Osassa kesti, kiitos Vuodatuksen lähes koko heinäkuun kestäneen huoltokatkoksen. Vuodatuksen sekoilu hävitti myös muutaman ensimmäisen osan kuvat, jotka pitäisi joskus jaksaa laittaa takaisin. Mutta alan vähitellen selvitä tästä vuodatuksen aiheuttamasta mielipahasta. .-) Olen aika hyvin saanut kuvailtua jo seuraavaa osaa, joten toivottavasti sen kirjoitus ei vie kauaa, ja saisin senkin ulos. .-) Mutta nyt lopetan turhat löpinät, minulla olisi vielä muutakin tärkeää tekemistä tänä iltana (yönä) kuin tämä osan julkaisu. 

VASTAUKSET EDELLISEN OSAN KOMMENTTEIHIN

Volarea kirjoitti:
Hyvä osa!
Mukavaa, että Uuno pääsee näkemään rakkaan Jennansa.
Toivottavasti Kusti saa tietää Jarmosta, minusta hänellä olisi oikeus siihen. Tässä taidetaan taas rakentaa jotain Iloliemimäisiä juonikuvioita, vai kuinka? (;
Atso ja Benjamin on söpöt kaverukset, kirjoitit heidän leikeistään & yökyläilystään ihanan aidosti!
Jatkoa jään jälleen odottelemaan. :)
 
Volarea kirjoitti:
ps. Olisiko mahdollista saada nämä osailmoitukset Maalaistyttö Maailmalla -blogin sijaan RKC Piipariseen? :)
 
Vastaus: Totta, on mukavaa, että Uuno pääsee Jennaa tapaamaan. .-) Kustilla tosiaan olisi oikeus tietää lapsestaan, mutta Juulia ja Veikko katsovat Kustin turmelleen isyytensä teoillaan. Täytyy katsoa, mitä keksin simieni pään menoksi. .-D Mukavaa, että tykkäsit Atso & Benjamin -kohdasta. .-) Olen päättänyt, että ihan aijan nopeutus -keinona ilmoitan osasta siihen osoitteeseen, jonka kommentoija on laittanut osoiteluukkuun. Lisäksi en varmaankaan edes muista kaikkien lukijoideni blogeja tai niiden osoitteita, enkä halua aiheuttaa itselleni lisähidasteita, kun aika tuntuu muutenkin kiitävän. .-D


 
Jellu kirjoitti:
Voooi, söpöä! Uuno ja Roosa sai sovinnon aikaiseksi.
Tosi söpö osa :3
 
Vastaus: Jep, Roosan ja Uunon välirauhaa on odotettu! .-D Söpöstely on kivaa! Ihanaa, että osani oli mielestäsi söpö. .->


 
Lumikristalli kirjoitti:
Hyvä osa! Atsosta tulee melkoinen hurmuri ja Jarno varmaan tulee perässä. Mukavaa,että Uuno näkee Jennan ja sai sovinnon Roosan kannsa. 
Benjaminkin kasavanu hirveästi ja hauskaa että he tulevat hyvin toimeen Atson kanssa.
Jatkoa.
 
Vastaus: Jep, Atso ja Jarno ovat ihania! Niin, Uunon harteilta putoaa varmaan iso lasti saadessaan sovun aikaan Roosan kanssa, ja Jennankin Uuno pääsee pian tapaamaan. .-) Jep, Benjamin ja Atso ovat suunnilleen yhtä vanhoja, ja Juulian ja Roosan kaveruuden takia pojatkin varmaan ovat tutustuneet. .-)


 
Napu kirjoitti:
"Hauskanpito jatkui myöhään iltaan asti. Pojat olivat iltatoimien jälkeen keksineet leikkiä tyynysotaa, eivätkä hilpeältä kijunnaltaan huomanneet Eerikin ilmestymistä ovelle.
-No niin pojat, laittakaapa ne tyynyt omille paikoilleen ja käykää nukkumaan. Kello on jo paljon, ja tuo teidän metelinne kuuluu alakertaan asti, Benjamin luennoi." Tuossa on varmasti tullut pieni kirjoitusvirhe, tarkoitit varmasti Eerikiä kohdassa "Benjamin luennoi." Eipä tuosta mitään, sattuuhan sitä :)
Ihania noi pojat Atso ja Benjamin! Hienoa, että Juuliakin voi poikansa avulla pitää tiiviisti yhteyttää Roosaan :) Odotan mielenkiinnolla minkä näköinen Jarnosta tulee! Toivottavasti Uuno ja Roosa saavat vihdoin sotakirveensä haudattua Alismaassa käynnin myötä :)
Ihana osa, jatkoa ♥
 
Vastaus: Oho, voi nolo. .-D Noo, ei ole eka kerta, kun sekoan henkilöissä, hienoa, että olit tarkkana! .-) Mukavaa, että pidit lapsosista, aika ihania he ovatkin. .-) Totta, vanhemmillekin kätevää. .-D Eivätköhän Jarnon piirteet tule tässä seuraavassa osassa esiin. ,-) Olisi tosiaan hyvä, että Uuno ja Roosa saisivat välinsä selviksi. .-)

 
 
Saga kirjoitti:
Awws tätä tunteenpurkausta ♥ Kirjotat niin hienosti että itkettää :) Hienoa että Uuno pääsee näkemään Jennan ennen kuin hyppää ajasta ikuisuuteen! (hope so) Ja toivottavasti Kusti ei tajua olevansa Jarnon isä ja ala vaatia poikaa itselleen tai jotain! Veikko on kyllä niin söpö. Eikös Veikko ole teini npc? Haluan hänet mun perheeseen >:D ♥
 
Vastaus: Hienoa kuulla, että olen onnistunut kirjoittamaan tunteita herättävällä tavalla. .-3 Uunolle olisi tosiaan oikea lottovoitto päästä tapaamaan Jennaansa, toivottavasti kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. .--) Olisi varmaan tosiaan parempi, jos Kusti ei tajuaisi olevansa Jarnon isä, ties mitä mies keksisi suutuspäissään, jos tajuaisi Ilolienten salanneen asian. Juup, Veikko on yksi Leutolaakson valmisteineistä. .-) Ei muuta kuin metsästämään häntä. .-D

 
 
Ezme kirjoitti:
Olipa ihanan rauhallinen ja perhekeskeinen osa!
Veikko on todella ihana ja huomaavainen mies. Mahtavaa, kun hän hoitaa molempia poikia kuin omiaan, vaikka Atso ja Jarno ovatkin Kustin.
Uskon, että olet suunnitellut jonkilaisen hienon juonenkäänteen taas, niin että Kusti saa tietää, että Jarno onkin hänen poikansa. Toivottavasti siitä ei seuraa mitään kamalaa!
Atso oli aivan yli suloinen taapero niin luonteeltaan, kuin ulkonäöltäänkin :) Tuli sellainen Aww-kohtaus, kun luin ja katselin tätä kuvaa -> http://i.imgur.com/xAR4J.png. Oli varmaankin lempikuvani tässä osassa :)
Kunpa Jarnokin olisi yhtä suloinen tai suloisempi, jos vain voisi enää olla. On myös kiva, kun Atso viettää aikaa Benjaminin kanssa. Pidin siitä yökyläily kohtauksesta aivan älyttömän paljon. Niin hienosti ja aidon tuntuisesti olit kaikki tapahtumat kertonut. Harmi vaan, kun Benjamin ei voinut tulla iloliemille kyläilemään Uunon takia :( No, ehkä se Uuno Alismaassa käynnin jälkeen antaa Benjaminin ja Roosan kyläillä heillä useammin :)
Jatkoa odottelen jo innolla!
 
Vastaus: Juups, jotenkin minusta lasten vauva-lapsiajat kuuluu olla rauhallisia, ja ongelmia koituu vasta myöhemmin. .-D Mahtia tosiaan Veikon asenne Kustin lapsiin, hän vaan on niin lapsirakas. .-3 Toivotaan, ettei Kusti aiheuta harmeja Iloliemille, mutta katsotaan nyt. .-D Atso on nyt monia hurmannut, uskallankohan hankittaa Veikolle ja Juulialle lapsia, kun Atsoa ihkutetaan näin innolla. .-D Luulen meinaan, että Veikon fanit ihastuvat Veikko-vauvoihin. .-D Mukavaa, että pidit Atso & Bansku -kuvasta, omasta mielestänikin aika onnistunut otos. .-D Jarnon naamapiirteet selviävät piakoin. ,-> Mukavaa, että yökyäily-kohtaus miellytti, poitsut ovat kyllä aika hauskoja yhdessä. .-D Jep, Uuno taas ilonpilaajana kieltää Benjaminin vierailut Iloliemillä, pöh. .-P Toivotaan, että Alismaavierailu rauhoittaa tilannetta. .-)
 
 
Kirppuli kirjoitti:
Hieno osa!
Todella hienosti toteutettu toi yökylä-kohtaus!
Lempikuvani oli se, kun Atso (ihana persoonallinen nimi) sanoi: Sä olet mun paras kaveri. Nuku hyvin.
Oli jotenkin herttaista.
En malta odottaa jatkoa, niin "jännittävään" kohtaan jätit tämä.
 
