Osat julkaistuvat aina yöllä, oli sitten lomaa tai aikainen herätys koulun vuoksi. .-D Pahoittelen jälleen hitaanpuolesta edistymistäni osan kanssa, en jaksaisi enää edes puhua asiasta, koska toistan itseäni joka osan alkupuheessa. .-D Mitä lähemmäksi uuden koneen ostohetki tulee, sitä huonommin tämä vanha kone tuntuu toimivan, tänäänkin sain imuroida kolmeen kertaan tuuletusaukkoja, ennen kuin sain koneen pysyvästi päälle. Toivottavasti saan asennettua kakkosen ongelmitta uudelle koneelle ja luotua Iloliemet sinne, jolloin pelaaminen helpottuisi huimasti. .-) No juu, eipä minulla kai sitten ole muuta tähän alkuun, joten menkää osaa lukemaan!
 
Lumikristalli kirjoitti:
Kääks.. jäipä jännään paikkaan, toivottavasti Petralle ei kauhean pahasti käy :(
Mukavaa,että Kusti on löytänyt itseleen naisen :D Sitten kyselisin sitä Jukan siskopuolen nimeä? :D 
Jatkoa innolla odotelessa! :)
 
Vastaus: Ikävästi tosiaan poikkaisin kesken kaiken, mutta eiköhän Petran kohtalo selkene pian. Hienoa, että olet iloinen Kustin puolesta. .-) Ääh, tuleekohan nimen paljastamisesta liian spoilivaa, en varmuudeksi uskalla kertoa. .-D Tällä kertaa siis muistaisin, mutta Jukan siskopuoli saattaa päästä jollain toisella tavalla tarinaan, en ole ihan varma vielä. .-> Kiitokset kommentoimisesta!
 
 
 
Windolyn kirjoitti:
Kylläpäs Juulia on nyt oikein kunnostautunut! Ensin yritetään pimittää isältä lapsi, sitten jopa onnistutaan ( ainakin toistaiseksi... ;-) ) siinä väärentämällä isyystestin tulokset ja lopulta tehdään abortti isältä kysymättä! Wow mitä käänteitä! =D
Hienoa, että Kustikin on viimein löytänyt naisen vierelleen. Toivottavasti tulee tämän uuden emäntänsä kanssa onnelliseksi =) Mutta miten kävi Petran... Melkoisiin kuvioihin jäi tällä kertaa. Hienosti sä osaat koukuttaa =D
Ja pieni mainospalanen:
Uusi legacy, Romanovin kivet, aloitettu =)
http://romanovinkivet.blogspot.fi/
 
Vastaus: Juulian viimeisimmät ratkaisut eivät tosiaan ole olleet aivan reiluja kaikkia kohtaan, mutta erikoisia juonikuvioita niillä ainakin saa aikaan. .-D Kustikin onnistui löytämään uuden naikkosen, saa nyt nähdä, millainen tulevaisuus parilla on edessä. .-D Petrasta pian lisää. ,-> Hih, tykkään tuosta "koukuttaa"-sanasta. .-D Linkitin tarinasi ja lisäsin sen lukujonoon, toivonmukaan pääsen tätä tarinaasi nopsemmin seuraamaan, ettei se ehtisi loppua ennen kuin saan päivitystahdin kiinni. .-) Kiitos kommentista!
 
 
 
Jade Essence kirjoitti:
Petra-paralla taitaa olla jo kuluneet nivelet. Onhan nainen tosiaan jo kohtalaisen iäkäs. 
Ymmärrän kyllä Juuliaa, neljä lasta olisi jo aika monta ja olisi sitä mukavaa saada aikaa itselleenkin. Ehkä kyseessä oli vain parasta ennen-päiväyksen ylittänyt lounas? Ja voi Nokkava-parkaa, noin vain meni kupsahtamaan :/ Jarno on ymmärrettävästi surullinen :(
Tuo kohtaus lääkärin luota onnistui kyllä viemään sanat suusta. Mitäköhän tästäkin seuraa, voi vain miettiä. 
Niin se vain voi mieli muuttua, onkohan Juulia nyt uudestaan raskaana? Siltä vaikuttaisi.
Iloisiakin uutisia välillä, Kai on oikein söpö lapsen ikään ehtiessään :) Pidän myös pojun huoneen sinisen sävyistä. 
Kustiakin vielä nähdään, ja näköjään uuden naisystävän kanssa. Hauskaa että Saila-Tiina ja Atso tulevat toimeen keskenään. Jukalla ei tosin ole yhtään mukavaa, näköjään syystäkin. 
Hui, nyt alkoi kyllä pelottaa tuossa lopussa. Ehtiikö joku ajoissa apuun vai ei? 
Osamusikki oli kyllä aikas koskettava, kuuntelin moneen kertaan. Sopi myös hyvin osan tunnelmaan monine ongelmineen ja vaikeine päätöksineen. Osa oli kyllä hienosti rakennettu, kun kerroit taas asioista monelta näkökannalta eikä kukaan jäänyt huomiotta. Jatkoa tulen odottamaan jännittyneenä ;D
 
Vastaus: Jeps, vanhuuden merkit tosiaan näkyvät Petrassa, eikä mummeli enää ole parhaimmassa vireessä. .-( Hienoa, että ymmärrät Juuliaa! Minun simssissäni monet naiset tuntuvat joutuvan jäämää vauvakoneiksi, kun heillä on perhetavoitteisia miehiä puolisoina. .-D Nokkava tosiaan lähti aivan odottamatta pois Ilolienten perheen keskuudesta, ja Jarno on nyt entistä yksinäisempi. .-/ Niin se mieli vaan muuttuu, hyvin sanottu. .-D Juulia hankki heti abortoidun vauvan tilalle uuden. Hienoa kuulla, että Kain lapsipiirteet ovat mieleesi, ja että myös pojun huoneesta pidät. .--) Kustikin vilahti taas vaihteeksi osassa, ja yllätti sekä Atson että teidät lukijat uudella naisystävällään. ,-> Jukalla on tosiaan syynsä murjottaa. .-< Huihui, pianpa pääset osan merkeissä selvittämään, miten Petruskan kävi.. Mukava kuulla, että kuuntelit biisin useampaan kertaan ja pidit sitä hyvin sopivana osan tunnelmaan. .-) Kiitoksia paljon kommentin jättämisestä!
 
 
 
Saga kirjoitti:
Toivottavasti Petralle ei käy mitään, vaikka vakavalta näyttää kun rouvalla ikääkin jo löytyy. 
Juulia teki kyllä huonon päätöksen abortin suhteen, hän ei olisi missään nimessä saanut tehdä sitä! Jos Veikko saa jostain tietää tästä, niin voin vain kuvitella mitä tapahtuisi. 
Ihanaa että Kustikin on löytänyt itselleen uuden naisystävän, Saila-Tiina vaikuttaa ihan mukavalta ja perheenlisäystäkin on tulossa. Ja Atsokin tulee toimeen uuden äitipuolensa kanssa.
On tää kyllä vain niin upea legacy, kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Uutta osaa innolla odottaen!
 
Vastaus: Toivotaan! Jep, olisihan Juulia voinut miettiä hiukan enemmän, ennen kuin hän ryhtyi aborttia tekemään. .-/ Jep, minäkin olen iloinen Kustin ja Saila-Tiinan puolesta. .-) Kiitos kovasti kehuista ja kommentistasi! Hienoa, että pidät kuvistani ja tarkastelet niitä. .-)
 
 
 
Yavannah kirjoitti:
Olipa siinä tapahtumarikas osanen.
Tuo Juulian tempaus ei kyllä ollut kovin fiksu veto ja voi vielä joskus tulla Veikonkin tietoon. No mutta onneksi on uusi vauva tulollaan.
Eihän ne raskaudet aina mitään mukavia ole, mutta se ei oikein oo erityisen hyvä syy keskeyttää. Olisi sitten pitänyt olla alkujaan yrittämättä mieluummin.
No mutta kaikki näyttäisi muutoin olevan kunnossa.
Kusti kyllä tekee nyt väärin, jättäessään yhden lapsensa täysin huomiotta. Hänen nimenomaan pitäisi huomioida tätä, kerran on pojan aikoinaan alullekin pistänyt. Mutta ei taida Kusti oikein olla isä ainesta, kun ei tuo jälkikasvun kanssa oleminen kiinnosta pätkääkään tai sitten pitää ainakin jotakuta niistä sorsia.
Okei osa huomion puutteesta menee ihastuksen huuman piikkiin, mutta voisi sieltä pinkistä pilvestä jo heräillä, ennen kuin sattuu jotain ikävää.
Jälkikäteen kun on vähän paha enää yrittää korjata asioita.
Oi voi, toivottavasti Petra nyt vielä tulee kuntoon. Jätit taas melkoiseen cliffhangeriin osasen.
Jään mielenkiinnolla seuraamaan Juulian perheen ja vähän muidenkin edesottamuksia.
p.s
Käväse lukasemassa mitä mun simeille kuuluu.
http://yavanna.vuodatus.net/blog/3359534/osa-17-b-tulee-sekin-paiva-kun-lahdet-lentamaan/
 
Vastaus: Juu, Juulia luuli miettineensä tarpeeksi, mutta ei sitten ollut kuitenkaan. .-( Totta, lisäksi Juulia on uupunut lastenhoitoon. On tosiaan kurjaa, että Jukka tuntee olonsa syrjityksi, ja Kustin pitäisi yrittää ottaa poikaa enemmän mukaan tekemisiin. Katsotaan, mitä Petralle tapahtuu! Olenkin lukenut jonkin verran tarinaasi. Viime aikoina kone on sammunut niin usein iltaisin, etten ole päässyt lukemaan mitään tarinaa. .-( Luen kyllä tarinasi vielä, kunhan ennätän. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
banssu kirjoitti:
Hui kamala miten jännittävään kohtaan jätit! Toivottavasti Petra selviää... :s
Kai on kyllä (edelleen) tosi suloinen poika! Toivotaan nyt että seuraavastakin lapsesta tulee samanlainen söpistys :)
Harmi tuo Juulian yllättävä lastenvastaisuus. Toivottavasti pääsee siitä vielä yli ja rakastaa sitten lastaan ihan yhtä paljon kuin kaikkia muitakin, kun se syntyy.
Huh, oli tosi hyvä osa! Jännityksellä jatkoa odotellen~
 
-banssu
 
Vastaus: Saat kuulla Petrasta lisää tässä osassa. .-) Hihii, Kai on kieltämättä suloinen! Toivotaan parasta seuraavan lapsen suhteen. .-> Jep, Juulian yllättävä lapsenvastaisuus on surullista. Katsotaan, mitä tapahtuu! Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Tuutti kirjoitti:
Mua ärsyttää joskus, miten sims-tarinoita pelataan niin kaukana todenmukaisuudesta. Älä suotta pahoita mieltäsi, puhun ihan yleisesti, mutta esimerkiksi Juulian raskaudet, sekä abortoitu lapsi että tuo jälkimmäinen josta muu perhe vohkaa, niin onko ainoat merkit tosiaan vain aamupahoinvointi...? ;---I
 
Sinä kuitenkin tunnut pelailevan paljon mielikuvituksellisemmasti kuin useat muut ihmiset (äläkä nyt ota loukkauksena ns. "lähipiiriäsi" kohtaan, tarinabloggaajia on Suomessakin satoja, todella monia kymmeniä...) esimerkiksi tuo linnun hautaaminen kukan kera ja abortin toteutus. Hatun nosto niistä!
 
P.S. Nyt kun pilkunviilaajaksi ammattikoulussa opiskelen, niin taas on kirjoitusvirhe Seuraava Osa- laatikossa; mÄrraskuussa ;---D
Tuollaiset pienimmätkin virheet vain ottavat minun silmääni tosi kovin, anteeksi vain.
 
