Heips! Pahoittelen viivästysnyttä päivtystahtia, minulla oli koeviikko + muita ongelmia, joiden takia en saanut pelailtua Iloliemillä. .-P Nyt on onneksi syysloma, ja aikaa simsseillä enemmän. ,-> Ei minulla sitten varmaan mitään ihmeempää kerrottavaa ole... Olen koko illan kuunnellut Backstreet Boysia ja Jacopo Sarnoa. .-D Mutta juu, osan pariin voitte vähitellen siirtyä. .->
 
VASTAUKSET EDELLISEN OSAN KOMMENTTEIHIN:
 
Lumikristalli kirjoitti:
Upea osa! Kaistahan tuli komea poika,kuin myös Atsosta. Pidän kauheasti kirjoitustyylistäsi, ihan niin kuin olisi itse mukana seuraamassa perheen kommeluksia :D
Odotan innolla jatkoa.
 
Vastaus: Kiitos kaikista kehuistasi! On ihanaa miellyttää lukijaa, ja olen pyrkinytkin luomaan lukijassa juuri sanomasi vaikutelman. .-) Minustakin Kai ja Atso ovat komeita! .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Turveltaja kirjoitti:
Hehehee. Hyvä osa. Atson murahtelut tuossa loppu puolella toivat mieleeni jonkun talviuniltaan herätetyn karhun. Säikähdin suorastaan vessan oven paukahtamista =D
Ai että Kaista tuli lutuinen <3 
Toivottavasti vanhemmat nyt muistavat alkaa huolehtia myös Jarnosta. Miten käykään sitten kun Petra siirtyy vehräemmille laitumille laiduntamaan (olipahan tuokin lause =D) ja kukaan muu ei muista jarnon olemassaoloa =(
Jatkoa, jatkoa!
Jos sitä nyt ottaisi itseään niskasta kiinni ja menisi väkertämään Vuorisille sitä uutta osaa... sairaslomalla on hauskaa!
 
Vastaus: Hah, talviunilta herännyt karhu -vertauksesi oli hauska. .-D Paukkuvat ovet ovat tosiaan aika pelottavia! Mukavaa, että pidät Kaista. .-) Vanhempien tosiaan olisi viisasta huomioida Jarno. Haha, oikein onnistunut lause. .--D Mukavaa kuulla, että sinäkin väkertelet jatkoa omaan tarinaasi. .-) Hihii, sairaslomat ovat varmaan hauskoja! Minulla on nyt onneksi syysloma, että saan ainakin pelattua tarinaperheilläni enemmän. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Jade Essence kirjoitti:
Pienestä Kaista tuli kyllä tosiaan hyvin isänsä näköinen. Söpö punatukka veljessarjan jatkoksi :) 
Voi Jarnoa, keskimmäinen lapsi jää helposti huomiotta jos vanhemmat keskittyvät vain nuorimpaan tai vanhimpaan. Onneksi Petra huomasi, miltä tyttärenpojasta tuntui. Mummi on varmasti hyvää ja ymmärtäväistä seuraa Jarnolle :)
Voi Benjaminia, uusi tulokas vetää aina jonkin aikaa eniten huomiota puoleensa. Onneksi Atso pitää ystävälleen seuraa - vaikka poika saisikin noudattaa omaa neuvoaan ja viettää aikaa Jarnonkin kanssa. Koiranpennut ovat kyllä söppeleitä näin sivuhuomautuksena ;)
Onneksi Jarnolla näyttää olevan mukava kaveriporukka. Pidän myös tuosta, että he kutsuvat toisiaan sukunimillä, niinhän se on välillä oikeastikin. 
Ohhoh, mistäs syrjäkujalta tuo murovaras ryömi? Ja Kain potta oli pakko pölliä *heristää nyrkkiä varkaalle* Onneksi lurjus saatiin kiinni. Ja mikäs Benjaminilla on, kun ei ehdi jäädä Atson synttäreille? Atso taitaa itsekin epäillä jotain hämärää ja niin teen miekin. Atsosta kasvoi kyllä hienon vahvapiirteinen ja aikuisen näköinen teini :D 
Onneksi poika ei lopuksi näe pelkkiä huonoja puolia ystävän matkustamisessa. Juulia on viisas muistuttaessaan esikoistaan muista kesänviettovaihtoehdoista. Ehkä Atso voisi kesällä leikkiä Jarnon kanssa? ;)
Oli taas hauskaa päästä lukemaan Iloliemiä enkunkokeesta tullessa :D Tästä sai myös mukavasti innostusta tuon oman sivun järjestelyyn ;D
 
Vastaus: Totta, Kai näyttää tosi paljon isältään. .-) Jep, Iloliemillä on loistava veljessarja! Keskimmäisenä lapsena voi tosiaan olla rankkaa. .-( Jep, Petra on perheen aivot, joka aina ymmärtää, kuka tarvitsee huolenpitoa. .-) Benjamin sai tosiaan kokea myöskin perheen keskipisteenä olemiselta syrjäytyksen, kun uusi pienokainen saapui! Onneksi tosiaan sentään Atso viettää aikaa kaverinsa kanssa. .-) Atsosta tosiaan olisi myös Jarnolle hyvää seuraa! Täytyy vinkata vähän isoveljelle Jaden vinkkejä. .-D Jep, minusta on aina siistiä, kun simssiin syntyy suloisia eläimiä! <3 Haha, Jarnon kaveripiirin sukunimi-idea lähti siitä liikkeelle, kun en muistanut kaikkien etunimiä, mutta muistin kuitenkin, mistä perheestä kukin on. .-D Kaverit tosiaan auttavat poistamaan yksinäisyyttä. .-) Ehkä Jenna ja Nestori -varkaat laittoivat jonkun ystävänsä Iloliemiä kiusaamaan! .-D En tosiaan tiedä, mistäpäin voro päätti tulla! Todella töykeää kyllä yrittää varastaa Kain potta! Mitäpä jos pikkuinen tarvitsisi sitä? Hyvin olet kuvaillut Atson uutta ulkonäköä teininä. .-) Jep, aina löytyy hyviä varasuunnitelmia. Ei Atson tarvitse viettää aina aikaansa Benjaminin kanssa. .-) Oi, ihana idea, että Atso viettäisi kesän Jarnon kanssa! <3 Mukavaa, että Iloliemet tuovat sinulle innostusta omaan sivuusi! .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Tohya kirjoitti:
Oikein hyvä osa :) 
Kaista tuli kyllä todella suloinen poika, vaikka harmillista kyllä vanhempien huomio on kokonaan taaperossa, eikä Jarnoa taideta oikein ymmärtää, paitsi Petra.
Petra on kyllä todella ihana mummeli :)Hyvä että edes hän jaksaa huomioida Jarnoa. Poikaa kyllä kävi sääliksi tässä osassa. Hyvä että pojalla on kuitenkin monta kaveria.
Atsosta kasvoi aika aikuisen näköinen teinipoika. Aika fiksu oli hän, ku yritti näyttää Benjamille pikkusisarusten hyviä puolia :D
Jatkoa odotan
 
Vastaus: Kiitoksia. .-> Varsin sulopiirteinen Kaista tulikin. ,-) Uusi perheenjäsen varasti tosiaan täysin vahempien huomion, mutta Jarnolla on sentään Petra, joka on mahti mummo! .-) Jarno tosiaan päätyi tässä osassa suurimman säälin kohteeksi. .-< Jep, onneksi pojalla on useampi kaveri. .-) Atso teki tosiaan hyvän teon yrittäessään saada Benjaminista vauvaystävällisemmän simin, mutta vielä yritys ei tuottanut toivottua tulosta. .-D Kiitoksia kommetoinnista!
 
 
 
Roskuliini kirjoitti:
Voi että Kai on kyllä yksi söpönassunen! <''3 Oikeesti, saatan olla hiukan naamarasisti nyt mutta silti, ei sille voi mitään että Kai vaan on niiin lutuinen <''3 Onhan Jarno ja Atsokin toki suloisia, mutta Kai on aivan omaa luokkaansa.. Ja mikä nimi! Ah, Kai.. <''3 (Jjjuu, en ainakaan yhdistäny tota nimee heti yhteen sairaan hyvään näyttelijään, Kai Vaineeseen.. ::D) 
Jarno on aika raukka kun se on koko ajan yksin, ellei sitten vietä aikaa rakkaan Nokkavansa kanssa ::) Mutta olisi se silti hyvä välillä saada hieman ihmismäisempää seuraa.. :;) 
Atsolle taitaa tulla aika tylsä kesä ellei poika sitten päätä lähteä yliopistoon (en kyllä usko..), tai sitten vaihtoehtona on ainoastaan etsiä uusia kavereita ::) 
Juuliaa ja Veikkoa ei kauheasti näkynyt, harmi.. ::/ Ja oho, Maijahan vilahti siellä! ::D Toinen suosikeistani silloin kun perijää Petran aikaan äänestettiin.. Aika nuorekkaana on Maija säilynyt, pakko myöntää xD
Voivoi, eikai Petra nyt noin vanha ole? Selkäkipuja ja.. :;( Ja Uuno.. onko tuo nyt siis lähdössä tapaamaan Jennaa?? ::) 
Roosa on kyllä kaunizzz <''3 Ja vauva oli siis poika, nimeä ei vielä paljastettu..?? ::) Vai luinko vaan liian hätäisesti? :;D Nojoo, kiitän ja kuittaan: -->
Jatkoa odotellen,
Rosku <3
 
