Vihdoin Vuodatus sai remonttinsa valmiiksi, ja pääsen julkistamaan tämän osan. Olisin kyllä aikaisemmin sen laittanut, mutta kun tuo Vuodatuksen huoltokatkos tuli kivasti hidastamaan. .-P Muutenkin olen aika pettynyt uudistuksiin ja niiden mukana tulleisiin ongelmiin, mutta en jaksa niistä uudestaan valittaa enää. Uudet sivupohjatkin pitäisi taas tehdä, enkä ehtinyt vielä edes korjaamaan kaikkia edellisen vuodatuksen hävityksiä.. 

Sain kuin sainkin siirrettyä Iloliemet uudelle koneelle onnistuneesti, vaikka osan alun kuvat on vielä otettu vanhalla koneella. Huomaatte kyllä melko varmasti uusien kuvien mukaan tulon, kuvakoko nimittäin vaihtelee jonkin verran, kun Gadwin ei suostunut tällä uudella koneella toimimaan simssin kanssa muuta kuin ikkunatilassa.. Mutta eiköhän tämän kestä, grafiikat ovat sentään paremmat. ,-> Enköhän sitten päästä teidät lukemaan, toivottavasti osa on odottamisen arvoinen!


En kerro nimeäni kirjoitti:
Elämä on julmaa ;( Ensin vietiin Petra, sitten koirat! Hyvä osa silti :) Tais tulla mun ennätykseni oon eka kommentoija :D
 
En kerro nimeäni kirjoitti:
P.S. I ♥ Iloliemi
:3

Vastaus: Jeps, julmaa oli kyllä Iloliemien elämä edellisessä osassa. .-( Kivaa, että ennätit ekaksi kommentoijaksi! Luin myös kaikki vanhempiinkin osiin jättämäsi kommentit, supersuuri kiitos niistä! .-) Iloista, että Iloliemi on sydäntäsi lähellä.  Kiitos paljon kommentistasi!



Yavannah kirjoitti:
Olihan taas osanen ja tapahtumiakin riitti.
Voi surku, että Petra kuoli, mutta ehkä parempi siten, niin ei hänenkään tarvinnut jäädä kitumaan kipeän selkänsä kanssa.
Tuli rouva kuitenkin lipsauttaneeksi totuuden Jarnolla.
Aika paljon torailuja ja pahaa mieltä tässä osassa. Mutta loppua kohden näytti jo paremmalta. Vähän kyllä olen sitä mieltä, että vaikka Juulia jo pyysikin kerran anteeksi, niin saisi myös muulla tavoin hyvittää nuorimmalle pojalleen typerän ja lapsellisen käyttäytymisensä.
Vaikka kuinka inhoaa olla raskaana, eikä halua enää lapsia, niin ei se silti ole vauvan vika, eikä sitä pahaa oloa todellakaan pureta omaan lapseen saati muihin läheisiin.
Olisikohan Juulialla nyt kunnollinen itsetutkiskelun paikka, vai joko se mieli on muuttumassa muutenkin.
Ainakin Jounin suhteen näemmä olisi, mutta saisi se Juulia pyytää anteeksi myös Veikolta, kun niin ilkeästi sanoi tälle.
Tällä kertaa kun olen Veikon puolella ja ymmärrän, ettei mies tosiaankaan ole mikään telepaatti, saatika omista kristallipalloa, josta katsoa, millä tuulella arvon rouva sattuu olemaan kulloinkin.
Eli Juulia saisi nyt hieman aikuistua lisää ja tajuta, ettei ole enää nuori, eikä varsinkaan teini, vaan aikuinen nainan ja äiti, jonka pitäisi kasvattaa lapsensa ja opettaa näille elämän perusasioita, vai aikooko hän opettaa lapsilleen kuinka tehdään elämässä kaikki väärin?
Vähän harmittaa tietenkin Kain puolesta. Tiedän ihan kokemuksesta miten p*skamaista on olla allerginen eläimille, etenkin silloin kun tykkää eläimistä, oikein todella.
Toivottavasti Kain allergia vielä tulevaisuudessa hellittää, niin voivat ottaa taas karvaisen kaveri. Jos ei niin on perheen kaiketi tyydyttävä vähemmän karvaisiin lemmikkeihin, kuten akvaariokaloihin tai liskoihin (modista löytyy muuten kiva kokoelma muunlaisiakin pikkulemmikkejä, jotka on tehty siihen marsuhäkkiin sopivaksi ja siellä tosiaan on liskoja yms kivoja otuksia> http://www.modthesims.info/download.php?t=464697 ) tai kärmeisiin.
Mutta minä toivon nyt, että aurinko alkaisi paistaa Iloliemien elämään ja kaikki menisi parhain päin, myös Atsolla.
Jään mielenkiinnolla odottamaan Iloliemien tulevia edesottamuksia.
p.s
En kerro nimeäni, noi sun juttus olis mahtunut yhteekin viestiin. Että kannattaisikohan katsoa, että kaiken on kirjoittanu, etten kuin painaa kommentoi/lähetä namiskaa, ettei tarvi sitten useampaa viestiä pistää peräkkäin.

Vastaus: Jeps, ennen Iloliemien muutattamista uudelle koneelle sain aika kiireellä kuvata kaikki oleelliset tapahtumat, jolloin suurempia tapahtumia änkeytyi useampi putkeen, mutta eiköhän meno kohta tasoitu taas hetkeksi. .-) Surku tosiaan Petran kuolema, mutta ainakaan hän ei enää tunne kipuja. Jarno sai tosiaan ihmettelyn aihetta Petran paljastuksesta! Pahaa mieltä osassa tosiaan riitti, mutta ainakin Juulia otti askeleen parempaan suuntaan Jounin suhteen. Eiköhän äidillä ole vielä aikaa korvata pojalleen poissaolonsa vauvavuosien ajalta. .-) Oikeassa olet, ei Juulian vauvalle tarvitsisi äksyillä! Veikon kanssa olisi tosiaan vielä sovintoa järjesteltävä. Jeps, eihän Veikko mitenkään olisi voinut päästä selville Juulian ajatusmaailmasta ja vauvavastaisuudesta, kun nainen ei sitä toiselle kertonut ja suostui mukisematta vauvanhankintaan ym juttuihin. Juulia tuntuu tosiaan menneen vähän lapsen tasolle kiukutellessaan muille ja hakemalla vain omaa parastaan, mutta sai kuitenkin kantapään kautta todeta, ettei yksin ole onnellinen. Tosiaan sääli Kain + muidenkin kannalta, että lemmikeistä piti luopua. .-/ En voi asentaa lemmikkilisäriä uudelle koneelle, koska se on ex-kaverini omistuksessa, joten karvaelukoita ei tulla varmaan enää Ilolimillä näkemään. .-/ Akvaarion kyllä ostin muistaakseni uuteen taloon, mutta saa nyt nähdä, tuleeko sinne täytettä. .-D Olen hyvä tappamaan akvaariokalat.. Edellisellä koneellani kalat eivät myöskään jostain syystä näkyneet, en sitten tiedä, mikä on uuden koneen laita. .-P Toivotaan tosiaan, että asiat menisivät parempaan suuntaan Iloliemien väellä. .-) Eipä tuosta parin kommentin jättämisestä isoa ongelmaa koitunut, vaikka olisihan se ihan järkevä miettiä kaikki sanottava kerralla. .-) Kiitos monimielipiteisestä kommentistasi!



Tuutti kirjoitti:
Ja Yavannahin on taas pakko puuttua kaikkeen?? :DDD Muistan ku se puuttu siihenki mitä mä kommentoin?? Et mitä ihmettä, en sit tiä... Niin ja hyvä osa, mutta karmaisevaa kun petra kuoli. Ja kommenttivastaukseesi, en tarkoittanut haukkua "muiden edestä".,

Vastaus: Tunnut sinäkin kommentoivan Yavannahin puuhia. Hyvä, että pidit osasta. .-) On tosiaan aika karmasevaa katseltavaa, kun sim kuolee. .-( Juu, minusta sinun kannattaisi huomautella luovattomasta tarinan kerronnasta sellaiselle, jonka tarinassa asia todella vaivaa sinua. Kiitos kommentistasi!



Jade Essence kirjoitti:
Petra on kyllä tunnollinen isoäiti, kun jaksaa vielä huolehtia Jarnosta oman onnettomuutensa ja selkäleikkauksenkin jälkeen. Uunokin näyttää viettävän hieman paremmin aikaa nuorempien sukupolvien kanssa, olkoonkin vain seuranpuutetta mutta silti. 
Minusta tuntuu että Benjamin vieläkin vierastaa pikkuveljeään tai ainakin tämän saamaa suurta huomiota. Tai ehkä se on yksi osasyy pojan huonoon tuuleen? 
Oi, jokos sisarussarjan neljäs syntyy? Jouni on tosiaan söpö pieni pallero kuten Petra sanoi. Onkohan neljäs sukupolvi punatukkaisten ja sinisilmäisten poikien sukupolvi, kun edellisissä on ollut vaaleatukkaisia tyttöjä (jos ei itseään kantaäitiä oteta lukuun)?
Veikko hei, jarrua ja pakki päälle. Jälkikasvun lisäämisestä ei tosiaan ole kaikkein viisainta puhua heti nuorimmaisen synnyttyä kun tuoretta äitiä muutenkin sapettaa. Juulia on vaimosi eikä siitostamma. 
Puutteellinen kommunikaatio johtaa kyllä niin usein vähintäänkin riitaan, että jos joku muu olisi tiennyt Veikon ja Juulian tilanteesta tämä olisi voinut varoittaa siitä mitä tuleman pitää. Ainakin kumpikin sai nyt puhuttua suunsa puhtaaksi. Toisaalta se voi puhdistaa ilmaa, mutta toisaalta... Noh, katsotaan sanoi se entinen mies. 
Lapsilla näyttäisi menevän kohtalaisen hyvin, vaikka Atso aavistaakin jotain. Kai on pirteä kuin aina ja hienoa, että Jarnokin on löytänyt mieleisen harrastuksen. 
Nytkö Petra sitten paljastaa salaisuutensa? Levätköön rauhassa, nainen olikin saanut elää pitkän ja tapahtumarikkaan elämän. Mitenköhän tämä vain vaikuttaa Jarnoon, sekä mummin kertomus että tämän poismeno...
Pojasta kasvoi kyllä jylhän komea ja samalla lempeän näköinen nuorukainen. 
Vai oli Kaille sitten kehittynyt koira-allergia. Harmihan se on joutua luopumaan rakkaista lemmikeistä, mutta hyvä ettei pojan sairaus ollut mitään allergiaa pahempaa. 
Jouni on kyllä taaperonakin suloinen pieni porkkanapää :) 
Onneksi Juulia ei vaikeuksista huolimatta ole onnistunut vieraantumaan omasta lapsestaan. Loppu jätti mukavan positiivisen vireen monivaiheiselle ja hienolle osalle ;) 
Mukavaa joulunalusaikaa sinnekin ja onnentoivotuksia uuden koneen kanssa puuhastelulle! ;D

Vastaus: Ah, Petra on kyllä erittäin jalo sim. .-) Totta, aina ei tarvitse miettiä syitä, vaan seurauksia. Pääasia, että Uuno viettää aikaa lastenlastensa kansaa. .-) Hienoa pohdintaa Benjaminin harmistumisen syistä! Itse en ole miettinyt käyttäytymisen syitä, mutta yksi tai useampi se antamistasi huomioista olisi. .-) Jeps, minun peliini tuntuu syntyvän vain samangeenisiä lapsia + samoja sukupuolia aina yhtenä sukupolvena. .-D Tällä kertaa tosiaan näyttää tulevan punatukkaisia poikia. .-) Ihanasti olet puolustellut Juuliaa! Suurin osa kommentoijista on laittanut hänet syylliseksi kaikkeen, joten on kivaa lukea erilaisia näkökulmia. .-) Totta, puhumattomuus tuo ongelmia, ja on hyvä, että kaksikko sai ajatuksensa jaettua. Niin moni juttu oli kuitenkin ehtinyt mennä solmuun, että suhteen jatkuminen ei ole varmaa. .-( Haha, Iloliemen pojat ovat aina vauhdissa. .-D On tosiaan reilua antaa Petran päästä välillä lepäämään rajun elämänsä jälkeen. .-) Sinulla on aina positiivisia huomioita! Kailla tosiaan olisi voinut olla jotakin vakavampaa. Siihen verrattuna lemmikkien lähtö ei ole kaikkein pahin juttu. Jep, ehkä Juulia välitti aikoinaankin Jounista enemmän kuin osasi aavistaa. .-) Kiitoksia, joulunodotusaika oli kyllä huippua! Kiitos, minulla ja koneella on ollut hauskaa yhdessä. .--) Terhakkaa vuoden jatkumista sinulle! Kiitos kommentistasi!