Vastaus: Älä syytä minua muiden kirjoittajien edestä. Minustakin on tylsää, jos ei jaksa lavastaa kunnollisia raskauden selvittelyjä. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin kiire kuvata, jotta saisin asiat ajoissa tiettyyn pisteeseen, ja sen takia aamupahoinvointi jäi raskauden tunnistamiseksi. Lisäksi, kun tulee monta lasta, en jaksaisi käyttää Juuliaa neljää kertaa lääkärissä tarkistuttamassa asia. Mielestäni sims-peli on muutenkin aika kaukana todellisuudesta, joten tarvitseeko tarinankaan olla täysin todenmukainen? Minun tarinassani kohdataan vielä paljon käänteitä, jotka ovat todellisuudesta ristiriidassa. Hienoa kuitenkin, että kerroit näkökantasi, voin toki yrittää pelata aidommin jatkossa. .-) En yritä väittää, että olen oikeassa, vaan kerron oman näkökantani. .-) Iloista, että pidit linnunhautaamiskohtauksesta. .-) Itse olen aika laiska tarkistamaan tekstejä, joten kirjoitusvirheitä tulee. .-D Haha, minä puolestani huomaan usein, jos lauseiden välistä puuttuu pilkku, ja se häiritsee, joten ymmärrän kyllä. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
GreenPixy kirjoitti:
Voi kamala, ei Petra saa kuolla! :o Toivottavasti kyseessä on vain pieni pyörtyminen tai joku. Tosin onhan nainen kieltämättä jo aika vanha (sori, Petra!), mutta ei kai nyt vielä niin vanha..
 
Atso taitaa olla lapsista suosikkini, komeutensa takia ja muutenkin :D Nyt on kylläkin vähän aikaista sanoa, mutta minkäs teet. On tuo Kaikin todella söpö.. Kun näin tuon kasvaneen Kain piti kyllä muistuttaa itseä entistä enemmän Atsosta, ja sen ei-valmiskasvomaisesta komeudesta... Mutta saattaahan se mieli vielä muuttua ennen mahdollista perijä-äänestystä.
 
Voi Juuliaa, en usko että hän teki lopultakaan kovin hyvän ratkaisun.. Olisi kannattanut puhua Veikon kanssa jo ennen aborttia, ehkä mies olisi ymmärtänyt. Sitäpaitsi Juuliahan sen lapsen kuitenkin tulee synnyttämään eikä Veikko. Ja jos Juuliasta nyt tuntuu, ettei edes pidä tulevasta lapsesta... Toisaalta saattaahan Juulia ajatella toisin kun saa lapsen ensimmäistä kertaa syliinsä. Odotan jatkoa innolla! :)
 
Vastaus: Tässä osassa saat tietää, miten Petran käy. Iloista, että Atsosta on tullut lempihahmosi. .-) Totta, eiköhän eteen tule vaikka mitä ennen perijä-äänestystä! Kannattaa lukea tarinaa avoimin mielin. .-) 
Juulian olisi tosiaan kannattanut puhua Veikon kanssa ennen lopullista päätöstä abortista. Saa tosiaan nähdä, mitä tapahtuu! Kiitos kommentistasi!
 
 
Ezme kirjoitti:
Ihanaa, kun tuli jatkoa! En edes huomannut että edellisestä osasta oli niin kauan aikaa.
 
Voi Juulia, miksi teit abortin kertomatta kenellekään? Eikä tainnut Juulia miettiä tarpeeksi aborttia, kun heti katui sitä ja halusi nopeasti korvata asian Veikolle. Olisi ehkä kannattanut jutella asiasta Veikon kanssa. Ehkäpä Veikko olisi ymmärtänyt, eikä Juulian olisi tarvinnut kokea neljättä (tai no viidettä) raskautta vasten tahtoaan. No, toivottavasti Juulia ei hylkää neljättä lastaan, vaikkei tästä pidäkään nyt yhtään.
 
Voi kamala, mihin kohtaan jätit! Toivottavasti, nyt ei tapahdu mitään kamalaa. Nokkavakin kuoli ja jos Petra nyt kuolee, niin on paljon surua perheen arjessa. Muutenkin tuntuu, että Iloliemet eivät ole nyt vähään aikaan olleet kovin iloisia. Ehkä Juulian masentuneisuus vaikuttaa siihen, mutta toivon että välillä alkaa mennä taas iloisemmaksi. Ja Juuliakin saisi elämän ilonsa takaisin.
 
Jatkoa odottelen jännityksellä!
 
ps. Nauroin tuolle Veikon vitsille :) Ehkäpä olen jotenkin kiero ihminen. "-Ohoh, kumma juttu, että se väkivaltainen mies sai uuden naisen itselleen iskettyä. Tajusitteko? Iskettyä! Heh heh! Veikko naureskeli omalle vitsilleen."
 
Vastaus: Hah, hyvä, ettei päivitystahti tunnu liian hitaalta. .-D Hyviä vinkkejä olet kuitenkin antanut! Ehkä simieni pitäisi joskus kysyä teiltä lukijoilta apua, kun niin hyviä vinkkejä tulee! Asiaa on nimittäin vaikea korjata jälkeenpäin. .-/ Totta, kuolema aina tuottaa runsaasti surua. .-( Katsotaan, kuinka Petralle käy. Totta, Iloliemien elämä on pitkään ollut surullista. .-( Jotain uutta onnea tähän meininkiin kaivattaisiin! Hauskaa, että Veikon vitsi nauratti sinua. .-D Kiitos kommentistasi!
 
 
 
vupii kirjoitti:
Hmh, voi Julia minkä teit? Olisi pitänyt ajatella asiaa ja käyttää jotakin ehkäisyä ennenmin kuin tehdä aborttia. Onneksi uusi lapsi on tulossa ja toivottavasti Veikko ei saa selville asiaa. 
 
Jukka parka kävi sääliksi, muuten ikävä elämä ja isäkin hylkää naisystävän tähden. Ei ihme jos suututtaa. Harmi, ettei pojat tule toimeen keskenään. 
 
Veikon Kusti vitsille nauroin :) Sori Kusti :)
 
Kamalaa, toivottavasti Petra on kunnossa !
 
Vastaus: Juulia ei tosiaan toiminut parhaimmalla tavalla. Totta, vahinkoraskaudelta olisi voinut välttyä ehkäisyn avulla, mutta minulla on tapana käyttää AINA "yrittäkää saada vauva" -toimintoa, kun se on saatavilla (vaikken edes haluaisi perheelle enempää lapsia), jolloin vahinkovauvoja tulee aika usein. .-D Mmh, toivottavaa tosiaan olisi Juulian kannalta, ettei Veikko saisi selville hänen salaisia puuhiaan, voi tosin ison asian salailu olla pidemmän päälle vaikeaa. .-/ Jukallakaan ei parhaiten mene, tosin kiukuttelukaan ei paljoa paranna tilannetta. .-/ Mukavaa, että nauroit Veikon vitsailulle. .-D Ja Petran parasta toivokaamme! Kiitos paljon kommentistasi!
 
 
 
Suklaapatukka kirjoitti:
Oijoioijoijoi! Saitpas jännittävän osan aikaiseksi!:DD Nyt sitten vain odotellaan jatkoa ja toivotaan Petralle parasta...:(
 
Vastaus: Hihii, mukavaa, että jännittävyyttä löytyi makuusi. .-> Jep, niin toivotaan! Kiitos kommentoinnista!
 
 
 
Roskuliini kirjoitti:
Ohhoh, olipas siinäkin osa! :D 
 
Suutuin aivan kamalasti kun Juulia päätti tehdä abortin.. Mutta 'onneksi' Juulia tuli katumapäälle ja päätti hankkia Veikolle tämän kauan kaipaaman (?) lapsen ::) Harmi vaan ettei Juulia itse ole kovinkaan innoissaan vauvasta ::/ Nooh, sitten kun vauva syntyy, niin kyllä Juulia siitä piristyy ja huomaa kuinka väärässä olikaan ::D 
 
Atsolla oli kyllä mielenkiintoinen vierailu isänsä luona ::) Salla-Tiina (?) on kyllä kaunis, ja lapsestakin tulee varmast suloinen! Toivottavasti Kustin elämää seurataan jatkossakin tällä tavalla pätkittäin ::) Ja Jukka on kyllä komea poika, tosin vähän ilkeä vaan.. Saattaa kyllä johtua siitä että kun isä ei ole huomioinut tarpeeksi, niin Jukka on kehittänyt itselleen kovan kuoren jonka suojista voi sitten ilkeillä muille ::) 
 
Ja Kai - ah Kai! <33 Joo, olen niin ihastunut tuohon poikaan, oikea suloisuus ::) Ladatut saavat kyllä kauniit simit näyttämään entistä kauniimmilta, itselläni ei ladattuja ole, joten kaikki simit ovat melkein samannäköisiä, yritin sitten kuinka paljon tahansa sekoittaa erilaisia geenejä.. ::/ 
 
Ja harmi juttu tuo Nokkavan kuolema, lintu oli Jarnolle kovin tärkeä.. No, toivottavasti Jarno nyt löytää itselleen ihmisystäviä tai uuden eläinystävän, ettei joudu olemaan yksin ::) 
 
Loppukohtaus oli aika jännittävä.. Mitäköhän Petralle kävi? Toivottavast ei pahasti.. ::( Vanhuus kyllä puskee aika rajusti päälle.. ::0 Pelottavaaaa.. :;( 
 
Jatkoa odotellen,
Rosku <3
 
Vastaus: Ikävää, että Juulia niin kovin suututti sinua abortin teollaan, mutta sinun ja Veikon onneksi uusi vauva on tuloillaan. .-) Veikko tosiaan haaveilee suuremman luokan jälkikasvusta, ja Juulia puolestaan haluaisi keskittyä välillä muihin asioihin kuin lasten hoitoon. Toivotaan parasta, aika tunteeton sim saa kyllä olla, jos ei omaa lastaan yhtään rakasta! Saila-Tiina nimi muistaakseni oli. .-> Hmm, en tiedä, jos Ilolienten siirto uudelle koneelleni sujuu suunnitelmien mukaan, voi jäädä koko vauva syntymättä ennen sitä. .-< Juurikin tuon simssin siirtäminen uudelle koneelle heikentää Kustin näkyvyyttä tarinassa, ellen sitten loisi Saila-Tiina uudelleen.. Noh, mietin vielä vaihtoehtoja. .-> Toki Jukka on komea, kun vielä olisi hyväkäytöksinen! Kusti tosiaan on jättänyt pojan vähemmälle huomiolle, minkä vuoksi Jukka vihoittelee. .-/ Kailla tuntuu olevan paljon faneja. .-D Ladatut ihot kyllä kieltämättä muuttavat simien kasvonpiirteitä himpun verran sievemmiksi. .-) Outoa, etteivät pelisi geenit sekoitu. .-o Nokkava oli tosiaan tärkeä Jarnolle, mutta ei tässä taida muu auttaa kuin uusien kavereiden etsiminen menneen tilalle. Petra on tosiaan jo vanha, mutta pianpa hänen kohtalonsa selkenee osassa, ,-> Kiitoksia kommentoimisesta!
 
 
 
Aamutähti kirjoitti:
Eii, eijeijei! Ei Petra ihan vielä voi kuolla! D--; Eikö vaan että tajunta lähti pelkästä yhtäkkisestä iskusta kovaa puulattiaa vasten, ja muutama päivä sairaalassa palauttaa vanhan rouvan takaisin ennalleen, ja selkää ihmeparantavat maailman ammattitaitoisimmat hierojat! Tuntuu aivan liian kauhealta, että Kain lattialle jättämä inhottava muovilelu koituisi nyt Petran kohtaloksi.
 