Vastaus: Kai tuntuu kyllä olevan lukijoiden suosiossa Veikko-geeniensä ansiosta. .-D Saahan sitä jokainen tykätä mistä haluaa ilman rasistiksi joutumista. ,-> Juup, nättejä ne muutkin pojat toki ovat. .-) Hehe, mukavaa, että nimikin miellyttää. .-D En mainitsemastasi näyttelijästä ole koskaan kuullutkaan, mutta kiva juttu silti. .-D Jarno on tosiaan vähän ulkopuolinen perheessä, mutta Nokkava on toki kaverina pojalle. .-) Minulla ei yleensä ole tapana laittaa teinejä heti kasvun jälkeen yliopistoon, eli kotosalla poika oleilee. .-) Kavereita olisi tosiaan hyvä olla enemmän, niin ei yhden lomalle lähtö olisi maailmanloppu. Juu no, alan keskittää lasten kasvaessa enemmän kerrontaa heihin, jotta lukijoiden on helpompi valita perijä-äänestystä varten suosikkinsa, mutten vielä ole kokonaan unohtamassa Juuliaa ja Veikkoa, älä huoli. ,-> Maija tosiaan nähtiin vilaukselta. .-D Joo, en kykene ikäännyttämään kaikkia simejä tasaisessa tahdissa, ja siksi osa jää ikinuoriksi toisten vanhetessa, mutta olihan Maija sentään nuorin sisarusnelikosta, että voimme vaikka ajatella, että hän onnekkaana ei ole vielä ehtinyt harmaantua. .-D Mukavaa, että Maija on suosikkeihisi. .-) Petralla vanhuus puolestaan alkaa tosiaan painaa päälle, ja kaikenlaisia kipuja ilmenee. .-/ Ym, Uuno käväisi Jennan luona jo muutama osa sitten, eikä uusinta visiittiä ole ihan heti ainakaan suunnitteilla, mutta katsellaan nyt. .-) Nättihän tuo Roosa on, kuten kaikki Yunin simit. ,-> Juu, jätin nimen kertomatta, koska en muistanut sitä osaa kirjoittaessani. .-D Mutta se tulee kyllä tulevaisuudessa paljastumaan. .-) Kiitoksia pitkästä kommentistasi!
 
 
 
vupii kirjoitti:
Kai on kyllä isänsä poika :) Lutuinen ! 
Mutta kyllä Jarno ja Atsokin ovat somia, olet kehitellyt pojille mukavat persoonallisuudet. Heidän touhujaan on mukava katsoa :) 
Voi Jarnoa, kun ei tunne oloaan pidetyksi. Toivottavasti vanhemmat tekisivät pojan kanssa jotain kivaa, niin tälle tulisi parempi olo. 
Veikko vauvaekspertti, hoo! Jätti taaperon matolle nukkumaan heh;) 
Ja pottavarkaalle nauroin aivan kippurassa XD "Tuollaisen olen aina halunnut! " Heeh! Ihana kohta :)
Kiitokset iltani piristämisesta ja ihanasta osasta :)
 
Vastaus: Kai muistuttaa kieltämättä kovasti isäänsä. ,-D Somiahan nuo muutkin pojut ovat toki, mukavaa, että heidänkin touhunsa kiinnostavat. .-) Jarno-raasu on jäänyt vähemmälle huomiolle, vanhempien pitäisi tosiaan järjestää jotain ohjelmaa pojalle! Haha, kyllä ne ekspertitkin voivat tehdä virheitä. .-D Hah, mukavaa, että pottavaras viihdytti sinua. .-DD Kiitoksia itsellesi kommentoimisesta!
 
 
 
Saga kirjoitti:
On kyllä niin isänsä näköisiä poikia Kusti ja Jarno! Ja Kai näyttää ihan Veikolta. Nyt kun saataisiin vielä pikku-Juulia... :D
 
Vastaus: Isien geenit ovat Iloliemillä olleet suosittuja jälkikasvussa. .-D Pikku-Juulia olisi kyllä kivaa vaihtelua. .-) Kiitos kommentoimisesta!
 
 
 
Hattara kirjoitti:
Aivan ihastuttava osa! 
Voi Jarno parkaa kun poika jäi täysin vaille huomiota. Eihän nyt kaverit eivätkä isovanhemmatkssn pysty viemään vanhempien asemaa perheessä :/ ja vielä kun poika ei saanuy edes mahdollisuutta tutustua oikeaan isäänsä :(
Pikku Kai on aivan ihana ilmestys :) ja Atsosta kasvoi oikein hurmaava poika. Nyt kun Benkku on alismaassa niin saattaisikohan Atso löytää itselleen rakkaan kesän aikana kun kaverin kanssa ei ehdi aikaa viettää :)
Innolla jään odottamaan uutta osaa taas!
Ainiin, koiria ei muuten näkyny tässä osassa:( olisi kiva nähdä jo tulevia pentuja :D
 
Vastaus: Kiitos! Jep, minuakin harmittaa Jarnon kohtalo. .-( Totta, kivat kaverit ja isovanhemmat on vain hyvä lisä siihen jalustaan, jonka vanhemmat ovat rakentaneet. Tuo isäjuttu on kyllä tosiaan harmillinen. .-( Kivaa, että pidät Kaista ja Atsosta! .-) Hahaa, katsotaan, miten Atson yksinäinen kesä menee. .-) Iloliemien tontti on tällä hetkellä niin täynnä, ettei koiravauvoja mahdu isot perheet -hackistani huolimatta, tai sitten Parsakaali ei vain suostu tulemaan raskaaksi. .-( Katsotaan pentuja sitten, kun ekat lapset lähtevät yliopistoon tai vanhukset kuolevat! D-. Kiitos kommentistasi!
 
 
Jellu kirjoitti:
Kerrassaan ihana osa! Atsosta kasvoi oikein komea nuori mies. Voi Jarno raukkaa, kun jäi vaille huomiota. :(
 
Vastaus: Hyvä, että osa miellytti. .-) Jep, Atso on hyvin komea, ja on tosiaan surullista, että Jarno jäi ilman huomiota. .-( Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Sabrina kirjoitti:
Oi, hyvä osa! (:
Voi Jarno-parkaa kun äidiltä ja isältä ei huomiota tunnu irtoavan ;s onneksi edes Petra jaksaa antaa lapsenlapsille tasaisesti huomiota, vaikka vanhuus alkaakin hänellä jo selvästi painamaan päälle. Atsosta tulikin sitten teini ja murrosiän tunteet on selvästi vallanneet tilaa, mutta onneksi Juulia sai pojan hieman piristymään :)
Tosi hyvä osa ja jään innolla oottelemaan seuraavaa! :)
- Sabrina
 
Vastaus: Kiitos! Totta, Jarnon yksinäisyys on surullista seurattavaa. .-( Petra tosiaan on ihana mummi! Hän tosiaan laittaa välillä lapsenlapset itsensä edelle. Petra tosiaan on jo tosi vanha! Havahduin siihen äskettäin ja ihan yllätyin. D-. Haha, Atso on tosiaan tunteiden armoilla! Juulia tosiaan on hyvä piristämään väkeä, jos vain haluaa. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
FlameGirl kirjoitti:
Tosi hyvä osa ! c:
Rakastan edelleen kirjoitustyyliäsi ja kuvat oli kans ihania ! ^^ Harmitti kun Jarno oli jotenkin niin yksinäinen ja kaikki vähän syrji poikaa, varsinkin vanhemmat kun keskisttyivät vaan Kaihin :c 
Atsosta tuli komea teini, askeleen lähempänä aikuisuutta :3 Onneks kuitenkin Atso kerto asioita äidilleen, ja varsinki ku Juulia ymmärsi ite tulla kysymään että oliko kaikki hyvin :')
Jatka samaan malliin ! :3 Ainiin, ja voisit tulla ilmoittamaan mulle osista kun niitä tulee, että muistan tulla lukemaan ? 8D
 
Vastaus: Kiva kuulla. .-) Kiitoksia paljon kehuista. .-> Harmillista tosiaan, että Jarnon huomiointi on jäänyt vähemmälle. .-/ Jep, kivan näköinen Atso on teininäkin, ja aikuisuus lähenee. .-D Atso tosiaan yhä teininäkin kertoo huolistaan vanhemmilleen, mikä on toki hieno juttu. .-) Ilmoitan uusista osista kaikille, jotka ovat kommentoineet linkin kera edelliseen osaan, koska sitten vanhan osan kommentteja selatessa minulta käy osasta ilmoittaminen kätevämmin, ettei ulkoa tarvitse muistaa kaikkien seuraajien osoitteita. .-D Mutta kiitos paljon kommentin jättämisestä!
 
 
 
Ezme kirjoitti:
Mahtavaa kun uutta osaa tuli näin pian! Olin ihan yllättynyt kun huomasin, että olitkin ehtinyt tehdä jo jatkoa.
Kaista kasvoi äärettömän suloinen taapero! Uskon, että Kai tulee olemaan tyttöjen suosiossa myöhemmin :)
Atsostakin kasvoi lopuksi oikein komea nuori mies. Ihmettelin vähän, miksi Atso nyt yhtäkkiä rupesi kiukuttelemaan, kun muuten poika on ollut oikein kiltti, mutta selvisihän se syykin sitten.
Mietityttää aika paljon mikä Benjaminia mahtaa vaivata, kun ei oikein jaksa innostua mistään muusta kun peleistä. Ehkäpä pikkuveli oli vain niin mullistava asia pojan elämässä, että hän tahtoo vältellä kaikkia vauvoja ja taaperoita.
Oli muuten hauskaa, kun Juulia lueskeli öisin kirjoja muut huolehtivat Juuliasta ja Uuno ajatteli vain kasvavaa sähkölaskua :) 
Jatkoa odottelen taas ja toivon, että Juulia ja Veikko hankkisivat vielä yhden lapsen kun Juulialla tuntui hoitovietti taas heräävänkin :)
 
Vastaus: Välillä saan useamman osan ulos vauhdilla, toisinaan päivitystahti venähtää rumasti kiireiden vuoksi. .-P Hehe, Veikon geeneillä ei voi rumaa tullakaan. .-D Katsellaan sitten pojan kasvaessa, että millainen naistenmies pojusta kasvaa. ,-D Ja oikea komistus Atsostakin tuli. .-> Atso ei tosiaan turhasta vikise, ja siksi tämä yllättävä raivokohtaus saattoi olla hämmentävä. .-D Pikkuveli tosiaan mullisti Benjaminin elämää, mutta toivottavasti poika innostuisi pelien sijasta myös sisaruksistaan. .-) Hehe, Uunon säästäväisyys tulee esille vähän joka tilanteessa. .-D Toivotaan, että toiveesi toteutuu. .-) Kiitos paljon kommentin jättämisestä!
 