Vastaus: Kiva, että tykkäsit. .-) Minäkin pidin yökylä-kohtauksesta, tuli ihan lapsuuden yökyläilyt mieleen! .-D Jep, Atso on kiva nimi! Kivaa, että lempikuviakin löytyy. .-) Hyvä, että jännitystäkin riittää! .->

 
 
vupii kirjoitti:
Mä tiesin Veikon olevan täydellinen mies Julialle, pari on kyllä niin suloinen ja kaikki lapsetkin on sööttejä:) 
Mukavaa, että Atsolla on paras kaveri ja ihanasti olit kertonut poikien jutuista :) 
Oikein ihanan mukava osa ja jännään kohtaan jätit !
 
Vastaus: Ihii, Juulialla ja Veikolla tosiaan on kahden salaman yhteensopivuus, että ihan oikeassa olet. .-) Uh, niimpä, lapsukaiset ovat Iloliemillä hyvin suloisia! <3 Jep, mukavaa, että Atso ja Benjamin syntyivät niin samaan aikaan, ja kaveri-äitien ansiosta myös lapset ystävystyivät. .-) Kiva, että mielenkiintosi pysyy yllä! .->
 
 
 
Jade Essence kirjoitti:
Ja Atso päästettiin söpöilemään heti alussa♥ Hienoa että Veikkokin huolehtii pojusta, vaikkei tämä biologisesti hänen olekaan. Odotan kyllä innolla Juulian toista (ellei sitten myös kolmatta?) pikkuista. 
Vain yksi lapsi sieltä näköjään tulikin, pikku-Jarno on oikein suloinen pallero. Lapseksi kasvaneesta Atsosta tulikin jo nuorena aika komean ja aikuismaisen näköinen. Pojan huonekin sisustettu hauskasti sävy sävyyn. 
Roosan pieni kahvila on kyllä nätin ja kodikkaan näköinen. Pidän himmeän vihreistä tapeteista :) Ja hyvä kun Roosa ja Juulia voivat jutella noinkin avoimesti peheistään. Ja pojat näyttävät olevan kovinkin hyvissä väleissä keskenään. Roosan suunnitelma kuulostaa hyvältä, Uunon luulisi kyllä leppyvän ainakin hieman :) 
Niitä lempikuviani osasta:
http://i.imgur.com/Jd3po.png
http://i.imgur.com/BiZEQ.png
http://i.imgur.com/XhCK1.png
Ja Queenia osamusana, tykkään ;D Klassikot toimii lähes aina<3 Mutta hauska oli taas lukea Iloliemiä ;D
 
Vastaus: Atso on niin kova söpöstelemään, että nam nam! <3 Niinpä, Veikko tykkää niin paljon lapsista, että hän hoitaa ihan ketä vaan kuin omanaan. .-) Ah, Jarnokin on tosiaan ihana vauva! <3 Minustakin Atso näyttää tosi komealta lapselta. .-D Kiva, että tykkäsit huoneesta! Aloitin sisustamisen ostamalla sen pelin, jossa on monta väriä, ja siihen aloin sitten kerätä kaikkea samansävyistä. .-) Kiva, että tykkäät myös Roosan kahvilasta! <3 Hyvä juttu, että satuin laittamaan juuri kyseiset tapetit. .-) Roosan ja Juulian välinen ystävyys on kyllä ihanteellinen, kun voi puhua toiselle lähes kaikesta. .-) Jep, onneksi Roosa jaksaa mietiskellä asioita Uunonkin iloksi! Kivaa, että lempikuvia löytyi osasta. .-) Hienoa, että musiikki oli mieluinen! Minulla oli kovia vaikeuksia musiikin kanssa, ja tuollainen ystävyyslaulu sitten löytyi ja pelasti pulani. .-)
 
 
Xerlian kirjoitti:
Huihuihui, taas osa enkä ole lukenut : ( Toivottavasti Uuno nyt viimeinkin jättää Roosan rauhaan, ja antaa myös Atson leikkiä Benjaminin kanssa. Näyttää muuten siltä, kuin Roosa olisi raskaana? : D 4 ja 5 kuvassa alhaalta katsottuna siis. Roosalla on varsin suloinen kahvila : ) Toivottavasti Kusti ei saa tietää mitään Jarnosta. Tulee muuten mieleen Jarnosta se euron juusto mainos : DD Vai oliko sen miehen nimi Jarmo.. En mie muista : D En malta odottaa Veikon ja Juulian lasta. Mutta hei jatkoa pian! : )
 
Vastaus: Ei näitä osia ole mitään kiirettä lukea, eikä siitä tarvitse ottaa paineita. .-) En ollenkaan pahastu, jos joskus lukeminen viivästyisikin. .-) Katsotaan, mitä olen vielä keksinyt Uunon ja Roosan päiden menoksi. .-D Kyllä, Roosa on siinä kuvassa raskaana, hienosti huomattu! .-) Roosan mekko laihentaa, mutta mahakävely sentään todistaa. .-D Kiva, että tykkäät Roosan kahvilasta. .-) Jes, kiva lukea vaihteeksi toive, kumpa Kusti ei saisi tietää mitään Jarnosta, kun suurin osa on toisella kannalla. .-D Minullekin tulee Jarnosta mieleen euron juusto -mainokset! .-D Sen miehen nimi tosiaan oli Jarmo, mutta nimet ovat niin samankaltaisia. .-D
 
 
 
Windolyn kirjoitti:
Oi, lisää vauvoja! Ihanan suloinen tuo Juulian ja Veikon onni <3 Saapa nähdä tuleeko se Jenna sieltä takaisin, edes käymään, ja miten Uuno reagoi jos tulee tai ei tule. Voi olla "papalla" joka tapauksessa ikäviä yllätyksiä edessä =D
Ihan aurinkoinen osa joka tapauksessa!
 
Vastaus: Jep, vauvoja pukkaa. .-D Juulialla ja Veikolla menee tosiaan hyvin. .-3 Seuraavassa osassa nähdäänkin Jennan reaktio. ,-> 

 
 
Tohya kirjoitti:
Veikko ja Juulia ovat kyllä söpö pari yhdessä :) Vielä kun Veikko huolehtii pojista, vaikke niiden biologinen isä olekaan.
Atso ja Benjamin ovat suloisia yhdessä .
Uunokin sai mahdollisuuden päästä tapaamaan Jennaa, taitaa pappa odottaa kovasti tapaamista :D
Jatkoa odotan
 
Vastaus: Veikko on tosiaan Juulialle unelmamies, kun kohtelee Atsoa ja Jarnoakin kuin omina lapsinaan. .-) Pojat ovat kyllä ihanat kaverukset. .--) Ja Uuno-pappa on kyllä innoissaan. .-D

 
 
♥Viviuu//Moona kirjoitti:
Ooh miten hyvin sie osaat tehdä tarinaa *o* Tykkään varsinkin noista taustalla olevista pikkuesineistä kuten tyynyistä, kasveista yms tavarosita ;> 
Käytkö arvostelee miun Sims tarinan? 
http://lifeofnewrock.blogspot.fi/
 
Vastaus: Kiitos! .-) Mukava kuulla, että olet kurkkinut kuvien taustoillekin ja tehnyt huomioita sieltä käsin. .-) Voin toki arvostella tarinasi, mutten välttämättä ihan heti kerkeä. .-/ Toivottavasti jaksat odottaa. .-)
 
 
 
Aamutähti kirjoitti:
Atso kyllä osaa olla supersuloinen lapsi! Vaikka hänellä olisikin tuo hieman "rajupiirteinen" Kustin kasvomalli, hänen vuorosanansa ja yleinen kuva päivien touhuista, oppimisesta ja leikistä tekevät pojasta niin mahdottoman söötin!<333 Varsinkin pilkkujen vertailu koiran kanssa, naws! :3 Siitä vielä ylivoimainen lempikuvakin:
http://i.imgur.com/xAR4J.png
Yökyläily oli todella aivan ihana kohtaus, Atso tosin olisi varmaan tahtonut vielä valvoa salaa mutta Ben olikin jo nukahtanut :) Oi, Roosallahan on kahvila! ♥ Ihan mahtava liikeyritys, mä en itse ikinä tajua, miten kahviloissa tai ravintoloissa tarjoillaan, olen enemmänkin tutustunut vain esineiden myyntiin.. Täytyypä kokeilla, kiitos muuten vinkistä! ;---)
Roosan idea on myös jotenkin lämminsydäminen, jospa tämä saisi Uunon kanssa välinsä selviksi, kun tarjoaa vanhalle herralle mahdollisuuden tavata Jennaa<3 
Toivoisin myös, että Juulia tosiaan saisi edes yhden naperon Veikonkin kanssa, ettei mies tunne ajan kuluttua itseään vain hyväksi käytetyksi sijaisisäksi, kun tällä olisi omakin lapsi. =)
Jatkoa odotellaan, ja kiitos hyvästä osasta! (-----:
 
Vastaus: Mukavaa, että pidät Atsosta! Hienoa, ettet pidä pelkkää ulkonäköä suloisuuden mittarina, vaan otat Atson tekemiset enemmän huomioon! .--) Hihii, pilkkujenvertailukuva on kyllä minustakin kiva. .-D Mukavaa myös, että yökyläilykohtaus oli mieleesi. .--) Atso taisi tosiaan olla parempi valvomaan kuin Benjamin. .-D Juuh, Roosa päätti perehtyä ravontola-alaan kahvilan merkeissä. .-) Minulla ei kauppa-aukia ole, joten Roosan kahvila ei tavallaan edes ole yritys, vaan hän jakelee ilmaisruokaa ohikulkijoille. .-D Mutta kannattaa varmaan kokeilla kahvilan tekemistä, itse tein kaverin simssiin hampurilaispaikan, kun hänellä tuo lisäri on. .-D Roosalla on tosiaan taka-ajatuksena välien selvittäminen, kun hän tarjosi matkaa Alismaahan Uunolle. .-D En usko, että lapsirakas Veikko tuntisi itseään hyväksikäytetyksi, mutta kieltämättä siinä voisi olla jokin erityinen "juttu", kun lapsi olisi oma ihan biologisestikin. .-) Toisaalta Veikko lastenhoidon pääasiassa hoitaa, eihän sitä tiedä, jos hän alkaakin kyllästyä sijaisisänä oloon, hmm..