 

Ezme kirjoitti:
Mietinkin juuri, että milloin tänne tulisi jatkoa ja yllätyinkin iloisesti kun sitä olikin juuri tullut :) Vaikka vähän surullinen osa olikin.
Voi Petra... Oli varmasti järkyttävä kokemus Jarnolle, nähdä mumminsa kuolevan. Taisi Petra aavistaa kuoleman olevan lähellä, kun ehti viimeisenä paljastaa salaisuutensa. Toivottavasti Jarnolla alkaa mennä paremmin. Tuntuu, ettei oikein kukaan huomio häntä enää, nyt kun Petrakin on poissa.
Ja lemmikeistäkin jouduttiin luopumaan :( Onneksi Kailla ei sentään ollut mitään vakavaa sairautta, joka olisi aiheuttanut oireet vaan kyse oli pelkästä allergiasta. Vaikka olihan se surullista luopua pitkäaikaisista lemmikeistä.
Aww! Jounista kasvoi syötävän suloinen taapero! Miten voikin olla noin söötti pikkuinen :) Ja olihan tässä osassa sentään jotain iloistakin, kun Juulia viimeinkin otti kontaktia Jouniin. Ehkäpä Juulia oikein innostuu nyt lastenhoidosta ja alkaa viettää enemmänkin aikaa Jounin kanssa :)
Mukavaa joulunodotusta ja onnea uuden koneen kanssa. Toivottavasti kaikki menee niin kuin pitääkin :)

Vastaus: Kivaa, että jatkon ilmestyminen ilahduttaa. .-) Voih, varmasti Jarnoa karmi mumminsa kuoleman näkeminen, kuten sanoitkin! Voi raasua. .-( Petra tosiaan taisi arvella loppunsa lähestyvän, sentään sai totuuden kerrottua ajoissa! Tosiaan, Jarno saattaapi jäädä ihan yksin Petran kuoleman jälkeen. .-( Sinulla on loistavia huomioita! .-D Jep, onneksi Kailla oli vain allergia, vaikka lemmikeistä luopuminen voi tuntua kurjalta. Oi, iloista, että Jounin ulkonäkö miellyttää sinua. .-) Onhan hän todella suloinen! Toivotaan tosiaan, että Juulia innostuu lastenhoidosta. .-> Kiitos, joulunodotus oli ihanaa ja uusi kone on kanssa nami! <3 Helpotukseksi kaikki onnistui melkein täydellisesti. Lumipeitteeni alkoi vammata, kun asensin uuden lisäosan, mutta pientähän se on kaiken nopeuden ja muun ilon keskellä. .-) Terhakkaa vuoden jatkoa sinulle ja kiitos kommentistasi!

 

Roskuliini kirjoitti:
Oli mukavaa saapua Iloliemien sivulle ja huomata, että tänne oli saapunut osa. Mukava piristysruiske harmaaseen arkeen :) 
Toivottavasti kaikki siirrossa/luonnissa menee niin kuin pitääkin, ja pelaaminen helpottuu eikä ilmene mitään uusia ongelmia :)
Petran kuolema oli kyllä järkyttävää.. :( Ei olisi uskonut että Petra ihan vielä kuolisi, luulin jopa että Uuno kuolisi ennen Petraa.. Mutta jännä juttu tuo paljastus ennen kuolemaa, aika hyvin ajoitettu. Taisi Petra tietää että nyt on viimeiset hetket kertoa totuus Jarnolle.. Toivottavasti Jarno ei nyt ihan vajoa masikseen kun ei ole enää lemmikkejä hänen seuranaan ja Petrakin kuoli, ja kun sai vielä tietää tuollaisen salaisuuden + kaiken lisäksi poika syyttää itseään mumminsa kuolemasta.. :( 
Harmi juttu sinänsä tuo lemmikkien pois antaminen, mutta eihän sille mitään voi jos Kai on allerginen koirille.. Säikähdin kyllä, että Kailla on jokin vakava tauti, sehän tästä olisi enää puuttunut että Kai olisi joutunut sairaalaan/kuollut.. :/ Kai on kuitenkin aina vaan yhtä suloinen, pojasta tulee varmasti aika komistus teininä ja aikuisena :) 
Atso kyllä sitten jaksaa tuota Benjaminia.. Aika outoa, koska Atso on niin erilainen, niin kiltti ja lapsirakas ja Benjamin on tuollainen kovanaama.. o.o Repesin kyllä tuolle 'musta on kova väri'-jutulle.. :D Ihme gootti xD 
Jouni on kyllä myös ihana, harmittaa vaan kun ei yhtään tyttöä ole tähän sukupolveen siunaantunut, eikä varmaan tule siunaantumaankaan, kun Juulia ei kerran halua enää lapsia.. Ja ainiin, tässähän olikin seuraava asia josta piti kommentoida :D Eli Juulia siis paljasti vahingossa suuren salaisuutensa.. Veikon ajatusmaailma kulkee kyllä aivan samaa rataa minun kanssani tuossa aborttihommassa, ei Juulia olisi sitä saanut tehdä - ainakaan kertomatta Veikolle.. Sitten Juulia ei edes välitä Jounista, ja sitten tulikin aikamoinen riita.. Toivottavasti vanhemmat nyt sopivat, en halua että tämä pari eroaa, Juulia olisi sitten eronnut jo kahdesta miehestä.. Onneksi osan lopussa Juulia kuitenkin tajusi kuinka ihania hänen lapsensa ovatkaan, ja toivottavasti hän alkaa nyt huomioimaan sekä Jounia että Jarnoa (& tietenkin muita lapsia) enemmän :) 
No voihan kökkö, loppukommentti meni nyt vähän sököksi kun aloin vain selittää enkä keskittynyt ollenkaan kirjoittamiseen.. :D No ei se mitään, toivottavasti sait nyt jotakin selvää sönkötyksestäni :) Ja muuten hyvää joulun odotusta :)

Vastaus: Ihanaa kuulla, että Iloliemet piristävät arkeasi! Iloliemien muutatus uudelle koneelle sujui ilman mitään suurempia ongelmia, ja niistä pienistä toivon mukaan selviän luovuudella. .-D Jep, kuolema on aina järkyttävä asia, ja usein se yllättää niin odottamatta. .-( Petra tosiaan ajoitti paljastuksensa viime hetkeen! Jarnolla onkin entistä raskaampi taakka harteillaan, toivotaan tosiaan, ettei masennus yllätä. En uudelle koneelleni saanut asennettua lemmikki-lisäriä, joten lemmikit piti lavastaa pois tarinasta, ja allergian avulla se kävi kätevästi. .-D Ikävää kyllä, Iloliemien tavoin minäkin tykkäsin perheen koiruleista. .-/ Että ei tosiaan Kailla mitään kuolemantautia onneksi ollut. .-> Kain kasvua saadaan vielä odotella jonkin aikaa, mutta eipä tuosta lähtökohdasta voi muuta kuin nättiä miestä odottaa tulevaisuudessa. ,-D Atson ja Benjaminin mieltymykset ovat tosiaan melko erilaisiksi muuttuneet tavoitteiden takia, mutta ainakin toistaiseksi Atso sietää bestansa äksyilyä. .-D Benjamin musta-fanitus on tosiaan hupaisaa, mutta annetaan pojan tykätä mistä hän haluaa. .-> Ihanahan tuo Jounikin kieltämättä on. .-) Tyttösuku on ilmeisesti kääntynyt poikaisempaan suuntaan. .-D Mikähän siinä on, kun Iloliemille syntyy aina pelkkiä tyttöjä tai poikia yhteen sukupolveen? .-D Juulia meni tosiaan vihoissaan paljastamaan salaamansa abortti-asian ja sai välinsä huonoiksi Veikon kanssa. .-/ Juulian olisi tosiaan pitänyt keskustella asiasta yhdessä aviomiehensä kanssa eikä sooloilla omiaan. Toivotaan tosiaan, ettei Juulian ja Veikon avioliitto kariudu! Onneksi Juulia alkoi vähitellen palata järkiinsä ja ottaa kontaktia Jouniin. .--) Oikein selkeää sönkötystä, hyvin sain selkoa. ,-) Koska joulu meni jo, toivottelen sinulle mukavaa vuoden jatkoa. .-D Kiitos piiitkästä kommentistasi!



vupii kirjoitti:
Olipas surullista, että PEtra kuoli :(
Oikein mukava osa vaikka draamaakin riitti. Juulia ja Veikko on söpö pari♥ Harmi,e ttei Juulia innostu enempää lastenhoidosta.
Onneksi lastenlapset pitävägt UUnon pirteänä. 
Oikein mukavainen osa ♥

Vastaus: Jeps, Petran kuolema oli ikävä juttu. .-c Mukavaahan se draamakin on välillä. .-D Juulia ei haaveile yhtä monilapsisesta perheestä kuin Veikko, valitettavasti. Uuno saa tosiaan voimaa lapsenlapsistaan. .--) Kiitos kommentistasi!



Jellu kirjoitti:
RIP Petra :( Ja heippa koirulit :(
Taas synty poika, mä oisin halunnu tytön :--DD Ihan ku niitä tyttöjä ei olis jo tarpeeks Iloliemille syntyny... ^^
Mukavaa joulua sinulle ja Iloliemille :)

Vastaus: Sanos muuta, Petra ja koirat joutuivat lähtemään. .-< Tämä sukupolvi tuntuu olevan pojille varattu, mutta onhan se kiva välillä saada miespuolisiakin edustajia Ilolienten sukuun. .-) Kiitoksia, mukavaa vuoden jatkoa sinulle. .-D Kiitos paljon kommentin jättämisestä!



banssu kirjoitti:
Olipa taas hyvä ja tapahtumantäyteinen osa! :--) Kamalaa, että Petra kuoli, mutta onneksi perhe pääsi siitä vähitellen yli. Jounista kasvoi suloinen poitsu! :--)
Kamalaa, että Kain allergian takia Iloliemien piti luopua rakkaista koiristaan, jotka niitä kuitenkin oli ilahduttaneet jo monen sukupolven ajan. Ja niin paljon Iloliemet oli tehneet koiriensa eteen! (Esim. Uuno, joka haki silloin jonkun koirista [en muista nimeä...] sieltä lemmikkikeskuspaikasta keskellä yötä!)
No, joo. Tykkäsin tositosi paljon tästäkin osasta, oli kiva taas lukea Iloliemien elämästä!
-banssu

Vastaus: Kiva kuulla, että pidit. .--) Kurjaahan toisen kuolema on, mutta pakko siitä on vähitellen selvitä ja jatkaa eteenpäin. Jouni on tosiaan klooniveljensä Kain tapaan hurmannut teitä lukijoita. .-D Jeps, koirista luopuminen oli kyllä ikävä juttu, mutta minun oli pakko hankkiutua koirista eloon, koska en tälle uudelle koneelle saa lemmikki-lisäriä, joten kirjoitin koirat ulos tarinasta. .-P Oi, ihanaa miten muistat Uunon vanhoja seikkailuja! ♥ Uuneli teki kyllä uhkarohkeita tekoja koirasuvun pelastamiseksi. .-D Kiitos kommentistasi!