 
Yun kirjoitti:
Olin alussa ihan varma, että Veikolle ja Maijalle kehittyisi salasuhde. Ei sitten käynytkään niin :DDD Naurattaa vaan, kun Petran siskot ovat nyt samaa ikäluokkaa kuin Juulia (elleivät jopa nuorempia) :D
No, eivätpä Juulia ja Veikko olekaan niin täydellisiä vanhempia. Taapero vie kaiken huomion, ja Atso ja Jarno ovat itsekseen. Tai Uunohan kaveeraa Atson kanssa, mutta kumminkin. Ja kohta, jossa Veikko jättää Kain matolle nukkumaan, oh noes! Ei niin täydellistä lastenhoitoa, sanon minä ;)
Olen Petran kanssa samoilla linjoilla.
Toisaalta olisi tylsää, jos Iloliemien perhe olisi täydellinen heti kun Kusti ei ole kuvioissa. On vain mielenkiintoista, että ihmisillä on huonoja puolia, heikkouksia yms. Ja tosiasiahan on, että oikeus ei aina tapahdu (sori, Kusti!)
Kävin muuten lataamassa sen kasvin. Ja pari muutakin. Melkein kymmenen kasvia varmaan :DD
No. Sinänsä tämä oli tapahtumaköyhempi osa kuin edellinen, vaikka kasvuja ja syntymiä olikin (niillä saa kummasti korvattua suuret juonikuviot ;D) Mutta tykkään ajatella, että tällaiset rauhallisemmat osat ovat vain tyyntä myrskyn edellä. Ehkä Atsosta tulee raivokas murrosikäinen, ehkä Kusti tekee uuden paluun... 
Omaan silmääni tämä kommentti vaikuttaa vähän negatiiviselta, mutta sen ei ole suinkaan tarkoitus olla! Pidin osasta ja se herättää ajatuksia. ;)
 
Vastaus: Salasuhteelta tosiaan vältyttiin. .-D Maija, Essi ja Lilja taitavat kaikki olla Juuliaa nuorempia. .-D En jaksa ylläpitää järkevää ikääntymistahtia yllä kaikilla perheillä, jo Juulian ja Roosan lasten tasapuolinen ikäännyttäminen käy välillä haastavaksi. .-D Tasapuolinen huomion jakaminen isoissa perheissä voi välillä olla vaikeaa, ja nuorimmainen tarvitsee enemmän valvontaa, mutta ei silti saisi kokonaan unohtaa muita lapsia, oikeassa olet. Hah, Veikon lastenhoitotaidot eivät taidakaan olla ihan huipussaan. .-D Täydellisyys on juu tylsää, itsekin tykkään ongelmista tarinoissa, kun ne tuovat mielenkiintoa. .-D Oikeus ei tosiaan aina tapahdu. .-/ Heh, mukavaa, että löysit mieleisiäsi kasveja. .-D Juu, olen huono saamaan lasten kasvuvaiheeseen ängettyä suurempia juonikohtia, kun huomio menee siihen, että saan loogisesti lapset kasvatettua. .-D No juu, syntymät ja synttärit toimivat osittain juonien korvikkeena. .-D Eiköhän se kaipaamasi myrsky vielä puhkea, minulla on sekä Kustille että Atsolle eräitä suunnitelmia. ,-> En minä pahasti negatiivisuutta edes huomannut, hienoa, että osa herätti ajatuksia! .-D Kiitos paljon kommentin jättämisestä!
 
 
Aamutähti kirjoitti:
Voi miten minun tuli Jarnoa sääli.. Tuo on niin tuttua, niin sims-tarinoissa kuin oikeassakin elämässä (ja omassa) että keskimmäisenä syntynyt sisarus jää vähän huomiotta. Esikoisella on aina tietynlainen paikka vanhempien silmissä ja sydämessä, mutta kuopuksesta pidetään myös aivan erityistä huolta, vaikka tässähän sen ymmärtääkin, kun Kai ei ole vielä esikoulussakaan. Nuorimmaisena syntynyttä tunnutaan joka paikassa lellittävän ja vanhimmat saa aina sen mitä haluaa plus miljoona muuta ns. "etua". Keskimmäisenä ei ole koskaan hyvä olla, ainakin minä ajattelen näin. Nimimerkillä 'kokemusta on'.
Petrasta tykkään edelleen paljon, onneksi edes hän kun ei näköjään kukaan muukaan huomasi Jarnon mielentilan ja sai pojan luottamaan itseensä. Murtovarkaan vierailun jälkeinen halauskuva ja sen tekstit olivat tosi söpöjä, mummi on paras lohduttamaan <3 :)
Juulia tuntui jostain kumman syystä tässä osassa poissaolevalta. Ei siis sillä, en tarkoita mitään negatiivistä, olit kuvaillut häntä ja kirjoittanut hänestäkin ihan normaalin riittävästi,taisikin johtua minusta, mutta vasta viimeisimmissä kuvissa, siitä lähtien kun Atsosta tuli teini, niin tajusin jotenkin, että ainiin, Juuliakin kuuluu tarinaan. Jotenkin varmaan päällimmäisinä mielessä 4. sukupolvi ja vanhukset sekä Veikko, jonka kasvoja pysähdyn joka kuvaan kyyläämään :D
Niin, Atso ja uusi ikävaihe. Palaakohan Benjaminkin hupilomaltaa yllättävästi teiniytyneenä, ja pienen hengailutauon jälkeen kaksikko löytää toisistaan uusia hyviä puolia, ja sitten on jännää jatkaa yhdessä uuden ikävaiheen kanssa.
Murtovaras oli pelottava mutta myös huvittava. Tietysti on saatava aina himoittu potta vaikka rahakaapit jäisivätkin koluamatta. Taisi kuitenkin olla vähän epäammatillinen, jos tuo rikollisuus nyt ammatiksi on kutsuttava, kun niin kovaa meteliä piti, että syvää taaperon unta nukkuva Kaikin heräsi.
Osassa oli mukavasti perhe-elämää! ♥ Sopivaa vaihtelua välillä esiintyviin juonitteluihin, sinun tarinasi ovat hyviä ja hienosti tehtyjä, jatka samaan malliin :-->
P.S. Laitoin vielä tähän kommenttiin oman sivuni osoitteen, jos muistaisisit jatkossakin ilmoitella kaikkien tarinoidesi osista? =)
 
Vastaus: Ihanaa, että eläydyit täysillä Jarnon asemaan! Toivotan voimia kaikille keskilapsille! Jep, Petra on todella kultainen minunkin mielestäni. .-) Lohdutustaito on hieno asia! Toisinaan en saa laitettua kaikkia tärkeimpienkään simien juttuja samaan osaan, eikä ole ihme, että sinusta tuntui Juulian olevan poissaoleva. Uuden sukupolven lapset haukkaavat pian suurimman juoniosion, ja haluan kertoa vanhuksista ennen kuin he kuolevat! .-D Hyvä, että Veikon kasvot innostavat katsomaan häntä. .-D Heh, eiköhän Benjaminista kuulla pian. .-) Saa nähdä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. .-) Toisinaan yritän tuoda vakaviin kohtiin hupia, kuten tuossa murtovaras-jutussa. .-D Oma oli kuitenkin mokansa, kun asteli vessaan potan eteen. .-D Haha, joko murtovaras ei osaa hommiaan tai sitten Kailla on epätavallisen surkeat unenlahjat. .-D Itsekin tykkään välillä perhe-elämästä, ei tarvitse aina niin kamalasti lavastaa. .-) Sinun kannattaa laittaa aina kommenttisi mukaan sen sivun osoite, jonne haluat osailmoitukset saada. Siten saat ne varmasti oikeaan paikkaan. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Mesinen kirjoitti:
Voi Uuno ja tämän sähkölaskut... Siksiköhän sitä minigolffia piti pelata pimeässä, eikä varashälyyttimeen vaihdettu pattereita... Ehkä Uuno piilotti ne säästösyistä, käytännön mies kun on ;) ! 
Jarno parka! Poika on aivan yksinään ja sitten Atso vie vielä lintukaverinkin... Ihana nimi muuten Nokkava .D ! Onneksi pojalla on sentään Petra, joka pitää tämän puolia. Sai ainakin Uunon opettamaan pojalle nukensilpomista, vaikka ilmeestä päätellen Jarno ei kovasti nauttinut. Toivoin koko ajan enemmän, että Kusti tietäisi pojastaan, joka nyt näyttää olevan kovin heitteillä...
Juulian pitäisi nyt vähän petrata noiden lasten kanssa. Hän on kuitenkin kaikkien äiti. Veikolle nyt tavallaan suo tuon Kain yli huomioimisen, kun tämä on ainoa Veikon oma poika, vaikka tietenkin pitäisi olla tasapuolinen... 
Hyvä, että Atso neuvoi Benjaminia vähän pikkusisarten suhteen. Onhan ne kivoja silloin sun tällöin :D ! Mutta tavallaanhan Benjamin oli oikeassa, eihän tuon ikäiset muuta tee kuin syö nukkuu ja ....... ;) Lastenhoitaja vain ei ollut ihan tilanteen tasalla ja taisi olla hieman pikku veijarin lumoissa. 
Kasvoipa Atsosta isänsä näköinen kaveri pehmennettynä hieman Juulian piirteillä. Ei yhtään hassumman näköinen. Aika särmikäs kaveri ;) ! 
Jatkoa innolla odotellen!
 