 
 
Roskuliiini kirjoitti:
Atsosta kasvoi todella valloittava, joskin hieman erikoisen näköinen poika! <3 Kiva että Atso saa tavata Benjaminia, ja tämä kuva oli minun mielestäni kaikista ihanin kuva koko osassa: http://i.imgur.com/XhCK1.png
Roosan kahvila on ihana, ja tosi kauniisti sisutettu. Ihastuin tuossa kuvassa näkyvän nojatuolin väriin: http://i.imgur.com/fr2ZT.png (tuolla takana siis) 
Jee, Uuno pääsee tapaamaan Jennaa! <3 Toivottavasti Uuno nyt lopettaa tuon Roosan kiusaamisen ::)
Juulia + Veikko = <3 Niin söötti pari, ja toivoisinkin että he saisivat ainakin yhden lapsen, koska Veikko on todella komea! :;) 
Jatkoa odotellen, 
Rosku <3

Vastaus: Hihii, mukavaa, että Atso on valloittanut sinutkin. .-) Kivaa tosiaan, että pojat saavat leikkiä yhdessä. .--) Kivaa, että myös Roosan kahvila miellytti sinua. .-) Olisi kyllä reilua, että Uuno lopettaisi vihoittelunsa, kun Roosa lupasi auttaa häntä Jennan etsimisessä, mutta ei tuosta vanhuksesta koskaan tiedä... Khehheh, onhan tuo Veikko komea, olisi sääli jättää hyvät geenit käyttämättä, joten... .-D 



hattara kirjoitti:
Viimeinhän täällä pääsi kommentoimaan osaa :) Pahuksen vuodatus kun oli niin pitkään poissa käytöstä :D
Osa oli jälleen kerran ihanaa Ilolientä ♥ Tykkäsin taas todella paljon!
Uuno alkoi siis viimein tajuta miten inhottavasti oikein Roosaa kohteleekaan. Jännityksellä jään nyt sitten odottelemaan muuttuuko miehen käyttäytyminen matkan myötä ja saako Uuno viimein nähdä lelli-Jennansa:)
Atson ja Benjamin ystävyys on jotenkin niin suloista. Ihanaa, että pojat ovat saaneet toisistaan parhaat ystävykset. Ja yökyläily kohta sekä Eerikin iltasadun lukeminen olivat osan paras kohta minusta :) Se sai jotenkin hymyilemään kun oli niin ihanasti kerrottu ja kuvattu :P
Vai meinaavat Juulia ja Veikko salata Kustilta Jarnon todellisen isän. Jotenkin minusta vain tuntuu, ettei Juulian ole kuitenkaan niin yksinkertaista salata Kustilta Jarnon biologista isää. No, mutta sehän jääkin sitten nähtäväksi :D
Osa oli taas odottamisen arvoinen ja seuraavaa osaa onkin näköjään kuvattu jo mukavasti :D Innolla jään taas odottamaan seuraavaa osaa Iloliemistä!
 
Vastaus: Jep, minustakin oli ilkeää, ettei pystynyt kommentoimaan käyttökatkoksen aikana, eikä vuodatus-ilkiöt viitsineet edes kertoa koko jutusta! Itse keksin tehdä kokeilukommentin, mutta olen kuullut surullisia juttuja, että pitkä kommentti hukkui. .-( Mutta juu, vastaanpa kommenttiisi taas vaihteeksi. .-D Kiva, että tykkäsit lukea. .-) Jep, on hienoa, että Uuno vihdoin huomaa vanhojen tekojensa pahuuden! Jep, minäkin olen onnellinen, että Atso ja Benjamin ystävystyivät ja ovat parhaita kavereita! .-> Noissa yökyläkohtauksissa muistelin omia yökyläilyjä ja niiden tunnelmaa, minkä takia varmaan tekstit ovatkin tulleet niin ihaniksi! Minusta oli ihanaa olla yökylässä pienenä. .-) Kyllä, he meinaavat salata Kustin isyyden Jarnoon, ja tulevaisuudessa saatkin nähdä, mitä pieni salailu saa aikaan. .-D Jeps, yritän aina kuvata seuraavaa osaa mahdollisimman pian, että pääsisin kirjoittamaan. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Morame kirjoitti:
Voi kun jatkoa tulis nopeesti nimittäin...NO HALUUN VAAN JATKOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I <3 Iloliemi
 
Vastaus: Tiedätkö, vaikka jotakuta tarinan kirjoittajaa tällaiset kommentit saisivat innostumaan jatkon tekemisestä, niin minä en kumminkaan ole sellainen. Minua suorastaan ärsyttää, kun yritän kaikkeni, ja silti ollaan tyytymättömiä. Tiedän, ettet tarkoittanut pahaa, enkä ala ajattelemaan sinusta pahoja. .-) Ihanaa, että tykkäät lukea tarinaani! <3 Ensi kerralla, kun tulet pyytämään jatkoa, kurkkaa osasta pari asiaa ja kerro ne kommentissasi, niin otan sen vastaan paremmin. .-)
 
 
 
NeneKanerva kirjoitti:
Oijoi miten suloinen osa taas kerran! Atsostahan kasvoi oikein söpö poju, aika lailla Kustin näkönen. Söpö tuo yökyläkohtaus :3
Jännittää että mitä jos Kusti saa tietää totuuden Jarnosta...
Ja Uuno pääsee näkemään Jennan! Näytätkin sitten meille mitä olet värkkäillyt xD
 
Vastaus: Kiitos! Minustakin Atso on oikein suloinen lapsi! Ja kyllä, Kustista periytynyt! Mukavaa, että yökyläkohtaus oli onnistunut. .-) Hui, sopiikin jännittää! .-D Näytän, näytän! Kiitos kommentistasi. .-)
 
 
 
GreenPixy kirjoitti:
Taas on kommentoinnissa vierähtänyt tovi, mutta tällä kertaa voin kunnialla vierittää syyn huoltokatkon niskoille...
Atso ja Benjamin ovat todella söpöjä kaveruksia.. Ihana tuo yökyläkohta kyllä .-) Kiva kuulla Roosan elämästä, kahvila oli nätti.
Veikko on kyllä ihana, kun kohtelee Atsoa ja Jarnoa kuin ominaan.. Toivottavasti mahd. uudet lapset eivät muuta tilannetta. Ja minusta Kustille kannattaisi kertoa Jarnosta, ennen kuin hän saa tietää jotain muuta kautta..
Onneksi saa Uunokin mielenrauhaa, kun pääsee Jennaa tapaamaan. Toivottavasti mokoma jättäisi Roosan rauhaan, ja antaisi Benjaminin tulla Atson luo kylään.. Noh, jäänkin sitten odottelemaan uutta osaa .-)
 
Vastaus: Kheh, toisille huoltokatkosta oli hyötyäkin. .-D Mukavaa, että pidit Atson ja Benjamin kaveruudesta sekä heihin liittyneestä yökylä-kohtauksesta. .-) Roosaa ei tosiaan täysin syrjäytetty tarinasta, vaikka hän pois Iloliemien luota muuttikin. .-) Lapsirakkaalle Veikolle kelpaavat vieraidenkin lapset. .--D Niin, eihän sitä tiedä, muuttuisiko Veikon suhtauminen ns. Kustilapsiin, kun mies saisi ihan omia lapsia. Totuus olisi varmasti hyvä kertoa Kustille, mutta tähän Juulia ja Veikko päätyivät. Toivotaan, ettei kukaan juoruile Kustille! Jennan tapaaminen varmasti rauhoittaisi Uunoa, ja ehkä matka Alismaahan muuttaisi myös papan suhtautumista Roosasta. .-)
 
 
 
Sokerikani kirjoitti:
Miten saan tehtyä Vuodatukseen bannerin? :-)
 
Vastaus: Otat kuvan ja teet siitä. .-)



