sekaannus haitannut, en edes aluksi huomannut siinä mitään outoa, ennen kuin sanoit. .-D Kiitokset mukavan kommentin jättämisestä!

 

 

 

Turveltaja kirjoitti:

Huuh! HYvä veto Veikolta ja Juulialta. En olisi kestänyt tuota Kustin vänkäämistä enää sekunttiakaan. Okei kyllähän poika-jonka-nimeä-en-muista näyttää ihan Kustilta, mutta SILTI!! =DD

Niin siis tykkäsin osasta ja toivottavasti jatkoa tulee piakkoin.

 

Vastaus: Huomaa kyllä, kenen puolella olet. .-D Jarno on tosiaan paljon periytynyt Kustin mukaan. .-) Kiitoksia kommentoinnista!

 

 

 

Xerlian kirjoitti:

Oho, tekipäs Veikko ja Juulia kunnon tempun :o Mutta hyvä vaan! En tykkää Kustista yhtään. Jarno pärjää paljon paremmin ilman Kustia. Minusta tuntuu jotenkin, että Jessika tai Petra paljastaisi pariskunnan juonen. Toivottavasti kumpikaan ei joudu vankilaan tai mitään :/ Jatkan muiden osien pariin, joten osaile pian! Piristi taas kivasti kun muistin tulla lukemaan! :)

 

Vastaus: Veikko ja Juulia kehittelivät tosiaan aikamoisen suunnitelman. .-D Jarnon arki jatkuu nyt ilman suurempia muutoksia, kun hän on aina muutenkin Veikkoa isänään pitänyt, joten siltä kannalta ihan hyvä, ettei Kusti tule "sotkemaan" asioita. .-D Juulian ja Veikon toimintaa tosiaan myös halveksitaan, saa nähdä, pitävätkö asianomaiset suunsa supussa. ,-> Mukavaa, että osa piristi, ja kiitos itsellesi myös piristävästä kommentista!

 

 

 

NeneKanerva kirjoitti:

Ja... Lisää lapsia ;D

Hyvä kun Kusti ei saanut tietää totuutta. Vaikka olihan tuo pikku "salaliitto" (xD) aika julma...

Nyt sitten toivotaan, ettei mistään jäädä kiinni.

Ja yay koirasuvulle! ;D

 

Vastaus: Lisää juu. ,-> Toisaalta hyvä, ettei Kusti saanut totuutta selville, mutta on siinä myös huonotkin puolensa. .-/ Parempi tosiaan olisi, ettei huijauksella tulisi olemaan ikäviä seurauksia asianomaisille. .-D Ja katsellaan nyt, milloin koirasuvun seuraava sukupolvi ilmaantuupi. ,-> Kiitos paljon kommentin jättämisestä!

 

 

 

Sabrina kirjoitti:

Jee uus osa! Hieno toi Juulian ja Veikon kusetus, vaikkakin aika julma Kustia kohtaan. Noh, kyllä se mies ansaitsi sen, mutta toisaalta, Jarnohan siitä tulee kärsimään. Jään mielenkiinnolla kuitenkin seurailemaan, että miten Jarnon ja Kustin välien kanssa käy, mulla on vahva epäily siitä, että ei se ollut tällä ohi :D Varmaan poika alkaa ihmettelemään jossain vaiheessa yhdennäköisyyttään esim Atsoon :D Toivottavasti Petra ja Uuno saisivat huomiotaan jaettua vähän enemmän vanhemmillekkin pojille, etteivät jää ihan ulkopuolisiksi perheessään.

Mutta, hyvä osa ja odottelen jo innolla uutta :)

- Sabrina

 

Vastaus: Juulian ja Veikon teko jakaa mielipiteitä puolin ja toisin. Kurjaahan se on Jarnoa kohtaan, jos poika joutuu elämään tietämättä biologisesta isästään mitään, mutta Juulialle ja Veikolle ns. kosto tuntui tärkeämmältä. Saatat tosiaan epäillä aivan oikein, katsellaan nyt, miten tilanteet tästä muuttuvat. ,-> Voi tosiaan olla, että Jarno hoksaa hänen ja veljensä piirteiden yhtäläisyyden. Vanhukset tuntuvat tosiaan olevan uuden lapsenlapsen lumoissa, mutta eiköhän sitä huomiota riitä muillekin vielä. .-) Kiitoksia! Kiitos hienon kommentin jättämisestä. .-)

 

 

 

banssu kirjoitti:

Oho, multa olikin jäänyt uusi osa kokonaan huomaamatta!

En muuten oikeastaan itsekään muista, mistä oikein päädyin lukemaan iloliemiä. Mietin sitä tossa joskus mutta en vaan saanut päähäni :D Se taitaakin sitten jäädä ikuiseksi mysteeriksi, mutta hyvä että jokatapauksessa päädyin!

Kirjasin ylös ajatuksia lukiessani...

-Petra oli hauska kun vähät välitti siitä, että Bansku oli juuri äsken popsinut samaa ruokaa. "Ei näin hyvää ruokaa sovi heittää hukkaankaan!" :D

-Voi ei Kusti, älä tule, et saa nähdä Jarnoa!

-Ja sinnehän se Kusti jo kiirehtikin Jarnon luo...

-Kunpa vaan Juulia keksisi tarpeeksi hyvät perusteet sille, miksi Kusti ei voisi olla Jarnon biologinen isä! D:

-Mitähän tuo Kustikin yrittää muka auttaa, en kyllä luota siihen pätkän vertaa!

-Totaalinen AWWW-kohtaus: "Katso isi, minä osasin jopa kaikki neljän kertotaulut, ja ne oli tosi vaikeita!" Atso ♥

-Huii Juulia! Nyt kyllä synnytät terveenä etkä kuole taas! :D

-Huh, Juulia elossa! :)

-VOOOOOI supersuloinen pikku Kai! ♥

-Huhhuh, toivottavasti Veikosta ei nyt tuu samanlaista lellijää Kaille kuin Uunosta aiemmin Jennalle...

-Ja siinä paha missä mainitaan - Uuno onkin jo löytänyt Kaista sen uuden lellikin! Onhan se toiselta kantilta otettuna suloistakin, että Uuno on niin rakastunut lapsenlapseensa, mutta... silti.

-Haha! :D "En halua, että sen ketale-Kustin verta tulee meidän ylvääseen sukuumme!" Go Uuno :DD

-Voi Atso-raukkaa, kun Kai vie ukin huomion pois hänestä.. :( Mutta ihanaa miten Atso ja Jarno sen vuoksi tulee yhä paremmin keskenään toimeen! :)

-Heh, Juulia on ihana siivousintoilija, kun noin "hyökkäilee" tahrojen kimppuun! Sai kieltämättä hymyn huulille tämä(kin) kohta! :D

-O'ou, toivottavasti Jessikan, Juulian ja Veikon isyystesti-petos ei selviä... Voi Jessikaa, mitä tuollaiseen petturuuteen suostuit! :(

-Tykkäsin hirveästi siitä kuvasta, missä Juulia, Veikko, Jarno ja Kusti istuivat kaikki vierekkäin sairaalan penkillä.