 
Lumikristalli kirjoitti:
Viimein Iloliemiin osa! Olin odottanut tätä niin kauan ja oli se sen arvoista. Jounista tuli suloinen tapaus. Harmi kun Kai on allerginen. Jää kyllä Petraa ikävä.
Jatkoa.

Vastaus: Tiedän, olen tullut jotenkin toivottoman hitaaksi näiden osien teossa. .-/ Koeviikon jälkeen rupean kyllä ahkeroimaan tarinoideni kanssa. .-) Hyvä, että osa sentään oli odottamisen arvoinen. .-) Jouni peri tosiaan kivat geenit. .-) Ikävämpää oli sitten Petran ja koirien kohtalo juu.. .-/ Kiitos kommentin jättämisestä!


 
Roosa kirjoitti:
Hieno osa, jokseenkin surullinen kylläkin. 
Harmi, että Petra kuoli, olihan hän suosikkisimini! :(
Ja hienoa, että Kai pääsi nopeasti allergiatesteihin (itse olen kolme-neljä viikkoa sitten pyytänyt terveydenhoitajalta apua kamaliin allergioihini, esim. siitepölyallergiaan, mutta nyt vasta verikokeet menossa.. joten siitä tämä iloisuus Kain puolesta, vaikkei tosielämän tarinaa ole :D)
Jounista kasvoikin söpö taapero! ♥

Vastaus: Surua on kyllä poikkeuksellisesti enemmän Iloliemillä kuin tavallisesti. .-( Petra on kyllä ollut yksi merkittävimmistä henkilöistä Iloliemen suvussa, itsekin tykästyin naiseen kovasti! Minäkin mietin, meneekö liian epäaidoksi, jos Kai pääsee nopeasti testeihin, mutta ajattelin, että Jessikan suhteilla homma etenisi nopeammin tai jotain. .-D Tai sitten simssissäni ei ole lääkäripulaa ja hoitoon päästään nopeasti. ,-) Toivottavasti olet jo saanut apua allergioihisi! Jouni on tosiaan söpöläinen. .-> Kiitosksia kommentoimisesta!



Mesinen kirjoitti:
Voi ei! Petra kuoli sittenkin!
Aluksi hihkuin onnesta, kun näin simnaikkosen sairaalan sängyllä hengissä, mutta sitten kävi kuitenkin näin. Mikä siinä on, ettei näistä tarinahahmoista millään malttaisi päästää irti, vaikka tietää mikä on homman nimi legacyssä? Harmi, ettei Petra ehtinyt paremmin valaisemaan Jarnolle tämän oikeaa isää. Nyt poika jäi enemmän vain epätietoisuuden keskelle. Veikkaampa, ettei Juulialta ja muilta ihan heti vastauksia tuohon asiaan tule. Poika parka syyttääkin isoäitinsä kuolemasta itseään... 
Surullista oli koirista luopuminenkin. Kaikesta jäi vähän haikea tunnelma. Ehkä harvinaiset rodut hankitaan takaisin, jos Kaista ei tule perijä. 
Jounia käy sääliksi tuo äidin kylmäkiskoisuus, mutta ehkä Juulia nyt ryhdistäytyy, kuten pojalle lupasi lopussa. Veikko on ilmeisesti jo suurimman suuttumuksensa kadottanut, mutta voiko tuollaista koskaan kunnolla antaa kenellekään anteeksi? 
Jatkoa innolla odotellen ;)

Vastaus: Elämä on petollista, vaikka ensin kaikki tuntuu olevan kunnossa yhtäkkiä tilanne muuttuu sitten täysin. .-/ Sanos muuta, näihin lc:iden pikseliheppuihin vaan kiintyy tahtomattaan. .-D Jarno jäi tosiaan melkoiseen epätietoisuuteen, kun Petra ei ehtinyt kertoa tarkempia yksityiskohtia. .-/ Vanhemmiltakaan ei tosiaan varmasti helposti irtoa vastauksia, jos Jarno menisi asiaa kyselemään. Koiruleistakin jouduttiin tosiaan luopumaan, eikä hauveleita valitettavasti tuo takaisin Kain epäperijyyskään, sillä en saa uudelle koneelle asennettua lemmikki-lisäriä, ja siksi koirat oli kirjoitettava ulos tarinasta, kökkö juttu kyllä. .-/ Jouni joutuu tosiaan ikävästi kärsimään Juulian käytöksestä, mutta toivotaan, että Juulia on parannuksensa kanssa tosissaan. .-) Viha on tosiaan laantunut ajan kuluessa, mutta lopullinen anteeksianto onkin eri asia.. Kiitos kommentoimisesta!



heimoi ,--) kirjoitti:
huhhuh, vihdoinkin saatiin kaikki 64 osaa luettua ja tykkäsin kovasti. ♥ se Petran(vai oliko Petra?) ihmissusi vaihe oli kyllä ihan paras, oli tosi haikeeta jättää hyvästit tän lc:n ensimmäiselle ihmissudellisuudelle(?? ,o) sillon ku se leikattiin pois.. :( Petra on muutekin ollu koko sen elossa olon mun lempparisim tässä lc:ssä ja nyt se menee kuolemaan :'C oon vihane Jarnolle vaikkei se sen syy ookkaa D< Anteeks Jarno. ♥ Mutta tosi mahtava osa(jos ei mukaan oteta rakkaan Petran(♥) ja koiruuksien kuolemaa .'<), jatka samaan rataan(ilman niitä haikeita hyvästelyjä >,D). :3

Vastaus: Huh, sinpä olet ahertanut, on aina ilo saada uusia lukijoita vielä näinkin suuren osa määrän jälkeen. .-) Petra oli tosiaan tämän suvun ensimmäinen ja melko varmasti viimeinen ihmissusi, en enää nykyään omista lemmikki-lisäriä, joten lisää niitä ei ihan heti tule. .-/ Minuakin suretti poistaa Petran ihmissuteus, mutta kone jotenkin lagasi sen kanssa. .-/ Olipas kurjaa, että juuri kun saavutat päivitystahdin menehtyy lempisimisi. .-( Kurjaa, että olet ristinyt Jarnon syylliseksi, olihan pojalla toki osansa tapahtumissa.. Voin luvata sinulle, että haikeat hyvästit vähenevät (mutteivat lopu kokonaan...) .-) Kiitos paljon kommentoimisesta!


 
Suklaapatukka kirjoitti:
Ihana osa! Surua riitti, mutta päättyihän osa iloisiin tunnelmiin. Jatkoa vaan!;DD

Vastaus: Iloliemien pimeään arkeen saatiin tosiaan osan lopussa pieni valonpilkahdus. .-) Kiitos kommentistasi!


 
hattara kirjoitti:
Olipas ihana osa jälleen vaikka Petra kuolikin :/ Mutta se kuuluu elämään, joten se oli odotettavissa :P
Vai piti koirista sitten luopua :/ sinne lähtivät perheen erikoiset hauvelit. 
Ihana, että Juulia viimein onnistui innostumaan lapsukaisestaan. Olisi muuten saattanut läydä Veikon ja Juulian avioliitolle hiukan huonosti :/
Taitaa Atso ja Benjamin alkaa hiljalleen kasvaa erilleen. Ei taida pojilla enää olla niin paljon yhteistä kuin joskus vuosia sitten. Saa nähdä miten pojille sitten käykään :P

Vastaus: Totta, kuolema kuuluu elämään, eikä sitä kannata jäädä pitkäksi aikaa murehtimaan, vaikka ikävä Petruskaa kyllä tulee. .-/ Koirista oli luovuttava, koska en uudelle koneelleni saanut asennetuksi lemmikki-lisäriä, joten ajattelin, että koirat on parempi kirjoittaa ulos tarinasta jonkun syyn takia kuin että ne yhtäkkiä "lakkaisivat olemasta". Oli tosiaan hyvä juttu, että Juulia uskaltautui lähestymään Jounia, se saattoi tosiaan olla avain Juulian ja Veikon avioliiton pelastamiseen. .-) Tiedän kokemuksesta, että on kurjaa kasvaa kaverista erilleen, mutta niin se välillä menee. Toivotaan kuitenkin, että Atso ja Benjamin löytävät jotain yhteistä tekemistä. .-) Kiitos paljon kommentin jättämisestä!

 

Windolyn kirjoitti:
No sittenhän kun alkoi rytistä niin rytisi ihan kunnolla! Kaikki salaisuudet pöydälle ja simit solmuun =D Taidan jo toistaa itseäni, mutta kerta kaikkiaan kun sä hienosti pyörität tätä tarinaa! Oli myös tosi ihanaa, että Juulia näyttäisi vihdoin luovan lopussa siteen nuorimpaan lapseensakin. Tuli ihan surku pikkuista, kun äiti oli niin jäinen ( vaikka tarinana hieno käänne sekin! ). Samoin Jarno -parka, joka kantaa syyllisyyttä isoäidin kuolemasta ja sai nyt vielä kantaakseen hämmentävän salaisuudenkin. Huh! Saapa nähdä mitä keksit vielä näiden pään menoksi =D Mielenkiinnolla jälleen odotan =)
Hyvää joulua Simssiliini! -Windolyn-

Vastaus: Haha, sanos muuta! Salaisuuksia tosiaan paljastui useampikin edellisessä osassa. .-D Toista vaan rauhassa, kehuja on kiva kuulla, hehe... ,-D Jep, toivotaan, että Juulia jatkaa Jouniin uudelleen tutustumista. .-) Epäreiluahan Juulian käytös oli nuorimmaista kohtaan. .-/ Ei tosiaan olisi kivaa Jarnon saappaissakaan olla syyllisyyden ja hämmennyksen keskellä. .-c Joulu meni jo, mutta minä toivottelen hyvää vuoden jatkoa! .-) Kiitos paljon kommentoimisesta!

 

Aamutähti kirjoitti:
Hyvät Uudet Vuodet :--)
Anteeksi huomenna täyteen tuleva tasan kolme viikkoa, jolloin en kerennyt lukea osaa enkä kommentoimaan. Onneksi ehdin kuitenkin nyt ennen kuin julkaiset 65:n osan. Minulta on kuollut muutama läheinen, eiköhän se selittäne kolmen viikon hiljaiselon..
Samasta syystä melkein itkin kun Petra lähti ;(
Ihan jännää kuitenkin, että hän ehti kertomaan Jarnolle totuuden. Varmasti poika muistaa sen loppuikänsä eikä välty lipsauttamasta sitä edes jollekin edes jossakin tilanteessa. Siitä on varmasti luvassa tietynlaista perhekriisiä, ja Jarno irtaantuu lopullisesti muusta perheestään ja lyöttäytyy kovikseksi ruvenneen Benjaminin porukkaan.
Vai piti ne koiratkin antaa pois. No, Kain terveys ennen eläinsukua! Lämmittävää, miten Juuliakin päätti osan lopussa tutustua uuteen Jouni-vauvaan, jota odottaakin pian puutarhatulevaisuus Uunon kanssa. Ukko-parka, mahtaa olla yksinäinen nyt ilman Petraa..