Aijca kirjoitti:
Voi nyt ton vuodatuksen kanssa, kun oon ihan jumissa oman legacyni kanssa ja tänne sunkin tarinaan kommentoimisen parissa =( Mutta nyt, kun kerran taas tänne saakka pääsin, niin kommentoisin oikein urakalla =D
Voi meidän Atsoa (tai oikeastaan Juulian, Kustin ja Veikon Atsoa), kun poika kasvaa niin hurjaa vauhtia! Mutta tykkään nyt jo Atson huolettoman hauskasta luonteesta ja fiksusta ajattelutavasta. Poika haluaa kuitenkin kaikille hyvää - jopa Uunolle, vaikka ukki ei annakaan Benjamin-kaverin tulla Iloliemille kyläilemään =( Ellei sitten ajat nyt ensi osassa muutu, kun Uuno keksii Roosan ja tämän perheen olevan vain hyvällä asialla! =)
Toivottavasti kaikki sujuu siis mallikkaasti Roosan ja Uunon välillä. Roosa nyt kumminkin on niin hyväsydäminen, että tuskin Uunon tarvitsee pelätä anteeksi saamattomuutta!
Vautsi, meinaakohan Juulia sallia Veikon kasvattaa heidän perheensä yhtä suuriin sisaruslukemiin kuin aikaisemmissakin sukupolvissa. Jarno ainakin ehti jo tupsahtaa maailmaan ja katsotaanko syntyisikö vielä joku napero muiden joukkoon =D Jarno vaikutti helpolta vauvalta, vaikken vielä ihan hirveästi uudesta tulokkaasta saanutkaan irti.
Toivottavasti Ilolienten perhe-elämä jatkuu ainakin yhtä leppoisana kuin tähän asti ja Atson lapsuus seikkailuista kuullaan vielä lisää =D Älä siis pelkää, itse en ainakaan äänestä seuraavaa perijää Veikon tai Kustin geeneistä riippuen. Tällä hetkellä Atso vaikuttaa hupaisimmalta jatkajalta, joten täytyykin nyt alkaa sitten tarkkailla myös Jarnoa perijä-äänestyksen kannalta, kunhan vauvelille tulee ensin hieman lisää ikää =)
Kiitos jälleen kivasta ja iloliemisen iloisesta osasta! Palaan asiaan taas kommentoimisen merkeissä, kun sen aika koittaa =)
P.S Kirjoitin tän kommentin jo jonkin aikaa sitten, eli jos siinä on jotenkin jotain hassuja kohtia, niin se voi johtua julkaisuajan myöhästymisestä =D

Vastaus: Niinpä, ärsyttävä vuodatus. .-/ Mukavaa, että olet tykästynyt Atsoon. .-) Poju on tosiaan hyväntahtoinen, ja kuuluu niihin harvoihin, jotka sietävät Uunoa. .-D Katsellaan nyt, minkälaisia vaikutuksia Uunon Alismaamatkalla on sitten tulevaisuudessa. ,-) Hehheh, Veikolla tosiaan on perhetavoitteineen suurperhehaaveensa, mutta katsotaan nyt, laittaako Juulia jonkun rajan puuhaan. .-D Heh, eihän niistä vastasyntyneitä paljoa irti saa, vaan ajan kanssa. .-) Mukavaa, ettet välitä pelkistä naamoista (simien naamoista siis .-D) vaan tutkit heidän luonteitaankin. .-) Tuntuu, että turhaan rakennan kaikkia juonia, kun lopulta ulkonäkö tuntuu olevan monilla ainoa kriteeri perijä-äänestyksissä, mutta hienoa, että sinä välität muustakin! .---) Jostain syystä minua huvittaa, kun heti vauvan synnyttyä alat tarkkailla hänen sopivuuttaan perijäksi. .-D Aloin tässä miettiä, että voisi kaikkista lukemistani tarinoista tehdä henkilöistä + ja - listat, ja perijä-äänestyksessä tekisi valinan sen perusteella. .-D Oli ovelaa säilöä kommentti!
 
KERTAUS:

YGYDL.png
Juulia synnytti taloon Jarno-nimisen pojan, jonka biologinen isä on Kusti. Juulia ja Veikko kuitenkin päättivät, ettei Kustille kerrottaisi tämän isyydestä, sillä kummankin mielestä Veikko oli paljon parempi isä kuin Kusti olisi.
PTGIT.png
Atso vietti synttäreitään, ja hän kasvoi lapseksi.
ekLJS.png
Atso vietti paljon aikaa Roosan lapsen, Benjaminin kanssa. Poikien tapailua kuitenkin rajoitti Uuno-pappa, joka sanoi, ettei Benjamin ollut heille tervetullut, koska Roosa oli aikoinaan "häätänyt" Jennan Alismaahan. Pojat tapailivat kuitenkin usein Benjaminilla, ja pojat olivat parhaita kavereita.
4WbZC.png
Roosa päätti matkustaa Alismaahan näyttääkseen uutta perhettään sukulaisilleen. Samalla hän sai idean, että voisi järjestää Uunolle tapaamisen Jenna-tyttönsä kanssa. Jenna nimittäin asui Alismaassa, eikä aikonut tulla takaisin. Uuno suostui ehdotukseen ilomielin.

UUSI OSA ALKAA:

Photobucket
Osanlukumusiikki ->   Ilolienten osan lukumusiikkien soittolista ->♬ 
 
Iloliemien perheelle oli syntynyt aikamoinen hälinä ja hässäkkä, kun Uuno oli ehdottanut, haluaisiko Petrakin lähteä Alismaahan katsomaan Jennaa. Hyväsydämisenä äitinä Petra ei voinut jättää tilaisuutta lapsensa tapaamiseen käyttämättä. Siitä päivästä lähtien Petra oli miettinyt tarpeellista tavaraa mukaan.
"Voih, onkohan mukana kaikki tarpeellinen", "Mitä jos koneemme putoaa kesken lennon?", "Mitähän toisimme Jennalle tuliaisiksi?" "Pitäisikö minun ottaa sininen vai musta mekkoni, vaiko molemmat?" Läjä kysymyksiä oli heti ilmaantunut, ja perheenjäsenet saivat kuulla kaikista ihan kyllästymiseen asti.
-Otahan nyt rakas vaimoni ihan rauhassa! Ei meillä mitään hätää ole. Kaikki menee kyllä hyvin, Uuno vakuutteli. Petra yhä epäili, mutta hän yritti olla rauhallisempi.
Photobucket
Lähtöaamuna kaiken piti olla valmista, ja onnistuneen alun piti olla varmaa. Mutkia kuitenkin ilmaantui, vieläpä arvaamattomia.
-Atso, tulisit toivottamaan mummille ja ukille hyvää matkaa, Veikko yritti ehdottaa ties kuinka monetta kertaa.
-En tule! Matka on tyhmä! Atso murahti katsoen vihaisena seinään.
Photobucket
Juulia oli käytävällä hermostuneena. Hän niin oli luullut, että Atso olisi halunnut hyvästellä rakkaat isovanhempansa, joihin poika oli niin kovasti kiintynyt.
-Ei hetää, me kyllä hoidamme tämän. Teidän on parasta lähteä jo Roosalle päin, ettette vain myöhästy lennolta. Älkääkä turhaa murehtiko! Juulia puhui.
-Älähän sinäkään murehdi. Pitäkää hauskaa, Petra toivotteli.
-Voih kurjuutta! Olisin niin halunnut hyvästely-halin, Uuno suri Atson huoneen ovelta.
Photobucket
Atso seisoi raivoissaan kädet ristissä huoneessaan. Hän oli jo melkein luullut pystyvänsä estää lähdön, mutta muut eivät ilmeisesti välittäneet hänestä, kun lähtivät noin vain. Atson paras ja ainoa kaveri vietäisiin pois, samoin mummi ja ukki. Silloin Atso kuuli auton hurinan, mikä kertoi vanhusten lähdöstä. Atsolle tuli entistä pahempi mieli. Olisipa hän vain suostunut halaamaan ukkia ja mummia. Ei Atso tahallaan kiukutellut. Hänestä tuntui pahalta, ja sen takia hän oli huonolla tuulella.
Photobucket
Juulia ja Veikko valmistivat yhdessä munakasta ja yrittivät kovasti suostutella Atsoa syömään, mutta poika mutisi kiukuspäissään, ettei hänellä ollut nälkä.
-Mitä me voimme tehdä tuon uhmaikäisen lapsen kanssa, Juulia tuhahti sörkkiessään munakastaan haarukallaan.
-Ei nyt hätäillä. Poika on varmasti vain hämillään uudesta tilanteesta, kun tietää, ettei tule näkemään hänelle läheisiä simejä joka päivä, Veikko pohdiskeli.
Photobucket
-Saatat olla oikeassa. Pystyisimmekö tekemään tilanteelle jotain, vai tuleeko Atso kiukuttelemaan koko tämän viikon, kun vanhempani ja Roosan perhe ovat matkoilla? Juulia pohti.
-En usko, Atso varmasti rauhoittuu, kun keksimme hänelle uusia virikkeitä. Pojalle on ennen kaikkea osoitettava, että meidänkin kanssa voi olla yhtä hauskaa kuin mummon ja papan, Veikko puhui viisaita.
-Niin kai sitten. Voisimme ehkä ostaa hänelle uuden lelun, Juulia keksi.
-Minulla on myös eräs idea mielessäni, Veikko iski silmää.
Photobucket
Jo samana päivänä Veikko oli alkanut toteuttaa suunnitelmaansa vieden perheensä uimaan etupihan altaalle. Juulia lupautui jäämään kuivalle maalle Jarnoa vahtimaan samalla, kun hullut miehet laskivat liukumäkeä ja hyppivät ponnahduslaudalta. Jostain syystä Juulia ei ollut koskaan innostunut uimisesta, vaikka sillä tavoin hän oli Veikkoonkin tutustunut lähemmin aikoinaan.* Jarno potkaisi jalkaansa innokkaasti, ja Juulia veikkasi, että vauvakin olisi tahtonut uimaan.
-Liian vaarallista, Juulia kertoi katsahtaen Jarnoon.
*Katso osa 43
Photobucket
Piristyskeinona uima-allas ja perhe olivat toimineet Atsoon täydellisesti. Poika laski kerta toisensa jälkeen aina vain hullummissa asennoissa. Ihan Juuliaakin meinasi pelottaa niitä asentoja katsellessaan, mutta sentään Veikko oli pojan turvana vedessä. Veikkokin näytti omia taitojaan ponnahduslaudalla. Mies oli vedessä kuin kotonaan. Vesi oli Veikon paras rentoutumispaikka kiireen ja hälinän keskellä.
Photobucket
Veikko nousi taas uimatikkaita ylöspäin, ja Juulia oli varma tämän hyppäävän uudestaan, mutta mies päättikin kysellä Juulian kuulumisia.
-Mitenkäs teillä sujuu? Voin kyllä vahtia Jarnoa välillä, jos sinäkin haluat uimaan, Veikko lupautui, mutta Juulia vain pudisteli päätään.
-Ei tarvitse, kyllä minä viihdyn ihan maalla vaan, Juulia naurahti.
-Selvä, taidanpa minäkin silti nousta hetkeksi seuraasi, Veikko kertoi.
Photobucket
Veikko istahti uima-altaan reunalle ja polskutteli jaloillaan vettä. Juulia sen sijaan katsoi kaukaisuuteen. Missäköhän asti hänen vanhempansa olisivat juuri nyt matkallaan?
-Olisitko halunnut lähteä Uunon ja Petran mukaan katsomaan Jennaa? Veikko kysyi kuin lukien Juulian ajatukset.
-En, emme olleet koskaan Jennan kanssa niin läheiset kuin Jessikan kanssa. Pakko myöntää, etten edes tuntenut koskaan sitä tyttöä. Hän oli meitä niin paljon nuorempi ja aivan eri tyyppinen sim kuin minä. Lisäksi Jenna tuo mieleen lapsuuden, kun isä aina lelli Jennaa. Haluan vain keskittyä tähän päivään, enkä menneisiin, Juulia avasi salaisen arkkunsa.
Photobucket
Veikko nousi ylös ja tarttui Juulian kädestä kiskaistakseen tämänkin ylös.
-Kuule, olet oikeassa, menneet ovat menneitä, ja nyt keskitytään tähän päivään. Sinun ei tarvitse murehtia enää mitään, koska tulen olemaan aina kanssasi ja puolellasi, Veikko kertoi katsoen Juuliaa suloisesti silmiin.
-Veikko, tule näyttämään mulle vielä kerran joku hieno hyppy! Atso huusi altaalta.
-Mene vain, minä rupean viemään Jarnoa sisälle, kun hän alkaa olla jo hieman väsyneen oloinen, Juulia sanoi.
-Heippa sitten! Veikko toivotteli mennen ponnahduslaudalle. Hetken päästä kuului molskahdus ja Atson onnellinen nauru.
Photobucket
Siitä päivästä lähtien Atso oli paljon paremmalla mielellä, ja hän malttoi odottaa rauhassa Benjaminin ja isovanhempien paluuta. Eihän viikon odotus niin kova voinut olla, ja pienen tauon jälkeen leikit tuntuisivat entistäkin makoisimmilta. Sitä paitsi Atso oli keksinyt pari hauskaa poniesitystä, jotka hän näyttäisi sitten Benjaminille, kun tämä palaisi. Illalla vietetty päivä näytti paljon paremmalta kuin aamulla. Hetken päästä Atso kävi hyvillä mielin nukkumaan.
Photobucket
Viikko kului yllättävän nopeasti, eikä aikaakaan, kun Petra ja Uuno seisoivat sovittuun aikaan jälleen Ilolienten eteisessä. Tällä kertaa Atso ei kieltäytynyt haleista, vaan ryntäsi roikkumaan isovanhempien kauloissa kiinni toivottaen heidät tervetulleiksi takaisin. Uuno rutistikin suosikkilapsenlapsensa lujaan puristukseen. Juulia puolestaan jutusteli Petran kanssa.
-Atso näyttää jo olevan entisellään, Petra huokaisi.
-Niin, hänelle vain iski jonkinlainen eroahdistus tai jokin, joka purkautui kiukutteluna, mutta saimme Veikon kanssa pojan taas piristymään, Juulia selitti.
Photobucket
Juulia ja Petra joutuivat keskeyttämään juttelunsa, kun Atso ryntäsi heidän luokseen.
-Voinko käydä katsomassa Benjaminia? poika kysyi silmät jännityksestä loistaen. Atso ei ollut nähnyt kaveriaan viikkoon, ja se oli aika pitkä aika lapselle olla erossa ystävästään.
-Tietenkin saat men... Petra aloitti, mutta Uuno astui väliin. Atso siirsi katseensa pettyneenä ukkiinsa ollen varma siitä, että tämä kieltäisi häneltä vierailun kokonaan.
-Kuule Atso, olen vähän miettynyt asioita matkamme ajan ja muutenkin, Uuno aloitti.
-Eli kiellät minua kokonaan tapaamasta Benjaminia? Atso tuhahti surkeana.
-Annan ukin nyt rauhassa kertoa, Petra toppuutteli Atsoa.
Photobucket
Uuno rykäisi ja jatkoi:
-Olen päättänyt, että tästä lähtien saat tavata Benjaminia ja muitakin Ala-Tuuheloita niin usein kuin haluat! 
-Oletko tosissasi!? Atso huudahti riemastuneena. Hänen oli vaikea uskoa todeksi Uunon äskeisiä sanoja.
-Kyllä. Menehän siitä jo sitä Benjaminia katsomaan, ja jos hänen vanhemmilleen vaan sopii, kutsu toki Benjamin meille yöksi täksi illaksi, Uuno kehotti.
-Kiitos ukki, olet paras! Atso kirkui ja halasi isoisäänsä. Hän oli niin iloinen.
Photobucket
Atso livahti pihalle juostakseen heti Benjaminin luokse, ja Juulia puolestaan ohjasi vanhukset istumaan suurelle sohvalle. Petra olisi selvästi halunnut purkaa laukkunsa, mutta ystävällisyyttään hänkin tuli istumaan Uunon ja Juulian seuraksi.
-Noh, äiti, tuliko kaikille mukaanottamillesi mekoille käyttöä? Juulia kysäisi. Petra naurahti ja pudisti päätään, aina hän jaksoi varautua liiallisesti.