Vastaus: Haha, Uuno tosiaan on käytännön mies, ja hän haluaa säästää kaikessa. .-D Varashälyyttimen paristot silloin helposti unohtuu. .-D Totta, minua itseänikin harmitti, kun Atso tuli omimaan Nokkavan itselleen! Mukava kuulla, että pidät Nokkavan nimestä. .-D Petra on tosiaan aivan ihana mummi! Olisi tosiaan reilua, jos Kusti tietäisi pojastaan ja olisi tämän kanssa! Asiat eivät kuitenkaan aina mene niin kuin toivoisi. .-( Totta, Juulian olisi tärkeää huomioida kaikkia lapsiaan, kun kaikkien äiti on! Jep, Veikko varmaan hoitaa yli-innokkaasti Kaita, kun hänellä ei ole muita biologisia lapsia, ja siinä innostuksessa muutkin unohtuvat. .-/ Atsosta on tosiaan neuvojaksi. .-D Haha, voi vauvoja ja niiden köyhiä tekemisiä. .-D Hihi, lastenhoitaja taisi tosiaan tykätä enemmän vauvasta kuin Benjaminista. .-D Jep, Atso on oikein mahti! Kiitos kommentistasi!
 
 
 
CristalCrystal kirjoitti:
Oon ite vasta nytten jälkijunassa näitä lukemassa, Järkytyksiä-osioissa. Mutta on nää kaikki osiot on tosi mahtavii! :) Laitanpa sitten kommentia, kun uusimpaan osaan pääsen. :)
 
Vastaus: Oi, mahtavaa saada uusi lukija! Hyvässä kohdassa menet, ja kyllä ne osat siitä pikkuhiljaa hupenevat. .-) Kiitos kehuista ja kommentistasi!
 
 
 
Morame kirjoitti:
Oi että!! Cutie! Voi kun toi...Oih ei!Oikosulku! Unohtu uusimman pienokaisen nimi! Jaaha..Taitaa tulla Dementia! Voi että mä rakstan iloliemiä! Varsinki Petraa ja Veikkoa...<3 Upee osa!
 
Vastaus: Hehe, uusin pienokainen on nimeltään Kai. .-) Mukavaa, että pidät tarinastani ja että sinulla on suosikkihenkilöitä. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
banssu kirjoitti:
Kieltämättä tosi hyvä osa taas, tykkäsin tosi paljon! :---)
Toivottavasti Benkkukin tottuu pikkuveljeensä. Ja toivotaan nyt myös, että Atson kesä kuluu hyvissä merkeissä Benjaminin matkasta huolimatta.
Awww toi Kai, niiiin suloinen pikku poitsu! En malta odottaa että kasvaa isommaksi, varmaan tulee aikamoinen naistenmies ;--)
Ääh, en millään ehdi kommentoimaan pidempään, sori! Oli jokatapauksessa todella hyvä osa, seuraavaa taas odotellessa. :--)
-banssu
 
Vastaus: Kiva, kiitoksia! .-) Eiköhän Benjamin jossain vaiheessa veljeensä totu, toivottavasti ainakin. .-D Eiköhän Atso keksi jotain mukavaa puuhaa, tai jos ei keksi, angstatkoon koko loman yksinoloaan. .-P Kai tuntuu saavuttaneen jo jonkinlaisen naistenmiehen aseman lukijoiden sydämissä. ,-D Suloinen poika kyllä kieltämättä on. .-) Ei mitään hätää, kommenttisi on oikein hyvä tällaisenakin. .-) Kiitoksia kommentin jättämisestä!
 
 
 
NeneKanerva kirjoitti:
Pojat angstaa ja vauvat huutaa, ah ihanaa xD No ei vaiskaan, söpö osahan tämä oli.
Ja varkaat are back xD
 
Vastaus: Haha, tuollaista on välillä suurperheen arki. .-D Varkaat ne aina tekevät paluun Iloliemien luokse. .-D Kiitos kommentista!
 
 
 
Aijca kirjoitti:
Saimpas luettua nyt sitten tämänkin osan! Täytyy heti kärkeen todeta, että Atsostahan kasvoi oikein kelpo nuori sim. Tosin tuo itkukohtaus vähän turmeli pojan katu-uskottavuutta, mutta eiköhän äidille murheiden vuodattelu voida laskea ihan joka teinin tehtävälistalle... =D Toivottavasti Atso saa sitten vietettyä viihdyttävän ja kivan kesäloman ilman Benjaminiakin =) Josko vaikka tämä tapaisi jonkun uuden tytön ja diu diu diu =D
Kumpa Jarnokin saisi vähän enemmän huomiota muilta aikuisilta. Niin surkealta poika ainakin vaikutti. Jarnolle ei taida kaveriksi riittää vain Nokkava, joten kumpa koulusta löytyisi edes jotain lisäseuraa hänelle... Onkos Nokkava muuten ihan lemmikit-lisäosan alkuperäinen otus? Vai onko se joku ladattu uudelleenvärjäys? =D En ole vielä ehtinyt pahemmin oman lisärini elukkavalikoimaan tutustua, joten en tyhmänä tiedä...
Ainiin! Osassa oli ehkä kaikista hauskin juttu Atson ja Benjaminin vauva operaatio. Harmi vain, että se taitaa jäädä kesken tuon Benjaminin synttärimatkan takia. Pidin erityisen paljon kehdon potkukuvailuista ja siitä, kuinka ärsyttävä lastenhoitaja tuli poikien selän taakse pätemään. Hauska idea, sai minut ainakin ärsyyntymään =P
Mutta kiitos nyt taas hyvästä osasta! Viimeinkin olen kommentoimisen kanssa kärryillä. Pitäisi kai alkaa tässä ahertamaan jotain tuon oman legacyn suhteen. Se vain jäi, kun suutuin vuodatukselle, kun se ei sitten tallentanutkaan kauan kirjoittamaani osaa... =/ Ehkä nyt olisi viimein korkea aika antaa sillekin anteeksi ja tarttua itseäni niskasta kiinni =D
 
Vastaus: Hienosti olet kirinyt päivtystahdin kiinni! Tykkäsin paljon aiempiinkin osiin jättämistäi kommenteista, erityisesti nauroin huomiollesi lentävistä lautasista. .-DD Ärsyttävää, kun vahingossa jää jokin näkymätön omssi jonnekin, ja sitten simit kantaa sen päälle tavaraa. .-D Atso tosiaan kasvoi. Ja juu, useimmat teinit varmaan avautuvat vanhemmille ongelmistaan, vaikka se katu-uskottavuutta pilaisikin. .-D Toivottavasti Atso keksiaa muuta ajanvietettä lomalle, monet ovatkin veikkailleet jonkun tytön kuvioihin tulemista. .-D Jarno tosiaan kaipailisi huomiota enemmän, eiväthän kaverit sentään täysin vanhempia korvaa, vaikkakin avat apuna, ettei Jarno täysin syrjäydy. .-) Nokkavan höyhenpeite on ihan lemmikki-lisärin alkuperäiskalustoa. .-) Et ole ollenkaan tyhmä! Hihii mukavaa, että vauva-operaatio miellytti sinua. .-D Kesken se kyllä nyt sitten jäi, kun Benkku karkasi taas Alismaahan. .-P Hienoa, että eläydyit mukana ärsyyntymällä. .-D Voimia sinulle Järviksien kanssa! Vuodatus on nolo, enkä enää uskalla säilöä mitään keskeneräistä tänne, vaan tallennan bloggeriin ja vasta julkaisuvaiheessa tuon ne vuodatukseen. .-D Kiitos kovasti kommentoimisesta!
 
 
 
GreenPixy kirjoitti:
No niin, luku-urakkani se vain näyttää kasvavan ja kasvavan, mutta sainpahan tämänkin nyt sitten kahlattua läpi. Tykkäsin osasta taasen. 
Atsostahan kasvoi oikea komistus, heh. Olen samoilla linjoilla Aijcan kanssa, että Atsolle saattaapi tulla hyvinkin mukava kesäloma joonkun muunkin seurassa, krhm.. Niin ja onhan se ihan hyvä että otetaan vähän etäisyyttä läheisiinkiin kavereihin ja silleen.
Voi Jarnoa, kyllä poika varmaan ajan myötä tajuaa, että hänestä pidetään kyllä, vaikka aina ei tunnu olevan aikaa. Petra ja Veikko saisivat kyllä vähän enemmän huomioida muitakin kuin Kaita. Ehkä Juulialle on jäänyt jonkinlainen "trauma" lapsuudesta, kun Uuno lelli vain Jennaa :D Tai ehkei. Oli miten oli, pidin osasta kovasti! :)
 
Vastaus: Jep, minullakin lukujono uhkaa kasvaa, enkä saa pidettyä sitä kurissa, mutta sitten vaan täytyy lukea jälkeen päin muiden osia. .-) Komeahan siitä Atsosta kieltämättä tuli, katsellaan nyt, missä vaiheessa niitä tyttöjä alkaa astua kuvioihin. .-D Etäisyys voi tietysti tehdä hyvääkin, kunhan ei liian pitkään jatku. .-> Niin, toki Jarnosta pidetään, vanhemmat eivät vain kiireiltään ehdi poikaa huomioida aina. .-/ Toivottavasti Jarno ymmärtää. .-) Kai on tosiaan aikalailla huomion keskipisteenä tällä hetkellä. .-D Kiitos kommentista!
 
 
 
Xerlian kirjoitti:
Huh, tulen pikakommentille :D Kiva osa, vaikka Jarnoa vähän syrjittiinkin. Sinunkin muuten täytyisi tehdä sellainen vaihto-oppilas juttu :) Näin ohimennen tuli mieleen. Hmm, osassa ei sanottu paljoakaan pariskunnan kusetuksesta isyystestissä.. Onkohan aihe jo unohdettu? Ehkäpä Atso tapaa jonkun mukavamman lomalla.. Mutta lyhyesti, kiva osa :)
 
Vastaus: Jarno jäi tosiaan hiukan vähemmälle huomiolle osassa. .-/ Mm, en ihan suoraan viitsi vaihto-oppilas-juttua kopioida Yunilta (vaikka hän antoikin luvan matkinnalle), täytyy katsoa, jos kehittelisin jotain samantapaista. ,-> Isyystesti-jupakka on toistaiseksi syrjemmällä, mutta ehkäpä siihen vielä palataan myöhemmin. .-D Niin, olisi mukavaa, jos Atso tapaisi jonkun "korvikkeen" Benjaminin tilalle. .-D Kiitos kommentin jättämisestä!
 