Vastaus: Kiitoksia, sitä samaa! Ei sinun tarvitse mitään syyllisyyttä potea lukemattomuudestasi, voihan osia sitten jälkeenpäinkin lueskella, jos tarve vaatii. .-) Itsekin olen tämän uuden osan kanssa jumittanut ikuisuuden, ettei lukemista ainakaan kerry.. Otan osaa, läheisen menettäminen on kurja juttu, varsinkin jos surulla koetellaan useampaan kertaan lyhyen ajan sisällä. .-( Kuolemalta ei Iloliemilläkään vältytty, ja lisädraamaa aiheutui Jarnolle Petran paljastuksista. Ei varmasti olekaan järkevää heti ottaa asiaa esille, saa nähdä, tuleeko tieto aiheuttamaan perhekriisiä. Jarno voisi tosiaan liittyä Benjaminin ja Atson porukkaan, ettei tarvitsisi ihan yksin olla. .-> Koirista oli luovuttava, koska en saanut lemmikki-lisäriä tälle uudelle koneelle, joten hankkiuduin koirista eroon tuolla tavalla. .-P Juulian uudenlainen suhtautuminen Jouniin tosiaan toi hiukan positiivisuutta osaan. .-) Hehe, Uunosta ja Jounista tulisi kyllä hyvä kasvimaanhoitopari. .-D Kurja kohtalo tosiaan Uunolle, vaimon kuolema. .-( Kiitos paljon kommentin jättämisestä!


 
Arya  kirjoitti:
Olen lukenut nyt kaikki osat, ihana! Linkkaisitko minut. :)
Ja muutkin, saa lukea:http://legacy-fazer.blogspot.fi/

Vastaus: Olet ollut ahkera. .-) Linkitin tarinasi, en vielä ole kerennyt aloittaa lukemista, mutta eiköhän tässä pian saa aikaiseksi senkin homman. .-) Kiitos kommentoimisesta!

 

Morame kirjoitti:
Sori<3 Viime kommentissa nimeni oli vahingossa Mo..XD Mutta tuota,taas mahtava osa niinkuin aina.
Ps:Hyvää uutta vuotta:)

Vastaus: Eipä mitään, ei asia minua haittaa. .-D Kiitoksia, hyvää vuoden jatkoa sinulle! Kiitos kommentoimisesta!


 
Turveltaja kirjoitti:
Oivoi. Petra sitten siirtyi vehreämmille laitumille laiduntamaan lehmien kanssa. Eiku siis mitäh?! =D
juuliahan rupesi välinpitämättömäksi. Okei ehkä nainen oli masentunut jne. mutta silti! Ehkä hän nyt huolehtii lapsestaan. Veikko kyllä voisi jo lopettaa uusista lapsista haaveilun, ajatellen vaimonsa mielenterveyttä.
Apuva! Eikai Jarno meinannut etsiä Kusti-mulkero isäänsä sekoittamaan pakkaa?? O.O
Otottelen jatkhoa! =D

Vastaus: Hehe, kuka tietää, jos siellä Petran nykyisessä olinpaikassa olisikin lehmiä. .-D Tuskin Juulia turhaan kiukutteli, mutta joistain asioista ei vain voi tinkiä, kuten juurikin lasten hoitaminen. .-P Uusien lapsien hankkiminen ei tosiaan taida olla ensimmäisenä listalla tällä hetkellä. .-D Kuka tietää, ehkä Jarno pääsee Kustin jäljille.. ,-) Kiitos paljon kommentin jättämisestä!

 

NeneKanerva kirjoitti:
Petra lähtee, koirat lähtee ja ilo lähtee. Mitäs meillä tässä.
Pojat on kyllä nyt niiiin samannäköisiä... Kustin lapset on klooneja ja Veikon lapset on klooneja, mitäs tästä tuleekaan -.-' Petraa tulee ikävä ja koiria myös.
Eli tätä tavallista Iloliemien sekoilua. Vai pitäisikös nyt sanoa Suruliemi? ;D

Vastaus: Ei tosiaan monen ikävän tapahtuman jälkeen tee mieli paljon ilotella. .-P Tiedän, minulla on jotenkin tylsä simssi, lasten samankaltaisuus on "ongelmana" useammallikin perheillä. .-P Tai oli, ties vaikka tämä uusi kone olisi parempi geenien sekoittelija. .-D Ja jos ei ole, saahan niihin lapsiin erinäköisyyttä juurikin noin, että kahden eri simin kanssa niitä hankkii ym. Tuo Suruliemi kuvaakin perheen tämän hetkistä tilannetta varsin hyvin. Kiitos kommentista!

 

Yun kirjoitti:
Hyvä, että asiat alkoivat selvitä, ja Juuliakin sai suunsa auki. Jotenkin tämä osa jätti aika sanattomaksi. Ehkä siksi, ettei mitään todella dramaattista tapahtanut.
No, Petrahan kuoli, mutta sekin tapahtui rauhallisissa merkeissä. Ehkä draamaa tulee lisää nyt, kun talossa alkaa olla useampia teinejä ;))
Repeilin angsti-Benjaminille :D
Harmi, että koirat vietiin. Ehkä ne tekevät paluun, jos/kun Kaista ei tule perijää?
En nyt kommentoi enempää, vaan menen kirjoittamaan oman osani loppuun :)

Vastaus: Asiat alkoivat tosiaan selkenemään, ei kylläkään parhaimmalla tavalla, mutta kuitenkin. Nyt ainakin Veikkokin tietää Juulian mielipiteen. Toiset ovat kauhistelleet osan tapahtumia, mutta Yun ei ole moksiskaan. .-D Apua, pitäisi tosiaan keksiä noille teineille jotain, viime aikoina päässä on pyörinyt vain yliopistolle juonikuvioita. .-D Haha, hauskaa, että Benjamin huvitutti sinua! .-D Otin mallia yläaste aikaisen luokkani pojista. x-D Oikea syy koirien lähtöön oli se, etten saa tälle uudelle koneelle lemmikki-lisäriä, joten varauduin  jo hyvissa ajoin ja hankkiuduin koirista eroon Kain allergian avulla. Ikävähän noista koiruleista oli luopua ja muutenkin kaipaan jo lemmikkilisäriä. .-/ Hienoa, kirjoittele vain osiasi. ,-> Kiitos paljon kommentoimisesta!


 
Tikru kirjoitti:
Jee, sain Iloliemet luettua tähä osaan asti!! Harmi, ku Petra kuoli ja koirat vietiin... :( Ne koirat oli vaa nii ihania... Oliks niitä lapsia naljä kappaletta?? Jarno, Atso, Jouni ja öö... Kai!! Katokku mä en muista..
Nii ja kommentoin johonki simsseilyjen hommaan nimellä Tiger, mut nut oon Tikru. 
Uutta osaa tulemaan!!! Ja tästä lähtien kommentoin (yritän) joka Iloliemien osaan! :)

Vastaus: Jopas, tähän osaan on ilmoittaunut monta sinun kaltaistasi suuren luku-urakan suorittanutta kommentoijaa! Hienoa, että olet jaksanut kahlata suuren osa määrän läpi. .-) Harmillista tosiaan, mutta olosuhteiden pakossa minun oli saatava koirat pois tarinasta. .-P En saa lemmikki-lisäriä asennettua tälle uudelle koneelle, joten elukoille saadaan ainakin tällä erää sanoa hyvästit. .-/ Aivan oikein olet lapsien määrän ja nimet muistanut! Minullakaan ei ole paras nimimuisti, ja sekoan muiden tarinoissa helposti, jos lapsia tulee useampia. .-D Hauskaa, että olet myös Simsseilyihin kommentoinut! Mukavaa, että olet suunnitellut ryhtyväsi aktiiviseksi kommentoijaksi, arvostan sellaisia lukijoita. .-) Kiitos paljon kommentin jättämisestä!

 

CristalCrystal kirjoitti:
Petra kuoli, Jarno jäi miettimään, mitä Petra tarkoitti sanoessaan "Sinun isäsi... Ei ole Veikko." No, mutta, onneksi Uuno ei kitsastellut hautajaisten kanssa, Petra kyllä ansaitsi kunnon jäähyväiset.
Juulia, nyt menit mokaamaan, kun paljastit abortista. Mutta onneksi sekin sitten tuli esille. 
Eikä, nytkö koiratkin jo vietiin Petran lisäksi! Toivottavasti ne palaisivat, jos Kaista ei tulisi perijää, mutta veikkaisin, että Kai tai Jouni olisi perijä, sillä en tiedä, haluaako Juulia/Veikko/Uuno saada perijäksi Atsoa tai Jarnoa, sillä hehän ovat Kustin lapsia. 
Aargh, ne tajua miks Benjamin haluaa värjätä hiukset mustiksi, kun se on ihan kivan näkönen ruskeissa hiuksissa... :DD 
No mutta, tälläistä tällä kertaa, jatkoa odotellessa!

Vastaus: Petra tosiaan kuoli ja jätti Jarnon aikamoisen pohdinnan kanssa yksin. Mammona-Uuno käytti kyllä rahansa hyvään tarkoitukseen. .'-> Juulia ei tosiaan parhaaseen väliin ajoittanut abortista kertomista, mutta nyt sen salailu ei ainakaan kaiherra parin välejä. Koirista täytyi luopua, sillä en tälle uudelle koneelle saanut asennettua lemmikki-lisäriä, joten Kain epäperijyyskään ei hauveleita valitettavasti palauta. .-/ Perijästä pääsevät lukijat päättämään, mutta voi tosiaan olla, että Veikon lapset ovat paremmassa asemassa. .-P Benjamin ei olle tyytyväinen hiusväriinsä, mutta ei tuo ruskea minustakaan pahalta näytä pojan hiusvärinä. ,-) Kiitos paljon kommentoimisesta!


 
Mozzax kirjoitti:
Toivottavasti ei käy niin kuin Iinalle ja Junnulle. Junnu kuoli, seuraavassa osassa kuoli Iina. Ja nyt Petra kuoli, joten UUno ei saa kuolla!

Vastaus: Simssissä on tosiaan ikävää, että kun vanhukset ovat niin saman ikäisiä (saavuttuaan samaan aikaan yliopistolta) he kuolevat melko samoihin aikoihin. .-/ Mutta en Uunon kohtalosta paljasta vielä mitään.. Uunosta on kyllä kehkeytynyt yksi suosikkisimini, enkä mielelläni hänen elämänsä toivo päättyvän. Kiitos kommentistasi. .-)


KERTAUSTA EDELLISESTÄ OSASTA:
Tein kertauksesta vähän massiivisemman paketin tällä kertaa, sillä edellisestä osasta on jo sen verran aikaa, että moni asia on saattanut unohtua.

Photobucket
Petra selvisi liukastumisestaan selkäleikkauksen avulla. Vanhus joutui kuitenkin jäämään sairaalaan vuodelepoon kovan koettelemuksen jälkeen.
Photobucket
Uuno oli huolesta sekaisin sairaalassa makaavan vaimonsa vuoksi, mutta murehtimisen sijaan pappa sai virikettä arkeensa puutarhan hoitamisesta.
gW1Ce.png
Juulialle ja Veikolle syntyi toinen yhteinen biologinen lapsi, Jouni. (Atso ja Jarno olivat siis Kustin kanssa saatuja lapsia.)
Y7kQ5.png
Veikon vihjaillessa uuden vauvan hankkimisesta Juulian padot pettivät. Suurena sanatulvana nainen purki tympääntymistään jatkuvaan raskaana olemiseen ja vauvoihin. Samalla hän tuli lipsauttaneeksi myös aiemmin salaa tekemästään abortista Veikolle, joka piti Juulian tekoa vääränä. Aviopari riitaantui pahasti.
Photobucket
DEVw3.png
Petran vointi heikkeni ja lopulta Viikatemies kävi vierailulla ja vei mukanaan Iloliemille tärkeän simin. Ennen kuolemaansa Petra ehti kuitenkin paljastaa Jarnolle, ettei Veikko ollut tämän isä. Jarno ei kuitenkaan ottanut todesta vanhuksen puheita, vaikka ne kummia ajatuksia herättivätkin.
INjPr.png
Jarno kasvoi teiniksi.
8dNX8.png
2Fewq.png
Kailla alkoi ilmetä flunssan piirteitä, ja lopulta lääketiedeuralla työskentelevä Jessika tulkitsi oireet allergiaksi. Allergeeniksi paljastui eläinpöly, joten perhe joutui luopumaan nelijalkaisista täplikkäistä karvaturreistaan haikein mielin.
pEs5q.png
Jouni kasvoi taaperoksi.
lK8EZ.png
Juulia oli vältellyt Jounia hänen ja Veikon riidastaan lähtien, mutta vähitellen nainen tuli katumapäälle ja harmitteli sitä, että oli jäänyt pois nuorimman poikansa vauvavaiheesta. Varovasti Juulia koitti luoda tuttavuutta poikaansa.
Photobucket
Muistakaa myös Kustin poika, Jukka!