-Ja lisäksi sekin oli tosi kiva kuva, missä koko perhe (Atsoa lukuunottamatta) oli koolla silloin kun isyystestin tulokset tulivat. Vaikka Iinan vihainen ilme vähän latistaakin iloista tunnelmaa, niin silti kuva näyttää huokuvan perheen onnea! :D

-Uuno oli hauska ylpeillessään lainvastaisilla teoillaan lapselleen ja tämän miehelle :D

-O'ou kertaa kaksi, näyttääpä Jarnokin paljon Kustilta... :s

-Jarno oli älysöpö iloitessaan omasta lemmikistä! :D

-Ja jes, kerrankin Uuno puolustaa Juuliaa! Vaikka en olekaan niin varma, oliko tuo isyystestivaihtojuttu niin hyvä idea tehdä, siinä saattaa käydä vielä huonosti... :x

-Voi Parsakaali-raukkaa, kun sitä ei kukaan huomioi! :( Onneksi Uuno nyt otti koirat hoidettavakseen, toivottavasti kohta nähdään jo pikkuisia pentuja! ;)

Huh. Olipa hyvä osa! :) Innolla jään taas odottelemaan seuraavaa! :D

-banssu

 

Vastaus: Hyvä, että lopulta huomasit osan. .-) Harmi, että Iloliemien pariin saapumisesi alkuperä on unohtunut, mutta kiva kuitenkin, että päädyit lukijaksi! .-) Petra ei paljoa säikkynyt koiran kuolaamaa ruokaa, vaan iski kiinni. .-D Kusti tosiaan ärsyttävästi suunnisti juuri sinne, minne hän ei olisi saanut, eikä tuntunut Juulian perusteluista huolimatta vakuuttua. .-P Kusti oli vähän huolissaan Juulian ja Veikon "vauvakkaasta" tahdista, kun Juulian ja Kustin yhdessäolo aikana oli sovittu lastenhankinnan lykkäämistä, ja nyt Kusti mietti Veikon painostaneen Juuliaa lastenhankintaan, mutta eipä Kusti päässyt apuaan tarjoamaan, kun Juulia kiisti kaiken. .-D Suloistahan tuo on, kun lapset riemuitsevat kovasti pienistäkin asioista. .-) Juulia tosiaan selvisi jälleen yhdestä synnytksestä hengissä. .-D En tiedä, olenko huono pelaaja vai mitä, mutta Juulia voi usein raskauksiensa aikana hirmu huonosti, että pitää olla tarkkana, ettei nainen mene menehtymään taas. D-. Mutta nyt kaikki sujui hyvin, ja Kain synnytys ei tuottanut ongelmia. .-) Veikko on sen verran järkevämpi, että hän varmaankin osaa huomioida muitakin lapsia, toisin kuin Uuno innostuksissaan. .-P Uunolla noita lellikkejä aina vaan löytyy, ja papalla on myös vahvat mielipiteet siitä, ketä sukuun saa tulla ja ketä ei. .-D Kai-innostus vei tosiaan Uunon huomion Atsosta vähemmälle, mutta sentään hän sai parannettua suhdetta pikkuveljeensä. .-) Juulialla kyllä on sellainen siivous- ja ruuanlaittovietti, ettei nainen meinaa malttaa pysyä poissa kodin askareista. .-D Kolmikon kannalta olisi tosiaan parasta, ettei heidän huijauksensa totuus paljastuisi. .-/ Mukavaa, että kivoja kuviakin bongasit osasta. .-) Uunolla on tosiaan kummia ylpeilyaiheita. .--D Jarnon naama on kyllä hyvin paljon periytynyt Kustilta. Isyystestihuijaus ei kyllä tosiaan ole paras ylpeilyn aihe. .-/ Parsakaalin koulutus jäi vähän vähille, ja koira mellasti mielensä mukaan, mutta jos nyt Uuno saisi muutosta tilanteeseen. .-D Pentuja olisi kyllä kiva jo nähdä, mutta talossa on tällä hetkellä ahdasta. .-( Mukavaa, että viihdyit osan parissa! Paljon huomioita löysitkin siitä! .-D Mega kiitokset mega-kommentistasi!

 

 

 

Jellu kirjoitti:

Tää osa oli hieno kokonaisuus :--) En osaa oikein sanoa enempää, hienoa työtä!

 

Vastaus: Hieno huomio. .-) Kiitoksia kommentista!

 

 

 

Roskuliini  kirjoitti:

Joo huomaa kyllä että olen aika väsynyt, koska en muista osasta mieltei mitään vaikka luin sen ehkä minuutti sitten.. Ö.ö No jaa, jotain kommenttia..

Joo, tuo huijaus oli aika kiero.. Mutta toivottavasti Kusti nyt jotenkin katoaa.. Tai ei ainakaan sotke Juulian asioita enempää..

Ja Jarno on kyllä tuollainen Atso the second ::D Siis oikeasti, ihan samannäköiset! Siis mun mielestä.. :;)

Jatkoa odotellen,

Rosku <3

 

Vastaus: Tuollainen väsymys on ärsyttävää, minullakin käy joskus niin. .-( Kyllä sentään nuo pääkohdat jäivät mieleesi, ettet kärryiltä putoa. .-) Kiero Juulian ja Veikon huijaus tosiaan olikin. Saa nähdä, onko sillä parin toivomat seuraukset.. Jarnossa ja Atsossan on tosiaan paljon samaan näköä. .-D Kiitokset kommentin jättämisestä. .-)

 

 

 

Mesinen kirjoitti:

Onnittelen nyt tässä myöhästyneesti Ilolientä syntymäpäivien johdosta! Tuntuisi hassulta jättää kaksi kommenttia vain onnitellakseen erikseen ;) ! 3 vuotta... Se on kyllä aikamoinen saavutus, kun yleensä nämä kaatuu, jos ei heti aluksi, niin yhden vuoden jälkeen...

Niin ja sitten osan pariin ;) ! Aika ketkuja olivat sisarukset Juulia ja Jessica keskenään. En tiedä ansaitseeko kukaan tuollaista, edes Kusti ja mitä olen ymmärtänyt, niin tämä on aika hyvä isä lapsilleen. Taisi Juulia nyt enemmän ajatella itseään, kuin Jarnoa. Voisin kuvitella Jarnonkin suuttuvan moisesta, jos joskus kuulee asiasta.

Näin ohi mennen oli mukava kuulla Jessicastakin taas jotain. En tiedä onko minulta vain mennyt ohitse, mutta en tiennyt tämän työskentelevän sairaalassa. Olen vain odotellut, että kumman kauan tuo yliopistovuoden kertaus kestää. Mukava kuulla, että simnaikkonen on selvinnyt ja löytänyt töitä. :D !

Aah! Taas poikavauva. Juuliaa on näemmä siunauttu pojilla! Eipä Iloliemessä ole poikia kovasti ollutkaan, niin nyt on ihan rutkasti :D! Kai on todella suloinen kaveri. Tullut näemmä molempiin vanhempiinsa. :D

Mukava, kun Mansikan ja Parsakaalin suhde alkoi kehittyä positiiviseen suuntaan. Meinasin jo, ettei nämä tule ollenkaan toimeen. Go Uuno! Taas oli mies paikallaan. Huvitin itseäni hetken miettien, mitä nimiä saattaisit antaa näiden pennuille :D !

Jatkoa innolla odotellen ja vielä kerran syntymäpäivistä onnitellen!