Juulia, meni nainen sitten tekemään abortin. .
Enpä jaksa nyt ottaa siihen enempää kantaa, vaikkakin Veikolle olisi ehkä voinut kertoa, tai sitten ei - en tiedä, mikä olisi ollut parasta kellekin. Mutta nyt tuota toista lasta en haluaisi enää kärsimään mistään, Juulia saisi jo päättää mielensä rakastaako tätä vai antaako täysin Veikon harteille. Jälkimmäinen vaihtoehto ennakoisi muuten erittäin hämäävän kuuloisesti avioeroa, että en sit tiedä :--o
 
Nokkava kupsahti. Ja Jarno itkee silmät päästään, voi miten osuva osan nimi oli. Atson vierailu Kustin luona oli aika monipuolinen, Saila-Tiinaa vauvamahoineen teini ei tunnu karttavan, mutta Mr. Päivänsäde alias Rakas Puoliveli on punapäälle näköjään kultaakin kalliimpaa... Joo, vinoilemisen sijaan toivon poikien tutustuvan paremmin toisiinsa.
 
Uutta osaa!!! Toivottavasti et nyt jätä Petran kohtaloa ihan auki, en kestä jos siitä on yksi pieni maininta vähän osan puolivälin jälkeen ensi osassa, joka kertoisi pelkästään Uunon kasveillekin pätemisestä.
 
Vastaus: Kuolema voi joskus tulla hyvinkin yllättäen, mutta toivotaan, ettei Petran aika olisi ihan vielä! Ihanat nuo sepustuksesi Petran hoidosta, toivottavasti Leutolaakson sairaalalla on resursseja järjestää kuvailemasi hoidot. .-D Lelujen levälleen jättäminen on tosiaan vaarallista, toivottavasti lapset nyt oppivat tästä jotain. .-P Juulia päätyi tosiaan aika ikävästi salaa abortin tekoon. Veikolle kertominenen ei tosiaan olisi välttämättä hyvä ratkaisu, mutta salailukaan ei kovin kivaa ole. .-/ Juulialle tulee tosiaan eteen valinta  synnytyksen jälkeen, miten aikoo uutta pienokaista kohtaan toimia. Lemmikin kuolema oli kyllä kurja juttu, mutta osan nimeen ainakin sopi! Atso tosiaan hyväksyi isänsä uuden vaimon, mutta velipuolen kanssa on ikävää riitaa. .-/ Tulevaisuuden kannalta tutustuminen olisi hyvä vaihtoehto, pojat joutuvat toisiaan kumminkin näkemään vähän pakostakin sukulaisuuden takia. Älä huoli, saat kyllä selkeä vastauksen Petrasta. .-) Suuret kiitokset kommentoimisen vaivasta!
 
 
 
Jellu kirjoitti:
Ohhoh! Siinäpä olikin tapahtumaa kerrakseen! Juulia koki mielestäni aivan turhaan syylisyyttä abortista ja tämä uusi raskaus vain vahvistaa mielipidettäni. Juulia ei selvästikään halua tätä lasta, vaan "tekee sen" vain Veikon mieliksi.
 
Jännittää ihan, että mitä siitä sitten seuraa, kun abortti tulee Veikonkin tietoon. Jos tulee.
 
Kustia oli mukava nähdä. Ihanaa, että miehellä menee taas hyvin. Veikon kommentit Kustista oli mielestäni aiheettomia, koska olen edelleen sitä mieltä, ettei Kusti ole väkivaltainen. Sehän löi Veikkoa vain yhden kerran? :D Ihme tyyppi toi Veikko, en edelleenkään tykkää siitä yhtään!
 
Loppukohtaus oli hienosti toteutettu! Odotan malttamattomana jatkoa ja toivon, ettei Petran aika tullut vielä...
 
Huh huh, tulipas kerrankin pitkä kommentti minulta! :D
 
Vastaus: Mukavaa saada erilaista näkökantaa tapahtumiin! Jännä huomata, miten pari "Veikon vihaaja" -lukijaa näkee juonieni läpi, kun tarttuvat Veikon epätäydellisyyksiin, joita Veikko-fanit eivät edes ihastukseltaan huomaa. .-D Juulia ei tosiaan haluaisi vauvailla enempää, mutta Veikon mieliksi ryhtyy kuitenkin hommaan, vaikkei ideasta ole innostunut. .-/ Lapsirakkaalta similtä ei kyllä heti odottaisi hyväksyvää käytöstä abortin tekemiseen, mutta katsellaan nyt, jos asia joskus tulee ilmi. ,-> Mukavaa, että ilahduit Kustin näkemisestä, miekkosella menee tosiaan paremmin kuin pitkään aikaan! .-) Veikko nyt on vihoissaan Kustille, ja hänelle on jäänyt liiankin hyvin muisto Kustin ensitapaamisesta, jolloin Kusti löi Veikon simmun mustaksi, mutta oikeassa olet kyllä siinä, ettei yhden lyönnin perusteella pitäisi ketään väkivaltaiseksi tuomita tai tehdä asiasta köyhää huumoria. .-/ Petran tila selveneekin pian. ,-> Kiitos paljon kommentoimisesta!
 
 
 
CristalCrystal kirjoitti:
Juulia+abortti= huono yhdistelmä? Ois Veikko varmaan ymmärtäny, että Juulia ei jaksa. Noh, onneks Veikko on ilonen siitä tulevasta lapsesta. Olisipa kiva saada nyt tyttö...
 
Hmm, Kusti... Toivottavasti se ei tee Saila-Tiinalle samoin kuin Juulialle. Vähän harmittaa tuon Jukka-paran yksinäisyys.
 
Kaista muuten tuli ihan söpö kasvaneena. 
Jarnolle ei kyllä elämä hymyile paljoa. Nokkava kuoli ja sitten aikuiset eivät välitä yhtään, vaikka kymppi tulikin.
 
Veikon kommentti ärsytti ja nauratti. Mutta kyllä mä Veikosta tykkään enemmän luonteen ja noh, ulkonäön vuoksi.
 
Eih, Petra, älä nyt vaan kuole! Jatkoa odotellassa...
 
Vastaus: Huono yhdistelmä tosiaan. .-P Juulian olisi tosiaan kannattanut keskustella Veikon kanssa uusien lapsien hankkimattomuudesta, muttei hän halunnut pahoittaa miehen mieltä. Onni, että uusi vauva ilahduttaa edes Veikkoa ja muuta perhettä, vaikkei Juulia riemusta kiljukaan. .-) Vauvelin sukupuoli selvenee piakkoin. ,-> Veikon isku-kommentti on tosiaan saanut puolesta- ja vastaannäkemyksiä. Hah, ulkonäkö on usein minullakin ns. "tykkäämiskriteerinä", mutta kyllä toki luonnekin vaikuttaa, ja pohjimmiltaan Veikko on rakastava isä lapsilleen. .-) Pidetään peukkuja Petralle! Kiitos kommentoinnista!
 
 
 
 
 
 
Xerlian kirjoitti:
Ei Petra saa kuolla! En tajua Juuliaa, joka hankkii lapsen vain miellyttääkseen Veikkoa.. Jotenkin aavistan, että Veikko saa synnytyksessä tietää abortista tai sitten tämä raskaus päättyy keskenmenoon ja lääkäri sanoo jotain abortista.. Mutta osaile mahdollisimman pian taas! Sait taas minulle aikaan inspistä ja juonia tarinaani <3
 
Vastaus: Ei niin! Juulian toimintapa ei tosiaan ole järkevin. Onhan se kohteliasta ottaa muidenkin mielipiteet huomioon, mutta lapsen hankkiminen toisen toiveiden mukaan on jo aika iso teko. .-/ Ym, pianpa nähdään, saako Veikko jotain vihiä abortista synnytyksen yhteydessä. ,-> Oi, ihanaa kuulla, että inspiroidut lukiessasi tarinaani. .-)) Kiitoksi kommentoimisesta!
 
 
 
Turveltaja kirjoitti:
Oivoivoi! Kauhistuin lopussa kun Petra liukastui. Toivottavasti hän selviää. :O
 
Hitsi tuota Juuliaa menee nyt tekemään abortin keskustelematta miehensä kanssa. Sitten hankkiutuu vielä uudelleen raskaaksija kiukuttele kaiken aikaa. Hm, sjo se siitä laantuisi. Käy kyllä Veikkoa sääliksi, jos hän jossain vaiheessa saa Juulian kiinni valehtelusta.
 
Jukka vaikuttaa varsin äkäiselta ja yksinäiseltä kaverilta. toivottavasti hänestä ei koidu suurempaa harmia. vaikka kyllähän tuo mulkero-Kusti saa vähän kärsiäkkin. HAH! =D
 
Vastaus: Toivotaan parasta! Juulia ei tosiaan tehnyt oikein toimiessaan ominpäin niinkin suuren asian kuin abortin suhteen, josta myös lapsen isällä pitäisi olla oikeus tietää. .-/ Toisen ilo tuntuu olevan toisen suru, Veikko iloitsee lapsesta mutta Juuliaa raskaustaika ärsyttää. .-P Veikko ei varmasti ilahtuisi totuuden kuulemisesta. .-/ Jukasta ei tosiaan saanut mitään positiivisinta kuvaa tämän osan perusteella, voi siitä kyllä aiheutua Kustille jonkin sortin ongelmia. Kiitoksia kommentin jättämisen vaivannäöstä!
 
 
 
FlameGirl kirjoitti:
olipas jännä osa ! oli mukava nähdä kustia ja miten jätkä on saanut elämänsä kondikseen. varsin kaunis nainen tuo saila-tiina. jukka parka kun ei isänsä tee muuta kuin syrjii ja huutaa...
 
 
juulia teki abortin ja sitten hommautui uudestaan raskaaksi.. äly hoi älä jätä ! no toivottavasti nainen tietää mitä tekee. harmi kun papukaija kuoli, jarnon pitää hommata oikeita kavereita. miten minusta tuntuu, ettei petra enää virkoa, aurullista..
 
 
jatkoa vaan ! c:
 
Vastaus: Täytyy tosiaan noita Kusti-juttujakin välillä mukaan ujuttaa, kun mies kuuluu Ilolienten perheeseen Atson (ja Jarnon kautta). .-) Saila-Tiinalla on tosiaan nätit naamapiirteet. .-> Jukka ei tosiaan saa reilua kohtelua isältään. .-< Aika hyvin todettu, Juulian olisi ehkä hiukan kannattanut etukäteen miettiä, miten olisi raskauden keskeyttämisen jälkeen toiminut, niin olisi voitu koko abortti välttää. .-P Ikävää tosiaan, että Jarnon lintu-ystävä menehtyi, uudet kaverit voisivat tosiaan piristää. .-) Petran kohtalosta osasta lisää... Suuret kiitokset kommentoimisesta!
 
 
 
NeneKanerva kirjoitti:
Hyvä osa taas kerran, sekoilua riittää.
 
Vastaus: Kiintoisaa. .-D Kiitos tästä huomiosta!
 
 
 
Aijca kirjoitti:
Oho! Oletpas taas toteuttanut osan oikein ansiokkaasti! Pidin tosi paljon kuvista ja kaikista käänteistä. Jollain tapaa on hauskaa, että osa loppui yllättävällä ja dramaattisella tavalla, vaikka tietenkään Petran ja muun perheen kannalta juttu ei ehkä olekaan mieluisin =( Toivottavasti Petra selviää...
 