KERTAUSTA
 
Photobucket
Perheen nuorimmainen, Kai, kasvoi taaperoikään.
Photobucket
Photobucket
Jarnoa suretti, kun vanhemmat tuntuivat viihtyvän enemmän Kain kanssa. Petra huolestui pojan kerrottua asiasta, ja koitti saada muita huomioimaan Jarnoa enemmän. Ihan yksin Jarno ei toki jäänyt, oli hänellä kavereita sekä lemmikkilintu Nokkava.
Photobucket
Photobucket
Atso kasvoi teiniksi, mutta asia ei poikaa ilostuttanut, sillä hänen bestiksensä, Benjamin, lähti synttärimatkalle Alismaahan, mikä harmitti Atsoa. Juulia lohdutti esikoistaan ja kehotti tätä hankkimaan muuta tekemistä vapaa-ajalle, josta Atso piristyi hiukan.
Photobucket
Muistkaa myös Kustin poika, Jukka! (Osa 58)
 
UUSI OSA ALKAA:
 
Photobucket
Osanlukumusiikki ->  Ilolienten osan lukumusiikkien soittolista ->
Eräänä aamuna Petra ja Uuno viettivät yhdessä aikaa vessassa. Kun Ilolienten perhe oli kasvanut, olivat vanhukset huomanneet, että talon kahteen vessaan saattoi olla vaikea päästä lasten vallatessa ne. Niinpä Uuno ja Petra hoitivat aamutoimensa samassa vessassa. Aurinko pilkisteli ikkunasta, ja kesä oli jo lähellä. 
-Niin se elämä vaan vie meitä eteenpäin. Ajattele, joskus mekin olimme nuoria, kun lapset olivat pieniä. Nyt Juulialla on jo omia lapsia, Petra totesi hymyillen.
-Mm... Pahus, pörssikurssit ovat taas romahtaneet! Mikä niitä nykyajan tomppeleita vaivaa, kun päästävät asiat näin huonoon jamaan! Toista oli, kun minä olin töissä, Uuno karjaisi kuunnellen puolikorvalla, mitä Petra puhui.
-Niin se aika vain kuluu, sinäkin huomaat sen, Petra totesi ja lähti pois vessasta.
Photobucket
Petra hiippaili Juulian ja Veikon makuuhuoneen läpi. Vanhus ei ollut varma, nukkuivatko nämä vielä, mutta hän päätti silti hakea heräilevän Kain pois antaen kerrankin Juulialle ja Veikolle pitkät aamu-unet. Petra vei Kain syöttötuoliin ja keitti valmispuuron pojalle aamiaiseksi. Ojennettuaan lautasen vauvalle viiltävä kipu yllättäen iski Petran selkään. Petran ilme meni mutrulle, mutta hän yritti hillitä tuskansa, ettei Kai pelästyisi. Petra alkoi olla jo vanha. Alkoi olla vain ajan kysymys, milloin terveys pettäisi lopullisesti tai kuolema koittaisi.
Photobucket
Petra oli juuri päästänyt Kain lattialle leikkeihinsä, kun Juulia juoksi rajua tahtia ohitse kauhealla kiireellä. Kai oli tilanteesta hieman pelästynyt, ja poika olisi varmaan alkanut itkeä, ellei hän olisi nähnyt pian vieressään ihanaa soittopeliään, jonka luokse meni. Juulia puolestaan oli pöntön äärellä ja oksensi henkensä edestä. Se siitä nukkumisesta sillä erää. Onneksi oksennus loppui aikanaan, ja nainen pääsi viimein nousemaan ylös ja vetämään vessan.
Photobucket
Juulia huokaisi raskaasti. Vaikka pieni oksentelutuokio ei kertoisikaan varmuudella mitään, kävi silti naisen pään sisällä melkoisen pelottava ajatus. Juulia pelkäsi olevansa raskaana. Kylmä väre värähteli selässä, ja Juulia huomasi kammoksuvansa pelkkää ajatustakin! Hän ei millään jaksaisi käydä raskauden tuomaa hullunmyllyä jälleen. Maha taas paisuisi, väsymys tulisi ja harrastukset jäisivät taas vähäisiksi. Juulia ärähti. Kunpa hän vain ylireagoisi.
Photobucket
Kaikkien murheiden ja pelkojen joukkoon ilmeni vielä yksi harmi. Nokkava päätti päivänsä yllättäen, eikä Jarnon surulla ollut rajaa. Olihan Nokkava viime aikoina voinut hiukan huonosti, mutta eläinlääkäri oli linnun paranemisen suhteen kovin toiveikas, kun Petra oli Jarnon kanssa siellä yhdessä käynyt. Toisin oli kuitenkin käynyt. Nokkava koki melkoisen yllättävän kuoleman.
Photobucket
Jarno oli todella surullinen tapahtuneesta, sillä hänelle Nokkava oli ollut uskollinen ystävä, jonka kanssa oli aina hauska leikkiä, mutta nyt kaikki olisi ohi. Tilanne sai pojan väkisinkin miettimään, oliko hän ollut huono hoitaja, vaikka aikuiset sanoivatkin kaiken olleen vain ikävää sattumaa. Tapahtuman jälkeen Jarno tunsi olonsa entistäkin yksinäisemmäksi.
Photobucket
Seuraavana aamuna Uuno, Atso ja Jarno olivat tulleet kunnioittamaan Nokkavan muistoa, kun kolmikko hautasi linnun jäänteet laatikossa takapihalle. Jarno nyyhkytti koko tilaisuuden. Hänen oli niin vaikea päästää linnustaan irti. Ajatella, ettei sen kanssa voisi enää viettää aikaa. Pelkkä ajatuskin tuntui hyvin epäuskottavalta. Atsonkin sydäntä särki, kun hän näki pikkuveljen surun.
-Uusia lintuja saa eläinkaupasta. Ei tämä ole kaiken loppu, Atso yritti lohduttaa.
-En minä halua uutta lintua! Tahdon Nokkavan takaisin, Jarno vastasi nyyhkytyksen lomassa.
Photobucket
Kun Uuno oli saanut kuppan täytetyksi, kävi Jarno viemässä haudalle kukkia, jotka hän oli laittanut pieneen maljakkoon. Atso ja Uuno seurasivat tapahtumaa omassa hiljaisuudessaan. Uunosta tilanne oli harmillinen, mutta ainakin rahaa säästyisi, kun ei tarvinnut enää ostaa kallista linnunruokaa. Vanhus päätti kuitenkin tällä kertaa pitää suunsa supussa, sillä hän arveli Jarnon tulevan silloin vielä surullisemmaksi.
-Hyvästi, Nokkava! Olit minulle rakas, Jarno kuiskasi hiljaa, ja kyynel vierähti hänen silmästään Nokkavan haudalle.
Photobucket
Uuno saapui halaamaan Jarnoa, ja hetkessä punaiseen paitaan oli ilmestynyt märkä läntti pienen pojan itkusta. Uuno taputti Jarnoa selkään ja halasi poikaa pitkään. Ele auttoi kummasti Jarnon mieltä, sillä nyt hän todella huomasi, että hänestä välitetään. Atso puolestaan katsoi kaipaavasti Nokkavan hautaa. Oli se vain väärin, että Jarnon kaltaiselta, hyvältä lemmikin hoitajalta vietiin lintu, mutta elämä joskus tuntui epäreilulta. Se Jarnonkin olisi opittava.
Photobucket
Vielä samana päivänä ilma kylmentyi yllättäen, ja Juulian oli pantava takki vielä kerran päälleen, vaikka hän mielellään olisikin jättänyt takin naulaan kesän toivossa. Juulia huokaisi puhdistaessaan kulhoa lioista. Hänestä tuntui, että nykyisin Iloliemen perheen arki oli vain täynnä murheita ja ahdistavia tilanteita. Juulia oli melkoisen varma olevansa raskaana, ja asia harmitti häntä kovasti. Hän ei millään jaksaisi lapsen tuomaa taakkaa, kun ennestäänkin oli jo huolehdittavaa heissä. Juulia päätti varata ajan tohtorin vastaanotolle mahdollisimman pienelle aikavälille, jossa hän selvittäisi mietteensä.
 
---

Photobucket
Kuukautta myöhemmin Juulia istui lääkärin vastaanottohuoneessa. Paikka tuotti naiselle vilunväreitä, sillä se sattui olemaan sama huone, missä aikoinaan oli isyystesti-huijaukset* hoidettu, tohtori vain oli eri tällä kertaa.
-Mitä asianne koskee? tohtori tiedusteli esittäytymisten jälkeen. Hän näppytteli hetken näppäimistöllään ja pyörähti sitten rullatuolillaan ympäri nähdäkseen Juulian. Juulia näperöi hermostuneena kädessään olevaa käsilaukkuaan ja piti katseen tiukasti lattiassa.
-Minä... haluan tehdä abortin, nainen sai lopulta kakistettua sanat suustaan ulos.
 
*Katso osa 61
Photobucket
-Abortinko? Noh, ensin meidän on tehtävä vielä varmistusta varten raskaustesti, ja suosittelen myös, että harkitsisitte asiaa kaikessa rauhassa, mikäli tulos on positiivinen... tohtori pölisi käytännön asioita, mutta Juulia keskeytti tämän.
-Enkai minä hetken mielijohteesta olisi abortin tekoon ryhtymässä! Olen kyllä miettinyt asiaa tahollani jo kauan, ja tämä vain tuntuu oikealta ratkaisulta. Minulla on jo kolme hienoa lasta, ja ne riittävät. Emmekö nyt vain voisi ryhtyä käytännön toimiin nyt saman tien? Juulia pyysi selitystulvan päätyttyä.
Photobucket
Juulia oli saanut tohtorin vakuutettua asiasta, ja toimenpiteisiin päästiin ryhtymään jo saman reissun aikana. Juulia makasi hermostuneena sairaalasängyllä ja seurasi, miten vieressä häärivä tohtori laittoi suojahanskojaan käteen valmiiksi. Juulia hipaisi nopeasti sairaala-asun alla olevaa mahaansa ja pyysi mielessään Veikolta anteeksi. Hän tiesi paremmin kuin hyvin, ettei mies hyväksyisi abortin tekemistä, mutta jos hän ei saisi tietää asiasta mitään... Juulia tunsi toimineensa jo turhan pitkään toisten toiveiden mukaan, jolloin hänen oma mielipiteensä oli jäänyt varjoon, mutta nyt hän halusi tehdä niin kuin itsestä parhaalta tuntui. Lopulta tohtori kääntyi Juuliaan päin ja ilmaisi olevansa valmis aloittamaan. Juulia nyökkäsi pienesti.
 