 

Vastaus: Kiitos onnitteluista! .-) Jep, kyllähän Iloliemillä menee hyvin, 3 vuotta on tosi pitkä aika. .-D On tosiaan surullista, kun jotkin LC:eet loppuvat jo ensimmäisen vuoden aikana. D-. Totta, Juulia ja Jessika pystyvät tarvittaessa vaikka minkälaisiin julmuuksiin, jos sille päälle ryhtyvät. Hyvin moraalitonta toimintaa, sekä Kustin että Jarno kärsivät ja joutuvat elämään epätietoisuudessa. .-( Minäkin uskoisin Jarnon suuttuvan, jos hän joskus saisi tietää totuuden. Minustakin oli kiva ottaa Jessika vielä mukaan tarinaan. Varsinkin, kun hänen sairaalatyönsä sopi tähän juonenkäänteeseen. .-) Jessikan elämäntavoite on sairaalan johtaja, mutten ole pohjustanut naisen työjuttuja ennen tätä, joten et ole lukenut huolimattomasti. .-) En muistanut mainita mitään yliopiston päättymisistä. .-D Hehee, Juulia tosiaan saa poikavauvoja rutkasti, mutta kivaa vaihtelua tyttösukupolvien jälkeen. .-D Jep, Kai on tosi suloinen. .-) Jep, minulla ja Uunolla oli täysi työ saada koirat sopimaan riitansa toistensa kanssa! Juu, Uuno on mahti mies! Hah, en ole vielä yhtään suunnitellut eläinten nimiä, keksin vain jotain syntymähetkellä. .-D Kiitos kommentistasi!

 

KERTAUS:

 

Photobucket

Juulian ex-mies, Kusti, löysi eräänä päivänä Atson tapaamis -reissullaan Jarnon, jota ei ollut koskaan ennen nähnytkään. Kustille heräsi epäilyksiä, että Jarno olisi hänen poikansa samanlaisten geenien perusteella. Juulia kuitenkin kiisti väitteet, vaikka tiesi Kustin olevan oikeassa.

rc102.png

Juulia ja Veikko halusivat päästä Kustista ja tämän epäilyistä eroon, joten he päättivät keksiä niin vedenpitävät todisteet, ettei Kustilla olisi enää mitään vastaan sanomista. Veikko ehdotti, että hän ja Kusti menisivät isyystesteihin, jossa avustajana oleva Jessika vaihtaisi Kustin ja Veikon näytteet keskenään, ja siten he saivat väärennettyä tulokset. Jarnosta tuli virallisesti Veikon poika.

Photobucket

Pieni Kai syntyi maailmaan.

Photobucket

Jarno vietti synttäreitään ja kasvoi lapseksi.

 