Aika jännittävä tuo Juulian abortti. Ei olisi heti uskonut sellaista noin perhekeskeiseltä ihmiseltä! Toivottavasti Juulia osaa ajatella nyt myös itseään, eikä vain surra menetettyä lasta ja ajatella vain Veikkoa ja hänen lapsitoiveitaan. Tai ainakin sain sellaisen kuvan, että Juulia haluaa vielä sittenkin uuden lapsen Veikon hyväksi... =)
 
Pidin muuten erityisen paljon Jarnon Nokkava-linnun hautauskohtauksesta, vaikka tilanteeltaan se olikin surullinen. Ehkäpä Jarno voisi saada uuden lemmikin kuolleen tilalle? =) Tykkäsin myös siitä, kuinka Atso pääsi tapaamaan isäänsä ja tämän uutta perhettä. Hauskaa nähdä tapahtumia myös siltä kantilta. Hyvä myös tietää, että Atso on hyväksyväinen Saila-Tiinaa kohtaan, mutta Jukka sen sijaan vaikutti aika uhmaikäiseltä. Kumpa hän ei saisi aiheutettua mitään lisäongelmia käytöksellään... =/
 
Kaiken kaikkiaan siis tosi kiva ja hyvä osa! Kerrontataitosi ei vieläkään ole kadonnut minnekään =D Tosin en sitä päivää halua koskaan nähdäkään, että tarinointisi loppuisi =( Kumpa läppärisi vielä kestäisi hamaan loppuun saakka! =D Odottelen innolla uutta osaa =)
 
Vastaus: Voi kiitos paljon kaikista kehuistasi! .-) Mukavaa, että dramaattinen loppu vetosi sinuun, täytyyhän sitä välillä jättää lukijat jännittämään, vaikkei se tarinan henkilöiden kannalta mukavaa olisikaan. Pian selviää, toteutuuko toiveesi Petran selviytymisestä. ,-> Juulia saa välillä päähänsä yllättäviä tekoja. Itseäänhän hän koittaa siten ajatella, vaikkei parhaalla mahdollisella tavalla. .-/ Aivan oikein oivalsit, Veikon vuoksi Juulia halusi vielä yhden lapsen hankkia. Hienoa, että myös hautauskohtaus oli mieleesi, Jarnon kannattaisi tosiaan harkita uuden linnun hankkimista. .-) Mukavaa, että Kustin perheen kuulumiset miellyttivät, Atso tosiaan suhtautui hyvin Saila-Tiinaan. .-) Jukka on negatiivisella mielellä, toivotaan, ettei ongelmia koidu. .-> Läppärini on viime päivinä aiheuttanut sen verran ongelmia simssin kanssa, että odotan uutta konetta jo innolla ja toivon, että saisin kakkosen asennettua sinne ongelmitta. .-> Jos se ei onnaa, koitan sitten tällä vanhalla jatkaa.. Mutta kiitos paljon kommentoinnista!
 
 
 
hattara kirjoitti:
Luin osan jo aikaisemmin kännykkäni netillä, joten en silloin kommentoinut. 
 
Vai on Kusti löytänyt itselleen vaimon. Ja kauniin sellaisen olikin löytämnyt. Mukava, että mies sai myös onnen ja pitää poikaansa yhteyttä. Jukka on kyllä aika vihainen teini. Kunpa pojat tulisivat toimeen niin saisivat toisistaan ystävät. Mutta kaikkihan ei aina elämässä olekaan niin helppoa.
 
Vai teki Juulia abortin:O Ja sitten se katumus sieltä tulikin kun vahinko oli jo tapahtunut. Nyt sitten tulisi neljättä lasta kehiin Iloliemille :) Toivottavasti Juulia ei vain saisi raskaudenjälkeistä masennusta kun ei pienokaisesta niin onnellinen ole :/ Veikko sen sijaan ainakin on onnensa kukkuloilla :)
 
Miksi jätit osan tällaiseen kohtaan :O Petra parka, kuinkahan vanhuksen nyt oikein käykään ? :/
 
Ja Jarnon Nokkavakin kuoli :/ (Ettei vain oikeasti olisi kuollut likaiseen häkkiin :D )Jarno parka kun rakas lemmikki kuoli tuolla lailla eikä parantunutkaan eläinlääkärin uskomuksista huolimatta.
 
Vastaus: Kusti tosiaan sattui kevään tullen saamaan romanttisia toiveita, joten eipä siinä sitten muuta kuin kaivelemaan ihmissuhteista sopiva-salama -tuttavia. ,-) Kivahan se on, että Kustilla menee mukavaisesti, ja Atsoon tulee juu pidettyä yhteyttä. .-) Jukka ja Atso eivät tosiaan parhaiten toimeen tule, mutta kuten sanoit, ei kaikki ole aina helppoa. Juulia alkoi tosiaan katumaan abortin tekemistä, ja parantaakseen omatuntoaan, päätti hän hankkia menetetyn lapsen tilalle uuden korvaamaan edellisen.. Juulia ei tosiaan ole iloinen, mutta Veikosta ainakin tulee hyvä isä pienokaiselle. .-> Katkaisin osan tosiaan ilkeästi kesken kaiken, mutta pianpa saat Petran tilasta selvennystä. Jep, Nokkava menehtyi, minulla ainakin aina linnun kuollessa käkki alkaa haisemaan automaattisesti. En ole tainnut mamsteria kertaakaan saada hengiltä, etten se häkistä sitten tiedä. .-D Lemmikin kuolema oli kyllä kurja juttu Jarnon kannalta. .-( Paljon kiitoksia kommentoimisesta!
 
 
 
Mo kirjoitti:
Liian suloista porukkaa!! Kiva kun osa loppui näin erikoisesti:) Innolla odotan jatkoa!! Hui kamala! Toivottavasti Petra ei nyt vielä kuolla kupsahda...:( Ja voi Jarno parkaa kun lintukin kuoli... Petra on muuten hyyviiiiiin kaunis mummo... Tuli tässä muuten mieleen että muistatkos vielä kun..ööh olikse niin et Uuno ei halunnu vauvoja?Mut nyt kuitenki se on ollu toooossiiiii Lutunen uusien lastenlasten kanssa:):):)!!
 
Vastaus: Mukavaa, että Iloliemien porukka on mielestäsi suloista. .-) Tässä osassa selviää, kuinka Petralle käy. Sopivien tilaisuuksien tullen jätän osia jänniin kohtiin. .-) Jep, Nokkava oli Jarnolle hyvin tärkeä. Hienoa, että Petran ulkonäkö miellyttää sinua. .-) Ihan aluksi Uuno halusi keskittyä uraansa, mutta Petra sai suostuteltua tämän hankkimaan kanssaan vauvoja. Nyt Uuno tosiaan on innoissaan lapsenlapsista. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Mesinen kirjoitti:
Oi voi! 
Ei kai Petra nyt vielä kuole! Toivottavasti selkävaivat vain pahenevat, mutta henki ei lähde! Jopa oli surullisia tapahtumia, kun nokkava kuoli ja Kustin toinen poika oli aivan unohdettu uuden puolison löydyttyä. Oi voi... 
 
Julian abortti oli kyllä todella yllättävä teko. Simnaikkonen ei tainnut aivan loppuun asti ajatella, kun katui tekoaan heti. Toiselta pouliskolta (veikolta) asioiden salaaminen ei ole helppoa, enkä usko että uusi tulokas ikinä auttaa Julian omantunnon kolkutuksen kanssa, niin ja veikkaan, että Veikko saa vielä tietää tapahtumasta!
 
Hienosti olit taas lavastanut kohtaukset, vaikka surullisia olivatkin. Lääkärin työhuone näytti aivan aidolta, kuten Nokkavankin hautaus. Toivottavasti muuten saadaan Nokkava II sillä pidin kovasti tuosta nimestä :D 
 
Jatkoa innolla odotellen ;)
 
Vastaus: Tässä osassa saat selville Petran kohtalon. Minustakin edellinen osa oli kamalan masentava. .-( Kaikkia surullisia tapahtumia tuli koko ajan! Jep, Juulian olisi pitänyt miettiä aborttia enemmän, kun katui heti, hyvin sanoit. Sinulla on hyviä arvauksia tulevasta. .-) Mukavaa, että pidit lavastuksista. .-> Iloista, että pidit Nokkavan nimestä. .-) Ehkä Jarno nimeääkin seuraavan lintunsa ehdotuksesi mukaan. Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Suklaapatukka kirjoitti:
Huijuijui! Kävipäs Petralle ikävästi :( Ja Nokkavakin sitten lähti lintujen taivaaseen. Aikas harmintäyteinen osa, vaikka kyllä valonpilkahduksiakin oli. Jatkoa tulemaan!:))
 
Vastaus: Jeps, Petran kompurointi ja Nokkava-linnun menehtyminen toivat kurjuutta osaan, mutta ilojakin sieltä löytyi, kuten huomasitkin. .-) Kiitos kommentoimisesta!
 
 
 
Mariella kirjoitti:
Oon sitten ex-Dili tiedoksi .-----)
 
Ei Petra saa kuolla! Voi sua pölhöä kun jätit tähän kohtaan! Muuten kiva perus Iloliemi osa. Voi Nokkava-parkaa.
 
Toi abortti oli kyllä aika kova homma. Julia ei kyllä ajatellut loppuun asti.. Hieno lavastus, kuo aina! Osa oli aika surumielinen mutta kyllähän sinne tuli sitä pientä hauskuutta iloliemille tuttuun tyyliin .---D
 
Lukisitko blogiani? :) Osoite on tuossa nimessä.
 
Vastaus: Minä pölhö nyt välillä lukijoiden mielenkiinnon ylläpitämiseksi jätän osia jänniin paikkoihin. .-D Jokin abortissa ei tosiaan mennyt oikein, kun Juulia heti sen jälkeen tuli katumapäälle ja hankkiutui uudelleen raskaaksi. Kiitoksia kehuista. .-> Surumielistä meininkiä osaan kertyi, eikä tilanne paljoa positiivisemmaksi ihan heti ole muuttumassa, jos nyt spoilin.. .-P Vilkaisin blogiasi. .-) Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Sabrina kirjoitti:
Voi ei, toivottavasti Petra selviää kaikesta huolimatta! Ois jotenkin kauheeta, jos Petra kuolisi noin yllättäen, vaikka olisihan se tietyllä tavalla aika oletettavaa :c Hmm, Iloliemillä oli näköjään aika surullinen osa, kun Nokkava kuoli ja Juulia päätyi yhteen aborttiinkin. Nähtäväksi jää, että miten Juulia suhtautuu uuteen tulokkaaseen, kun sen aika on. Ja miten Petran käy. Mutta juu, hyvä osa ja oottelen innolla jo uutta sellaista ! (:
- Sabrina
 
Vastaus: Toivotaan tosiaan, että Petra selviää! Jep, Petra alkaa olla jo aika vanha, ja vanhana kuolema koittaa. .-( Iloliemillä on tosiaan ollut kovin surullista viime aikoina. .-( Totta, kun aikaa kuluu, usein asiat selvenevät. .-D Kiitos kommentistasi!
 
 
 
Yun kirjoitti:
Oma suhtautumiseni aborttiin on ristiriitainen. Haluan kyllä, että naisella on mahdollisuus päättää omasta kehostaan, mutta itse en uskoisi pystyväni aborttiin. Juulian olisi pitänyt puhua Veikon kanssa tai harkita hyvin tarkkaan. Jos Juulia nyt harkitsikin, se ei välittynyt kovin hyvin. Mietintää olisi voinut näyttää enemmän, koska abortti on kuitenkin aika iso päätös. Oli kuitenkin siistiä, että joskus sims-tarinassa päädytään siihenkin vaihtoehtoon (eikä kaikkia vahinkolapsia pidetä ja hihkuta onnesta).
 
Sen sijaan päätös palkita Veikko vielä yhdellä lapsella tuntui päättömältä. Veikko on päällisin puolin mukava, mutta vaikuttaa kuitenkin muiden päätöksiin. Lapsenhankinnan pitäisi aina olla yhteinen päätös. Jotenkin pidän Veikosta osa osalta vähemmän :P (Varsinkin kohta, jossa Veikkoa haukkui Kustia; avioerolapsena tiedän vallan hyvin, miltä tuntuu kun isäpuoli haukkuu isää :-S)
 
Oli hienoa, että Kustin elämä sujuu, vaikka perheen palasia voi olla vaikea yhdistää. Eikä homma varmasti helpotu uuden lapsen myötä...
 
Loppu oli hyvin jännittävä. En oikein tiedä, mitä haluaisin tapahtuvan (Petran kuolema voisi olla juonen kannalta sopivaa, mutta onko kivaa toivoa että joku kuolee?)
 