UUSI OSA ALKAA 

Photobucket

Osan lukumusiikki -->  Iloliemen osan lukumusiikkien soittolista --> 

Atso oli päässyt Roosan kahvilaan Benjaminin kanssa koulun jälkeen. Pojat olivat keksineet, että he pystyisivät lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kahvilassa hoitui niin ystävän näkeminen kuin pieni välipalailukin. Ystävykset juttelivat tulevasta tet-tapahtumasta.

-Äiti lupasi, että voimme tulla kahvilaan tettiin. Meitä odottaa mielenkiintoinen viikko... tiskien parissa, Benjamin huudahti madaltaen ääntään loppua kohden. Häntä ei todellakaan kiinnostaisi tiskata koko viikkoa, mutta hyvän seuran kanssa tehtävästä varmasti selviydyttäisiin kunnialla.

Photobucket

-Äh, olen pahoillani, mutten voi tulla tänne tettiin, Atso sanoi huolettomasti. Tietenkin häntä harmitti kaverinsa kohtalo, mutta kyllä tämä viikosta selviäisi!

-Et ole tosissasi? Mikset muka ehdi? Benjamin heti parahti.

-Isä lupasi viedä minut työpaikalleen. Ajattele, hän on luolien tutkija! Minua odottaa jännittävä, seikkailun täytteinen viikko! Atso kertoi innoissaan.

-Minäkin tulen, kyllä seikkailut tiskit voittavat! Benjamin karjaisi.

-Ehei, isä sanoi, että hän saajärjestettyä vain minulle paikan. Pyydä sinä joku kavereistasi seuraksesi, Atso ehdotti.

-Niin kai minun täytyy sitten tehdä. Pidä hauskaa, Benjamin totesi hymyillen.

-Toki! Minä todella tulen viettämään hyvää aikaa, Atso sanoi varmana.


---

Photobucket

-Älä viitsi isä! Minua ei todellakaan kiinnosta viettää tuon kanssa aikaa! Atso karjui metsän laidalla velipuolelleen Jukalle. Kusti oli itse luvannut, että van hän ja Atso viettäisivät viikon kahdestaan tutkien kiviä, eikä hän todellakaan ollut maininnut Jukan mukaantulosta. Asia oli ilmennyt hänelle vasta, kun Atso oli saapunut sovittuun lähtopaikkaan.

-Luuletko, että minä haluaisin olla sinun kanssasi? Naurettava ajatus. Luulisi, että sinun kaltaisellasi lellityllä pennulla olisi mahdollisuus mennä muuhun kuin pienipalkkaiseen työhön, Jukka tiuskaisi.

-Nyt hiljaa! Me lähdemme tällä kokoonpanolla, eikä muutoksia tule. Te kaksi tulette niin surkeasti toimeen, että nyt on korkea aika muuttaa asia. Eiköhän viikko tiiviissä, yhteisessä mökissä muuta asioita, Kusti puhui komentelevasti. Pojat siirsivät katseensa isäänsä.

-Minä en tule! Jukka huudahti.

-Kyllä tulet, et sinä muualta enää tet-paikkaa saa, Kusti totesi.

Photobucket

Hetken päästä Kusti lähti kulkemaan pitkin kohoavaa metsäreittiä, eikä Atson ja Jukan auttanut muu kuin lähteä seuraamaan. Jukka jäi tahallaan perälle. Häntä ärsytti, että isä halusi tunkea Atsoa joka paikkaan mukaan. Atso vilkuili maahan ja mietti, miten pieleen hänen ajatuksensa olivat menneet huikean jännästä metsäseikkailusta. Tulevasta viikosta tulisi ahdistava ja vastenmielinen. Kusti tiesi liiankin hyvin, miten huonosti pojat tulivat toimeen, mutta silti hän jaksoi kiusata lapsiaan niin! Matka eteni omalla painollaan, vaikka tunnelma olikin vaitonainen.

Photobucket

Muutaman kymmenen minuutin kuluttua kolmikko saapui pienen metsämökin eteen.

-Tämä on meidän tutkintaryhmämme tukikohta, Kusti selitti työntäessään avainta lukkoon. Ovi avautui, ja pojat silmäilivät hiukan epäileväisesti hämärän mökin sisustusta.

-Eihän tämä mitään luksusta ole, mutta kyllä täällä pystyy hyvin yöpymään, Kusti naurahti huomattuaan poikien järkyttyneet ilmeet. Atso naurahti kiusaantuneena ja otti pari askelta eteenpäin, mutta kapinoiva Jukka jäi tympääntyneenä seisomaan paikoilleen.

-Ihan totta iskä! Miksi sä puijasit meidät tähän? Jukka huudahti.

Photobucket

-En minä mitään puijannut. Te kumpikin kysyitte minulta tet-paikan saamisesta, ja halusin olla reilu molempia poikiani kohtaan. Teepä pikainen asenteenmuutos, tai kirjoitan tet-raporttiisi huonot arvostelut! Kusti ärsytti leikillään, mutta Jukka päätti varmuudeksi kuitenkin siirtyä muiden luo mökin sisäpuolelle.

-No niin, minä lähden käväisemään muun tutkijaryhmän kanssa luolan luona, ja te voitte jäädä tänne. Olen kerännyt pöydälle erilaisia kivistä kertovia kirjoja, voitte vaikka perehtyä niihin. Iltapäivällä vien teidät sitten käymään kaivoksella, Kusti saneli päivän ohjelman. Pojat nyökkäsivät isälleen, ja Atso otti heti yhden kirjan käteensä kuuliaisena.

-Hyvä, nähdään muutaman tunnin päästä, Kusti huikkasi ja asteli ulos mökistä.

Photobucket

Kustin lähdön jälkeen Atso asettui istumaan puiselle jakkaralle ja alkoi selailla kivikirjaa. Jukka sen sijaan nökötti paikoillaan seinään nojaten ja huokaili äänekkäästi. Hetken aikaa pojat vain uppoutuivat kumpikin omiin tekemisiinsä yrittäen unohtaa toistensa läsnäolon. Yllättäen Jukka kuitenkin puhkesi puhumaan:

-Mä kuvittelin, että tästä viikosta tulisi mielenkiintoinen ja että isän työpaikalla saisi kokea huimia seikkailuja. Mutta täällä me vaan joudutaan perehtymään joihinkin kivikirjoihin! Jukka tuhahti.

-Isähän sanoi, että me päästään myöhemmin kaivoksella käymään. Saat työstä enemmän irti kun olet perehtynyt sen teorian puoleenkin, Atso yritti saada Jukalle uusia näkökulmia, mutta toinen vain pyöritteli silmiään.

Photobucket

Atso huokaisi, Jukka oli melkein yhtä mahdoton kuin Benjamin: jos jokin asia ei miellyttänyt, ei siitä voinut edes yrittää löytää mitään positiivista ja päivä olisi pilalla. Atso siirsi katseensa takaisin kirjan pariin ja yritti sisäistää graniitista kertovan kappaleen sisältöä. Jukka naputteli tylsistyneenä lattiaa kengän kärjellään.

-Nyt mulle riitti tämä sisällä nököttäminen. Osaan mä yksinänikin paikkoja katella, Jukka tokaisi ja rynnisti ulos niin nopeasti, ettei Atso ehtinyt sanoa tilanteeseen juuta eikä jaata. Atso mietti, olisiko hänen pitänyt yrittää ylipuhua Jukka jäämään, mutta toisaalta hän saattoi nyt keskittyä paremmin kirjaan. Jos Jukka halusi hoitaa hommat omalla tavallaan, tehkööt niin.

Photobucket

Ei ehtinyt kulua montaakaan minuuttia Jukan lähdöstä, kun Atson korviin alkoi kantautua avunhuutoja. Hetken poika luuli kuulevansa harhoja, mutta huuto vain jatkui. Ja mikä pahinta - huutaja oli Jukka! Atso nousi paniikissa pystyyn ja alkoi kaivaa kännykkää taskustaan muistaen sitten Kustin kertoneen, ettei keskellä metsää ollut kenttää puhelimen tavoitettavaksi.

-Mä olen tulossa, koita kestää! Atso karjaisi takaisin alkaen vasta sitten miettimään, että mitä jos Jukka halusi vain pilailla hänen kustannuksellaan.

-Parempi se kai on kuitenkin käydä varmistamassa asia. Apua ei koskaan saa huutaa leikillään, ja luulisi Jukan tietävän sen, Atso mietti lähtiessään mökistä.

Photobucket

Atso suunnisti avunhuutojen perässä ja saapui lopulta jyrkän rotkon reunalle. Kauhukseen hän huomasi Jukan roikkumassa jyrkänteen reunalla!

-Vihdoinkin sä tulit, auta mut ylös! Jukka helpottui huomattuaan Atson ilmestyneen paikalle.

-Oliko nyt järkevää lähteä yksin tuntemattomaan maastoon? Atso paheksui toisen käytöstä.

-Hei nyt ei ehkä oo paras aika millekään luennolle, mun kädet väsyy ja ote lipeää kohta! Jukka ärähti peloissaan. Atsokin tajusi tilanteen olevan vakava, ja hän kiihdytti askeliaan.

Photobucket

Jukan voimat olivat kuitenkin rajalliset, ja poika lipesi otteestaan. Atso ojensi nopeasti kätensä, ja pojat tarttuivat tiukasti toistensa käsistä kiinni. Jukan koko paino oli Atson käsien varassa, eikä tämä tosiaan ollut varma, kuinka kauan jaksaisi pidellä Jukkaa.

-Mä en mitenkään pysty vetämään sinua ylös, Atso kertoi ja puri huultaan.

-Anna mun sitten mennä! Saatte olla iskän kanssa aivan kahdestaan, Jukka totesi uhrautuvasti.

-En... todellakaan, Atso tiuskaisi tuskissaan. 

Photobucket

Hetkessä Atso lipesi asemistaan, ja tasapaino tilanteen välillä katosi. Atso ja Jukka tipahtivat molemmat kallion huipulta. Pojat ehtivät karjaista kerran, eikä kumpikaan voinut olla miettimättä, olisiko tämä hetki viimeinen elossa vietetty aika.

Photobucket

Pudotus oli kuitenkin yllättävän lyhyt, ja pojat mätkähtivät kiviselle maalle puoliksi toistensa päälle. Atso tajusi olevansa elossa, ja hän oli vielä niin shokissa, ettei hän kunnolla kyennyt tuntemaan kipua.

-Anteeksi, mun ei pitänyt päästää irti, Atso pahoitteli.

-Sä yritit parhaasi. Minun takiani olemme nyt täällä jumissa, Jukka huokaisi. Atso yritti saada itsensä ylös, ja tutkaili paikkoja.