OSA ALKAA
 

Photobucket
Osanlukumusiikki ->   Ilolienten osan lukumusiikkien soittolista ->  
Niin se aika vain riensi, ja pian oli myös Jarnon ensimmäinen koulupäivä takana päin. Edes sateinen päivä ei pilannut ekaluokkalaisen intoa. Jarnosta sadesää oli oikeastaan hauska juttu, sillä sadevaatteidensa kanssa hän oli päässyt pomppimaan tänäänkin hurjan monta kertaa vesilätäköissä, mikä oli kivaa. Lisäksi Jarno tunsi olleensa etuoikeutettu, kun hänellä oli isoveli samassa koulussa, joka johdattaisi hänet oikeaan paikkaan, jos poika itse olisi sattunut unohtamaan jotain oleellista. Pienen esittelykierroksen jälkeen Jarno tosin oli saanut viihtyä muiden ekaluokkalaisten kanssa, kun Atso itse oli lähtenyt Benjaminin kanssa leikkimään.
Photobucket
Alkanut syksy sai myös Veikonkin innostumaan töistään koululla. Eräänä päivänä Maija Iloliemi, Petran sisko, oli sattumoisin ilmaantunut Veikon kanssa samaan paikkaan, ja simeistä kehkeytyi nopeasti ystävykset. Veikko ja Maija alkoivat tapailemaan jopa työajan ulkopuolella jakaen samalla toisilleen käyttökelpoisia vinkkejä. Veikosta oli mukavaa puhua kokeneemman opettajan kanssa, sillä Maija oli erittäin pätevä, ja tämä oli kohdannut uransa aikana paljon erilaisia tilanteita. Pelkästään kuuntelemalla naisen juttuja Veikko tunsi kehittyvänsä opettajana.
Photobucket
Petrasta tuntui, että aika kului ihan hurja lujaa! Atso ja Jarno olivat jo koululaisia, ja tuleva syksy toi mukanaan myös Kain ajan kasvaa taaperoksi. Mummi hali vielä viimeisen kerran pientä vauvelia, ennen kuin hän raaski puhaltaa kynttilät pikkuiselle. Lopulta Petra ja Kai saivat kynttilät puhalletuiksi, ja Kai pääsi ikääntymään.
Photobucket
Tällainen poika Kaista sitten kasvoi, hyvin isänsä näköinen yksilö.
Photobucket
Heti kasvunsa jälkeen Kai pääsi vaipanvaihtoreissulle, kun poika ei ennättänyt potalle ajoissa. Vaikka vaippojen vaihtaminen ei ollutkaan mitään ihanteellista hommaa, urheana Petra kuitenkin tallusteli hoitopöydälle, ja hetken päästä Kain päällä oli puhdas ja mukavan tuntuinen vaippa. 
-Sinäpä olet ystävällinen nuori mies! Muistan, kun äitisi potki niin hurjasti vaippaa vaihdettaessa, mutta sinä pysyit aloillasi! Petra kertoi naureskelevalle Kaille, joka selvästi oli hyvällä tuulella. Petra hymyili vielä pojalle, kunnes laittoi tämän hetken päästä nukkumaan kehtoonsa.
Photobucket
Sillä välin Atso oleskeli lämpimän suihkuveden alla. Poika oli päättänyt pestä itsensä perusteellisesti, sillä Uuno oli aina puhunut hänelle hygienian ja siisteyden tärkeydestä. Uuno oli onnistunut vaimonsa sottailusta huolimatta kasvattamaan omista lapsistaan ja lapsenlapsistaan siistejä simejä. Atsosta suihkussa käyminen oli hauskaa, sillä hän leikki aina piirroselokuvassa näkemäänsä kohtausta, jossa sankarikaksikko käveli sateessa. Suihkussa Atsolle tuli voimaisampi olo, kun hän kuvitteli olevansa yhtä nokkela kuin piirroselokuvan päähenkilö.
Photobucket
Suihkun jälkeen Atso oli tehnyt läksyjään hetken aikaa huoneessaan, kunnes hänelle tuli kiire juosta alakertaan. Samalla poika näki veljensä puhelimen äärellä.
-Minne sinulla on noin kova hoppu? Äiti on aina sanonut, ettei portaissa saa juosta, ettei käy vahinkoja, Jarno huomautti veljelleen näppäillessään puhelimeen uuden kaverinsa numeroa.
-Ukki lupasi opettaa minulle minigolfausta, eikä sellaista tarjousta voi jättää väliin liian hitauden takia! Saan opittua enemmän, kun olen heti paikalla sovittuun aikaan, Atso selitti.
-Pidä hauskaa, Jarno toivotteli hiljaisesti. Uuno ei ikinä ollut luvannut opettaa Jarnolle minigolfia, mikä harmitti poikaa suunnattomasti, sillä hänkin olisi halunnut oppia. Jarno oli kateellinen veljelleen, kun ukki tykkäsi viettää tämän kanssa enemmän aikaa kuin hänen itsensä.
Photobucket
Atso ei huomannut veljensä käytöksessä mitään outoa, joten hän kiiruhti vain pihalle odottamaan Uunoa. Atso ennätti harjoitella hiukan yksikseen ennen Uunon tuloa, sillä hän oli hitusen etuajassa. Pian Uuno saapuikin, ja ukki opasti uusia tähtäysasentoja ym. hyödyllistä, minkä ansiosta pallo oli helpompi saada reikään. Tunnin päästä kaksikon oli pakko lähteä takaisin sisälle, kun ilta pimeni niin mahdottoman lujaa. Atso olisi mielellään jatkanut harjoituksia, mutta onneksi Uuno oli luvannut jo huomiselle uuden golf-tunnin, mikäli Atso olisi tehnyt läksynsä huolella.
Photobucket
Atson ja Uunon pelaillessa ulkona, istuskeli Juulia sisällä kirjoja lukemassa. Syksy oli parasta aikaa opiskelulle, sillä taitopisteitä tuntui kertyvän lujaa vauhtia. Siksi Juulia olikin useana iltana jumittanut myöhään yöhön asti kirjojensa kanssa, kun ei malttanut jättää opiskelua kesken. Muu perhe tosin piti Juulian yövalvomisia huonona asiana, ja varsinkin Uuno oli huolissaan kasvavasta sähkölaskusta valojen päällä pitämisen vuoksi. Juulia ei kuitenkaan jaksanut välittää muiden marmatuksesta, vaan toimi miten itse tykkäsi. Lisäpuhtia opiskeluun toi myös Veikon töistä saama kirjahylly, jonka työkaverit olivat lahjoittaneet miehelle palkkioksi hyvästä työstä. Juuliasta tuntui, että kultakantisissa kirjoissa piili jotain salaisia voimia, jotka nopeuttivat asioiden oppimista.
Photobucket
Muiden opiskellessa oli Petra pukenut juuri kasvaneen Kain ylle suloisen vaaleansinisen puvun. Vanhus päätti myös hiukan alustaa Kaille kävely-oppia, ja niin Petra kyykistyi alemmas ollakseen enemmän Kain tasolla. Petra nosti taaperon jalkojen varaan, ja siirtyi sitten vähän matkan päähän ja maanitteli Kaita tulemaan perässä. Poika katsoi mummia hiukan kummissaan, mutta laskeutui hetken päästä jälleen kontilleen ja ryömi Petran luokse. Huvittuneena Petra nosti Kain uudelleen pienten jalkojen varaan, mutta Kai seurasi jälleen mummoaan suurimmaksi osaksi kontaten, kun pelkillä jaloilla kävely oli pojalle kovin työlästä.
Photobucket
Kyykittyään jonkin aikaa lattian tasossa, alkoivat Petran jalat särkemään, ja vanhus päätti, että opetusta oli tehty tarpeeksi tältä illalta. Petran noustessa ylös tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta, kun hänen selkäänsä vihlaisi ikävästi.
-Auh, Petra vinkaisi ja meinasi menettää tasapainonsa, mutta viime hetkellä hän sai otteen vieressään olleesta lipastosta. Hetken päästä Juulia ryntäsi paikalle hätääntyneenä äskeisen kiljaisun kuultuaan.
-Ei enää mitään hätää, selkään koski äsken vain vähän, Petra yritti vähätellä tilannetta, mutta Juulia oli eri mieltä.
-Nyt sinä käyt heti istumaan, ja minä hoidan Kain valmiiksi yöpuulle. Et ole enää niin nuori ja vetreä, joten sinun on otettava rauhallisemmin, Juulia määräsi, eikä Petran auttanut muu kuin totella.
Photobucket
Petra tallusteli keittiöön, ja näki pöydällä Kain syntymäpäiväkakun. Petran herkkuhampaan teki mieli jotakin makeaa, joten vanhus päätti, että tänä iltana pala kakkua saisi toimia hänen illallisenaan. Saavuttuaan kakkulautasineen ruokasalin puolelle, huomasi Petra Jarnonkin siellä.
-Jaa, sinäkin päätit ottaa iltapalaksi kakkua. Sovitaanko, että pidetään tämä herkutteluhetki ihan vaan meidän välisenä, Petra naureskeli, ja tunki kakkupalan kokonaisena suuhunsa. Vasta sen jälkeen Petra loi katseen Jarnoon päin ja huomasi, että pojan naamalla oli murheellinen ilme.
-Noh, mikäs Jarnoa vaivaa? Tuliko paha olo liiasta makean syömisestä? Petra uteli pörröttäen pojan hiuksia. Pienen hetken Jarno aprikoi, kertoisiko mieltä painavan jutun mummolle vai pitäisikö sen vain oman päänsä sisällä, mutta lopulta hän päätti puhua:
-Kun... Minusta tuntuu, että minusta ei pidetä, Jarno huokaisi.
Photobucket
Petran kulmat kurtistuivat, ja hän katsoi kummissaan Jarnoa. Hetken päästä Petra kuitenkin vaihtoi kasvoilleen pienen hymyn, ja än alkoi puhutella poikaa.
-Tottakai sinusta pidetään! Minä ainakin pidän aivan valtavasti! Mistä olet saanut mieleesi, ettei sinusta pidettäisi? Petra puheli.
-No kun... äiti ja isä pyörivät vain Kain ympärillä, ja Uuno aina leikkii Atson kanssa... Jarno sanoi hiljaa. Ilmeisesti asia oli pienelle vaikea, eikä ajatuksia ja tuntemuksia ollut helppo pukea sanoiksi.
-Tuota, pienet lapset tarvitsevat paljon hoitoa, ja Kain vahtimisessa menee vanhemmiltasi paljon aikaa. He eivät varmaan ole kaiken kiireen keskellä huomanneet, että sinäkin kaipaat yhdessäoloa. Noh, minä joka tapauksessa puhun isällesi ja äidillesi sekä tietenkin Uunolle. Sovitaanko, että tehdään huomenna jotain kivaa yhdessä? Petra selitti. Jarnon kasvoille kohosi pieni hymy.
-Sovitaan vaan! Nyt menen leikkimään Nokkavan kanssa, Jarno kertoi.
Photobucket
Jarno oli juuri ehtinyt huoneeseensa papukaijansa luokse, kun ovi kävi, ja Atso astui sisälle. Jarno tervehti veljeäänja jatkoi pian leikkejään Nokkavan kanssa. Lintu oli oppinut jo melkoisen hyvin puhumaan Jarnon ahkeroiden opettelujen ansiosta. Isoveli katsoi hetken pienemmän touhuja, kunnes hän totesi:
-Minäkin haluaisin leikkiä Nokkavan kanssa. 
-Noh, kai se käy... Jarno sanoi hiukan haikeasti. Hän olisi mielellään itsekin leikkinyt lemmikkinsä kanssa, mutta miksipä sitä ei silloin tällöin voisi uhrautua perheenjäsenten takia. Jaloista ajatuksistaan huolimatta Jarnolle tuli tyhjä olo. Joskus hänestä tuntui, että kaiken, mitä hän sai, tultiin hakemaan häneltä pois.
Photobucket
Atso ei kuitenkaan huomannut veljensä pahaa oloa, vaan hän alkoi leikittämään Nokkavaa. Linnun iloiset äänet ja ilmeet saivat Atsonkin aina nauramaan, ja parhaansa mukaan poika yritti matkia linnun tekemiä eleitä. Jarnon huoneen täytti Atson iloinen nauru, eikä poika omassa ilossaan huomannut Jarnon poistumista huoneesta. Atso päätti jäädä viettämään aikaansa hetkeksi Nokkavan kanssa, ja sen jälkeen kello alkaisi olla jo niin paljon, että olisi aika mennä nukkumaan.
Photobucket
Jarno oli kävellyt harmistuneena olohuoneeseen, ja samalla hän kauhukseen huomasi tekemättömien läksyjen lojuvan lattialla. Jarno kauhistui ja loikkasi kiireesti lattialle tekemään hätäisesti matematiikkaa ja äidinkieltä. Kiireessä ja hätäillessä kaikki tuntui vain menevän pieleen, ja kaikki opit solmiutuivat yhdeksi suureksi läjäksi, mistä oli lähes mahdotonta saada mitään irti. Onneksi kuitenkin Petra sattui kävelemään ohitse.
-Onko sinulla vielä läksyt tekemättä? Tarvitsetko apua? Petra kysäisi lempeästi.
-Minä unohdin tehdä nämä! Anteeksi, en minä tahallani, Jarno selitti hätääntyneenä.
-Ei siinä mitään. Unohduksia sattuu kaikille. Katsotaan läksyjä yhdessä! Kaksi päätä toimii paremmin kuin yksi. Aina kannattaa pyytää apua, jos tulee hankaluuksia, Petra sanoi. Jarnolle tuli heti parempi mieli, ja yhdessä vaikeistakin läksyistä tuli selkeämpiä.
Photobucket
Juulia oli kovan taistelun jälkeen saanut Kain kehtoon unten maille. Poika tuntui olevan mahdoton yövalvoja, eikä meinannut millään uinahtaa, vaikka Juulia oli lukenut jo usemman sadun. Lopulta Juulia huomasi Kain tuhisevan kehdossaan, ja hiljaa nainen hiippaili pois kehtohuoneesta. Makuuhuoneessa Juuliaa odotti kuitenkin yllätys Veikon pompatessa oven takaa hänen eteensä.
-Saanko luvan? Veikko kysyi kohteliaana, ja hiukan hämmentyneenä Juulia nyökkäsi, minkä jälkeen pari alkoi tanssahdella ympäri ahdasta makuuhuonetta. Monien pyörähtelyjen jälkeen Juulia ja Veikko kaatuivat hengästyneinä sängylle hihitellen äskeistä touhuaan. Juulian nauru loppui kuitenkin siihen, kun Veikko tukki hänen suunsa suudelmalla, ja vähitellen vaatteet alkoivat lennähdellä lattialle.
Photobucket
Parin herkän hetken kuitenkin keskeytti seinän takaa kantautuva parkuminen, joka oli peräisin Kain suusta. Pojan yöunet eivät tällä kertaa tainneetkaan kestää kovinkaan kauaa.
-Ja niin kun minä sitä nukutin, Juulia tuhahti tympääntyneenä.
-Noh, äläs nyt. Minä käyn katsomassa, mikä pikkumiehellä on hätänä, ja jatketaan sitten, Veikko lupasi ja loikkasi vuoteesta ylös.
Photobucket
Itku kehtohuoneessa lakkasi samantien, kun Veikko oli astellut paikalle, ja mies kiiruhti nappaaman Kain syliin. Taapero innostui huomattuaan tulijan olevan isä, ja alkoi heti jolkeltaa vauvakielellään jotain Veikolle, mistä ei kuitenkaan saanut mitään selkoa. Vauvaeksperttinä Veikko kuitenkin osasi päätellä, mistä kenkä puristi.
-Sinullahan on nälkä, vai kuinka? Eihän uni nyt tyhjällä vatsalla tulekaan, ihan oikeassa olet. Saisit kuitenkin vähitellen alkaa opetella nukkumaan öisin samaan aikaan kuin me muutkin, Veikko puheli häntä herkeämättä tapittavalle Kaille.
Photobucket 
Veikko hipsi hiljaa keittiöön ja toivoi, ettei herättäisi koko taloa. Jääkaapissa oli onneksi yksi valmiiksi täytetty tuttipullo, joten Kain ruokinta kävisi helposti. Heti saatuaan tuttipullon kouraansa, alkoi Kai ahnaasti imeä pullon sisältämää nestettä suuhunsa.
-Syö vaan ihan rauhassa loppuun, isillä jäi yksi juttu kesken äidin kanssa, Veikko selitti livistäen takaisin makuuhuoneeseen. Pian miehen lähdön jälkeen alkoi maidon vaikutus näkyä, kun Kain silmät alkoivat lupsahdella kiinni väkisinkin. Hetken päästä taaperon pää iskeytyi kevyesti pehmoista mattoa vasten, ja pieni vauvan unituhina alkoi.
 