Osassa oli paljon tapahtumia, eikä tylsiä hetkiä ollut. Aborttia ja uutta raskautta olisi voinut pohtia vähän enemmän, nyt ne vaikuttivat hätiköidyiltä. Mutta eiköhän Juulia joudu vielä kohtaamaan päätöksiensä seuraukset :P
 
Toivottavasti kommenttini ei vaikuta negatiiviselta. Tai huonolla tavalla, vähän kritiikkiä siinä kuitenkin on. Seuraavaa osaa jää kyllä odottelemaan! ;)
 
Vastaus: Sinulla on kaunis pohdinta abortista! Tiedän, että viime osassa aika meni melkoisen nopeasti, ja olisin voinut tuoda enemmän esille Juulian pohdintaa, mutta aikataulu oli kiireinen. .-D Ehkei Juulia loppujen lopuksi liikaa miettinyt, kun tuli nopeasti katumapäälle. Hauskaa kuitenkin, että itse juonenkäänne miellytti. .-) Jep, on typerää ryhtyä johonkin hommaan vain toisen iloksi, eteenkin kun kyseessä on niinkin suuri asia kuin lapsi! Veikko tosiaan vaikuttaa toisten päätöksiin, sillä hän on niin olennainen osa Iloliemien arkea. On kovin surullista, että Veikko haukkui Kustia vieläpä Atson kuullen, moraalitonta. .-( Jep, Kustikin on saanut elämäänsä valoa. .-) Perheen palasia tosiaan voi olla vaikea yhdistää. Haha, ehkä aina ei tarvitsekaan tietää, mitä toivoo tapahtuvan seuraavaksi. .-) Jotain Petralle tapahtuu, ja sen saat kuulla pian! Haa, olet oikeassa, Pian Juulia saa kohdata päätöstensä seuraukset. .-> On hyvä, että annat kritiikkiä sopivissa määrin. Saan potkua tehdä tarinastani entistä paremman. .-) Kiitos kommentistasi! Oli hauska lukea tällaista kommenttia, joka erosi huimasti muista. .-)
 
 
 
Sara kirjoitti:
Oon alottanu tän lukemisen joskus pari kk sitten. Tää on niin paqras ja oon nyt saanu luettuu kaikki osat. JA Petra ei saa kuolla. PEtra on Iloliemen tän sukupolven sydän, se ei saa kuolla. ODotan koasti jatkoa että näen kuoleeko Petra vai ei.
 
Vastaus: Oi, ihanaa kuulla, miten vielä suuresta osamäärästä huolimatta uusia ahkeria lukijoita jaksaa kahlata koko höskän läpi. .-) Petra on tosiaan ollut merkittävä henkilö Iloliemissä, toivokaamme hänelle parasta! Kiitos paljon kommentin jättämisestä!
 
KERTAUS EDELLISESTÄ OSASTA: 
 
Photobucket
Petra alkoi kärsiä ikävistä selkävaivoista, eikä innokas peuhaaminen lastenlasten kanssa ollut vanhukselle hyväksi. Petra ei kuitenkaan halunnut pilata iloisia hetkiä perheenjäsenten kanssa oikkuilevan selän vuoksi.
Photobucket
Juulia huomasi olevansa jälleen raskaana. Ajatus neljännestä lapsesta hirvitti kuitenkin naista sen verran, että hän päätyi abortin tekoon muulta perheeltä salaa. Juulia halusi ajatella välillä itseään, sillä hän oli mielestään tuottanut tarpeeksi vauvoja Veikon iloksi. Lisäksi Juulia halusi panostaa välillä omiin opiskeluihinsa.
Photobucket
Juulia koki kuitenkin syyllisyyttä abortista, sillä hän tiesi, miten kovasti Veikko halusi lisää lapsia. Korvatakseen erheensä Juulia päätti hankkiutua mahdollisimman nopeasti uudelleen raskaaksi, ja pian vauvamaha alkoi kasvaa leveyttä. 
Photobucket
Kai kasvoi.
Photobucket
Jarno sai vanhemmiltaan vähemmän huomiota kuin veljensä. Pojalla oli kyllä laaja kaveripiiri, mutta kotiväen kanssa hän ei ollut päässyt lähempiin väleihin Petraa lukuun ottamatta. Surua koitui myös Jarnon lemmikin, Nokkavan kuolemasta.
Photobucket
Ja viimeksi osa päättyi traagisesti Petran liukastuttua. Miten hänen käy? ...
 
UUSI OSA ALKAA:
 
Photobucket
Osan lukumusiikki --> Iloliemen osan lukumusiikkien soittolista -->
Juulia koko perheensä voimin oli päättänyt tulla katsomaan Petran vointia sairaalaan. He olivat ottaneet mukaansa namia ja muuta purtavaa huonon sairaalaruoan pelossa, ja matkan varrella myös kukkakaupassa oli tultu käytyä. Liukastumisen jälkeen Atso oli tullut ihmettelemään kolinaa, ja niin ambulanssi saatiin nopeasti kutsuttua. Petra oli leikattu viime yönä, sillä selkään oli tullut joitakin vakavia vaurioita, joita ei edes Uuno vanhana lääkärinä ymmärtänyt, kun hän oli muun perheen tavoin ollut niin hädissään Petran voinnista.
Photobucket
-Minä olen niin pahoillani, että unohdin leluveneeni siihen. En minä tahallani. Anteeksi mummi! Jarno selitti hätääntyneenä.
-Ei se ollut sinun syysi. Minun olisi itse pitänyt tehdä vähemmän kirjaa. Kaaduin, koska olin niin väsynyt nähdäkseni leluasi. Minusta on tullut niin vanha, etten pysy enää edes pystyssä, Petra naureskeli esittäen varmaan pirteämpää, mitä hän oikeasti oli.
-Nykyajan lapset eivät sitten osaa arvostaa ollenkaan hienoja lelujaan, joita he saavat. Niin vain ne jätetään lattialle lojumaan, ja muut loukkaantuvat. Ei vain minun nuoruudessani näin toimittu! Uuno tuhahti suutuksissaan. Jarno painoi päänsä alas ja itku melkein meinasi tulla. Ei hän ollut tarkoittanut satuttaa mummia.
-Älä nyt. Minä voin ihan hyvin. Eihän kaikkia leluja voi muistaa siirtää syrjään hauskojen leikkien jäljiltä, Petra sanoi. Jarnosta silti tuntui yhä syylliseltä.
Photobucket
Kotiin päästyään Uuno meni kastelemaan kasvimaataan, jota ilman Uunolla ei olisi varmasti oikeastaan mitään järkevää tekemistä, kun Petrakin joutui sairaalaan. Uuno huokaisi. Hän oli jo mielestään tehnyt kaiken elämässään, mistä hän saattoi olla ylpeä. Monta uraa hän oli saanut huippuunsa, hänellä oli kolme lasta ja läjä lapsenlapsia. Petran onnettomuus oli saanut hänet huomaamaan, miten arvaamaton elämä oli. Ei voinut tietää, vaikka oma aika olisikin jo lopussa. Uuno hymyili. Hän oli saavuttanut jo kaiken, mistä jälkipolvet saisivat olla tyytyväisiä. Iloliemien varallisuus oli suorastaan tuplaantunut pelkästään hänen työllään.
Photobucket
Hetken päästä Juuliakin tuli pihalle katsomaan koirien vointia. Koska Uuno oli saanut jo kasvimaansa hoidettua, päätti hänkin tulla tervehtimään koiria. Yhdessä Uuno ja Juulia syöttivät koirille herkkupaloja ja komensivat näitä tekemään erilaisia temppuja.
-Suostuisivatkohan nämä koirat pian tekemään jälkikasvua? Uuno naureskeli.
-Ei niiden tarvitse, jos ne eivät halua! Juulia kivahti tuijottaen vihoissaan omaa vauvamahaansa. Uuno ihmetteli Juulian kiukuttelua, aivan kuin hän olisi sanonut jotain väärää. Uuno syötti herkkupalan Parsakaalille, vaikka tunnelma olikin kiristynyt. Koirat sen sijaan olivat hilpeitä veijareita, joiden temppuja katsellessa ei voinut olla ikävällä mielellä, ja hetkeä myöhemmin Uuno ja Juulia naureskelivat jälleen innoissaan saadessaan lykättyä hetkeksi mielestään kaikki ikävät asiat pois. Miten Ilolienten perhe tulisi toimeen ilman värikkäitä koiriaan?
Photobucket
Illalla nukkumaanmeno ajan koittessa Uunolle tuli yllättäen valtavan yksinäinen olo, kun Petra ei ollutkaan hänen vierellään kuten tavallisesti. Olihan vanha aviopari nukkunut vieretysten jo useamman vuosikymmenen ajan, ja nyt yksin nukkuminen tuntui todella kurjalta. Lievittääkseen ikäväänsä ja huolestuneisuuttaan sairaalassa makaavaa Petraa kohtaan Uuno päätti käväistä Kaita katsomassa, sillä pojan huoneen raollaan olevasta ovesta tuli vielä valoa hämärään käytävään, joten siellä oltiin yhä hereillä. Kai pelkäsi aluksi ukin tulevan nuhtelemaan myöhäänvalvomisesta, mutta yllättyikin positiivisesti papan ehdotettua pientä taputusleikkikisaa ennen nukkumaan menoa. Hiljainen läpsintä ja naurunpyrskähdykset täyttivät huoneen ja sai simit paremmalle mielelle.
 
---
 
Photobucket
Seuraavana päivänä Atso oli melkoisen iloisella mielellä, kun hän pääsi pitkästä aikaa lapsuudenystävänsä Benjaminin luokse koulun jälkeen. Kun ikää tuli lisää, alkoi myöskin kotitehtäviä tulla enemmän kuin ennen, ja lisäksi tehtävistä tuli aina vain vaikeampia. Atso luki tunnollisesti kokeisiin, minkä vuoksi aika ei meinannut riittää kavereiden kanssa oloon. Lisäksi Benjamin tuntui saavan usein arestia tai muita rangaistuksia kolttosistaan, minkä vuoksi Atso ei aina päässyt ystävälleen, vaikka koulujutut olisivatkin hyvällä mallilla. Kaiken kaikkiaan Atson ja Benjaminin oli hitusen vaikeaakin löytää yhteistä aikaa. Sinä päivänä Atso peuhasi koiran kanssa, kun Benjamin valitti sohvalla.
-Opettajat ovat aivottomia tomppeleita. Aina määräämässä ja mäkättämässä. Muistatko silloin tunnilla, kun maantiedon opettaja käski minun ottaa "takkini" pois. Kehtasi vielä antaa Huono käytös -merkin Wilmaan, kun en ottanut paitaani pois. Nyt äidillä on taas yksi syy nipottaa. Eihän tämä ole sinunkaan mielestäsi takki? Benjamin raivosi.
-Eipä kai, Atso totesi.
Photobucket
-Ihan vammaista, ettei äiti anna minun värjätä hiuksiani mustiksi! Se ei kyllä tajua minusta yhtään mitään! Benjamin murahti. Atsokin nousi seisomaan ja siirsi katseensa ystäväänsä.
-Mikä siinä värissä on niin hienoa? Atso kysäisi.
-Että mikäkö? Ei minunlaiseni kovis voi elää ruskeissa hiuksissa! Musta on niin kova väri, että tietysti haluan olla mustissa hiuksissa. Sitä paitsi, kaikilla hyvillä tyypeillä on mustat hiukset, Benjamin huokaisi.
-Eihän minullakaan ole, Atso huomautti.
-No eivät ne sinulle kyllä sopisikaan, Benjamin ärähti koppavasti. Atso kohautti olkiaan, ilmeisesti Benjamin ei ollut tänään hyvällä tuulella.
Photobucket
Atso ehti juuri istahtaa Benjaminin sängylle, kun oveen kolkutettiin ja Eerik astui sisään Ari-vauva käsissään.
-Sain äsken töistä puhelun. Toimistossa on kauhea hälinä, ja minun on pakko mennä tuuraamaan erästä sairaslomalla olevaa simiä. Voisitteko mitenkään katsoa Arin perään sillä välin? Roosa laittaa varmaan pian kahvilan kiinni, eikä tässä kauaa mene, Eerik puheli kiiruhtaen.
-Tietenkin me voimme. Todella mukavaa. Älä ole yhtään huolissasi, Atso vastasi leveästi hymyillen. Hymy nousi myös Eerikin kasvoille.
-Mukavaa, että Benjaminilla on niin vastuuntuntoinen ystävä! Näytät hänelle hyvää esimerkkiä, Eerik kertoi iloisena.
-Ole hiljaa, Benjamin huokaisi.
Photobucket
-Ah, tietenkin nuoriso haluaa olla rauhassa! No, minäpä tästä lähden, Eerik ilmoitti huomattuaan poikansa olevan jälleen kerran angstimielellä. Eerik laski Arin lattialle ja ryntäsi sen jälkeen juoksujalkaa vaihtamaan työvaatteita ylleen. Atso loikkasi välittömästi taaperon seuraksi ja alkoi lässyttää ja heilutella käsiään Arin viihdykkeeksi. Pieni poju jokelteli innokkaana ja taputteli kätösiään yhteen viihtymisen merkiksi. Benjamin sen sijaan istuskeli nyrpeänä paikoillaan.
-Ei sun tarvii sen perään kattoa, voidaan me muutakin tehdä, Benjamin marisi, mutta Atsoa ei niin vain saatu pois Arin luota.
-Ei tästä ole mitään vaivaa, mielelläni mä olen pienten lasten kanssa, Atso huomautti. Joskus hän suorastaan ihmetteli, miten hän ja Benjamin olivat ystäviä, kun kummallakin oli niin erilaiset näkemykset: Atso viihtyi kotona ja tuli toimeen lasten kanssa, kun taas Benjamin tavoitteli suosiota ja suurta kaveriporukkaa kovistelun keinoin.
 