---
 
Photobucket
Juulian herättyä nukutuksesta, oli kaikki jo ohi, eikä pieni siminalku enää kasvanut hänen sisällään. Toimenpide oli sujunut ongelmitta, ja Juulia voitiin päästää jo samana päivänä kotiin. Kotiin päästyään nainen heittäytyi vuoteelleen pohdiskelemaan asioita. Toisaalta abortti oli tuonut mukanaan helpotuksen, sillä nyt Juulian ei enää tarvitsisi tehdä sitä, mitä ei alunperinkään halunnut: kokea raskautta ja synnyttää. Helpotus jäi kuitenkin syyllisyydentaakan alle, sillä Juulia tiesi toimineensa väärin tehdessään abortin kertomatta Veikolle. Oliko Juulia sittenkin ollut ilkeä ja itsekäs tehdessään itselle mieluisan ratkaisun ja estänyt uuden simin maailmaan tulon?
Photobucket
Juulia hätkähti makuuhuoneen oven paiskautumisesta ja tajusi samassa tulijan olevan Veikko, jonka työt olivat loppuneet. Miten Juulia ei ollutkaan tajunnut ajan kulkua? Juulia ei todellakaan ollut valmis kohtaamaan Veikkoa juuri nyt.
-Ai hei rakas, tällä sinä oletkin. Minulla oli tänään aivan mahtava päivä töissä! Sain kuulla kollegaltani, että minua on suositeltu ylenemään dekaaniksi. Ajatella, vasta äsken olin ala-asteen opettajana ja nyt olen päässyt jo yliopiston lehtoriksi! Uran huippu häämöttää, Veikko ihkutti vaihtaessaan turhan virallista lehtorin asuaan omiin arkivaatteisiinsa.
Photobucket
Kiskaistuaan paitansa päälleen Veikko huomasi, ettei Juulia ollut hievahtanutkaan paikaltaan Veikon tultua. Hiukan kummeksuen vaimonsa käytöstä Veikko uteli, mitä Juulia oli päivän aikana tehnyt. Siinä se oli tullut, kysymys, johon Juulia ei voisi vastata.
-Olin kaupungilla, Juulia vastasi yrittäen tukahduttaa äänestään itkuisuuden.
-Onko kaikki hyvin? Veikko varmisteli kummastellen Juulian käytöstä ja vähäpuheisuutta.
-On on, olen vain vähän väsynyt, Juulia yritti olla vakuuttava.
-Voih, meillä taitaa olla täällä Kain lisäksi isompikin vauva, joka tarvitsee päikkäreitä. Nuku rauhassa, minä käyn katsomassa Kaita, Veikko hihitteli hilpeänä siirtyen Kain luokse kehtohuoneeseen.
Photobucket
Juulia ei voinut olla kuulematta avonaisen oven takia Veikon lepertelyjä taaperolle. Asia sai naiselle enstistä huonomman olon, miten hän oli saattanut viedä niin lapsirakkaalta similtä mahdollisuuden tulla vielä neljännenkin lapsen isäksi? Juulia kohottautui makuuasennosta istualleen vuoteelle kiduttaen itseään vielä lisää nähdessään onnelliset isän ja pojan leikkimässä yhdessä. Nyt nainen tunsi suurta katumusta abortin teosta, miten hän olikaan saattanut olla niin julma? Sillä hetkellä Juulia päätti, että hän olisi velkaa yhden vauvan Veikolle. Hänen olisi hankkiuduttava mahdollisimman pian uudelleen raskaaksi, Veikko ansaitsi tulla vielä yhden lapsen isäksi!
Photobucket
Päätös uudelleen raskaaksi hankkiutumisesta oli antanut naiselle hetkellisen mielenrauhan, sillä hän koki sen olevan keino hyvittää abortin tekeminen. Illemmalla Juulia kykeni jälleen jopa hymyilemään, ja hän lueskeli hyvillä mielin Atson kanssa kirjoja. Petra puolestaan soitteli Roosalle usein ja tiedusteli vauvan kasvuvaiheita ja muuta mummoja kiinnostavia asioita. Petra oli kiintynyt kovasti Roosaan tämän asuessa muutaman kuukauden Iloliemillä opintojensa jälkeen, ja piti tätä melkein omana lapsenaan ja halusi olla vara-mummona myös Roosan lapsille, kun näiden muu suku asui kaukana Alismaassa.
Photobucket
Petran äänekäs puhelinpölinä ei onnistunut häiritsemään hyvin kirjoihinsa keskittyneiden Juulian ja Atson lukuhetkiä. Juulia lueskeli suu auki jännittäviä uusia tietoja ruuanlaitosta, kun Atso puolestaan luki hymy huulillaan kiintoisaa seikkailukertomusta. Poika oli löytänyt kivaksi kesäpuuhaksi kirjojen lukemisen, ja päivät pitkä teini viettikin aikaansa kirjojen äärellä seikkaillen päähenkilöiden kanssa milloin minkäkin laisissa tilanteissa. Ikävä Benjaminin Alismaavierailun vuoksi ei enää häirinnyt Atson mieltä, kun hän oli keksinyt muuta sisältöä arkeensa. Jos Petran äänekäs puhelin papatus ei häirinnyt lukemista, väsyneen kiukkuinen Kai onnistui kyllä saamaan kaksikon huomion tullessaan riehumaan paikalle.
-Minä voin viedä pikkuveikan unille, Atso lupasi, ja Juulia palasi helpottuneena kokkikirjansa pariin.
Photobucket
Juulia oli tyytyväinen saamastaan lisäajasta, kun Atso suunnisti Kain kanssa vauvahuoneeseen. Atso asetti pikkuveljensä kehtoon. Kai hymyili leveästi veljelleen ja haukotteli, eikä Atsokaan pystynyt katsomaan tapahtumia hymyilemättä. 
-Hyvää yötä. Nuku hyvin, Atso sanoi rauhallisesti. Kovien haukotusten jälkeen Kai painoi päänsä patjalle ja nukahti hetkessä. Atso jäi katsomaan vielä pikkuista hetkeksi aikaa. Vuosien saatossa Atsosta oli kehittynyt loistava lasten kanssa, ja hän saattoi vain odottaa aikaa, jolloin hän saisi hoitaa omia lapsiaan. Siihen olisi kuitenkin vielä aikaa. Hetken kuluttua myös Atso hipsi nukkumaan.
Photobucket
Vielä samana iltana Juulia oli saapunut makuuhuoneeseen ja laittanut itsensä kauniiksi korjaamalla hieman meikkejään. Lopulta nainen oli hypähtänyt sängylle makaamaan, ja hän jäi odottamaan. Lopulta Veikko vihdoin saapui, ja Juulian odotus palkittiin.
-Tule tänne, Juulia ehti heti sanoa, ja Veikko tietenkin totteli.
-Mitä sinulla on mielessäsi? Veikko kysyi.
-Haluaisin vielä yhden lapsen, Juulia sanoi pienen empimisen jälkeen. Abortti häneltä oli hyvin väärin Veikkoa kohtaan, ja Juulia oli varma, että hänen omatuntonsa paranisi, jos hän tulisi raskaaksi uudestaan ja saisi tapetun lapsen tilalle uuden yksilön.
Photobucket
Veikolla ei tietenkään ollut mitään asiaa vastaan. Hän paloi halusta saada ainakin vielä yhden lapsukaisen. Hänen mielestään lapset olivat parasta, mitä simille saattoi tapahtua. Hetken päästä kumpikin nukahtivat toistensa viereen onnellisina. Nyt täytyi vain toivoa, että luonto puuttuisi peliin ja mahdollistaisi Juulialle raskauden. Juulia painoi päänsä tyynyyn paljon paremmalla mielellä. Menneisyyden virheitä kukaan ei saisi enää tekemättömäksi, mutta tulevaisuuteen kaikilla olisi vielä mahdollisuus jatkaa elämää parhaalla mahdollisella tavalla. Juulia pystyi hetkeksi unohtamaan pahan tekonsa ja olemaan onnellinen.
Photobucket
Pian aika jo riensikin, ja Juulia sai taas tehdä tuttavuutta pöntön kanssa. Oksennus vaan lennähteli pönttöön, ja olo oli mitä kamalin, mutta Juulia tunsi silti olonsa toiveikkaaksi. Juulia oli todennut tulevansa melko helposti raskaaksi, ainakin hänestä tuntui siltä, ja pieni pahoinvointikohtaus vain innoitti naisen mieltä. Juulian täytyi vain jäädä odottamaan jatkoa. Hän uskoi syvästi, että vauva kyllä saapuisi, kunhan tarpeeksi yrittäisi ja olisi kärsivällinen.
-Sinun avullasi korvaan Veikolle kaiken, minkä häneltä vein, Juulia vielä kuiskasi katsahtaen olematonta mahaansa.
Photobucket
Veikko ei ollut tietoinen, mitä Juulian päässä liikkui, joten hän itse keskittyi nykyisiin lapsiinsa. Kai kasvoi ja kehittyi koko ajan, mikä ilostutti Veikon mieltä, mutta jostakin syystä potalla käyminen oli yliluonnollisen hankala tapahtuma.
-Alat olla jo sen verran iso poika, että tuntuu turhalta käyttää vaippoja, kun voisit potallakin jo käydä, Veikko puheli Kaille, joka kyllästyksissään katsoi kaukaisuuteen.
-Potta on tyhmä, Kai kertoi tomerana, ja hän lähti potan luota, vaikka Veikko yrittikin pidellä poikaa aloillaan. Tällä kertaa Veikon taikasanat ja lastenkasvatustaidot eivät auttaneetkaan.
-Voi sinua. Noh, ehkä huomenna sitten, Veikko totesi.
Photobucket
Petra näpytteli perheen yhteiselle kannettavalla tietokoneella tavalliseen tapaansa susitekstejään. Edellisen romaaninsa hän oli julkaissut edellisenä talvena, ja sen myynnistä oli kertynyt mukavasti simoleoneja Ilolienten rahavarastoon. Nykyään kirjoituskin kävi vain niin vaivalloisesti, kun selkä ei kestänyt pitkään istumista, ja vanhus sai vähän väliä pitää köllöttelytaukoja. Petran sormet vilisivät ympäri näppäimistöä, kun Atso tupsahti mummonsa viereen.
-Älä yritä, tämä on vasta luonnosteluvaiheessa. Saat lukea romaanin vasta sitten, kun se on julkaistu, Petra koitti hätistellä poikaa pois.
-En mä sen takia tullut. Ajattelin vilkuilla, josko netissä olisi jotain kiinnostavia vapaita työpaikkoja, Atso selitti.
-Eikös niitä voi katsoa sanomalehdestä, Petra yritti saada pojan muualle, sillä hänellä oli juuri meneillään kunnon luovuustulva kirjan kirjoittamisessa. Lopulta hän kuitenkin joutui antamaan koneen teinin haltuun.
Photobucket
Atson vasta aloitellessa urapolkuaan, saapui Veikko kotiin hyvien uutisten kera. 
-Täällähän sinä olet, olen etsinyt sinua kaikkialta! Veikko huudahti löydettyään Juulian vessasta.
-Juuh, on tuota pahoinvointia sen verran, että olen katsonut parhaaksi muuttaa väliaikaisesti vessaan, Juulia huokaisi jynssätessään aikaisempia oksennuksenjäänteitä pytystä irti.
-Voih, onpa uusi lapsemme nyt harmiksi, Veikko pahoitteli.
-Jos tämä edes johtuu raskaudesta. Pitäisi varmaan tehdä testi, Juulia pohdiskeli.
-Niin mutta, minulla oli erityisasiaakin. Pääsin nimittäin opetusuran huipulle! Se on ollut unelmani nuoruudestani asti, ja viimein olen sen saavuttanut! Veikko hehkutti.
-Hienoa! Juuliakin iloitsi miehensä saavutuksista.
 