---
 
Photobucket
Puhelin pärähti soimaan Iloliemillä, ja Juulia rynnisti vastaamaan. Luurin toisessa päässä Roosa tervehti pirtsakasti ystäväänsä.
-Hei vaan Roosa! Kuinkas siellä on mennyt? Juulia uteli.
-Ihan normaalia arkea. Raskauteni alkaa lähennellä loppuaan, ja itseasiassa minulla oli siihen liittyen yksi juttu. Lastenhoitaja ilmoitti, ettei ehdi tällä viikolla tulemaan, ja siksi ajattelinkin kysyä, voisitko tulla vahtimaan Benjaminia sitten, kun synnytys käynnistyy, ja minun ja Eerikin on lähdettävä sairaalaan, Roosa selitteli.
-Ilman muuta minä voin tulla lapsenvahdiksi. Soittele sitten, kun se aika tulee, Juulia kehotti, ja muut kuulumiset vaihdettuaan naiset lopettivat puhelun.
 
Photobucket
Kun Roosa oli ennättänyt laskea puhelimen luurin, saapui Eerik häntä vastaan.
-Mitäs se Roosa täällä ahkeroi? Sinun pitäisi levätä, kun synnytyskin alkaa olla jo lähellä! Eerik sössötti ja tuli silittämään vaimonsa äärimmilleen kasvanutta mahaa.
-Hah, jos lasket hupipuhelut rankaksi tehtäväksi, niin sitten minun on myönnettävä sinun olleen oikeassa. Noh, oikeasti, ei minulla mitään hätää ole! Puhuin Juulialle, ja sovimme hänen tulevan vahtimaan Benjaminia, kun minun pitää päästä synnyttämään ja sinun minua tukemaan, Roosa selitti.
-Mä oon jo iso poika! Ei teidän tarvitse pyytää ketään vahtimaan minua, Benjamin tuhahti läksyjen teon lomassa.
-Ihan varmuuden vuoksi vain, Roosa totesi.
Photobucket
Synnytyksen aika ilmeni kuitenkin ennemmin kuin kukaan olisi osannut odottaa. Vauva oli päättänyt syntyä yöllä parin päivän jälkeen Roosan ja Juulian puhelusta. Roosa ravisteli nopeasti Eerikin hereille hänen tajutessaan, mitä oli tapahtumassa. Supistukset olivat alkaneet yllättävän nopeaan tahtiin, mikä sai Roosan hiukan paniikkiin.
-Eerik! Soita äkkiä Juulialle! Ja soita heti perään meille taksi. Supistukset tulevat niin tiheään tahtiin, että itse synnyttämisvaihe taitaa olla pian edessä, Roosa vaikeroi. Vaikka Eerik olisikin mielellään jäänyt nukkumaan väsymystään pois, totteli hän Roosan pyyntöjä hyvin kuuliaisena.
Photobucket
Hetken päästä kaikki käytännön asiat oli saatu sovittua, jolloin Roosa ja Eerik olivat vihdoin päässeet lähtemään. Benjaminin saikin kokea aikamoisen yllätyksen herättyään, kun Juulia oli kokannut aamiaista. Pojalle selvisi nopeasti, että nyt äiti ja isä olivat lähteneet sairaalaan. Benjamin esitteli Juulialle pelikokoelmaansa, ja Juulia suostui jopa pelaamaan pojan kanssa jotakin toiminnallista peliä. Kaksikolla oli hauskaa, ja yhdessä he juttelivat niitä näitä.
-Miksei Atsokin tullut kylään? Benjamin kysäisi ohimennen.
-No oikeastaan minä en ole kyläilemässä, vaan vahtimassa sinua. Yhdessäkin on jo tarpeeksi hommaa, Juulia perusteli Benjaminin jupistessa hiljaa, ettei hän mitään vahtia olisi edes tarvinnut.
Photobucket
Juulia ja Benjamin olivat niin keskittyneitä peliin, etteivät ollenkaan kuulleet avaimen kilahdusta ulko-ovessa. Vasta kun Roosa ja Eerik olivat pöllähtäneet pienen käärön kanssa eteiseen, kiinnittyi pelurien huomio näihin.
-Äiskä ja iskä! Joko te nyt tulitte? En ehtinyt vielä esitellä kaikkia pelejä Juulialle, Benjamin huudahti osittain pettyneenä.
-Hei vaan teille! Tämä synnytys kävi todella nopeasti edelliseen verrattuna, ja kun kaikki oli kunnossa, pääsimme jo nyt palaamaan kotiin, Roosa selitteli luoden katseen käsissään lepäävään uuteen vauvaan, joka oli nukahtanut äitinsä syliin.
Photobucket
-Oi, näyttäkääpä heti minullekin sitä tuoretta pikkuista! Juulia innostui oitis ja keskeytti pelinsä rynnätessään Roosan ja Eerikin luo. Yksin pelikoneen luo jäänyt Benjamin tuhahteli aikuisten lepertelyille ja lässytyksille ja alkoi keräämään levällään olevia pelejä lattialta, nyt kun pelikaverikin menetettiin. Benjamin ei oikein tiennyt, miten suhtautua tähän uuteen perheenjäseneen. Vanhemmat olivat toki kertoneet uuden pikkusisaruksen tulosta jo etukäteen, mutta nyt kun vauva todella oli paikalla, ei Benjamin osanut pitää tuota pienokaista sisaruksenaan, vaan pikkuinen tuntui joltakin vieraalta similtä, joka vain väliaikaisesti oli tullut kylään. Benjamin ikään kuin vierasti uutta vauvaa.
-Bensku, tulehan sinäkin katsomaan pikkuveljeäsi, Eerik kehotti.
-Äh, en minä nyt kun... nämä pelit pitää siivota, Benjamin koitti välttää kontaktia vauvaan.
Photobucket
Benjamin oli järjestelevinään pelejään, mutta aikuisten huomion herpaatuessa hänestä, hiippaili poika vähin äänin yläkertaan omaan huoneeseensa. Roosa oli ojentanut vauvan vaihteeksi isän syliin, ja Eerik alkoikin hytkytellä poikaa innoissaan. Naiset puolestaan keskustelivat kaikkia vauva-juttuja.
-Mikäs tulee pikkuisen nimeksi? Juulia uteli.
-Emme ole vielä miettineet nimeä, Roosa paljasti.
-Aa, eihän sillä vielä mikään kiire olekaan, Juulia vastasi.
-Tämä poju haukottelee nyt kyllä niin rajusti, että hänet olisi varmaan hyvä viedä omaan kehtoon unille, Eerikin toteamus keskeytti ystävysten juttutuokion.
 