---
 
Photobucket
Eräänä yönä vauva päätti ilmoittaa kyllästyneensä masussa oleskeluun. Supistusten villiydestä päätellen vauva halusikin päästä jo pikaisesti ulos. Juulian oli ollut vaikea edes tajuta, miten pitkään vauva oli jo hänen mahassaan oleskellut, eikä väsyneenä keskellä yötä synnyttäminen koskaan ollut ollut Juulian juttu. Juulian kivuliaat huudot herättivät pian Veikonkin, ja kaksikko lähti yhdessä sairaalaan synnytysosastolle. Uuno sai tietämättään jäädä huolehtimaan talosta ja lapsista.
w1Hos.png
Juulian synnytys sujui kohtuullisen nopeasti, ja jo aamulla vauva perheineen oli valmiina lähtemään kotiin. Koska Petraa hoidettiin samassa talossa, päättivät Juulia, Veikko ja vauva käydä tervehtimässä vanhustakin samalla. 
-Oi, jokos mummin pikku pallurainen jo syntyikin! Olipa kiva yllätys! Petra hihkaisi Veikon esitettyä innoissaan uutta poikavauvaa. Juulia puolestaan huokaili sivummalla, ja hän mietti, miten jotkut jaksoivat vetää niin suuren haloon yhdestä vauvasta. Niitähän syntyi joka päivä satoja pelkästään tässä sairaalassa.
-Kuinkas olet voinut? Juulia kysäisi yrittäen siirtää puheenaihetta johonkin mielenkiintoisempaan.
-Voi, oikein mainiostihan minä! Etenkin nyt, kun tämä pikkumies tuli minua ilostuttamaan! Petra kertoi tyytyväisenä.
gW1Ce.png
-Voi, kun hänellä on suloiset siniset silmät ja hiukset näyttävät punertavan! Petra hihkui riemuissaan.
-Totta, Jouni on oikein komea vauva! Veikko hehkutti.
-On sinisistä silmistä tullut vain Iloliemien tavaramerkki! Petra naureskeli.
D6Auv.png
-Haluatko Jounin syliin? Veikko kysäisi hetken päästä. Petran silmät laajenivat ja suu kohosi leveään hymyyn.
-Voisinko minä todella! Se olisi kunnia, Petra riemuitsi.
-Mikä ettei, Veikko totesi ojentaen vauvaa Petran kätösiin.
-Pitäisiköhän meidän jo pian alkaa lähteä kotiinpäin? Muut varmaan ihmettelevät, missä olemme, Juulia huokaisi.
-Kyllä he arvaavat, että olet ollut synnyttämässä. Ei meillä mikään hoppu ole, Veikko selitti keveästi. Petra piti vauvaa hetken aikaa käsissään, kunnes hän ojensi Jounin takaisin Veikolle.
-Kyllä tuoreen isän pitää saada omaa vauvaansa helliä, Petra perusteli.
-Minä niin pidän lapsista! Kunpa saisitte niitä vielä tusinan, Petra naureskeli Veikonkin hehetellessä.
zC6mq.png
-Jos aiotte ihmetellä sitä vielä kauan, niin minä menen välillä jaloittelemaan käytävään. Ehkä joku lääkäri tietäisi jotakin tilastasi, Juulia huokaisi, kun keskustelu kävi liian ahdistavaksi, ja hän lähti kävelemään pois huoneesta. 
-Mikäs tuolla Juulialla koko ajan on? Luulisi hänen olevan onnellinen, Petra kuiskasi ehkä vähän liiankin lujaa, sillä ääni kantautui vaivattomasti Juulian korviin.
-Rankka synnytys ja huonosti valvottu yö, kyllä tämä tästä, Veikko selitti ripeästi. Juulia pudisti päätään. Olisikin niin. Hän oli toivonut tuntevansa yhteenkuuluvuutta lapsensa kanssa synnytyksen jälkeen, mutta niin ei vain ollut käynyt. Juuliasta tuntui kuin kyseessä olisi ihan jonkun vieraan simin vauva, ei hänen omansa.
B7yPh.png
Juulia astui huoneesta ulos, ja samalla hän törmäsi hiukan vanhahkoon ja pätevän näköiseen tohtoriin.
-Anteeksi, satutteko tietämään, milloin Petra Ilolientä pystyttäisiin kotiuttamaan? Hän näyttää olevan aika voimissaan jo, Juulia sanoi pienesti hymyillen. Olo oli heti parantunut, kun hän oli astellut pois vauvakeskustelujen keskeltä.
-Itse asiassa kotiuttaminen ei vielä onnistu vähään aikaan, sillä olemme havainneet Petran selkärangassa useita murtumia. Kivut olemme saaneet hävitettyä melko hyvin lääkkeillä, mutta Petran on silti vielä parasta olla tarkkailussa. Meidän täytyy miettiä, kuinka kotihoito voisi järjestyä, kun sellainen tulee ajankohtaiseksi, tohtori selitti pitkästi. Juulian täytyi vain nyökkäillä perässä hämmentyneenä. Petra oli osannut peittää todellisen vointinsa erittäin hyvin!
---
LMWQt.png
Myöhemmin samana iltana Veikko oli juuri saanut Jounin nukahtamaan. Juulia oli puolestaan herännyt pieniltä iltanokosiltaan, ja hän oli juuri lähdössä haukkaamaan jotain, kunnes Veikko tarttui vaimonsa kädestä ja vetäisi tämän halaukseen.
-Petra innostui Jounista aivan kamalasti! Luulin olevani itse innostunein, mutta Petran eleet osoittivat aivan muuta! Ehkä hän parantuisi nopeammin, jos meille tulisi lisää perheenlisäystä, Veikko huokaisi tyytyväisenä.
-Vihjailetko jotain? Juulia kysäisi napakasti säikähdettyään Veikon puheita.
-Haluaisin saada vielä yhden lapsen, Veikko kertoi.
iwiYm.png
Juulia vetäytyi nopeasti irti Veikon haliotteesta ja jäi seisomaan uhmakkaana miehen eteen. Eikö Veikolle tosiaan riittänyt neljä lasta, Juuliasta tuntui, että Veikko alkoi jatkuvasti haaveilla uusista lapsista, eikä nainen kykenisi enää toteuttamaan miehen toiveita.
-Yritätkö hyötyä äitini lääketokkuraisena puhumista  asioista? Jos sinulla ei käynyt mielessä, synnytin juuri tämän vuorokauden sisällä, ja nyt haluaisit jo uutta vauvaa. En jaksa tällaista! Juulia alkoi purkaa kauan sisällään säilömäänsä kiukkua päin Veikkoa. Mies hieman hätkähti vaimonsa ärhäkästä reaktiota.
-Rauhoitu, ei mitään hätää. Anteeksi, taisin tosiaan hätiköidä, haavenani on vain aina ollut saada paljon jälkikasvua. Mutta ei meillä ole mikään kiire, mietitään perheenlisäystä uudestaan sitten, kun olet toipunut synnytyksestä. Eihän siitä mitään tulisi, jos minä väkipakolla painostaisin sinua lapsentekoon. Tärkeintä on, että lapsi syntyy toivottuna, Veikko puheli viisaita.
cXMiy.png
Veikon sanat saivat Juulian kuitenkin kiehumaan entistä enemmän. 
-Jaa, vai olet sinä tuota mieltä. Jos et sattunut huomaamaan, en minä ollut koko raskauden aikana yhtään kiinnostunut Jounista. Olen vain tyytyväinen, kun pääsin viimein raskausmahan taakasta eroon. Hankin vauvan vain tehdäkseni sinut onnelliseksi, Juulia päästeli totuuksia toisensa jälkeen suustaan. Veikko oli hiukan hämmentynyt kuulemastaan, hän oli aina luullut vauvojen olevan parin yhteinen toive, eikä mies itse ollut huomannut Juuliassa vauvavastaisuutta. 
-Sinun olisi pitänyt kertoa minulle aikaisemmin mielipiteistäsi. Miten minä muuten voisin tietää toiveistasi? Veikko huomautti.
mJNMb.png
-Mitä järkeä siinä olisi, kun kuitenkin salaa toivoisit vauvoja? Haluamme elämiltämme aivan eri asioita, emmekä voi olla onnellisia molemmat. Tähän asti olen vain toiminut sinulle vauvakoneena, ja joutunut jättämään omat unelmani aivan huomiotta! Juulia raivosi.
-Jos olet tuota mieltä, voimme kyllä lykätä vauvasuunnitelmia, Veikko yritti rauhoitella vihassa kiehuvaa vaimoaan.
-Ei, en halua mitään lykkäyksiä vaan lopullisen päätöksen asialle. En halua enempää lapsia. Olin kypsä hommaan jo kolmannen raskauteni jälkeen. Tulin kuitenkin uudelleen raskaaksi, mutta päätin tehdä abortin kertomatta sinulle ja toivoa, että asia tulisi siten pois päiväjärjestyksestä. En kuitenkaan saanut mielenrauhaa, ja päätin antaa sinulle vielä yhden mahdollisuuden tulla isäksi, mutta enempään en aio lapsia hankkia, Juulia paljasti salaisuutensa edes kunnolla tajuamatta sitä.
Y7kQ5.png
Yllättäen kaksikon välille tuli hiljainen hetki, jonka aikana kummatkin miettivät mitä tuli sanottua ja tehtyä. Veikon pää hurisi ylikierroksilla, ja hän mietti, puhuiko Juulia totta vai halusiko hän vain tahallaan hämmentää. 
-Siis tarkoititko... tapoitko todella lapsemme? Veikko karjaisi silmät vihasta kiiluen. 
-Niin satuin tekemään, mutta ei se minullekaan ollut helppoa. Sitä paitsi ajoit minut nurkkaan. En voinut kertoa sinulle, Juulia huokaisi pahoittelevaan äänensävyyn.
-En tajua sinua. Luuletko todella, että voit uhrata pienen lapseni elämän kysymättä minulta mitään? Pöyristyttävää! Et edes aikonut kertoa minulle! Kunhan vain vahingossa lipsautit! Veikko huusi.
-Mutta onhan sinulla nyt Jouni. Minä nimenomaan tein hänet sinulle, abortoidun vauvan tilalle, Juulia yritti selittää.
3Oac8.png
-Ei se ole sama asia! Toimintasi ei ollut ketään kohtaan reilua. Olisiko sinusta kivaa, jos minä menisin tappamaan vaikka Jarnon vain siksi, että hän on Kustin eikä minun. Näinkö kiität minua siitä, kuinka olen kasvattanut lapsesi kuin ominani? Veikko parahti.
-Älä viitsi. Se sikiön alku ei ollut sim! Se oli vain möntti! On aivan eri asia, tappaako simin vai möntin, Juulia ärähti.
-Miten voit olla noin tunteeton? Mitä jos sinut olisi tapettu, etkä olisi koskaan saanut elämän arvoista lahjaa, Veikko huomautti.
-Sinä et sitten tajua minua yhtään! Minulla on oikeus vaikuttaa omaan elämääni ja kroppaani. En halua olla enää vauvakoneesi. Sinä et sitten tyydy mihinkään! Juulia kivahti ja juoksi pois huoneesta.
 