Photobucket

-Kallion seinät ovat niin tasaisia, ettemme pysty niitä pitkin kiipeämään. Meidän täytyy löytää ulos jotain toista kautta. Täällä on tunneli, Atso selitti. Hän oli jo konttaamassa tunneliin, kunnes huomasi Jukan jääneen istumaan paikoilleen.

-Mennän. En jätä sinua tänne yksin, Atso tokaisi kyllästyneesti. Aina Jukan perään sai katsoa.

-Mun jalkaan koskee, en mä voi tulla, Jukka piipitti hiljaa.

-Minun täytynee kantaa sinut. En tiedä, miten se onnistuu, mutta eiköhän jollain tavalla, Atso huokaisi.

Photobucket

Atso tuli Jukan luokse ja oli auttamassa tätä kävelemään, kunnes Jukka kielsi velipuoltaan auttamasta.

-Ei minun jalkaan satu. Mä... pelkään pimeää, Jukka kertoi hiljaa nolostuneena. Atso katsoi kummastuneena Jukkaa. Tämä aina esitti niin kovaa, mutta oli hänelläkin herkkä ja haavoittunut puoli.

-Ei hätää, et ole siellä yksin. Mennään yhdessä. Sä pystyt voittamaan pelkosi. Kyllä me löydetään ulos, Atso yritti sanella kaikenlaisia kannustimia lähtemään. Lopulta Jukka totesi hiljaa:

-No mennään sitten.

Photobucket

Atso lupautui kulkemaan edellä, ja Jukka seurasi häntä. Käytävä näytti pitkältä, ja loputtomalta, mutta Atso halusi uskoa ulospääsyn löytyvän, kunhan tarpeeksi vain yrittää. Niin pojat katosivat käytävän syvyyksiin, ja he hukkuivat pimeyteen.

Photobucket

Mitä pidemmälle pojat konttasivat, sitä pimeämmäksi onkalo muuttui. Atso vilkaisi aika ajoin taakseen nähdäkseen, että Jukka oli vielä mukana. Vähitellen pimeyteen tottui ja silmät erottivat eri teitä paremmin. Atso kulki vaistojensa varassa, ja hän yritti valita risteyskohdissa valoisamman näköisen tien. Jukka tärisi, ja häntä inhotti koko tilanne, mutta silti hän luotti Atsoon, joka periaatteessa oli hänen ainoa toivonsa. 

Photobucket

Lopulta aurinko sarasti luolan suuhun niin loisteliaasti, että pojat tiesivät olevansa lähellä selviämistä. Tie nousi ylöspäin, ja lopulta pojat olivat päässeet ulos.

-Tämä ei voi olla totta! Me selvisimme sittenkin! Jukka huokaisi onnellisena. Atso katsahti Jukkaan päin ja hymyili tälle. Tällaisen kokemuksen jälkeen kumpikin takuulla arvostaisivat enemmän pieniä asioita!

-Eiköhän lähdetä etsimään majaa. Jos me pääsimme tuolta ulos, löydämme takuulla majallekin, Atso huudahti voitonvarmana.

Photobucket

Atso oli jo lähtemässä, kunnes Jukka tarttui häntä kädestä pysäyttäen tämän.

-Haluan vain sanoa... Kiitos, että autoit minua. En olisi selvinnyt sieltä ulos ilman sinua, Jukka sanoi ystävällisesti ja hymyili aidosti iloista hymyä.

-Eipä tuossa mitään, Atso totesi.

-Ei kun ihan totta! Mä en tiennyt, että sä olet noin kiva tyyppi. Sain sinusta alunperinkin aivan väärän kuvan, Jukka selitti. Atso suorastaan liikuttui Jukan sanoista.

-Mäkin olen oppinut sinusta aivan uusia puolia tämän päivän aikana. Tämä tilanne taisi lähentää meitä, Atso tuumasi.

-Totta, mutta nyt lähdetään etsimään majaa. Isä antoi minulle tämän alueen kartan aamulla, ja se on nyt taskussani. Olen taitava suunnistamaan, ja olemme hetkessä majalla, Jukka kertoi. Yhdessä pojat lähtivät hyvillä mielin etsimään reittiä.

Photobucket

Pojat löysivät onnistuneesti takaisin mökille yhteistyötä tehden. Kustin tullessa myöhemmin paikalle ei hän ollut uskoa silmiään huomattuaan poikiensa rupattelevan sulassa sovussa keskenään.

-Moi iskä! Sori, ei me paljoa ehditty noihin kirjoihin perehtyä, kun alettiin jutustella mukavia, Atso kertoi Kustin nähdessään.

-Eipä mitään. Nyt voisimme kuitenkin lähteä käymään siellä kaivoksella, Kusti totesi hymyillen.

-Ymh, me voitais kyllä jättää se reissu väliin tältä päivältä. Mitä jos mieluummin jäätäisi tänne ja pelattaisiin vaikka korttia yhdessä? Jukka ehdotteli Atson nyökkäillessä. Pojat olivat jo kokeneet ihan tarpeeksi seikkailuja sen päivän aikana.

-Noh, eiköhän se sovi, vaikkei kortin pelaaminen luolien tutkijan työnkuvaa täysin vastaakaan, Kusti lupasi. Mies oli iloinen siitä, että pojat tuntuivat viimein tehneen sovinnon vihanpidossaan.


---


bRt8e.png
Eräänä iltana hiuksiaan harjatessaan Juulia kuuli kolahduksen makuuhuoneen ovelta. Peilin heijastuksen kautta hän näki, että tulija oli Veikko. Juulia käänsi katseensa mieheen, joka vilkuili varpaitaan hermostuneena.
-Mitä sinä täällä teet? Juulia kysäisi varautuneena. Aikoja sitten käydyn riidan jälkeen Veikko oli viettänyt yönsä yläkerran tyhjässä huoneessa, joten miehen yllättävä paikalle saapuminen oli hämmentävää.
-Haluaisin puhua kanssasi, jos se vain sopii, Veikko ilmoitti vakavana. Juulian mahassa muljahti ikävästi, sillä miehen olemus ei vaikuttanut kovin hyvältä. Heidän mykkäkoulunsa oli jatkunut jo pitkään, eikä kumpikaan ollut yrittänyt sopia.
ngws1.png
-Tietenkin sopii, Juulia sai sanotuksi. Häntä hermostutti miehen seura enemmän kuin heidän ensitapaamisellaan. Juulia kävi istumaan sängylle ja taputti vieressään olevaa tyhjää paikkaa Veikkoa varten, mutta mies asettui istumaan kauempana olevalla tuolille. Silloin Juulia alkoi olla varma, että Veikko oli tullut paikalle päättääkseen heidän avioliittonsa. Miehen ulkoinen olemus ei viitannut ollenkaan anteeksiantoon, vaan tämä oli enemmän vaivaantuneen oloinen. Juulia oli myöhemmin tajunnut toimineensa itse typerästi räyhätessään vauva-asiasta ja tehtyään abortin salaa. Hänen olisi pitänyt jutella asiasta miehensä kanssa, eihän Veikolla mitään telepaattisia kykyjä ollut. Juulia tuijotti edessään katseensa laskenutta Veikkoa.
qo9yp.png
Juulia lopetti ajattelun Veikon rykäistessä puhumisen merkiksi..
-Sain todella hyvän työtarjouksen Siniperästä muutama päivä sitten. Siellä kuulemma olisi kyvyilleni käyttöä, Veikko ilmoitti.
-Vau, aiotko hyväksyä tarjouksen? Juulia kysäisi.
-Itse asiassa papereissa on jo nimet ja työpaikka on minun. Olen jo katsellut vapaita asuntoja Siniperästä, Veikko paljasti. Juulian suu avautui hämmästyksestä.
-Eli nyt aiot seuraavaksi käyttää työn perässä muuttamista syynä, minkä takia meidän on erottava, Juulia kuiskasi itkuisena. Hän oli arvannut oikein.

iwzai.png
Myös Veikon suu avautui vaivaantuneesti, ja hänen silmänsä tuijottivat järkyttyneesti Juuliaa.
-Päinvastoin. Oikeastaan suunnittelin meidän kaikkien muuttavan Siniperään. En minä sentään vaimoani ja poikani niin pitkän välimatkan päähän jätä, Veikko totesi vakuuttavana.
-Tarkoitatko siis...? Juulia aloitti kysymyksen, johon Veikko lisäsi lopun:
-... että haluan yrittää kanssasi uudelleen. Kyllä. Olet niin uskomaton nainen, ettei sinusta voi päästää irti. Sitä paitsi jokainen tekee virheitä, eikä koko vauvahässäkkä ollut pelkästään sinun syytäsi. Olisin itsekin voinut toimia paremmin, Veikko puhui anteeksiantavasti.
aJfFQ.png
Juulia nousi sängyltä ja kiiruhti Veikon syliin. Miehen lämpimät ja turvalliset kädet kietoituivat taas Juulian ympärille. Vesi nousi Juulian silmiin, eikä nainen meinannut saada hymylle loppua.
-Tiedätkö: Unohdetaan menneet ja aloitetaan uusi elämä Siniperässä. Kunnioitetaan toisiamme ja pelastetaan suhteemme, Veikko sanoi lempeällä äänellä.
-Kiitos. Et tiedä, miten paljon halusin kuulla tuon, Juulia totesi.
xJkSc.png
Seuraavana aamuna Juulia ja Veikko kutsuivat koko perheen juttutuokiolle, jossa he kertoivat muuttosuunnitelmistaan. Jokainen perheenjäsen onnistui omalla tavallaan hahmottamaan paljon onnellisemman säväyksen Juulian ja Veikon välillä. Siitä huolimatta kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä. Jarno tiesi kavereidensa jäävän tähän kaupunkiin, mutta hän ei viitsinyt pilata vanhempiensa iloa omilla itsekkäillä vaatimuksillaan. Atso sen sijaan järjesti kunnon raivokohtauksen.
-Ei käy! Minä en halua muuttaa. Näkisin Benjaminin sen jälkeen hyvällä tuurilla vasta yliopistolla! Atso karjaisi.
VEBbg.png
-Kyllä sinä pari vuotta pärjäät ilman Benjaminiakin. Saat uusia ystäviä, Juulia kannusti rauhanomaisesti.
-En halua uusia kavereita! Haluan viettää aikaa Benjaminin kanssa! Atso murahti.
-Voitte jutella puhelimessa ja kirjoitella kirjeitä, Veikko ehdotti.
-Luuletko, että Benjamin rupeaisi kirjeitä kirjoittelemaan? Ei häntä semmoiset kiinnosta, Atso tiuskaisi. Salaa hän pelkäsi, että jos hän ei näkisi poikaa tarpeeksi usein, etsisi Benjamin muuta seuraa ja unohtaisi Atson kokonaan.
-Jään tänne. Muutan isän luokse, Atso vaati tiukkana.
-Sinä muutat meidän kanssamme. Älä viitsi käyttäytyä noin lapsellisesti! Olet kohta aikuinen mies, Juulia ärähti. Atso ärähti vielä kerran, minkä jälkeen hän kiiruhti omaan huoneeseensa.