---

Photobucket
Iloliemien Roosalle lahjoittama Mansku-koira oli saanut jälkeläisiä, ja nyt Ala-Tuuheloinen pienessä talossa pyöri ison koiran lisäksi kolme pikkuista pentua. Atson oli tietenkin ollut pakko heti päästä näkemään nämä pienet eläimet, kun oli kuullut uutisen koiranpennuista Benjaminilta. Kauaa eivät vastasyntyneet hauvat kuitenkaan poikia jaksaneet viihdyttää, pennut kun olivat vielä kovin laiskoja leikkimään ja nukkuivat mieluummin.
-Onko sulla jokin hätänä? Olet ollut kovin vaisu, Atso huomioi.
-Äsh, ärsyttää vaan, kun meille tuli uusi vauva jokin aika sitten, Benjamin kertoi.
-Aijaa. Minusta pikkusisarukset ovat ihan mukavaa seuraa välillä, Atso kommentoi.
-Niin mutta... En jotenkin osaa suhtautua tähän uuteen perheenjäseneen. Hän tuntuu jotenkin niin vieraalta, Benjamin paljasti.
Photobucket
Atson mielestä Benjaminin pitäisi tutustua paremmin pikkuveljeensä, ja pienen suostuttelun jälkeen Benjamin suostui ideaan. Pojat saapuivat huoneeseen, jossa vauvan kehto sijaitsi. Vauveli tuhersi pientä itkua haisevan vaippansa takia.
-Näetkö nyt, se vain itkee ja sotkee, Benjamin tuhahti pidellen nänäänsä vaipan aromien kantautuessa pojan sieraimiin.
-Nyt sinun täytyy ottaa se syliin ja rauhoitella, Atso neuvoi. Benjamin katsoi ystäväänsä järkyttyneenä, mutta päätti kuitenkin yrittää, josko tuo itku saataisiin siten lakkaamaan. Varovaisesti pojat lähestyivät kehtoa. Benjamin oli juuri tarttunut haparoivin käsin vauvaan, kun yllättäen makuuhuoneen ovi avattiin, jolloin pojat kääntyivät ympäri.
Photobucket
Benjamin laski nopeasti vauvan takaisin kehtoon huomattuaan lastenhoitajan saavuttua paikalle.
-Mitä te täällä vauvaa itketätte? lastenhoitaja huudahti hieman äreissään.
-Ei me mitään itketetty, vauva kitisi jo meidän tullessa paikalle, Atso yritti selittää tilanetta, mutta lastenhoitaja ei uskonut.
-Näinhän minä omin silmin, miten roikotit sitä äsken! Nyt minun on ruokittava se, josko vauva sitten saataisiin taas untenmaille, lastenhoitaja murahteli häipyen vauvan kanssa huoneesta.
-Näetkö nyt, vauvoista on pelkkää harmia, Benjamin tuhahti potkaisten kevyesti kehtoa.
-Kaikki olisi mennyt ihan hyvin, jos tuo ämmähoitaja ei olisi tullut pilaamaan tilannetta. Mutta kuule, voit tulla meille harjoittelemaan vauvojen kanssa olemista, ja sitten veljesi kasvaessa saat hänestä leikkitoverin, Atso kertoili, eikä Benjaminin auttanut muu kuin suostua tähänkin Atson ideaan.
Photobucket 
Tässä vielä parempi kuva Roosan perheen koiranpennuista! Nimet: Kuisma, Tellervo ja Jori. Kaikki koirat näyttävät kieltä!
---
Photobucket
Kun Juulia oli nähnyt Roosan suloisen ja tuoreen vauvan, tuli hänelle itsellekin kauhea hoitovietti, joka kohdistui vähän vanhempaan vauvaan, Kaiin. Juulia ei ollut ehtinyt edes pukeutua arkiasuunsa, kun hänen oli tehnyt niin kovasti mieli opettaa poikaansa tepastelemaan. Juulia kehui poikaansa minkä ehti, ja myös Petran huomio kiinnittyi kaksikkoon.
-Jarno tuntee olonsa yksinäiseksi. Mielestäni voisit viettää enemmän aikaa poikasi kanssa, Petra töksäytti yllättäen. Juulia ei meinannut heti reagoida asiaan mitenkään, vaan hän jatkoi Kain kävelyharjoituksia.
Photobucket
-Kai vie nykyään niin paljon aikaa. Minun täytyy opettaa hänelle niin paljon uusia asioita, ettei minulle paljon ylimääräistä aikaa muutenkaan jää. Ehkä Jarno ei ole ymmärtänyt sitä. Ja onhan Jarnolla nykyään kavereitakin, jotka saavat tulla tänne leikkimään koska vain, Juulia vain totesi ilmeillen samalla iloiseti Kaille.
-Kaverit ja omat vanhemmat ovat hiukan eri asia. Sinulla on äitinä velvollisuudet huolehtia jokaisesta lapsestasi yhtä paljon! Petra ärähti. Juuri nyt häntä suututti: Aluksi Kustilta piti viedä pojan isyys, eivätkä Juulia ja Veikko itse edes tuntuneet olevan järin innostuneita vanhempia. Kai vei molempien huomion.
-Olisit sanonut noin Uunolle! Itse hän lelli vain Jenna-siskoani! Juulia kivahti hiukan lapsellisesti. Tunnelma kiristyi, eivätkä kumpikaan enää sanoneet mitään.
Photobucket
Huono mieli taisi tarttua myös Kaihin. Hetken tallustelemisen jälkeen Juulia vei poikansa harjoittelemaan myös potalla käymistä, mutta eihän siitä mitään tullut. Hetken istumisen jälkeen Kai siirtyi pois potalta, ja poika alkoi huutaa ja lyödä käsillään lattiaa.
-Mikäs sinulle tuli? Voi pientä, ehkä minun täytyy viedä sinut pienille päiväunille, jos kiukku laantuisi unen mukana, Juulia huokaisi.
Photobucket
Sinä päivänä Jarno oli pyytänyt uudesta kaveriporukastaan kaikki, jotka vain sattuivat pääsemään, Iloliemille kylään. Talvi alkoi vihdoin helpottamaan, vaikka vielä täytyikin pukeutua lämpimästi. Alkava kevät sai kuitenkin Jarnon ja hänen kaverinsa riehakkaalle mielelle, ja yhteistuumin joukko täytti läjän vesi-ilmapalloja, jotka he sitten viskoivat toistensa päälle.
-Hyvä heitto, Sievinen! oikeanpuoleinen Lemon huudahti. Jarnon kaveripiirissä kaikki puhuttelivat toisiaan sukunimillä. (Kuvan joukko lueteltuna vasemmalta oikealle: Martinmaa, Iloliemi, Sievinen ja Lemon.) Jarno sai kovat ilot kavereidensa vierailusta, ja hän oli kovin kiitollinen, kun hänellä oli niin paljon hyviä kavereita.
 