-No, Uuno, ymmärsinkö oikein Roosa-suotuisuudestasi, että Jennan tapaamismatka onnistui? Juulia kysäisi.
-Minäpä kerron sinulle koko jutun alusta alkaen! Uuno sanoi.
Photobucket
-Ensiksi Jenna suhtautui kaikkeen varautuvasti, eikä meinannut päästää meitä edes sisälle taloonsa. Petran mainioiden puheiden jälkeen Jenna päästi meidät taloonsa. Jenna oli aivan varma, että olin hakemassa häntä takaisin kotiin, sen käsityksen hänen puheistaan sain. Samalla pystyin huomaamaan, ettei Jenna ollut muuttunut yhtään. Hän oli yhä itsepäinen ja seikkailunhaluinen. Jenna tuntui vieläkin minun pikku tytöltäni. Lopulta sain lepyteltyä Jennan niin, että hän suostui puhumaan kanssani. Helppoa se ei ollut, sen takaan, Uuno selitti. 
Photobucket
-Jenna ohjasi meidät omaan huoneeseensa, ja hän kertoi lakkauttaneensa yliopisto-opintonsa. Minua tietenkin harmitti kuulla sellaisia, mutta kuullessani hänen kämppiksensä vauvasta havahduin, miten urhean tytön olin saanutkaan! Jenna sanoi halunneensa auttaa ystäväänsä niin paljon, ja kyllä minä sen lopulta sulatin. Itse puolestani kerroin meidän kuulumisistamme, sinun lapsistasi ja tälleen. Lopulta Jennallekin selvisi, etten tullut hakemaan häntä pois, vaan tapaamaan rakasta lastani. Sen ymmärrettyään Jenna paljasti, että jatkossa hänen olisi paljon helpompi pitää meihin yhteyttä, kun hänen ei tarvitsisi pelätä, milloin tulen hakemaan hänet pois Alismaasta. Erosimme oikein sopuisissa merkeissä, Uuno päätti kertomuksensa.
Photobucket
Jo muutaman päivän jälkeen perheen arki muotoutui siihen samaan muottiin, jollainen se oli ollut ennen vanhusten lomamatkaa. Petra oli uppoutunut jälleen omiin oloihinsa, ja pian perheelle oli selvinnyt, että Petra suunnitteli taas uutta kirjaprojektia pysyen samassa teemassa kuin aiemmin: ihmissudet.
-Kuinkas mones kirja tuo taas onkaan? Veikko kysäisi.
-Kyllähän niitä jo ainakin kymmenen taitaa olla. Ihmissudet ovat niin kiehtovia, että aina löytyy erilainen aihe! Petra vakuutteli, ja Veikkokin nyökkäili.
-Syömään! Juulia huusi alakerrasta.
Photobucket
Veikko ja Petra eivät turhia odotelleet, vaan tulivat alakertaan makoisan tuoksun sivellessä heitä jo poskista. Veikko kiiruhti heti keittiöön, kun Petra sai huolehtia Atsosta.
-Atso, tulehan sinäkin syömään. Olet jutellut puhelimessa jo koko aamun! Petra hoputti.
-Joojoo! Mun pitää nyt mennä, mutta nähdään! Atso selitti nopeasti Benjaminille, joka kertoi heilläkin pian lähestyvän aamiaisen.
Photobucket
Atso sai hakea itselleen lautasen ja liittyä perheen seuraan pihalle. Uuno oli jälleen häipynyt töihinsä, ja viettäisi siellä varmaankin koko päivän.
-Ajattelin, että voisimme tänä aamuna syödä ulkona, kun täällä on niin kaunis sää! Juulia kertoi Veikolle, joka oli juuri istahtamassa pöydän ääreen.
-Mainio idea, Petra totesi ja ahmaisi heti suuren palan leivästään.
-Mummi, käytöstapoja! Atso siistinä poikana komensi. Petra naurahti ja jatkoi syömistään hiukan rauhallisemmin.
Photobucket
Sivistynyt syömistapa ei kuitenkaan ollut Petran juttu, joten pian mummeli jo kauhoi ruokaa suuhunsa kaksin käsin. Juulia ja Veikko puolestaan vilkuilivat toisiinsa salaperäisinä.
-Pitäisikö meidän kertoa siitä? Juulia kysäisi katsoen Veikkoon päin.
-Kertoa mistä? Petran kiinnostus heräsi.
-Olen jälleen raskaana, meille tulee vauva! Juulia hihkaisi, jolloin Petra lamaantui hämmästyksestä. Suu lakkasi jauhamasta pekonin palaa, ja vanhus vain tuijotti Veikkoa ja Juuliaa.
-Va-vauva, todellako? Juhuu, olen pian triplamummo! Petra innostui ja alkoi musisoida kilistelemällä aterimia yhteen.
Photobucket
-Miten se vauva oikein "tulee meille"? Postipaketissako? syrjemmällä ruokaileva Atsokin puuttui keskusteluun. Pöydän ääressä istuvat aikuiset käänsivät katseensa vaivaantuneina lapseen päin pohdiskellen, miten selittäisivät asian pojalle. 
-Ymmärrät sen asian paremmin sitten, kun olet vähän vanhempi, Veikko tokaisi lopulta, kun naisväki ei saanut sanaa suustaan.
-Juuri niin. Kai uusi pikkusisarus on sinulle muuten ok? Juulia varmisteli.
-On joo, Jarnokin on aika kiva, Atso kertoi.  Hetkessä Atso sai mieleensä jo uusia suunnitelmia, ja muut saattoivat huokaista helpotuksesta, kun pojalle ei tarvinnut sen tarkemmin informoida tulevasta vauvasta.
Photobucket
Syötyään Atso kipaisi pöydän luokse hakemaan Petran jo tyhjäksi syötyä lautasta.
-Mummo, minä voin siivota lautasesi, Atso ilmoitti reippaasi.
-Ohhoh, jopas jotakin! Olet kiltti lapsi. Pitäisikö mummin palkita sinut jotenkin ahkeruudestasi? Petra uteli ja oli jo kaivamassa taskustaan rahapussukkaansa, kun Atso esittikin jo oman toiveensa:
-Saanko mennä Benjaminille tiskattuani astiat? Sovimme kyläilystä jo alustavasti jutellessamme puhelimessa ennen aamiaista, Atso selitteli.
-Tietenkin saat mennä, pitäkää hauskaa! Petra taputteli lapsenlastaan olalle.
Photobucket
Atso kirmasi ennätyslujaa kohti pesuallasta, eikä Petra voinut muuta kuin naureskella pojan vilkkaudelle. 
-Uuno saattaa kyllä olla oikeassa siinä, että Atsosta tulee bisnesmies. Noilla suostuttelutaidoillaan hän saa tahtonsa läpi milloin vain, Petra hihitteli. Juulia sen sijaan pöyräytteli silmiään turhautuneena.
-Viettääkö Atso teidänkin mielestä liikaa aikaa Ala-Tuuheloilla? Pitäisikö meidän vetää joku raja tähän, pojathan leikkivät nykyään yhdessä lähes päivittäin! Juulia mutisi.
-Älä nyt pilaa pojan iloa! Vaikka sinä vietitkin lapsuutesi suurimmaksi osaksi kotona kirjoja lueskellen, saa Atsolla olla toisenlainen vapaa-ajan viettotapa, Petra kertoi mielipiteensä.
-Eikö sitä paitsi ole hyvä, että Atsolla on ikäisiään kavereita? Veikkokin puuttui keskusteluun, jolloin Juulian oli myönnyttävä enemmistön päätökseen.
Photobucket
Aamiaisen jälkeen muna ja pekonit siirtyivät Juulian mahasta wc-pytyn putkistoihin. Kiroten Juulia alkoi kaivella vessaharjaa saatuaan oksennuksen maun pois suustaan. Rumat sanat kantautuivat oven toiselle puolelle, ja Veikko riensi katsomaan, mikä vaimoa vaivasi.
-Taitaa olla hyvä, että Atso lähti kaverilleen, täällähän hän oppisi ilkeitä sanoja! Veikko kiusoitteli, mutta Juulia ei ollut vitsimielellä.
-Sano nyt seuraavaksi, että mahassani oleva siminalkukin saa nyt traumoja kuullessaan puheeni. Minä sitten inhoan aamupahoinvointia, saa joka aamu olla pyttyä hinkkaamassa! Muutenkin alkaa tympiä ajatus uudesta vauvasta, vastahan Jarno syntyi, ja taas olen raskaana! Juulia kiukutteli.
Photobucket
Veikko nappasi vessaharjan Juulian kädestä ja kaappasi vaimonsa isoon halaukseen.
-Ihan rauhassa Juulia, minä voin kyllä siivota tuon pöntön. 
-Äh, minähän sen sotkinkin. Ja anteeksi tyhmä raivonpuuskani, en tiedä, mikä minuun meni, Juulia pahoitteli rauhoituttuaan.
-Noh, mene sinä vain lepäämään, sinähän  tässä vauvahommassa kovemmilla olet. Muista, että olet etuoikeutettu, kun saat kokea kaikki raskauden vaiheet. Moni haaveilee biologisista lapsista, mutta joutuu tyytymään adoptioon. 
-Että miten saat aamupahoinvoinninkin kuulostamaan jotenkin niin merkittävältä ja tärkeältä. Oletko varma, että haluat opetusuralle, sinustakin voisi tulla loistopoliitikko, Juulia nauroi, ja pian Veikkokin liittyi mukaan hehettelemään.
Photobucket
Pienen lomailun jälkeen Uuno oli saanut aivan uudenlaista tarmoa uraansa varten, ja hän nousi yllätysajassa eläväksi legendaksi! Uuno oli saavuttanut jo kolmen uran huipun elinaikanaan: liiketalouden, lääketieteen ja nyt urheilun. Samalla hän oli toteuttanut jo kolme elämäntavoitettaan. Uuno himoitsi lisää uusia uranhuippuja uuden elämäntavoitteen takia, mutta sitten hän havahtui. Uuno alkoi olla jo vanha, eikä hän ollut varma, riittäisikö hänessä vielä puhtia seuraavaan uraan. Niinpä Uuno päätti jättää työuransa taakseen ja jäädä eläkkeelle. Jokatapauksessa mies oli erittäin ylpeä itsestään, mutta jossain vaiheessa on parempi ottaa vain löysempi tahti.
Photobucket
Päätöksensä ansiosta Uuno ehti olemaan enemmän läsnä perheensä kanssa, mikä piristi hänen mieleään kummasti. Uuno oppi jopa uusia asioita jo vanhoista perheenjäsenistä! Lisäksi Uuno pystyi olemaan hyödyksi kotona ollessaan. Kun hän oli noussut aina vain uusien urien huipulle, oli hänelle kertynyt monenlaista taitoa. Uuno auttoi mielellään Juuliaa asioissa, joissa tämä ei ollut kaikkein taitavin. Juulian haavehan on kohottaa kaikki taitopisteet huippuunsa, ja Uunon vinkeistä tulee varmasti olemaan paljon apua!
Photobucket