---
FPL4LQn.png

Veikko ja Juulia olivat parhaillaan seuraamassa Siniperässä taloesittelyä.
-Tämä talo on viehättävä. Tästä tulisi meille oiva koti, Juulia huokaisi onnellisena. Vaikka talolla olikin kova kysyntä suuresta simlaumasta päätellen, tiesivät Veikko ja Juulia pystyvänsä tekemään parhaan tarjouksen Iloliemen suvun säästöillä.
-Täällä on tilaa lapsillemme. Kaupunki ja meri ovat lähellä. Hyvään kannattaa panostaa, Veikko totesi tyytyväisesti hymyillen.
VGqhMQc.png

Veikko katseli merimaisemaa mietteliäänä ja kulmat kurtussa.
-Mitä nyt? Et kai tullut katumapäälle tämän talon suhteen? Juulia varmisti.
-Ei, talossa ei ole mitään vikaa. Mietin Atsoa. Mikset anna hänen muuttaa Kustin luokse? Veikko kysäisi.
-Et jaksaisi! Olen saanut kuulla aiheesta tarpeeksi valitusta Atson suusta viime päivinä! Juulia karjaisi turhautuneena. Äänen korottaminen sai muutaman paikalla olevan simin katseet kääntymään Juulian päin paheksuvasti. Veikko pani tämän merkille ja siirtyi sivummalle kiskaisten Juulian mukaansa.
JSENJT7.png

-Miettisit nyt. Atsolla on lukiota jäljellä enää pari vuotta ennen ylioppilaaksi tulemista, joten onko järkeä näin loppuvaiheessa muutattaa häntä uuteen ympäristöön? Sitä paitsi Atsolla olisi Leutolaaksossa luotettava huoltaja, hänen oma isänsä, Veikko huomautti.
-Kusti ja Kusti, milloin sinäkin olet alkanut sitä ihannoimaan? Juulia tuhahti.
-En olekaan, mutta Atso rakastaa biologista isäänsä. Meidän on ajateltava lastemme parasta! Kysyisit asiaa edes Kustilta, Veikko suostutteli.
4oxR0ZR.png

-Miksi et arvosta päätöksiäni? Asiat tehdään nyt näin, eikä tästä enää keskustella, Juulia kivahti. Veikko yritti laittaa kätensä rauhoittavasti naisen olkapäälle, mutta Juulia irtautui toisen otteesta ja asteli kiinteistövälittäjän puheille.
-Olemme mieheni kanssa katselleet asuntoa ja haluaisimme ostaa tämän. Jos vain sopii, voisimme heti laitella nimiä papereihin, Juulia ilmoitti. Muutama asunnon ostoa harkitseva sim kiiruhti myös paikalle kuultuaan Juulian puheet, mutta heidän tarjouksensa eivät tulisi herättämään kiinteistövälittäjän kiinnostusta Juulian simoleonkasan rinnalla.

---

Photobucket

Muuttopäivä koitti lopulta. Ennen kuin Iloliemet rynnistivät taksin kyydissa Siniperään, oli heillä yksi välipysäkki matkassa. Juulia oli lopulta taipunut ajatukseen, että Atso saisi jäädä Kustin luo asumaan. Nainen oli tajunnut, että oli ollut ajatusta vastaan alun perinkin vain siksi, että hän halusi kostaa ex-miehelleen tämän petturuuden viemällä Atson pois häneltä. Veikko oli saanut hänet vakuutettua siitä, että Atso pärjäisi kyllä isänsä luona. Juulia kulki matkalaukkuja kantavan Atson kanssa kohti Kustin taloa, missä mies seisoikin ovella vastassa.

-Tervetuloa! Mukavaa, että tulit tällä kertaa pidemmälle vierailulle, Kusti iloitsi.

Photobucket

-Voit viedä tavarasi Jukan huoneeseen, Kusti kehotti Atsoa, ja poika lähtikin viimeiset hyvästit Juulialle sanottuaan sisälle. Ero muusta perheestä ei ollut Atsolle kovinkaan suuri pala, sillä hänen kaverinsa asuivat täällä. Muutenkin lähes täysi-ikäinen nuori mies nautti päästessään elämään itsenäisempää elämää. Juulia sen sijaan oli aivan murtunut lapsensa jättämisestä, eikä Kusti voinut olla ottamatta naista lohduttavaan halaukseen.

-Pidäthän Atsosta hyvää huolta? Juulia niiskaisi.

-Tietenkin. Älä ole huolissasi, pojastamme on kasvanut hieno mies, Kusti kannusti. Taksi tööttäsi torveaan, joten Juulian oli lähdettävä.


---


JGxkflN.png

Viikot olivat vierineet melkoisella mylläkällä pakkaamisessa ja muidenkin muuttotouhuja hoitaessa. Uusi talo oli vihdoin saatu kalustettua lähes kokonaan, ja vanha talo oltiin myyty kohtuullisella hinnalla. Vihdoin Iloliemien perhe seisoi viimeisten muuttolastiensa kanssa tulevan kodin edessä. Juulia ja Veikko saivat vain huokaista helpotuksesta, kun pahin sähellys muuton kanssa alkoi vihdoinkin olla takana päin. Hetken aikaa koko perhe vain tuijotti lumoutuneena uutta taloa, eikä kellään heistä tahtonut olla voimaa kiikuttaa mukana olevia tavaroita sisälle.

Insd49B.png

Yllättäen koko joukkio lähti lopulta kuitenkin katsomaan uutta taloa sisältäkin päin, ja siinä rytäkässä Jarno kompastui omiin jalkoihinsa. Kädessä ollut laatikko lennähti komeasti ilmassa, ja hetkessä koko sisältö oli levinnyt pihalle. Uuno vilkaisi taakseen ja kysäisi:

-Tarvitsetko apua?

-No en tietenkään, Jarno huokaisi ja murahti sarkastisesti.

-Hyvä, Uuno totesi kepeästi ja jatkoi matkaansa sisälle vilkuilemaan uutta taloa. Jarnon suu pongahti auki, ja hän jäi harmistuneena tuijottamaan isoisänsä perään.

-Jos Kaille tai ihan kelle tahansa muulle olisi käynyt näin, olisivat kaikki äkkiä juosseet auttamaan, Jarno mutisi ja alkoi viskomaan tavaroita takaisin laatikkoon.

vUseaeZ.png

Jarno tarttui johonkin paperiin ja oli jo rytistämässä sen lievittääkseen vihaansa, mutta sitten hän huomasi paperin ylänurkassa lukevan suurin kirjaimin "isyystesti". Jarno asetti lapun maahan, siristi silmiään ja veti kasvoilleen kummastuneen ilmeen. Jarno silmäili paperia ja hämmennyksekseen hän näki siinä mainittavan oman nimensä! Jarnoa ihmetytti, sillä hän oli aina tiennyt isänsä olevan Veikko. Miksi asia oli täytynyt varmistaa? Oliko asiassa jotain epäselvyyksiä? Jarno luki puoli-ymmärryksellään tekstiä, ja lopulta todettiin Veikon olevan Jarnon isä.

4ZdEoMV.png

-Jarno, mikä sinulla oikein kestää? Juulia totesi koppavasti ja astui ovelle katsomaan. Jarno nousi nopeasti ylös ja piilotti selkänsä taakse paperin. Jos vanhemmat eivät olleet kertoneet hänelle isyystestistä aiemmin, he eivät varmaan edes halunneet hänen tietävän siitä. Jokin palaneen käry paperissa haiskahti, ja Jarno halusi selvittää asian.

-Minä vain kompuroin. Saan nämä ihan kohta kasattua, Jarno kertoi syyllinen ilme kasvoillaan. Jarno koitti nostaa suupieliinsä pientä hymynpoikasta, jottei hän näyttäisi niin läpinäkyvältä.

-No hyvä. Me muut täällä jo katselemme taloa. Tule, kun ennätät, Juulia totesi ja katosi sisälle. Jarno huokaisi helpotuksesta. Muut saivat katsella taloa ihan rauhassa, mutta Jarno itse päätti jättää ihastelukierroksen tällä kertaa väliin.

Gww7VFm.png

Jarno kipusi portaat ylös ja suunnisti omaan huoneeseensa. Värityksen perusteella huonetta ei välttämättä heti osaisi yhdistää pojan huoneeksi, mutta Jarno itse kuitenkin viihtyi värimaailmassaan. Jarno asetti viimeiset mukanaan tuomansa tavarat sängyn päälle ja siirtyi sen jälkeen kirjoituspöytänsä ääreen. Poika otti isyystestipaperin käsiinsä ja asetti sen pöydälle. Paperi oli mennyt äskeisessä piilotteluhommassa vähän rynttyyn, mutta Jarno sai onneksi suoristettua pahimmat koiran korvat renoilta. Tummat kirjaimet valkoisella paperilla vilisivät Jarnon silmissä pojan lukiessa paperia yhä uudelleen ja uudelleen alusta loppuun. Jokaisen lukukerran jälkeen asiat tuntuivat menevän pahempaan solmuun.

ieK2qOq.png

Lopulta Jarno ei enää kestänyt ja sysäsi testipaperin lattialle. Väkisinkin mieleen palautui Petra-mummon viimeiset sanat tämän kuolinvuoteella. "Sinun isäsi ei ole Veikko", niin Petra oli sanonut. Aluksi Jarno oli pitänyt lausahdusta mitättömänä lääketokkuraisen vanhuksen puheena, mutta ehkä asioilla oli jokin yhteys. Ristiriita tuli kuitenkin vastaan heti siitä, että testin tuloksen mukaan Veikko oli hänen isänsä, toisin kuin mummo oli väittänyt. Jotain epäselvyyksiä isyydessä oli kuitenkin ollut, kun testien tekoon oli ylipäätään ryhdytty. Jokin sai kuitenkin pojan pitämään edesmenneen isoäitinsä sanoja varmenpana totuutena kuin kirjaimia paperilla. Petrahan oli aina pitänyt pojan puolia ja ollut tälle tärkein perheenjäsen, ei hän olisi keksinyt huvikseen niin vahvoja väitteitä. Jarnolla ei kuitenkaan ollut mitään tietoa, kuka toinen mahdollinen isäehdokas voisi olla.

BBoLqBj.png

Tietämättöminä Jarnon pähkäilyistä Juulia ja Veikko asettelivat viimeisten kassien sisältöjä paikoilleen.

-Puuh, vihdoinkin tämä muuttohässäkkä alkaa olla lopuillaan, Juulia huokaisi työntäessään lipaston kaappia kiinni. Naisen katse jäi lepäämään vihreälle seinälle. Hän oli tottunut edellisessä kodissaan puna-oranssiin huoneeseen niin kovin, että uuteen väriin tottuminen veisi varmasti oman aikansa. Juulia päätti kuitenkin karistaa ajatuksensa pois vanhasta kodistaan ja elämästään, nyt alkaisi uusi elämä Siniperässä! Lähistöllä Veikko puuhasteli perheen nuorimmaisen, Jounin kanssa. Pikkumies olisi opetettava kävelemään.

E2BXyAU.png

Juulia hyppeli sängyn luo ja loikkasi sen päälle siten, että ihan patjan jouset hytkyivät. Uusi patja tuntui kimmoisalta ja pehmeältä. Uuden talon unista tulisi taatusti taivaallisia! Juulia vilkuili isän ja pojan touhuja. Aina kun Veikko irrotti otteensa Jounista, pyllähti tämä maahan. Lopulta poika sai tarpeekseen, ja hän lähti isäänsä kävelyoppeja pakoon Juuliaa päin. Juulia liikuttui poikansa teosta. Hän itse oli laiminlyönyt Jounin hoitamista ensi vuosista, mutta nyt lapsi tuli häntä päin ja hymyili suloista hymyä.

-Heh, ehkä meidän pitäisi opetella kävelemistä joskus myöhemmin. Taitaa Jouni haluta viettää enemmän aikaa äidin kuin isän kanssa. Hän ei ujostele sinua enää yhtään, Veikko puhui hymyillen. Juulia nosti Jounin viereensä makaamaan ja sanoi pojalle:

-Kiitos, että olet valmis antamaan minulle uuden mahdollisuuden.

Veikko saapui vaimonsa ja kuopuksensa viereen hymyilemään. Veikko ei kunnioittanut Juulian aborttia, mutta viime aikoina hän oli ymmärtänyt syyt, miksi Juulia oli siihen ryhtynyt. Uuteen taloon muuttaminen oli suonut mahdollisuuden muutokseen. Kolmikko olisi ollut varmasti ties kuinka pitkään toistensa seurana, ellei Uuno olisi huutanut alakerrasta uusien naapureiden saapuneen tervehtimään Iloliemiä.