Photobucket
Päivä ystävien seurassa kului nopeasti, ja pian kaverit kertoivatkin lähtevänsä talsimaan kohti kotia tai lasten vanhemmat saapuivat hakemaan. Kun vieraat olivat lähteneet, tuli Uuno kiskomaan lapsenlastaan hihasta.
-Petra sanoi minulle, että minun tulisi opettaa välillä sinullekin taitopisteitä, kuten Atsolle, joten aloitetaankos heti? Uuno kysäisi pirteästi. Vanhus ei kuitenkaan jäänyt odottamaan Jarnon vastausta, sillä oletti tämän haluavan oppia asioita, kun kerran Petrallekin oli mennyt puhumaan. Uuno päätti esitellä lääketiede-alallaan saatua harjoituslaitetta. Uuno selitti oppeja ja viskoi nuken mahasta esineitä ulos. Puheensa lomassa mies ei kuitenkaan huomannut yökkäilevää Jarnoa, jonka mielestä koko touhu oli erittäin kuvottavaa. Tilanne alkoi ahdistaa, mutta Jarno ei viitsinyt sanoa innokkaalle papalle mitään, sillä muuten tämä tuskin haluaisi opettaa hänelle enää mitään. Niinpä Uuno opetti laitteen käyttämistä muutaman tunnin, minkä jälkeen Jarno oli hyvin helpottunut, ja oli hän muutaman mekaniikkapisteenkin tienannut!
Photobucket
Pian synkkä yö jo saapuikin, ja Iloliemen perheen väki painui nukkumaan. Takatalvi oli iskenyt, ja lunta oli satanut maan päälle vielä ohuesti. Yö oli viime päivien kylmin, mutta viileyskään ei saanut pidettyä murtovarasta poissa hommista. Varas oli yrittänyt löytää jo pitkään tarpeeksi varakasta ja kannattavaa ryöstökohdetta, ja mieheltä meinasi pudota ihan silmät päästä, kun hän näki Iloliemien varakkaan, suuren talon. Varas hiippaili ikkunoiden alla ja näki kaikkien nukkuvan. Ehkäpä voro saisi tällä kertaa helposti vohkittua paljon simoleoneja!
Photobucket
Roisto murtautui upeilla taidoillaan helposti sisälle, minkä jälkeen hän lähti etsimään mehevää simoleonikätköä. Jostain syystä roisto oletti moisen kätkön löytyvän vessasta. Varas hiippaili nimittäin suoraan vessaan ja katsoi silmät kiiluen edessään nököttävää pottaa.
-Olen aina halunnut tuollaisen! varas mietiskeli napaten potan säkkiinsä. Seuraavaksi hän aikoisi löytää kassakaapin tai muun arvokkaan näköisen esineen.
Photobucket
Sillä välin toisessa huoneessa aikuiset vain nukkuivat tietämättä ollenkaan varkaan katalia aikeita. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun kova paiske ja meteli sai Juulian unet katkeamaan.
-Kuka tuolla meluaa? Veikko, herää, Juulia mutisi unisena ja vieläkin silmät kiinni. Veikko vain ynähti jotakin unisesti.
-Eihän talossamme ole varkaita? Juulia yhtäkkiä hätääntyi heräten täysin.
-Himpskatti! Unohdin vaihtaa varashälyttimeemme patterit, vaikka olet muistuttanut siitä jo iät ja ajat! Veikko kauhistui ja kiskoi itsensä ylös. Samassa myös Kain huoneesta alkoi kuulua itkua. Pieni poikakin oli herännyt kolinaan ja paukkeeseen.
Photobucket
Veikko kävi noutamassa kitisevän Kain kehdosta, minkä jälkeen kolmikko lähti hiippailemaan olohuonetta kohti. Heidän yllätyksekseen siellä oli kuitenkin tappelu täydessä käynnissä. Veikko käänsi heti uteliaan Kain kasvot pois taisteluareenalta. Juulian silmät tottuivat vähitellen paremmin pimeään, ja tappelijoiden takana näkyi olevan myös Petra. Mummeli alkoi viittoa jotain kummallisia käsimerkkejä äkättyään Juulian ja Veikon läsnäolon.
-Mitä Petra yrittää kertoa? Veiko kysyi ymmällään.
-Jos oikein ymmärsin, hän sanoo heränneensä varkaan kolisteluun ja hälyyttäneen poliisin paikalle, Juulia tulkkasi.
Photobucket
Lopulta poliisi pääsi voitolle tappelussa, ja sai napattua varkaan tiukkaan otteeseen, josta toisella ei ollut enää mitään mahdollisuutta irrottautua. Tämän jälkeen poliisi laittoi murtovarkaan käsirautoihin ja lähti viemään tätä ulkona odottavalle autolleen. Iloliemet seurasivat poliisin ammattimaista toimintaa silmä tarkkana, ja kiittelivät kovasti apuun tulosta.
-Kiitos kuuluu teille, kun ilmoititte varkaasta. Nyt tuo ketku pääsee telkien taakse, jotein teidän ei tarvitse kantaa huolta asiasta, poliisi selitti ennen lähtöään.
-On se kyllä hienoa, miten täällä Leutolaakson stadissa poliisilaitokselta saa apua nopeasti akuuteissa tilanteissa, Petra ihaili.
Photobucket 
Hälyn hälvettyä aikuiset huomasivat portaita alas astelevan Jarnon. Pelosta tärisevä poika riensi mummon halaukseen.
-Mi-minä kuulin kaiken varkaasta ja nyt minua pelottaa enkä uskalla mennä takasin nukkumaan, Jarno sopersi järkyttyneenä. Petra silitteli ensin rauhallisesti lapsen selkää ja otti tähän sitten katsekontaktin.
-Meillä ei ole enää hätää, poliisi-täti nappasi varkaan, eikä se voro meille enää kiusaa tule tekemään, Petra rauhoitteli Jarnoa, vaikka itse kokemuksesta tiesi, miten kostonhimoinen murtovaras saattaisi toimia. *
-Voit tulla nukkumaan mummon ja ukin väliin, jos tunnet olosi siellä turvallisemmaksi. Voin myös kertoa sinulle jonkun iltasadun, Petra lupaili, ja vähitellen Jarnon ilme kirkastui.
-Joo, kerro taas sinun lapsuudesta ja vanhoista ajoista! Jarno intoontui, ja niin vanhus ja lapsi lähtivät käsikädessä talsimaan yläkertaa kohti.
 