*Veikon uudeksi elämäntavoitteeksi tuli kolmen lapsen valmistuminen yliopistosta. Saa nähdä, tulenko parille niin monta yhteistä lasta hankkimaan, kun Atso ja Jarnohan eivät kelpaa.
Photobucket
Juhlatunnelmaa päivään toi myös Kain synttärit! Kynttilöiden puhaltaminen hoidettiin tällä kertaa vain isän ja pojan kesken muun perheen ollessa muiden askareiden parissa. Se ei kuitenkaan latistanut tunnelmaa, sillä Kai ilostui suunnattomasti jo pelkästä eri väristen kynttilöiden säihkeestä kakun päällä. Poika ei varmaan olisi ihastukseltaan saanut kynttilöitä sammutetuksi, joten Veikko sai pääosin hoitaa puhallustyön.
Photobucket
Kai kasvaneena.
Photobucket
Ja pieni katsaus pojan huoneeseen.
 
---
Photobucket
Eräänä lämpöisenä päivänä Atso oli saanut puhelun isältään, Kustilta, joka pyysi häntä luokseen kyläilemään. Atso oli hiukan kummissaan, sillä yleensä Kusti tuli heille kylään, mutta kertaa isä oli välttämättä toivonut pojan tulevan hänelle vierailimaan. Koska kumpikaan vanhemmista ei halunnut kyyditä Atsoa Kustille, sai poika kävellä matkan. Juulian ja Kustin eron jälkeen Kusti oli muuttanut pieneen omakotitaloon poikansa (Jukan) kanssa Ilolienten lähelle, jotta hänellä olisi mahdollisuus viettää enemmän aikaa Atson kanssa. Lisäksi Kusti oli adoptoinut perheeseen myös Jukan siskopuolen, jotteivat sisarukset joutuisi täysin erilleen toisistaan.
Photobucket
Kusti oli Atsoa vastassa jo kuistilla, ja miehet halivat toisiaan iloisin mielin.
-Mukavaa, että pääsit tulemaan niin lyhyellä varoitusajalla. Tulit kyllä juuri sopivaan aikaan. Ruoka on pian valmista! Kusti puhui innostuneesti. Atso nuuhkaisi ja tunsi sieraimissaan herkullisen tuoksun, joka oli ihan oven läpi ehtinyt.
-Ethän sä osaa kokata! En tiedä kyllä mitään noin hyvän tuoksuista valmisruokaa! Atso naurahti. Isä lopetti äkkiä halaamisen ja haroi hiuksiaan hermostuneesti. 
-Saila-Tiina kokkasi. Tule, mennään sisälle, Kusti sanoi nopeasti, minkä jälkeen mies avasi oven ja ponkaisi sisälle niin vikkelästi, ettei Atso ehtinyt kysellä lisää salaperäisestä Saila-Tiinasta. Atso seurasi isää sisälle.
Photobucket
Ruoka oli jo katettu pöytään, ja isä istui haarukka ja veitsi väärissä käsissä valmiina aloittamaan ruokailun. Sisällä istui myös joku nainen.
-Tule toki pöytään, Kusti kehotti ja Atsohan totteli. Pöydässä Atso sai vilkaistuksi paremmin naista, joka ojensi kättään tapaamisen merkiksi. Atson katse osui kuitenkin nopeasti kimaltelevaan sormukseen. Nainen naurahti vaivaantuneesti. Perhekeskeisenä siminä Atso huomasi myös naisen pyöristyneen mahan.
-Niin, tässä on kihlattuni Saila-Tiina, Kusti lopulta sai sanotuksi.
-Niin vähän arvelinkin, Atso sanoi.
Photobucket
-Tuota, sinun ei tarvitse yhtään olla pahoilla mielin. Minulla on yhä aikaa sinulle, vaikka minulla onkin nyt naisystävä, eikä sinulla ole mitään syytä harmistua, Kusti puhui vieläkin ääni hiukan täristen jännityksestä.
-Miksi ihmeessä pahoittaisin mieleni? Mukavaa, että olet tavannut naisen, josta välität. Olen onnellinen puolestasi, Atso hihkaisi reippaasti hymyillen. Hetkessä hilajinen ja vaikea tunnelma yltyi kovaksi naurukohtaukseksi. Saila-Tiina ja Atso tulivat niin hyvin juttuun keskenään, että Kustin täytyi ihan ihmetellä! Keskustelu syntyi nopeasti.
Photobucket
Iloinen tunnelma kuitenkin mureni yhtä yllättäen kuin se oli saapunutkin, kun pahanilman lintu asteli huoneeseen.
-Täällä sitä vaan juhlitaan ilman minua! On kyllä niin hauskaa että! Jukka karjaisi tultuaan keittiöön. Atso päätteli, että poika oli tahallaan tullut keskeyttämään hauskan hetken omaa ilkeyttään, eikä hän pystynyt katsomaan tapahtumaa sivusta. Jukka kaipaisi opetuksen.
-Älä viitsi. Itse tulit minun ja isän väliin, kun olin pieni! Sinulla ei ole mitään oikeutta tulla pilaamaan pieniä kivoja hetkiämme, kun saan viettää aikaa oikean isäni kanssa! Atso karjaisi. Nyt hän ymmärsi paremmin, miksi isä oli esitellyt Saila-Tiinan niin varovasti hänelle. Jukka ei taatusti ollut hyväksynyt naista, ja sen takia isä oli olettanut Atsonkin suuttuvan.
Photobucket
Kusti nousi pöydästä keskeyttääkseen poikien riitelyn.
-Jukka! Minulla on täällä nyt vieras, ja kun kotonamme on vieraita, silloin myös käyttäydytään kohteliaasti. Jos siihen ei pysty, voi pysyä poissa näkyvistä, Kusti luennoi sormi naaman edellä heiluen. Jukan suu venyi kurjalle kiemuralle.
-Fanita Atsoas kuule ihan rauhassa! Jukka murahti, ja hän käveli kiireisesti pois keittiöstä huonettaan kohti. Ovi vain paukahti kiinni, mutta hetken päästä Atso pääsi viettämään aikaa taas isän ja Saila-Tiinan kanssa. Kusti oli kuitenkin hiukan vaiteliaampi välikohtauksen jälkeen. Hän ei voinut käsittää, miksi Jukka ja Atso aloittivat aina kinaamisen päätyessään samaan tilaan. Pojista voisi tulla hyviäkin kavereita, mutta nämä käyttävät energiansa pelkkään vihanpitoon.
Photobucket
Jukka oli jäänyt huoneensa oven taakse ja purki kiukkuaan polkemalla jalkaa lattiaa vasten. Oven läpi kantautuva naurukohtaus sai pojan entistä kurjemmalle mielelle. Silmien reunoilla kyyneleet kirvelivät, mutta Jukka päätti sitkeästi pitää ne poissa, isot pojat eivät enää itke. Atso oli ollut aivan oikeassa aatteessaan, ettei Jukka sulattanut Saila-Tiinaa Kustin naisystävänä hyvin. Isän elämä oli jo valmiiksi aikataulutettu, kun lapsia asui kahden eri katon alla, ja tasapuolinen huomion jakaminen kävi vaikeaksi. Kun Saila-Tiina oli tullut kuvioihin, oli Kusti täysin jättänyt huomioimatta Jukan. Näkihän hän isäänsä päivittäin, mutta heidän kahdenkeskiset isä-poika-jutut olivat jääneet tyystin taka-alalle, mikä harmitti Jukkaa kovasti. Lisäksi Saila-Tiinan saapuessa taloon Jukalle oli tullut samanlainen olo kuin pienenä poikana vanhassa kodissaan äitinsä kanssa. Jukka ei uskonut suhteiden kestävyyteen, ja hän pelkäsi joutuvansa hullunmyllyyn, jossa kaikki pettävät toisiaan.
 