LTiaV.png
Veikolle jäi paha maku suuhun tappelusta, ja mies tallusteli onnettomin askelin hakemaan lohtua lapsestaan. Jouni oli vanhempien riitelyn aikana herännyt, ja nyt poika inisi surullisena. Veikko otti lapsensa syliinsä ja painoi tätä itseään vasten. Veikko suuteli pojan kaljua päätä ja huokaisi pitkään.
-Älä itke. Kyllä minä sinusta välitän, ja niin välittää äitikin, vaikka hän joskus on jääräpää. Mikään ei ole sinun syytäsi. Minun ja Juulian olisi pitänyt toimia eri tavalla, Veikko puhui rauhallisesti silittäen samalla poikansa päätä. Veikon rauhoittava ääni sai Jounin mielen pian tyyntymään, ja poika nukahti nopeasti. Veikko asetti poikansa kehtoon ja katseli tämän nukkumista.
-Mitä minun pitäisi tehdä? Veikko pohdiskeli ääneen.
wOQwk.png
Seuraavat viikot lipuivat omalla painollaan. Juulia ja Veikko päättivät, etteivät he kertoisi mitään riitelystään lapsille, vaikka Atso pystyikin näkemään jotain kireyttä vanhempiensa välillä. Hän kuitenkin ajatteli, ettei se olisi mitään vakavaa. Veikko huomasi hoitavansa pian Jounia aivan yksin, sillä Juuliaa ei kiinnostanut puuttua lapsen elämään. Veikko antoikin Juulialle vapautta, ja tämä ennätti lukemaan kauan kaipaamiaan kirjoja hurjasti enemmän. Vaikka Juulia jättikin hoitamatta Jounia, huolehti hän entiseen tapaan aikaisempia lapsia.
fBZ5i.png
Kai eli tietämättömyyden onnessa - tai epäonnessa. Hän jaksoi tempauksillaan ilahduttaa perheensä ankeaa menoa. Kerrankin koulusta tullessaan poika tuli pomppimaan ja tanssimaan ilontanssia, kun hänellä oli mennyt hyvin koe.
-Hienoa Kai, hyvä koulumenestys on ensimmäinen merkki hyvään elämään, Uuno totesi.
-Niinpä, olet sinä kyllä taitava poika. Tuletko syömään? Veikko puheli.
-Toki, Kai hihkaisi. Veikko huokaisi helpotuksesta. Kun lapset olivat mukana ruokailussa, jäivät turhat syytökset ja karjunnat tekemättä.
Sly3T.png
Jarno oli alkanut viettää yhä enemmän aikaa omassa huoneessaan. Hän oli oivaltanut piirtämisen hauskuuden. Jarno tunsi jatkuvasti huonoa omatuntoa Petran sairaalassa ololle, ja hän halusi piristää mummiaan piirtämällä tälle kivoja kuvia. Jarno oli innostunut piirtämään ihmisiä. Hän piirsi ihmiset iloisiksi ja onnelliseksi, sillä Jarno uskoi moisen edistävän mummin paranemista. Positiiviset kuvat antaisivat taatusti voimaa ja intoa elämään!
UHmLH.png
-Jarno, nyt sinun on kyllä lähdettävä pakkaamaan reppua, jos aiot ehtiä ajoissa bussiin, Juulia tuli kertomaan Jarnolle ihan huoneeseen asti. Juulia oli huudellut pari kertaa huoneen ulkopuoleltakin, mutta Jarno oli keskittynyt niin kovasti piirtämiseen, ettei hän ollut kuullut.
-Juu, teen vielä pari hienosäätöä. Saanko muuten käydä katsomassa taas mummia koulun jälkeen? Jarno kysäisi.
-Kyllähän se varmaan kävisi. Soita sitten, kun haluat minun tulevan hakemaan sinua, Juulia sanoi. Hänestä oli mukavaa, että Jarno viihtyi niin hyvin Petran kanssa. Juulian oma energia ja aika meni riitoihin, ja oli hyvä, että joku kävi mielellään Petrankin luona. Sairaalassa oli varmaan aika yksinäistä.
 
---
 
VCHjR.png
Petra makasi sairaalavuoteella unisena. Hän ei kuitenkaan voinut nukkua, sillä selästä säteilevä kipu piti vanhusta valveilla. Hengittäminenkin tuntui ikävänä pistelynä. Välillä vanhus vaipui hetkellisiin horrostiloihin, ja sen vuoksi hänen ajantajunsa oli sekava. Petra tiesi aikansa olevan vähissä, mutta hän ei halunnut hyväksyä sitä tosiasiaa. Pirteä Jarnon tervehdys Petran hymyilemään tuskallisesta olosta huolimatta. Oli mukavaa, kun läheiset kävivät häntä katsomassa.
-Katso mummo, toin sinulle piirrustuksiani tänne, Jarno hihkui paperi kädessään. 
Photobucket
Petra kohottautui varovasti istualleen sängylle, vaikka se tuskaista olikin. Hän tutkaili Jarnon antamaa paperiläjää, ja poika tulkkasi, mitä missäkin kuvassa tapahtui. Kun kuvat oli katsottu läpi, Petra asetti paperit sängyn vieressä olevalle pöydälle.
-Tulitko yksin? Petra kysäisi yllättäen huomatessaan vasta jälkeenpäin, ettei Jarnon mukana ollut tullut muita.
-Joo, Jarno nyökkäsi hieman kummastellen mummin uteluihin.
-Hyvä. Minulla on tärkeää asiaa sinulle, Petra supisi. Jarno oli hiukan kummissaan Petran salaperäisyydestä.
Photobucket
-Tämä on tärkeää, sinun täytyy saada tietää totuus, vanhus virkkoi. Jarno tuijotti Petran väsyneitä silmiä, joita reunustivat nukkumisen vähyydestä aiheutuneet tummat renkulat. Puhuminenkin otti koville, joten vanhuksen täytyy vetää henkeä ennen jatkamista.
-Sinun isäsi... Ei ole Veikko, Petra paljasti. 
-Mi-mitä? Jarnon syke kiihtyi ja kulmat kohosivat. Mummilla ei nyt taida olla kaikki kohdallaan. Kuka hänen isänsä muka olisi jos ei Veikko?
-Niin se vain on, Petra puhui käheästi. Näiden sanojen jälkeen vanhuksen veltto ruumis jäi makaamaan sairaalasängylle. Jarno hätääntyi ja lähti hakemaan hoitajaa apuun. Pojan poissaollessa Viikatemies kävi päästämässä Petran sielun irti sairaasta ruumiista.
 