*katso osa 48
 
---
 
Photobucket
Atso päätti aloittaa Operaatio vauvan: Benjaminin siedättämistä vauvojen kanssa oleskeluun. Atso ei ollut vielä luopunut täysin ajatuksesta, että Benjaminista tulisi oman pikkuveljensä kanssa toimeen.
-Vauvojen kanssa on hauskaa leikkiä. Katso, miten hassuja ilmeitä se tekee! Atso naureskeli osoittaen Kaita, joka puolestaan innostui täysin pyöriväsilmäisestä kanilelusta. 
-Minusta tämä on oikeastaan tylsää. Mentäisiin jo pelaamaan uusilla peleilläsi, Benjamin haukotteli tylsistyneenä.
-Kello alkaa jo olla aika paljon. Minun täytyy mennä viettämään synttäreitäni. Jäätkö kanssani kakkua syömään? Atso kysäisi.
-Joko ne tänään ovat? Jäisin mielelläni, mutta lupasin äidille, että tulen tänään suoraan kotiin. Hän ei jostain syystä tykkää yhtään, että "unohdan ajan kulun". Äiti uhkaili jo arestillakin, että minun on parasta mennä, Benjamin harmitteli.
Photobucket
Atso pettyi hieman kuullessaan, ettei Benjamin ehtinyt jäämään hänen synttäreilleen. Jollain tapaa Atso hiukan hämmästyi, ettei Benjamin tuntunut edes tietävän mitään Atson merkkipäivästä, olisihan poju varmasti saanut vähän lisä-aikaa kyläilylleen, jos olisi muistuttanut vanhempiaan ystävänsä synttäreistä. Hyvästeltyään Benjaminin Atso kiiruhti keittiöön, missä häntä odottikin jo komea synttärikakku ja pieni perheenjäsenistä ja random-simeistä koostuva kannustusyleisö. Sen enempiä vitkastelematta poika tepasteli kakkunsa eteen ja puhalsi kaikki kynttilät yhdellä kertaa. Ajatus uuteen ikään kasvamisesta innosti Atsoa niin paljon, että hän unohti nopeasti Benjaminin äkkilähdön.
Photobucket
Atso teininä. Tavoitteeksi arpoutui perhe.
 
---

Photobucket
Juulia naputteli turhautuneena kengän kärjellään lattiaa vessan oven edessä kannatellen samalla Kaita käsivarsillaan. Pienen pojan suu leveni suuren haukotuksen vuoksi, jolloin Juulialle tuli entistä kiireempi oven toiselle puolelle.
-Voisiko nuori herra vähän kiirehtiä siellä? Kyllä sinä kaikki tytöt hurmaat vähemmälläkin laittautumisella. Kain olisi päästävä nyt käymään iltapotalla ennen nukkumaan menoa, Juulia huuteli rynkyttäen ovenkahvaa toivoen sen edesauttavan oven avantumista. Voi että, kun niillä teineillä kesti aina laittautuminen peilin edessä!
Photobucket
Yllättäen vessan ovi avautui kovalla vauhdilla ja kolinalla, ja Juulia ehti juuri ja juuri loikata sivuun. Vessasta asteli suihkun raikas Atso, mutta pojan mielentila ei tuntunut olevan mikään miellyttävin.
-Jo nyt on kumma, kun ei saa peseytyä rauhassa, Atso murahti viilettäessään Juulian ohi.
-Ei silti tarvitse ovia paiskoa! Juulia kivahti Atson selälle pojan juostessa portaat ylös. Juulia jäi kummissaan katsomaan esikoisensa menoa ja ihmetteli, mikä poika nyt vaivasi. Kuuluivathan kiukuttelu ja ärähdykset tavalliseen murrosikään, mutta moinen käytös ei silti ollut Atson tapaista. Juulia heräsi mietteistään hänen sylissään olevan Kain alkaessa vikistä väsymystään, jolloin Juulia muisti, miksi olikaan jonottanut vessavuoroa.
Photobucket
Kai ei tälläkään kertaa suostunut tekemään tarpeitaan pottaan, ja turhautuneena Juulia sai viedä väsyneen taaperon kehtoon unille. Aamulla odottaisi jälleen vaipanvaihdot, mutta Juulia päätti unohtaa sen nyt ja suunnata Atson huoneeseen. Juulian saavuttua paikalle hän löysi Atson köllimästä peiton alta.
-Atso, painaako mieltäsi jokin? Jos haluat jutella... Juulia aloitti, mutta Atso keskeytti hänet.
-Mä haluan nyt vaan nukkua, häivy, Atso tuhahti kylkeään kääntäen. Juulia oli juuri poistumassa huoneesta, kun hän kuuli pojan äänen uudelleen, tällä kertaa rauhallisempana.
-Tai äiti... ois mulla kyllä yks juttu, Atso paljasti.
Photobucket
Atso nousi pois peiton alta ja teki viereensä tilaa Juulialle.
-Noh, kerropa äidille murheistasi, Juulia neuvoi kaksikon istuessa mukavasti sängyllä.
-No kun... Benjamin lähtee Alismaahan lomalle pariksi kuukaudeksi, Atso kertoi surullisena.
-Ai niin, Roosa mainitsikin asiasta minulle. Lomamatka oli kuulemma synttärilahja Benjaminille, Juulia muisteli.
-Niin, ja nyt mä joudun olemaan ihan yksin taas koko kesän! Atso parahti itkua äänessään.
-Noh, voithan sinä tapailla muita kavereitasi, Juulia ehdotti.
-Mutta kun ei ole muita kavereita! Me ollaan Benjaminin kanssa oltu aina kahdestaan, enkä mä ole kokenut tarpeelliseksi tutustua muihin simeihin, Atso kertoi.
Photobucket
-Aih, no, voihan vapaa-ajalla muutakin tehdä kuin hengata kavereiden kanssa. Voi mennä kesätöihin tai opiskella, ja perheen kanssakin voi aina viettää aikaa, Juulia alkoi luetella vaihtoehtoja. Atson ilme muuttui hiukan neutraalimmaksi Juulian valaistessa hänelle asioiden toista puolta. Tietenkin Atso voisi tehdä lomalla kivoja asioita, vaikka paras kaveri olisikin toisessa maassa. Atso oli ollut vain järkyttynyt kuullessaan Benjaminin matkasuunnitelmista, ja nähnyt pelkät asian huonot puolet.
-No joo, ei tämä ehkä olekaan maailman loppu, kun miettii muita hyviä asioita, joita minulla on, Atso totesi, jolloin Juuliakin puhkesi hymyilemään iloitessaan siitä, että oli saanut Atson paremmalle mielelle.

Minä lähden tästä nukkumaan, mutta älkää te lähtekö minnekään ennen kuin olette kommentoineet osaa. ,-> Kommenttikisa on käynnissä nollatuin tuloksin, joten nyt on hyvä tilaisuus aloittaa kommentointi! Näkyillään taas seuraavan osan merkeissä. .-)