Juulia oli iloinen Uunon avusta, sillä lastenhoito vei kummasti ison osan hänen opiskeluajastaan. Toisinaan päivät kuluivat vain hoidellessa lapsia. Eihän Juulialla mikään kiire ollut toteuttaa elämäntavoitettaan. Kun jotain saisi hieman odottaa, tuntuu voitto kaiken makeimmalta. Sitä paitsi Juulia halusi nauttia ajasta, kun lapset ovat pieniä. 
-Olisikos Jarno vaipanvaihdon tarpeessa? Ainakin haiskahtaa siltä, Juulia naurahti katsellen kuopustaan. Juuliaa huoletti myös jatkuvasti Kustin isyys Jarnoon. Mitä jos asia joskus oikeasti tulisi esiin?
Photobucket
Petra oli kiintynyt kovin leikkihetkiin Banskun kanssa. Vanhus tykkäsi opettaa koiralle uusia temppuja, ja Bansku olikin innokas oppimaan. Koira teki temput hienosti, ja Petra sai vain taputtaa täysillä hauvalle.
-Sinäkin taidat olla pian aika vanha. Olet vain elänyt ja pitänyt hauskaa, mutta onko tämä sitä, mitä haluat? Muistathan, että sinulla on myös tehtävä? Petra puheli Banskulle, joka tuijotti kuuliaisena emäntäänsä.
Photobucket
Samana iltana Petra tunsi saavansa loistoidean. Hän soitti salamyhkäisesti puhelun, eikä suostunut kertomaan kenellekään, mitä asia koski.
-Hienoa! Tämä ilta käy mainiosti. Nähdäänpä asian merkeissä, Petra puhui puhelimeen tyytyväisenä. Hän päätti lähteä pihalle vastaan odottamaan.
Photobucket
Samalla matkalla Petra huomasi kauhukseen Veikon ulkoiluttamassa Jarnoa. Tai ulkoilu oli varmaan ollut alkuperäinen tarkoitus, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun Jarno tunsi haluavansa hiukan kasvella. Veikko vilkaisi taakseen ja huomasi Petran.
-Tule katsomaan, Jarno kasvaa! Veikko huudahti iloisena.
-Juu, näen minä. Nyt minun täytyy kiirehtiä, joten vie vauva sisälle palelemasta kasvunsa jälkeen, Petra opasti ja jatkoi juoksuaan. Veikko jäi hiukan kummastelemaan, sillä hän oli ajatellut Petran haluavan nähdä kasvaneen Jarnon heti.
Photobucket
Veikon lähdettyä juuri kasvaneen Jarnon kanssa sisälle, jäi Petra yksinään odottelemaan pimentyneeseen iltaan. Muutaman minuutin kuluttua hänen tilauksensa saapuikin, nimittäin uusi koira! Petra oli hyvillään siitä, että vuosia sitten tapahtunut huostaanotto* oli unohdettu eläinten adotiossa, ja Iloliemille voitiin jälleen antaa luottavaisin mielin uusia lemmikkejä. Petra taputteli värikkään Parsakaali-koiran päätä, ja hauvis kiintyi heti uuteen huoltajaansa. Koirien suvun jatkuminen oli Petrasta tärkeää, sillä hän Uuno oli antanut hänelle hääpäivänä lahjaksi koiran^. Aina, kun koirasuku kasvoi uudella pentueella, koki Petra elävänsä hääpäivänsä uudelleen.
*Katso osa 35
^Katso osa 29
Photobucket
Sisällä oltiin täysin tietämättömiä uudesta karvaisesta perheenjäsenestä, sillä kaikkien huomio pyöri kasvaneen Jarnon ympärillä. Suosittuna oleminen käy pidemmän päälle raskaaksi, ja Jarno alkoi väsymään joutuessaan kaikkien leikitettämäksi. Veikko onneksi tajusi tilanteen, ja kiiruhti viemään synttärisankaria unille. Asetettuaan pojan kehtoon, Veikko silitteli Jarnon Kustilta perittyjä kirkkaan punaisia hiuksia. Muutenkin taapero oli periytynyt paljon isänsä mukaan, joten Kustille ei olisi vaikeaa yhdistellä asioita, jos hän sattuisi joskus Jarnon vahingossa näkemään. 
-Älä huoli, Veikko-isi ei anna Kustin koskaan nähdä sinua, Veikko lupasi antaessaan hyvänyönsuukon Jarnon otsalle.
Photobucket
Jarno katsoi Veikkoa ja jokelteli jotain vauvakielellään. Poika ei paljoa ymmärtänyt isän lupauksista, mutta saattoi niiden jälkeen kuitenkin nukahtaa hyvillä mielin. Tässä kasvokuva Jarnosta.
Photobucket
Uuno, Juulia, Veikko ja Atso viettivät Jarnon syntymäpäiviä kakkua syöden. Vaikka Jarno olikin kasvanut ilman kakkua, löytyi jääkaapista vanha kakku, ja sillä sitten herkuteltiin. Vasta kasvanut Jarno oli niin väsynyt, ettei tämä jaksanut maistella yhtään kakkua. Petra puolestaan biletti Parsakaalin kanssa, mutta suurta vahinkoa ei kuitenkaan tullut: eihän pöytään mahdukaan kuin neljä istujaa. 
-Nyt kun olemme kokoontuneet tänne, niin mielestäni voisimme puhua järkevistä asioista. Atson koulut alkavat pian, emmekä ole päättäneet, mihin kouluun hän menee. Minulla onkin loistava ehdotus. Yksityiskoulu, jossa sinäkin Juulia olit Jessikan kanssa, oli pätevä, ja päättötodistuksenne olivat täynnä kiitettäviä numeroita, etenkin sinun osaltasi, Uuno puhui sivistyneenä. Juulia meinasi nielaista lusikallisen kakkua väärään kurkkuun. Hän ei missään nimessä laittaisi poikaansa huijari-Armaan kynsiin!
-Ei ehkä sinne... Juulia vain totesi katsoen maata.
Photobucket
Veikko oli kuullut Juulialta kertomuksen Jessikan ja Armaan suhteesta, mikä ei tosiaan ollut onnistunein tarina. Niinpä Veikko yritti parhaansa mukaan muuttaa tilannetta parempaan suuntaan.
-Tuota, minä ainakin tiedän yhden ihan kelvollisen koulun, jossa työskentelee asiansa osaavia opettajia. Tämä koulu on ihan tavallinen, mutta siellä on hyvät opiskelumahdollisuudet, ja se sijaitsee melko lähellä. Ja on minulla vielä muutakin tunnustettavaa, olen itse töissä siellä, Veikko selitti.
Photobucket
-Mitä!? Oletko viimein saanut työpaikan? Ihanaa! Milloin? Mikset ole kertonut? Juulian uteliaisuus heräsi pahemman kerran.
-Tässä ihan vähän aikaa sitten, ja halusin varmistaa asian ennen kuin herättelen turhia toivomuksia, Veikko kertoi hymyillen.
-Kuvailemasi koulu kuulostaa oikein hyvältä! Ja aina vain parempi, jos isäpuoli on samassa rakennuksessa auttamassa. Voi Veikko, onneksi olkoon! Juulia vielä riemuitsi.
-Olisin myös kiinnostunut kuulemaan Atson mielipiteen. Sinähän sinne kouluun olet menossa, Veikko huomautti.
-Minulle käy ihan mikä vain koulu, kunhan Benjamin on siellä! Atso kertoi hymyillen. Juulia ja Veikko lupasivat puhutella vielä Roosankin kysyäkseen asiaa.
Photobucket
Seuraavana aamuna Uuno heräsi varhain, ja sattumoisin myös Jarno oli valveilla kehdossa. Poika oli ollut kovin ystävällinen, eikä ollut rääkynyt vanhempiaan hereille. Uuno hiippaili läpi huoneiden ja vei pojan pottaopille. Eläkkeensä ansiosta Uunolla oli enemmän aikaa viettää aikaa laspsenlastensa kanssa, mikä riemastutti vaaria kovasti! 
-Muistahan sinä sitten vaatia, että haluat yksityiskouluun, ja vaadit Atson sinne kaveriksesi! Uuno opasti vieläkin hiukan harmissaan eilisen keskustelun tappiotaan. Jarno kuitenkin nauroi lupaavasti, mikä toi Uunolle hiukan uutta toivoa.
Photobucket
Viimein koitti myös päivä, jolloin Atson oli määrä mennä ensimmäistä kertaa kouluun. Atso oli saanut saattueekseen Veikon, Petran ja Juulian. Atso kuitenkin ilmoitti heti, että hän osaisi kävellä itse bussiin, oli hän sentään jo ekaluokkalainen. Titteli kuulosti niin hienolta, että Atso tunsi itsensä heti tärkeämmäksi simiksi.
-Heippa kulta! Pidä hauskaa koulussa! Juulia vilkutteli liikuttuneena. Milloin hänen pienestä pallurastaan oli kasvanut niin vanha? Onneksi Petra lohdutti ja halasi Juuliaa.
Photobucket
-Sinne meni, Petra huokaisi Atson astuessa bussiin.
-En vaan voi käsittää. Olisin aivan hyvin voinut viedä Atson kouluun samalla, kun kuskaan itseni töihin, Veikko kummasteli.
-Atso haluaa varmaan olla samanlainen kuin kaikki muutkin lapset, ja kulkea kouluun bussilla. Muutenkin minusta on parempi, ettei Atso saa heti opettajan poika -mainetta, sillä siitä voi koitua harmia. Toivottavasti kaikki menee hyvin, Juulia huokaisi. Hän oli itse joutunut menneisyydessä opettajan lellikki -asemaan, minkä takia hän ja Jessika olivat jääneet kiusankohteiksi. *
-Toki kaikki sujuu hyvin! Atso on hurmaava lapsi, eikä kukaan voisi olla pitämättä hänestä, Petra sanoi.
*Katso osat 37-38
Photobucket
Atso asteli varovaisin askelin koulubussiin. Häntä jännitti kovasti, mutta onneksi Benjamin olisi hänen kanssaan koulussa. Yhdessä oli paljon helpompi kohdata jännittävät asiat kuin yksin. Atso oli erittäin onnellinen, että Benjamin oli hänen kaverinsa. Atso käänsi katsettaan hiukan taaksepäin, ja hän huomasi lämpimän saattijoukon ovella. Atso vilkutti pienesti takaisin ja astui bussiin. Hetken päästä Benjamin näkyikin jo varaten paikkaa ystävälleen. Jännitys oli tiessään, ja pian poikien keskustelu alkoi raikua bussissa.
Photobucket
Hetken päästä myös Veikon oli lähdettävä kohti töitä, ja hän hyppäsi autoon. Veikko halusi vaikuttaa rennolta opettajalta, ja hän halusi ehdottomasti pitää ranta-asuaan. Juulia sai vilkutella myös miehelleen, kun tämä astui autoon.
-Hyvin se menee! Olet niin hyvä lasten kanssa, että varmasti kaikki lapset ovat päivän jälkeen ihan hulluna sinuun, Juulia naurahti. Veikkokin väläytti hymyn ja astui autoon. Hetken päästä auto oli jo matkalla kohti koulua, ja päivän kuulumisista Juulia saisi kuulla lisää illalla.
 