---
 
DEVw3.png
Rakkaan simin menettäminen on aina läheisille kova paikka. Petran hautajaiset järjestettiin viikkoa myöhemmin. Uuno ajatteli kerrankin muuta kuin rahaa vaatiessaan, että hänen vaimolleen hankittaisiin kullattu hautakivi. Sen Petra oli ansainnutkin, hän oli saavuttanut elämässään paljon hienoja asioita. Petra haudattiin Ilolienten talon nurkalle kantamamma Iinan vierelle. Juulia oli aivan murtunut äitinsä poismenosta, eikä Veikko voinut antaa vaimonsa surra yksin. Pari teki pienen välirauhan suruajaksi sysäten erimieliset ajatuksensa hetkeksi sivulle. Lapsetkin olivat surullisia mummon kuoleman johdosta, Jarno varsinkin. Petra oli ollut ainoa perheenjäsen, joka oli muistanut poikaa huomioida, ja nyt Jarno tunsi olonsa entistä yksinäisemmäksi.
Photobucket
Myös Uuno oli kovin suruissaan vaimonsa kuoleman johdosta. Petran sairaalaan joutuminen oli herättänyt Uunon siihen todellisuuteen, ettei elämä ole ikuista, muttei hän silti aavistanut Petran ajan olleen niin vähissä. Uunosta tuntui, ettei hän ollut ollut tarpeeksi hyvä aviomies Petralle. Uuno oli usein asettanut työnsä perheen edelle, mikä näin jälkikäteen tuntui tedella itsekkäältä. Petran kuolema oli Uunolle kovempi paikka kuin mies halusi myöntää, ja usein pappa surikin yksinään silloin kun kukaan ei ollut näkemässä.
gkLFV.png
Petran kuoltua Iloliemien talon iloisuus oli kadonnut viimeistä pisaraakin myöten. Nykyisin Jarno vietti paljon aikaa yksin, ja nytkin hän yritti ilahduttaa kurjaa mieltään vesiliukumäellä. Jarno ei tiennyt, mitä hänen olisi pitänyt ajatella. Hänestä tuntui, että Petra oli loukkaantunut ja kuollut hänen takiaan. Hän oli paikalla ja hän oli jättänyt lelunsa Petran tielle. Lisäksi Jarnoa kummastutti totuus, josta Petra oli yrittänyt hänelle kertoa. Oliko puheessa jokin pointti vai oliko kyseessä juuri kuolemankynsissä olevan vanhuksen  puheita, joita ei pitänyt ottaa tosissaan. Jarno päästi irti kaiteesta, ja pian vesiliukumäki alkoi kuljettaa häntä.
lwRAA.png
Jarno molskahti veteen. Petra oli väittänyt, ettei Veikko olisi hänen isänsä. Mutta jos Veikko ei olisi hänen isänsä, kuka sitten? Ehkä Petra ei tarkoittanut sitä niin. Hän ei varmaan pitänyt Veikkoa Jarnon isänä, koska tämä ei milloinkaan tehnyt asioita Jarnon hyväksi. Jarno uiskenteli vedessä ja päätti unohtaa Petran hassut puheet. Vanhat simit yleensä puhuivat hupsuja, joten juttu meni varmaan sen piikkiin. Silti Jarnoa jäi vaivaamaan asia, johon hän ei saanut täysin kattavaa vastausta, mutta hän päätti unohtaa koko jutun. Äidiltä ja isältä hän ei ainakaan menisi kysymään! Tuskin nämä edes kuulisivat...
EmJwn.png
Jarno sai yllättyä toden kerran, kun illan pimennyttyä ja kasvun lähestyttyä poika löysi suuren kakun Juulian ja Veikon kera. Vanhemmat olivat päättäneet järjestää Jarnolle yllätyssynttärit! Jarno oli iloinen moisesta eleestä, mutta hän ei voinut olla miettimättä, josko kyseessä olisi ollut vain tuttu perinne, jota vanhemmat eivät halunneet rikkoa. Ehkä motiiveilla ei olisi niin väliä, ainakin Jarno sai kerrankin tuntea itsensä tärkeäksi.
INjPr.png
Tässä kuva kasvaneesta Jarnosta.
1GCNs.png
Kai ei ollut eilen juhlimassa, ja tänään poika vitkasteli kouluunlähtöä. Veikko päätti selvittää, mistä oikein oli kyse. 
-Kai, sinun sopisi jo hiljattain herätä. Myöhästyt koulubussista. Voin tietenkin viedä sinut tänään kouluun, mikäli niin haluat, Veikko puhui ymmärtäväiseen sävyyn astuessaan huoneeseen. Kai siirsi katseensa isäänsä ja niiskutteli ahkerasti naama ja silmät punaisena.
-Kai, oletko sairas? Veikko kysyi huolestuneena.
-En tiedä, mutta itku tulee silmistä ja nenä vuotaa, Kai parahti onnettomana.
TMftI.png
Veikko arveli, että Kailla olisi perusflunssa, ja hän päätti selvittää asiaa alustavasti laittamalla kätensä pojan otsalle.
-Hmm, otsa ei kyllä tunnu lämpimältä, mutta nähtävästi kovan flunssan olet saanut! Sinun on parasta olla tämä päivä kotona. Voin soittaa kouluun ja kertoa asian. Voih, minun pitää lähteä töihin, mutta äiti tuo sinulle pian aamiaista. Onko potilaalla erityitoiveita? Veikko puhui.
-Lettuja! Ja mansikoita päälle! Ja paaaljon sokeria, Kai huudahti iloisena veden herahtaessa kielelle.
-Hyvä, ettei ruokahalu sentään ole mennyt, Veikko totesi naurahtaen. Hymy nousi Kain poskille. Hän halusi olla useammin kipeänä, kun silloin sai niin hyvää palvelua! Mieluummin sitä kotona lepäsi kuin oli oppitunneilla!
p1o6o.png
Innostus lomapäivistä oli laantunut kyllä melkoisen nopeasti, kun sitkeä nuha ei meinannut parantua edes viikossa. Outoa myös oli, että välillä flunssa tuntui olevan paranemaan päin, mutta seuraavana päivänä silmät ja nenä vuotivat pahemmin kuin koskaan. Juulia alkoi jo huolestua, ja hän päätti kutsua apuun tuttuja.
-Älä vain sano, että haluat taas ilmaisen lääkärianalyysin jostain perusflunssasta, Jessika ärähti siskolleen pihalla. Hänellä taisi olla huono päivä töissä.
-Usko, tämä ei ole perustapaus. Olemme syöttäneet Kaille vaikka minkälaisia pillereitä, mutta ne eivät auta. Sitä paitsi, tiedän, että olet kaupungin parhain tohtori, Juulia puheli. Jessika oli ylpeä uudesta arvonimestään, ja hän lopulta suostui auttamaan, kun asia tuotiin oikealla tavalla esiin.
8dNX8.png
Kai jaksoi reippaasti saapua alakertaan itse tapaamaan vierastaan. Hänen vointinsa oli kohtalaisen hyvä kipeää nenää lukuunottamatta. Poika oli joutunut niistämään niin paljon, että nenänahka oli hellänä! Hetken istuskelun jälkeen Kai aivasti ison aivastuksen aivan Jessikan päälle. Nainen yökkäili ja toivoi, ettei häneen tarttuisi Kain sitkeä tauti! Jessika kyseli pieneltä potilaaltaan rutiinikysymykset, minkä jälkeen hän pääsi selvittämään jotain vaivastakin.
w5oER.png
Jessikan jututeltua hetken aikaa Kain kanssa hipsi Juulia paikalle. Myös Veikko saapui, vaikka heillä Juulian kanssa ei edelleenkään mennyt hyvin, oli mies silti kiinnostunut lapseensa liittyvistä asioista ja halusi kuulla, mikä poikaa vaivasi.
-Saitko selville, mikä Kaita vaivaa? Juulia kysäisi.
-Jonkinlaisen päätelmän sain tehtyä. Kain oireet viittaavat allergiaan. Hänellä on saattaa olla allergista nuhaa, ja silmien vetistely ja punoitus viittaa silmätulehdukseen, mikä voi myös olla allergian aiheuttama. Allergia voisi olla kysymyksessä myös siinä mielessä, että oireet katoavat hetkittäin mutta allergeenille altistuessa ne palaavat. Teidän kannattaa viedä poika vielä vastaanotolle asian varmistusta ja allergian aiheuttajan selvittämistä varten, Jessika saneli ohjeita.
fEWED.png
Seuraavana päivänä lääkärin vastaanotolla varmistettiin Kain oireilun todella viittaavan allergiaan, kuten Jessika oli arvellutkin. Ihopistokokeiden avulla allergian lähteeksi selvisi eläinpöly, joka oli lähtöisin perheen koirakolmikosta. Oireet ilmenivät Kaissa sen verran voimakkaina, että tohtori katsoi parhaaksi avuksi kotieläimistä luopumisen. Haikein mielin teinit silittelivät koiria viimeistä kertaa ennen niiden poisviemistä. Myös Kai olisi halunnut jättää hyvästit hauveleille, mutta Uuno varmisti, että poika pysyi kaukana koirista terveyssyistä. Oli haikeaa luopua ajan kanssa tärkeiksi tulleista ja rakkaista lemmikkikoiruleista. 
2Fewq.png
Eläinadoptiokeskuksen auto tööttäsi, jolloin Iloliemet siirtyivät etupihalle koirien kanssa. Punatukkainen nainen asteli autosta ulos ja tuli tervehtimään Jarnoa. Poika ojensi hiukan hämillään kätensä naiselle, olisi luullut tämän tulevan jonkun vanhemman puheille.
-Varmistan, että koiranne saavat uudet hyvät kodit, eläinadoption työntekijä lupasi nähdessään haikeat ilmeet Iloliemien kasvoilla. Mansikka, Bansku ja Parsakaali astelivat tottelevaisina adoptiotädin käskystä autolle Iloliemien vilkutellessa koirille.
Cjw8P.png
Loppujen lopuksi perhe toipui lemmikeistä luopumisesta yllättävän nopeasti, vaikka toki mieltä kaihersi vähän, kun suunnitelmissa ollut koirasuku ei tulisi nyt koskaan kasvamaankaan. Juulia istui sohvalla Jarnon kanssa, ja kumpikin lueskeli itsekseen kirjaa. Lukurauhan saapui yllättäen keskeyttämään Uuno, joka päätti jostain syystä valita Jounin leikityspaikaksi lukunurkkauksen. Juulia tuhahteli kyllästyneenä Jounin nähdessään ja yritti keskittää huomionsa mölystä huolimatta kirjaansa onnistumatta siinä kuitenkaan. Uuno leperteli niin mahdottoman kovaäänisesti!
-Ukki aikoo kasvattaa sinusta loistavan puutarhurin! Heti kun sinä opit seisomaan, mennään yhdessä möyrimään kasvimaalle! Uuno jutusteli poikavauvalle.
-Hassua, että sinunlaisestasi bisnesmiehestä on tuollainen puutarhafani tullut, Juulia kommentoi.
-Voi kasvien kasvatuskin olla bisnestä! Valmiita vihanneksia myymällä tienaa hyvin, Uuno puolusteli.
AcMom.png
Uunon haaveet saattaisivat jopa käydä pian toteen, sillä Jounin syntymäpäivät saapuivat vauhdilla. Kaikki hämmästelivät ajan kiitämistä. Vastahan perheen nuorimmainen syntyi, ja nyt jo vietettiin taaperoitumissynttäreitä! Iloliemillä oli viime aikoina tapahtunut niin paljon ikäviä asioita Petran kuolemasta koirista luopumiseen, jolloin ajankulu oli melkein unohtanut surussa rypemisen keskellä. Veikon ja Juulian kinaamisesta huolimatta asiat alkoivat vähitellen järjestyä. Jounin kasvua juhlittiinkin hyvillä mielin. Jouni katseli ympärilleen suu hämmästyksestä auki muiden tekiessä hassuja ääniä torvillaan. Veikko auttoi kynttilöiden puhkumisessa.
pEs5q.png
Jounista kasvoi piirteiden puolesta täysi Kain klooni.
lDd5C.png
Muiden juhlijoiden kaikottua kakun ääreltä, hipsi Juuliakin maistelemaan namikakkua. Hän ei halunnut olla paikalla silloin, kun muu perhe juhlisti kuopuksen kasvua. Juulia leikkasi muhkean palan kakkua lautaselleen ja vetäisi tuolia päästäkseen istumaan. Lusikoidessaan herkkua suuhunsa, pyöri hänen päässään tahtomattakin Jouniin liittyviä asioita. Juulia oli ollut täysin poissa nuorimman lapsensa elämästä viimeisten vuosien ajan, eikä Veikko ollut kertaakaan marmattanut siitä, ettei Juulia huomioinut lastaan. Hän oli saanut keskittyä kirjoihinsa, mutta vuosien kuluessa Juulia ei ollut enää varma, oliko pelkkä opiskelulle omistautuminen sitä mitä nainen elämältään halusi. Hän oli elänyt siinä uskossa, mutta  vähitellen Juulian mieltä oli alkanut kaihertaa riita miehensä kanssa ja se, ettei hän huomioinut tarpeeksi lapsiaan. Tyhjälle kakkulautaselle putosi Juulian silmäkulmasta kimmonnut kyynel. Nainen suunnisti kohti tiskiallata pestäkseen lautasen. Vaikka heillä olikin siivooja, tapasi Juulia purkaa pahaa oloaan siivoamiseen.
UrXbS.png
Eroja klooniveljeen löytyi melko nopeasti. Kain karttaessa taaperoikäisenä pottaa viimeiseen asti, viihtyi Jouni potalla ihmeen hyvin. Poika hoksasi nopeasti jutun jujun ja oppi potalle ennätysajassa. Potalla kököttäminen tuntui jopa olevan suurta hupia Jounille, ja mielellään vauveli istuskeli useammankin hetken siinä lähiympäristöä tarkkaillessa.
lK8EZ.png
Lopulta Juulia rohkaisi mielensä ja päätti tehdä parempaa tuttavuutta Jounin kanssa. Sydän pamppaillen nainen käveli kohti kehtohuonetta, jossa hän ei ollut useampaan vuoteen käynyt. Saavuttuaan perille, jäi Juulia hetkeksi seuraamaan pienen poikansa leikkejä ovensuusta. Lopulta hän asettui istumaan Jounin eteen peläten pojan vierastavan äitiään. Pelko oli kuitenkin turhaa, sillä Jouni loi vain nopean, hyväksyvän katseen Juuliaan ja jatkoi sen jälkeen taas omia leikkejään.
-He-hei Jouni, äiti tässä, Juulia sanoi hiukan jännittyneenä. Varovasti Juulia siirsi kätensä pojan oranssiin hiuspehkoon silittääkseen Jounin pientä päätä.
-Äiti on tosi pahoillaan siitä, ettei ole huomioinut Jounia tarpeeksi. Voisinko saada uuden mahdollisuuden, jos vielä ei ole liian myöhäistä? Juulia puheli pojalle, joka tuskin ymmärsi sanojen merkitystä.
PSj6s.png
 
 
 
Juulia huomasi Jounin haukottelevan niin kovasti, että hän päätti laittaa poikansa kehtoon. Juulia halasi hetken lastaan ja ymmärsi, ettei lastenhoito niin kamalaa ollut kuin Juulian omissa ajatuksissa. Jouni vilkaisi äitiään hymyillen vielä kerran, minkä jälkeen poika ummisti silmänsä ja vaipui uneen. Juulia ei kuitenkaan tiennyt, että hänen touhujaan tarkkailtiin. Veikko oli aikonut viedä Jounin nukkumaan, mutta hän ei ollut ehtinyt, kun Juulia oli ehtinyt ensin. Hymy nousi miehen kasvoille. Veikko jaksoi hartaasti uskoa, että Juulia vielä innostuisi lastenhoidosta, eikä kaikkea oltu vielä menetetty. Veikko hipsi hiljaa huoneesta ulos.
 
Sellaisia juttuja tällä kertaa... Anteeksi, jos tapahtumat hyppivät oudosti eteenpäin, minulla oli vain kiire saada kuvattua kaikki oleellinen valmiiksi uudelle koneelle siirtämistä varten. En ole varma, ehdinkö osailla ennen joulua, joten toivottelen nyt jo tsemppiä viimeisiin koulu/työjuttuihin ja mukavaa joulun odotusta. .-) Laitelkaapa taas kommenttia, edelliseen osaan niitä kertyikin ihan mukava määrä. ,-)