Nhaan2w.png

Vaikka Juulia ja Veikko olisivatkin mielellään jääneet viettämään onnellisia hetkiä perheen nuorimmaisen kanssa, halusivat he luoda hyvän kuvan naapureihin. Juulia päätti tervehtiä Ruusaa ja tämän miestä Jania. Uuno puolestaan meni jututtamaan hiukan vanhahkoa Titta-rouvaa, joka kertoi ylläpitävänsä puutarhakerhoa. Uuno jäi innoissaan puhelemaan naisen kanssa uudesta puutarhainnostuksestaan. Veikko puolestaan kätteli Theodoria.

5yNut1p.png

Juulia meni nopeasti tekemään ruokaa vieraille, mutta jääkaappi oli melko vajaa. Juulia valmisti koko porukalle lihavoileipiä, ja hän jakoi pöydän täyteen leipiä.

-Olen pahoillani, että syötän teille näin tavanomaista ruokaa. Emme ole vielä ehtineet käymään kaupassa, ja tein jotain, minkä ainekset jääkaapissa oli, Juulia selitti vaivaantuneena. Hän olisi mielellään leiponut herkkuruokaa ja hurmannut saman tien kaikki naapurit taidoillaan. Juuliasta oli noloa tarjota vain leipiä.

-Niin, tavallisesti tämä meidän Juulia kokkaa sellaista herkkua, että ihan koko talonväki ja naapurit saavat kokea makuelämyksiä, Veikko kertoi katsoen Juuliaan päin.

-Nämä ovat varmasti hyviä, juuri uima-altaassa pulikoinut Titta vakuutteli.

inTK52J.png

Uuno päätti ottaa puheenaiheeksi sen, mikä hänellä oli jatkuvasti mielessä: raha oli mammonatavoitteiselle papalle yhä kaikki kaikessa, vaikka Uuno oli eläkkeelle siirtynyt. Vanhus selasi usein "huvikseen" lehden vapaat työpaikat läpi ja huokaili raskaasti. Mielellään Uuno olisi halunnut olla kiinni bisneksissään, mutta minkäs sille mahtoi, ettei hänen kaltaistaan vanhusta halunnut palkata kukaan.

-Täällä Siniperässä on toisenlaisiakin työnmuotoja kuin perinteinen uran valitseminen. Täällä on mahdollista perustaa omia yrityksiä, Jan kertoi Siniperän käytännöistä Uunon nyökkäillessä kiinnostuneena.

-Oh, minähän voisin alkaa kauppaamaan kasvattamiani kasviksia! Uuno innostui heti. Olihan hän aina tiennyt, että puutarhanhoito olisi tuottavaa puuhaa!

-Ai olette kasveista kiinnostunut? Liittykää ihmeessä puutarhakerhoomme, jolloin saatte halvemmalla siemeniä, Titta intoili ja Uuno lupasi harkita asiaa.

MB86UAM.png

Lounaan jälkeen Veikko jäi keräämään astioita pöydästä. Vanhassa kodissa heillä oli ollut palkattuna siivooja, mutta hyvin putsaustaidot olivat yhä hallussa Veikollakin. Juulia puolestaan kävi hakemassa Jounin syöttämistä varten keittiöön ja ojensi pojalle tuttipullon. Taaperon jäädessä imeskelemään pulloa, kääntyi Juulia Veikon puoleen.

-Onkohan tuo yrityshömpötys sopivaa Uunolle? Vastahan Petrakin kuoli ja nyt itsepäinen isäni suunnittelee jo yrityksen perustamista, Juulia päivitteli hiukan huolissaan.

-En ole vanhusasiantuntija samalla tavalla kuin vauvojen, mutta sinuna en olisi huolissani. Uunolle rahantienaaminen tuntuu olevan tärkeää, ja saapa vanhus jotain sisältöä arkeensa, Veikko pohdiskeli.

1KxCMic.png

Juulia siirtyi ikkunan viereen eikä voinut olla naurahtamatta huomattuaan Uunoa työntouhussa uudella kasvimaalla. Uunolla oli jäänyt säästöön vanhoja siemeniä muutossa, joten ainakaan vielä hän ei ollut päättänyt liittyä Titan ylläpitämään puutarhakerhoon. Veikkokin tuli Juulian seuraksi ikkunan ääreen ja kietoi kätensä naisen ympärille. Juulia hykerteli tyytyväisenä puolisonsa otteessa.

-Taidat olla oikeassa, ei Uunolla ole mitään hätää. Hän pääsee taas elementtiinsä, kun alkaa tienaamaan simoleoneja, Juulia totesi. Kaksikko olisi voinut jäädä tuijottamaan Uunon aherrusta pidemmäksikin aikaa, ellei paikalla ollut Jouni olisi alkanut kitistä väsymystään.

-Jaahas, taitaa olla päiväunien aika, Veikko päätteli ja lähti kiikuttamaan taaperoa makuuhuonetta kohti.

Illalla Ilolienten perhe valmistautui ensimmäiseen yöhön uudessa kodissa. Juulia ja Veikko koittivat saada Jounia unille, mutta poika olisi mieluummin jatkanut vielä leikkejä uusilla leluillaan.

-Saat jatkaa leikkejä huomenna, Juulia lupaili, mutta Jouni ei suostunut asettumaan kehtoon pitkäkseen.

-Jouni saattaa vierastaa uutta ympäristöä, Veikko arveli.

-Nukkuihan hän päiväunetkin niin tyytyväisenä, Juulia tokaisi.

-Illalla on eri juttu, koska on pimeämpää. Ja kuka tietää, millaisia mörköjä tässä talossa asustaa, Veikko puheli salaperäisesti ja tökkäsi Juulia leikillään selkään.

-Hyi, lopeta! Juulia kirkaisi Veikon naureskellessa.

-Minä käyn katsomassa, miten muiden yöpuulleasettuminen sujuu, Veikko ilmoitti äkkiä.

Veikko huomasi himmeän valon kajastavan Kain huoneen oven alta saapuessaan pojan huoneelle.

-No niin, valot sammuksiin ja nukkumaan, Veikko määräsi astuessaan ovesta sisään. Kai näytti säikähtäneeltä ja yllätetyltä. Hän oli ollut leikkimässä nallellaan, mutta nousi ylös Veikon saapuessa paikalle.

-Onko jokin hullusti? Veikko kysyi huomattuaan pojan kasvoilla surkean ilmeen.

-No... Jännittää huominen ja uuteen kouluun meneminen. Miksen saisi olla kotona, niin kuin tänäänkin? Kai aneli.

-Opettajat eivät katso poissaoloja hyvällä. Turhaan sinä pelkäät, uusi koulusi on varmasti kiva paikka ja saat kavereita, Veikko vakuutteli, mutta Kai näytti yhä epäilevältä.

-Minäpä luen sinulle sadun. Tiedän juuri yhden sopivan tähän hetkeen, Veikko tuumaisi ja kaappasi Kain satukirjan pöydältä.

-Saako nallekin tulla kuuntelemaan? Kai kysyi kantaen nallea käsissään.

-Toki, Veikko huudahti ja Kai istahti lattialle.

-Olipa kerran pieni nallepoika, joka pelkäsi kouluun menemistä, Veikko aloitti.

-Onko se vähän saman tapaisessa tilanteessa kuin minä nyt? Kai kysäisi väliin. Veikko nyökkäsi pienesti ja jatkoi sadun lukemista. Lopulta nallepoika oli saanut koulusta uusia ystäviä, ja se pärjäsi koulutyöskentelyssäkin hyvin.

-Nyt minulla on paljon levollisempi olo. Menen mielelläni nukkumaan ja herään pirteänä kouluun, Kai sanoi.

-Se on hyvä kuulla. Nuku hyvin, Veikko toivotteli ja poistui huoneesta.

Jarno istui uni-asussaan sängyllään ja kuunteli, miten Veikko sulki Jarnon huoneen vieressä sijaitsevan Kain huoneen oven ja käveli käytävää pitkin takaisin vanhempien makuuhuoneeseen. Jarno tuhahti kateellisena pikkuveljen saamasta huomiosta, olisi Jarnokin mielellään kuullut hyvän yön toivotuksia, mutta ei väkisin. Pojan katse kiinnittyi työpöydällä olevaan testipaperiin, ja silloin Jarno alkoi yhdistellä mielessään asioita. Veikon huomio oli tuntunut aina olevan eniten nuorimmissa pojissa, Kaissa ja Jounissa. Jättikö mies tahallaan Jarnon vähemmälle, vai johtuisiko toisten lellintä siitä, ettei Jarno välttämättä olisikaan Veikon biologinen lapsi? Ajatus kauhistutti poikaa jollain tapaa, ja hän sysäsi sen mielestään asettuessaan peiton alle. Vielä ei olisi syytä tehdä liian hätiköityjä päätöksiä, ensin tarvittaisiin faktoja ja todisteita lisää.


Lopuksi vielä Iloliemien uuden talon esittely:

Piha

Parveke

Eteinen

Keittiö

Alakerran vessa

Olohuone

Yläkerran käytävä.

Yläkerran vessa

Uunon huone

Jarnon huone

Kain huone (tulevaisuudessa myös Jounin huone)

Juulian ja Veikon makuuhuone


Semmoista. .-) Nyt yritän saada osia ahkerammin ja nopeammin tehtyä, tympii nämä parin kuukauden päivitysvälit. Onneksi olette jaksavaisia ja kärsivällisiä lukijoita. .-) Koeviikko onneksi lähenee loppuaan, mutta sitä seuraavat melko pian nuo kevään yo-kirjoitukset, äidinkielen tekstitaidon koe on jo ensi perjantaina. .-s Mutta sen jälkeen on onneksi väliä seuraaviin kokeisiin. .-) Yh, olen viettänyt jo pari simssitöntä viikonloppua kokeiden takia, onneksi pian pääsee taas pelaamaan. .-) Sitten minulla olisi pieni ongelma pelissäni, ja toivoisin, että joku osaisi auttaa:


Y8Ywu2E.jpg


Lumipeitteen kanssa tuli ongelmia asennettuani Bisnes-kokoelman, joka sisältää Kauppa auki -lisärin ja H&M ja Kyökki - kylppäri-kamasetit. Lumi ei ilmesty pelattavalle tontille. Öisin tontin maahan tulee ns. vajaa lumipeite. Kun lumisade lakkaa, tonttia ympäröivä lumi menee siniseksi. Koitin ladata pelipäivitystä, mutta Bisnes-pakettiin ei ollut sellaista, eikä Vuodenaikojen päivitys ratkaissut ongelmaa. Asetuksissa näkyy, että lumipeite on pois päältä, mutta en saa laittaa sitä päälle, vaikka laskisin muita grafiikoita. Vanhassa koneessanikaan lumipeite-asetus ei ollut päällä, mutta sinne ilmestyi silti jonkinlainen lumipeite sen oikean tilalle. Onko kellään mitään ideoita lumipeiteongelman korjaamikseksi? Lumi on yksi Vuodenajat-lisärin parhaita ominaisuuksia, ja olisi sääli tehdä peli kokonaan talvettomaksi. .-/ 


No juu, laittakaa kommenttia ja mahdollisia neuvoja tulemaan. .-) Minun pitänee vielä kerrata meioosia maanantain koetta varten.. Kommenttien vastauksia ette enää joudukaan odottamaan seuraavaan osaan asti, sillä vuodatus on säätänyt ominaisuuden, jossa pystyy vastaamaan tiettyyn kommenttiin. Koitan vastailla aina, kun ehdin. .-)