---

Photobucket
Arki alkoi rullata rauhallisesti eteenpäin. Atso viihtyi koulussa loistavasti, varsinkin, kun Veikko oli saanut keploteltua itsensä Atson luokan opettajaksi. Vaikka Atso tapaili välillä oikeaa isäänsä Kustia, oli Veikosta tullut myös tärkeä henkilö pojalle. Ainoa konfliktien aihe tuntui olevan Juulia, joka ärähteli milloin mistäkin uuteen raskauteen liittyvästä asiasta. 
-Juulia kulta, oletko varma, että potkunyrkkeily on hyväksi vauvallemme? Veikko torui puoliksi leikillään nyrkkeilysäkin kimpussa olevaa Juuliaa.
-Vähän pakko kuntoilla. Raskauskiloja kertyy jokaisen vauvan myötä enemmän, ja minun on hankkiuduttava  niistä eroon tanssiharrastukseni vuoksi. Muut tanssiryhmässä ovat niin hoikkia, ja minä tällainen pallero. Joudun pian taas jäämään tauolle tanssissa, kun maha rupeaa olemaan tiellä, Juulia puhisi pitäen pientä taukoa säkin iskemisestä.
Photobucket
Veikko asteli Juulian luokse ja käänsi tämän pois nyrkkeilysäkin luota, jotta pääsi hellimään vauvamahaa. Vaikka Veikko rakasti suuresti Atsoa ja Jarnoa, oli hänen pakko myöntää, että ensimmäisen oman, biologien lapsen saaminen tuntui jotenkin niin merkittävältä.
-Jokohan tämä mötikkä rupeaa potkuja tekemään? Voistte sitten yhdessä treenata nyrkkeilyä, Veikko hihitteli, mutta Juulia ei ollut vitsimielellä. Veikko huomasi sen myös, ja mies päätti ottaa toisen valtin T-paitansa hihasta.
-Minulla saattaisi olla myös tiedossa yksi juttu, josta sekä sinä että vauva varmasti nauttisitte.
-Mitä, millainen juttu sinulla on mielessä? Juulian kiinnostus heräsi yllättäen.
-Näet sitten. Käypä vaihtamassa juhlakolttusi ylle, niin vien sinut yhteen paikkaan, Veikko sanoi salaperäisesti.
Photobucket
Eihän Juulia voinut uteliaisuudeltaan tehdä muuta kuin totella Veikon kehotusta, ja kiskaisi juhlamekkonsa päälleen. Juulia alkoi arvella, että he olisivat matkaamassa Veikon kanssa jonnekin pois kotoa, joten hän varmisti vanhemmiltaan, että näillä olisi aikaa katsoa lasten perään.
-Älä huoli, kyllä me pojat tekemistä keksitään! Annoin juuri Atsolle mielenkiintoisen bisnesoppaan, jota poika hienosti jo tavaa! Uuno julisti. Juulia pyöräytteli silmiään Uunon kirjavalinnalle, ehkä bisnes-asiat olivat kuitenkin turhan kaukaisia ekaluokkalaiselle, mutta innoissaan Atso tuntui kirjaa selailevan. 
-Muistakaa sitten, että voitte koska tahansa soittaa, jos jotain sattuu, Juulia muistutti.
-Unohdetaan, mikään ei saa häiritä iltaanne! Petra huudahti läppäriltään.
Photobucket
-Äiti! Vaikka menenkin treffeille, ei se tarkoita, ettenkö olisi tavoitettavissa, Juulia ärsyyntyi Petran vitsailusta. Nainen ei ollenkaan huomannut Veikkoa, joka oli ilmestynyt myös paikalle.
-Mitä, kenen kanssa sinä olet treffeille oikein menossa? Veikko esitti kauhistunutta.
-Höppänä, sinun kanssa tietysti. Ei näin hienoissa asuissa mitään koti-iltaa olla viettämässä, vai olenko oikeassa? Juulia naurahti tarttuen miestään käsistä kiinni.
-Noh, pakko kai se on myöntää. Mutta paikkaa en paljasta vielä, että edes jokin säilyy yllätyksenä, Veikko vastasi keinutellen hänen ja Juulian käsiä edestakaisin.
-No niin, menkäähän jo siitä! Petra hoputti hidastelevaa paria. Juulia ja Veikko naurahtivat, ja lähtivät kulkemaan portaita alas.
Photobucket
Ennen lähtöään Juulia ja Veikko poikkesivat vielä Jarnon huoneessa. Poika leikki innokkaana uusilla palikoillaan. Välillä palikoista rakennettiin torneja, mutta suurimman osan ajasta palikka-parat joutuivat viettämään Jarnon suussa pojan asetellessa niitä kivoin maku -järjestykseen.
-Eivätkai nuo voi aiheuttaa mitään tukehtumisvaaraa? Juulia hätäili, mutta Veikko rauhoitteli.
-Enhän minä sellaisia leluja lapsillemme hankkisi, jotka voisivat olla vaarallisia. Usko pois, ei Jarno niitä nielemään kykene, Veikko viisasteli, jolloin Juulian olo helpottui hiukan. Pian aikuiset vilkuttelivat leikkivälle pojulle, mutta Jarnon katse pysyi tiiviisti palikoissa Juulian huomion herätys -yrityksistä huolimatta.
Photobucket
Veikko vei Juulian hienon ja kalliin ravintolan luo. Juulia oli hiukan huolissaan, mitä lysti tulisi maksamaan, mutta Veikko sanoi, että uuden työnsä ansiosta hänellä oli varaa maksaa, eikä Juulian tarvitsisi murehtia mitään. Veikko käski Juulian kuvitella olevansa prinsessa, ja pian Juuliakin rentoutui oikein kunnolla. Maittavat ateriat pääsivät suuhun, ja pian oli jo jälkiruokakakkujen vuoro. Juulia ja Veikko olivat päässeet kauas pois arjesta, ja molemmat olivat nauttineet täysin siemauksin illasta. Samalla oli tullut juteltua yhtä ja toista, ja mielet olivat virkistyneet kovasti!
-Enkös sanonutkin, että sekä sinä että vauva nauttisitte illasta? Veikko virnisti.
Photobucket
-Sanoit, ja se pitää paikkansa. Vauva on ahminut tänä iltana niin paljon herkkukakkuja sun muita hienouksia, että pitänee laittaa hänet karkkilakkoon, Juulia naurahti silitellen silkkisen juhlapuvun alla pömpöttävää mahaa.
-Vauva pystyisi siihen varmaan hyvin, ellet sinä päivät pitkät napostelisi namusiasi, Veikko huomautti. Sen seurauksena mies sai naamalleen kakun suklaamansikkakuorrutetta Juulian toimesta. Veikko lähti mukaan ruokasotaan, eikä pari välittänyt muiden ravintolassa ruokailevien paheksuvista katseista. Juulia pysähtyi jälleen kerran miettimään sitä, kuinka hän oli tehnyt oikean valinnan mennessään naimisiin Veikon eikä Kustin kanssa.

Sellaista oli Iloliemillä tällä kertaa. .--) Antakaa palautetta osasta kommentoimalla! Huoltokatkoksen aikana kommentointi ei ollut mahdollista, mutta nyt kaikkien kommenttien pitäisi tulla taas perille. .-) Viettäkää kesäloman viimeiset viikot rennosti!