---

Photobucket
Kotiin päästyään Atso päätyi jälleen ruokapöydän ääreen, kun Juulia oli valmistanut herkkukakkua lounaaksi. Poika ei tietenkään voinut olla möläyttämättä Kustin uudesta elämäntilanteesta.
-Ohoh, kumma juttu, että se väkivaltainen mies sai uuden naisen itselleen iskettyä. Tajusitteko? Iskettyä! Heh heh! Veikko naureskeli omalle vitsilleen.
-Älä puhu lapseni isästä tuohon sävyyn hänen kuullen, Juulia sihahti paheksuvasti, mutta Atso oli kyllä tottunut kuulemaan Veikon suusta Kustin mollaamista, ja oppinut olemaan välittämättä niistä.
-Se Saila-Tiina oli myös raskaana, ja jos oikein katselin, ei ole paljoa sinun mahaasi pienempi, Atso ilmoitti saaden kaikkien paikallaolijoiden katseet siirtymään Juulian jo aikamoisiin mittoihin paisuneeseen mahaan. Pitkäpahoinvointijakso oli lopulta osoittautunut raskaudeksi.
Photobucket
Juulia oli loppu aterian ollut hiukan vaisuna, kun puhe oli kääntynyt hänen raskauteensa. Hän ei vieläkään ollut erityisen riemuissaan muutaman kuukauden päästä syntyvästä uudesta perheenjäsenestä, mutta Veikon tähden hän olisi valmis tekemään mitä vaan. Ruokailun jälkeen Atso tarjoutui korjaamaan astiat pöydästä, ja Veikkokin katosi pian työpapereidensa ääreen, jolloin Juulia ja Jarno jäivät keittiöön kahdestaan.
-Saanko mä koskea mahaasi? Jarno kysyi jännittyneenä, ja Juulia antoi pojalle luvan.
-Vou, se elää! Jarno kiljahti tuntiessaan pieniä vauvan potkuja pallomahan läpi. Juulia yritti ylläpitää hymyä huulillaan, vaikka koko vauvan elämöinti ärsytti häntä. Miksi kaikki muut tuntuivat olevan innoissaan uudesta vauvasta paitsi Juulia itse?
Photobucket
Eräänä aamuna Uuno asteli alakertaan pyjama päällään ja leveästi haukotellen. Eläkkeelle jäämisen jälkeen vanhuksen unirytmi oli muuttunut rajusti, kun ei enää ollut mikään pakko herärä aamulla aikaisin kimppakyydin tööttäilyihin. Olohuoneeseen saapuessaan vanhus paikansi sohvalla istuskelevan Kain ahkerana kirjan äärestä. Poika oli ollut heti innokas lukija sen taidon opittuaan, ja usein Kain hupeihin kuului nousta aamulla aikaisemmin, jotta hän ehti lukea kirjaa ennen kouluun lähtöä. Uuno hymyili pojan ahkeruudelle, kunnon opiskelulla tästä tulisi vielä oiva bisnesmies!
Photobucket
Juulia puolestaan oli päättänyt aloittaa aamunsa rentouttavalla vaahtokylvyllä. Nainen nuuhki lempisaippuansa tuoksua ja katseli ammeesta kohoavia pieniä kuplia, jotka poksahtivat ennen kuin ennättivät nousta kovin huimiin korkeuksiin. Hetki olisi ollut täydellinen, jos raskausmaha olisi poissa. Juuliaa oli alkanut pikku hiljaa tympimään, kun hänen mahassaan kasvava pikkuinen tuntui herättävän kaikkien huomion, ja hän sai jatkuvasti vastailla muiden kyselyihin maha-asukkiin liittyen. Juulia ei tiennyt, mistä kiikasti, mutta hän ei vain kyennyt hankkimaan samanlaista yhteenkuuluvuutta tämän vauvan kanssa, niin kuin aiemmissa raskauksissa oli käynyt. Naista hiukan arvelutti, tulisiko hän olemaan hyvä äiti vauvalle.
Photobucket
Aamutoimiensa jälkeen Uuno oli tylsistyksissään mennyt löhöilemään sohvalle ja surffailemaan tv-kanavilla, kun ei järkevämpääkään tekemistä keksinyt. Melko pian televisio alkoi kuitenkin kyllästyttämään vanhusta tämän todettua, että joka kanavalla pyöri jokin ohjelman uusinta, jonka hän oli nähnyt jossakin vaiheessa elämäänsä. 
-Että voikin olla pitkäveteistä! Jäinköhän sittenkin liian varhain eläkkeelle? Arki on nykyään niin tylsää, kun olen jo kaikki taidotkin maksimoinut, Uuno pottuili sohvalla köllötellessään. Ulkoa kantautui vaimea koirien haukkuminen, ja vanhus päätti nopeasti käväistä katsomassa, oliko koirilla tarpeksi muonaa kulhoissaan.
Photobucket
Ulos mennessään Uunin silmään oli häiritsevästi osunut talon nurkalla rehottava pensas, ja niinpä vanhus hankki käsiinsä puutarhasakset ja alkoi leikellä turhia oksia pois. Yllätyksekseen Uuno huomasi viihtyvänsä puutarhanhoidon parissa, ja innostuksissaan pappa kävi ostamassa lähikaupasta pussillisen tomaatin siemeniä, ja otti ensimmäistä kertaa käyttöön Iloliemen talon nurkalla olevan pienen palstatilkun. Huolillisesti vanhus ensin lannoitti palstat ja sen jälkeen peitteli pienet siemenet mullan alle. Lopuksi vielä kastelu, ja valmista tuli!
Photobucket
Kun Uuno oli löytänyt uuden innostuksen kasvimaalta, Veikko oli töissä ja lapset koulussa, jäi Juulialle ja Petralle aiempaa useammin kahdenkeskisiä hetkiä. Petra unohti vapaapäivinään mielellään työasiat, ja hän olisi keskustellut mielellään tulevasta vauvasta.
-Voi, miten kaunis vauvamaha onkaan! Tuleekohan sieltä tyttö vai poika? Petra huokaili onnellisena Juulialle telkkarin katselun lomassa.
-Ihan sama minulle. Saisi tulla nopeammin ulos, ettei kokoajan väsyttäisi tällä tavoin, Juulia tokaisi koppavana. Petra ihmetteli Juulian välinpitämättömyyttä vauvaa kohtaan. Petra ajatteli kuitenkin Juulialla olevan normaalia huonompi päivä, minkä takia hän käyttäytyi ilkeästi.
Photobucket
Hetken päästä tapahtuneesta Juulia meni leipomaan, ja Veikko heräsi pieniltä päiväuniltaan hurmaavaan tuoksuun. Mies ilmoitti, että hänellä alkaisi työpäivä tänään normaalia myöhemmin, ja hän ehtisi syödä vielä Juulian herkkuja ennen töihin lähtöä. Samassa huoneeseen juoksi Jarno, joka oli juuri päässyt ulos koulubussista.
-Katsokaa äiti ja isä! Minä sain matikan pistarista täydet pisteet! Jarno hihkui innoissaan.
-Miksikäs muuten syömme nykyisin pelkkää kakkua? Ei lapsille pitäisi syöttää joka päivä sokerista ja epäterveellistä ruokaa, Veikko totesi.
-Minun ja vauvan tekee mieli kakkua! Juulia tiuskaisi ja tunki suuren palan suuhunsa. Hetken päästä Jarno lähti apein mielin pois huoneesta. Ei ketään näyttänyt edes kiinnostavan hänen menestymisensä.
Photobucket
Samana iltana Petra näpytteli ties kuinka monetta tuntia putkeen seuraavaa romaaniaan. Petralla oli ollut jo pitkään luovuuspula, mutta hänen oli silti pakko jatkaa kirjoittamista tiukan julkaisuaikataulun takia. Petrasta oli tullut kuuluisa kirjoittaja, ja monet odottivat jo malttamattomana hänen uutta kirjaansa, eikä aikataulua pystytty yhtään löysäämään. Petraa ärsytti, että hän oli käyttänyt vapaapäivänsä laiskotellessa, ja nyt hänen olisi korvattava päivällinen laiskuus illalla kunnon ponnistuksella. Kirkas näyttö väsytti Petran silmät, jotka meinasivat sulkeutua jatkuvasti itsestään.
-Eiköhän tämä jo riitä. Sain minä sentään kaksi lukua aikaan. Tosin, niitäkin täytyy vielä muokata, Petra huokaisi.
Photobucket
Vanhus sammutti koneen ja hieraisi väsyneitä silmiään. Petra oli sen verran väsynyt, että päätti suunnata saman tien Uunon viereen unille. Kulkiessaan unenpöpperössä yläkerran käytävällä, ei Petralle tullut mieleenkään vilkuilla alas jalkoihinsa, jolloin hän sattui astumaan lattialle lasten leikkkien jälkeen jääneen lelulaivan päälle. Petra yritti hädissään tarrata vieressään olevasta portaiden kaiteesta kiinni, mutta hän reagoi tilanteeseen liian myöhään, eikä hän mahtanut liukastumiselle enää mitään.
Photobucket
Vanhus mätkähti lattialle selälleen, mikä ei tehnyt hyvää Petran jo valmiiksi reistailevalle selälle. Petra yritti nousta ylös, mutta viiltävä kipu koko selän pituudella sai hänet keskeyttämään puuhan. Kasvoille muodostui tuskallinen irvistys ja vanhus ulvahti kivun voimasta. Näkö sumentui Petran silmistä hänen alkaessa menettää tajuntaansa. Hetken päästä kaikki meni mustaksi eikä Petra enää tiedostanut mitään...
 
Vähän erilaisempiin tunnelmiin päättyi osa tällä kertaa. .-D Jätelkäähän kommenttia! Ja leppoisaa syyslomaa niille onneikkaille, joilla loma on tällä viikolla. .-)